سه شهر a,b,c

farsam

New Member
لایک ها
1
فرض کنید سه شهر a,b,c مختلف اند به طوری که b دورترین شهر نسبت به aوc دورترین شهر کشور نسبت به b است (دقت کنید

فاصله ی a با b با فاصله ی بین b و c برابر نیست) مسافری از aشروع به حرکت میکنه و قصد دارد از هر شهری به دورترین شهر

نسبت به ان شهر بره . ثابت کنید این مسافر هیچوقت به a بر نمیگرده.
.
..
..

...
.
..
..

.

.

من میگم این که واضحه دیگه چجوری اثبات جبریش کنیم؟

AidinT

New Member
لایک ها
22
سوال بدیهیه...اثبات جبری؟!!!
یه مثلث به رئوس a و b و c تشکیل می دیم. حالا چون bc>ab>ac
پس بدیهی می شه که اگه از رأس a شروع نکنیم هیچ وقت از ab و ac نمی گذریم چون bc بزرگترین ضلع مثلثه.
حالا وقتی از a خارج شدیم، حالت مثل زمانیه که از a شروع نکردیم(یعنی حرکت رو دوباره از b شروع می کنیم) در نتیجه هرگز از ab یا ac نمی گذریم یعنی هیچوقت وارد a نمی شیم.
الان فقط توجیهی بود وگرنه خیلی بدیهیه

farsam

New Member
لایک ها
1
از توضیحت ممنونم ولی در علیپور براش کلی اثبات جبری نوشته بود (مال فصل1)

Aref

New Member
لایک ها
1,008
هر کاری میکنم راه حلم نمیاد!!!!!!!!!
مینویسه hacked?!

Aref

New Member
لایک ها
1,008
راه حل من: without latex!
فرض کنید که مسافر از شهر 1 به دو رفته، از دو به سه،...تا از n به 1 رسیده. در این صورت فاصله ی 1تا دو کمتر از فاصله ی 2تا 3،.....کمتر از فاصله ی n تا 1ه. ولی فاصله ی 1تا بیشتر از فاصله ی n تا 1ه. که این خودش تناقضه

farsam

New Member
لایک ها
1
Aref خط دومت نوشتی فاصله ی ا تا چی ؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008
2
اشتباه تایپی بود.
البته توی این سوال این شرط که فاصله ی هر دو جفت شهر نابرابره لازمه

farsam

New Member
لایک ها
1
ممکنه اینطور نباشه به طور مثال همه ی شهر های 1 تا n روی یک خط راست باشن . ایا در اون صورت هم جمله ی شما درسته؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008
شما حتی نیم دقیقه هم روی چیزی که گفتم فکر نکردید.
در اون صورت مسافر از 1 به n میرفت. وقتی از 1به دو رفته یعنی فاصله 1تا 2 از فاصله ی 1 تا n بیشتره.
متوجه منظورتون از این که:" همه ی شهر ها روی یک خط راست باشن" و این که چطور مثال شما اثبات من رو به تناقض میرسونه نمیشم.

AidinT

New Member
لایک ها
22
اگه شهر های 1 تا n روی یه خط راست باشن، شهر c در یه طرف شهر a و شهر b طرف دیگش قرار می گیره. تصور کن که طرف با هواپیما سفر می کنه و از روی شهر a می پره.

پس جواب مسأله درسته...

AidinT

New Member
لایک ها
22
عارف جان به تناقض نمی رسونه! یه خط راست بکش و a و b و c رو روش تصویر کن. منظور این دوستمون این بود که باز در این شرایط هم جواب شما کاملاً درسته و عملیه و تنها فرقش اینه که اگه مسافرتش زمینی باشه از a می گذره ولی در a نمی مونه...

بالا