سلوبیوز و مالتوز

لایک ها
472
سلوبیوز.gif مالتوز.gif

میشه فرق این دو تا (سلوبیوز و مالتوز) را از نظر ساختاری سریع بگین؟

a.tefe

New Member
لایک ها
74
پاسخ : سلوبیوز و مالتوز

از روی شکلهاش بگیم یا هرچی خودمون میدونیم؟!

لایک ها
472

هر دو، سریع باشین دیگه

a.tefe

New Member
لایک ها
74

مالتوز
مالتوز یا قند جوانه جو که تجزیه آنزیمی (آمیلاز) نشاسته با راندمان 80% حاصل می‌شود، دیمر گلوکز است که در آن ، اکسیژن همی ‌استالی یک مولکول گلوکز (در فرم α - آنومری) با C- 4 مولکول دیگر پیوند دارد. در این آرایش ، واحد گلوکزی ، با خواص شیمیایی خاص خود بصورت محافظت نشده باقی می‌ماند. مثلا مالتوز یک قند کاهنده است، اوسازون تشکیل می‌دهد و موتاروتاسیون در آن انجام می‌گیرد.

مالتوز با محلول اسید یا آنزیم مالتاز هیدرولیز شده و به دو مولکول گلوکز تبدیل می‌شود. شیرینی آن به اندازه یک سوم ساکارز است.
سلوبیوز
یکی دیگر از دی‌ساکاریدهای متداول سلوبیوز است که از هیدرولیز سلولز بدست می‌آید. خواص شیمیایی و ساختمان آن ، همانند مالتوز می‌باشد، بجز در مورد شیمی فضایی آن در پیوند استالی که β بجای α است. محلول اسیدی ، سلوبیوز را به دو مولکول گلوکز با بهره مشابه هیدرولیز مالتوز تبدیل می‌نماید. ولی هیدرولیز با آنزیم ، به آنزیم دیگری به نام β - گلوکزیداز نیاز دارد که بطور مشخص فقط به β - استالی حمله می‌نماید. برعکس ، مالتاز مخصوص مخصوص واحدهای α - استالی در مالتوز است.

amideoxy

New Member
لایک ها
400

شک دارم

ولی فک کنم
تو یکیش آلفا گلوکزه
اون یکی بتا گلوکز

درسته؟
:195:

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

مالتوز : Glc( α1-> 4 ) Glc
سلوبیوز : Glc( β1-> 4 ) Glc

که یعنی انتهای غیر احیا کننده ی مالتوز از نوع آلفا و انتهای غیر احیا کننده ی سلوبیوز از نوع بتاست

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

استاد به خدا من زودتر بيدا كرده بودم:بله همونطور ك همه ي دوستان اشاره كردن ..در مالتوز كربن هاي ١و٤ در يك جهت با هم بيوند oكليكوزيد برقرار مي كنن(الفا -١و٤)ولي در سلوبيوز كربن هاي ١و٤ در جهت ديكري بيوند oكليكوزيدي برقرار مي كنند(بتا -١و٤).......استاد ب خدا فرصت نداديد رفتيد زود تابيك باز كرديد....

بالا