saba2468 گفت
[TABLE][TR][TD][hr:1c880c0143][/TD][/TR][TR][TD]
با عرض سلام و خسته نباشيد لطفا جواب دهيد چرا ناخالصي باعث كاهش نقطه ذوب ميشود .(خواهش ميكنم حد اكثر تا سه ساعت ديگه حتما جواب دهيد ممنون.) [/TD][/TR][/TABLE]
دوستان گرامی که جواب داده بودند به یک نکته توجه نکرده اند.
همیشه ناخالصی باعث کاهش نقطه ذوب نمی شود. بلکه گاهی باعث افزایش نقطه ذوب می شود.
مثلاً شما می توانید این را به راحتی در منزلتان امتحان کنید.
یک ظرف را با روغن جامد پوشش دهید و یک قطره آب مقطر روی آن روغن ها بریزید. سپس آن را در فریزر که دمایش حدوداً 20- درجه سانتیگراد است قرار دهید. مشاهده می کنید که آب، یخ نمی زند. اما به محض آن که یک ناخالصی مانند یک تکه نمک طعام در آن می ریزیم آب شروع به یخ زدن می کند. پس ناخالصی در این جا باعث افزایش نقطه ذوب آب شد.