p نقطه دلخواه داخل دایره و 3 وتر ab,ef, dc طوری از ان می گذرند که p به 6 زاویه 60 تقسیم می شود ثابت کنید pa+pe+pc= pd+pf+pb منظور یکی در میونه لازم به ذکر است که سوال بعد2 ماه با کشیدن چند خط در1 خط حل شده:221:
منم انقد خنگ نیستم که فک کنم p مرکزه!!! منظورم این بود که دایره به مرکز o مرکز دایره اصلی و شعاع op, اون سه تا خط رو تو سه تا نقطه قطع می کنه که با نقطه p هم دایرن. بقیش یه بطلمیوس سادست.
بیا قدم به قدم بریم جلو. اول اینکه میدونی که اگه abc یه مثلث متساوی الاضلاع و p یه نقطه دلخواه روی دایره محیطیش باشه, اونوقت از بین pa,pb,pc, یکی برابر جمع اون دوتاست؟ اگه اینو میدونی بگو تا برم جلوتر.
حالا به مرکز o و به شعاع op یه دایره بزن که اون سه تا وترو تو k,l,m قطع کنه. طول های pk,pl,pm رو با توجه به طول های pa,pb,pc,pd,pe,pf حساب کن. از اون لمی که تو پست قبلی گفتم استفاده کن و حکمو نتیجه بگیر.
طبق اون لمه از بین pk,pl,pm یکیشون برابر جمع دوتای دیگست. حالا اگه این طولها رو برحسب pa,pb,pc,pd,pe,pf بنویسی حکم سوال نتیجه میشه. اگه بازم بد توضیح دادم بگو که از دفتر هندسم عکس بگیرم آپ کنم.
ببین من فک می کنم شکلتو تو حالت خاص کشیدی اصلا تو اینو بگو تو یه 6 ضلعی نا منتظم محاطی چه طور می شه اثبات کرد از نقطه همرسی 3 قطر بزرگتر یعنی نقطه p تیکه های جدا شده اونا یکی در میون همون که قبلا گفتم برابر میشن در ضمن اگه این قد مطمئن میگم واسه اینه که این سوال تو دوره باشگاه دانش پوهان 2 ماه حل نشده و معلمه مون که طلا داره و سوال زمان خودشه گفته این شکل ناقصه و وقتی چنتا خط بکشید و اینا راحت تو 1 خط حل میشه والبته سواد تا3 راهنماییم با خلاقیت حلش میکنه . ببخشید اینقد طولانی شد چون خواسم بگم تا شاید بخوای طور دیگه فک کنی .اگه هم جوابو فهمیدی همشو تو 1 پست بنویس ممنون
اولا که من دو سال ازت بزرگ ترم پس یاد بگیر با بزرگ ترت درست حرف بزنی.
ثانیا, من واقعا نمی دونم هدفت از گفتن جمله هایی مثل این که اگه این قد مطمئن میگم واسه اینه که این سوال تو دوره باشگاه دانش پوهان 2 ماه حل نشده و معلمه مون که طلا داره و سوال زمان خودشه گفته این شکل ناقصه و وقتی چنتا خط بکشید و اینا راحت تو 1 خط حل میشه چیه و امیدوارم که هدفت ترسوندن من نباشه. این سوالو استاد وکیلی دو سال پیش به ما دادن و منم اون موقع حلش کردم, ولی فک کنم تو از حرفام اینجوری برداشت کردی که من تازه الان دارم روش فکر می کنم. بگذریم, پستتو که خوندم فهمیدم که کلا از راه حلم هیچی نفهمیدی, واسه همین از دفتر هندسه سال اولم عکس گرفتم و آپ کردم Index of /image. امیدوارم این دفعه دیگه بفهمی من چی میگم....
این خیلی سوال مشهوریه کافیه که از مرکز دایره به سه تا خط عمود کنی بعد چند تا چهار ضلعی محاطی و یک مثلث متساوی الاضلاع بوجود میاد و با چن تا بطلمیوس به راحتی به جواب میرسی