سطح انرژي زيرلايه ها

tahereh

New Member
لایک ها
0
دوستان عزيز سلام
سوال اين بار من براي خودم هم كمي گنگه پس لطفا اگر كسي متوجه نشد بگه تا من بيشتر توضيح بدم. :lol:
همه ي ما مي دونيم كه اوربيتال4sزودتر از 3dپر ميشه بنابر اين بايد سطح انرژي 4sپايين تر باشه.معلم ما وقتي مي خواستن اينو درس بدهند گفتن كه 4s وقتي كه اولين الكترون رو بگيره-يعني با وارد شدن يك الكترون به اين زيرلايه بالا ميره و3dپايين تر از اون قرار مي گيره.
حالا با فرض اينكه مطلب بالا درست باشه من سوالمو مي پرسم ..مگه ما نمي گيم كه در واقع چيزي به اسم لايه يا زيرلايه وجود نداره و اين ها فقط قسمت هايي از فضا هستن .پس جا به جا شدنشون رو چطور ميشه توجيه كرد.اگه دوستان لطف كنن در اين مورد مفصل توضيح بدن ممنون ميشم.
در پناه حق :wink:

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
حالا من كه معلم شمارو نمي شناسم!
ولي فكر نكنم اين بالا رفتنه اون بالا رفتن باشه!! :lol:
اين منظورش همون سطح انرژيش بايد باشه!! :?

با اين حال منم از تو بدتر... اصلا نفهميدم واسه چي بايد چيزي اين وسط بالا پايين شه!!! :D يعني مي خواد بگه يه الكترون كه تو 4s قرار گرفت الکترون دوم تو 3d قرار می گیره؟!! خوب اینو که می دونی این جوری نیست...!!
اتفاقا طبق اون جریان جفت الکترون بی اثر s2 کلی هم تمایل داره پر شه این اوربیتاله! می دونی که الکترونخواهی گروه 1 اصلا منفیه!

ام... این میتونه به نیمه پر شدن اوربیتال 3d مربوط باشه؟!! شاید جریانش این بوده...

tahereh

New Member
لایک ها
0
سلام فريمهر جان
نه منظورم اصلا اين نبود كه .....اينكه اول 2تا الكترون تو 4s قرار ميگيرن قبول ولي در مورده بقيه اش هم تقريبا باهات موافقم يعني چون من هم به اين نتيجه رسيدم :wink: ..به نظر من هم هيچ بالا و پايين رفتني وجود نداره ولي حالا قضيه چيه منم نمي دونم

milad_h

New Member
لایک ها
2
سلام.خوبين؟ببخشين من فوزولي ميكنم...

در جهان همه چيز دوست داره به سطح انرزي پايين تر برسه اينو كه باهام هم عقيده اين؟حالا الكترون ها هم دوست دارن يه جوري قرار بگيرن كه در سطح انرژي پايين باشن.ميدونيم كه اكترون ها با اسپين موازي و همسو نيرويي كه بهم وارد ميكنن خيلي كمتر حالتي است كه جفت شده باشن.اينم كه معلومه؟
حالا خودتون نتيجه گيري كنين

mohammad

New Member
لایک ها
0
سطح انرژي

سلام
ببين قدرت نفوذ 4s از 3d بيشتره پس در حالت عادي و همچنين با وجود 1e هنوز سطح ان پايين تره اما با پر شدن 4s دافعه e با e زياد و پس سطح انرژي 4s افزايش مي يابد

tahereh

New Member
لایک ها
0
شايد اگه اينجوري مطرح كنم بهتر باشه
تصور كنيد ما روي هسته ي اتم هستيم و مي خواهيم بريم بالا.
و اين اتم 3p اش پر شده .حالا بعد از 3pما به چه زير لايه اي مي رسيم 4s يا3d
.......حالا فرض كنيد بريم تو يه اتم ديگه كه 4s پر شده داره اين بار ترتيب فرقي مي كنه يا نه.......يا مثلا اتمي كه هم4s و هم 3d اشغال شده داره.
مي دونين به نظر من اگه اين ترتيب قرار نيست فرق كنه پس اصلا چرا 3d رو جزو لايه سوم محسوب مي كنن-

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

[align=justify:513b31e51a]سلام؛
اين مطلب رو مي‌تونم براتون اينجوري بازش كنم:
اصلا شما نبايد لايه‌ها، زيرلايه‌ها و اوربيتال‌ها رو موجودات فضايي تصور كنيد كه جايي براي قرار گرفتن الكترون هستند :twisted:

يك مثال: اگر شما يك تكه سنگ رو از بالا بندازيد چه اتفاقي مي‌افته؟!
- حتما روي زمين مي‌افته!
آيا روي زمين جايي براش در نظر گرفته شده بود؟! آيا اونجا جعبه‌اي وجود داشت كه اين سنگ توش بيفته؟!

حالا شما بدون اينكه آزمايش رو براي يك گچ انجام بديد هم مي‌تونيد با استفاده از حداقل انرژي پتانسيل (و حل معادلات فيزيكي) حدس بزنيد كه چه اتفاقي براش مي‌افته :idea:

دقيقا يك همچين چيزي براي الكترون‌ها هم مجود دارد؛ دانشمندان چيزي به نام اوربيتال و زيرلايه و ... رو نديدن اما معادلات پايستگي انرژي رو كه حل مي‌كردن بهترين توجيهي كه براش پيدا شد اين چيزي بود كه الآن در اختيار من و شما است.

اما اصل قضيه در مورد 3d و 4s:
درسته كه 3d قراره هميشه بعد از 4s پر ميشه، ولي از قبل يك قراردادي وجود داشت كه هميشه الكترون از بيروني‌ترين لايه كنده ميشه!

پس وقتي آزمايش انرژي يونش براي فلزات واسطه انجام شد و ديدند كه بعد از كندن 2 تا الكترون به يك جهش مي‌رسن، تصميم گرفته شد كه براي توجيه اين پديده 3d رو زيرلايه‌اي از لايه‌ي سوم قرار بدن (چون در صورتي كه اين زيرلايه در لايه‌ي چهارم قرار داشت، بايد بعد از كندن بيشتر از 2 الكترون جهش مشاهده مي‌شد.) :p[/align:513b31e51a]

kquran

New Member
لایک ها
18
tahereh گفت
دوستان عزيز سلام
سوال اين بار من براي خودم هم كمي گنگه پس لطفا اگر كسي متوجه نشد بگه تا من بيشتر توضيح بدم. :lol:
همه ي ما مي دونيم كه اوربيتال4sزودتر از 3dپر ميشه بنابر اين بايد سطح انرژي 4sپايين تر باشه.معلم ما وقتي مي خواستن اينو درس بدهند گفتن كه 4s وقتي كه اولين الكترون رو بگيره-يعني با وارد شدن يك الكترون به اين زيرلايه بالا ميره و3dپايين تر از اون قرار مي گيره.
حالا با فرض اينكه مطلب بالا درست باشه من سوالمو مي پرسم ..مگه ما نمي گيم كه در واقع چيزي به اسم لايه يا زيرلايه وجود نداره و اين ها فقط قسمت هايي از فضا هستن .پس جا به جا شدنشون رو چطور ميشه توجيه كرد.اگه دوستان لطف كنن در اين مورد مفصل توضيح بدن ممنون ميشم.
با اجازه يه توضيحي بدم...
طاهره خانم گفتن كه با رفتن اولين الكترون به 4s سطح انرژی اش بالا میره...در صورتی که این طور نیست...
قرار گرفتن اولین الکترون توی 3d سطح انرژی اونو پایین میاره،درست بعد از پر شدن 4s.

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
[align=justify:a2f4f1b5d9]سلام، خيلي خوبه كه بالاخره متوجه اين مطلب شديد كه «توجيهش كردند!»

يك نكته كه من خيلي دير متوجه شدم ولي هميشه خيلي زود به بچه‌ها ميگم اينه كه:

شيمي علم آزمايشگاهي است، هميشه اول يك مشاهده داريم و بعد همه تلاش مي‌كنن تا اون رو توجيه كنن! رياضي نيست كه منطق داشته باشه (البته بعد از توجيه، منطق‌هايي قوي‌تر از رياضي براش پيدا مي‌كنيم) :oops:

خلاصه اينكه بعد از ديدن نمودار انرژي يونش شما مي‌توانيد تعداد دقيق الكترون‌هاي هر لايه و زيرلايه رو تعيين كنيد.
حالا ترتيب پر شدن اونها چرا اينجوري نيست باز هم برمي‌گرده به همون توجيه كردن!!! :idea:

يعني وقتي اتمي با 24 الكترون رو آزمايش كردند ديده شد كه بعد از جدا شدن دو الكترون يك جهش اتفاق مي‌افتد، پس نتيجه گرفتند كه اول 4s پر شده و بعدا 3d الكترون‌دار شده است.[/align:a2f4f1b5d9]

tahereh

New Member
لایک ها
0
ممنون. فقط اقاي خلينا ميشه يه سري عكس از اتم ها به طوريكه طرز قرار گرفتن s,p,d,.. رو تو حالت هاي مختلف نشون بده بذارين..لطفا.....
درپناه حق :wink:

kquran

New Member
لایک ها
18
نگفتين حرف من درسته يا غلطه!!!؟ 8O

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
kquran گفت
نگفتين حرف من درسته يا غلطه!!!؟ 8O
سلام، اگر منظور شما اين است كه با قرار گرفتن الكترون در زيرلايه‌ي 3d ، اين زيرلايه پايدارتر شده و سطح انرژي آن از 4s پايين‌تر مي‌رود، كاملا درست است. :p

بالا