pegahmm

New Member
لایک ها
375
پاسخ : سوال از شیمی دوم

سوالم بدن اولش توضیح میدن ولی هر چی لازم باشه مبتکران ساده گفته تو زیرنویسا. نمیدونم چرا ایشون مشکل دارن؟! یه کم کم گیر دادن سرعت رو خیلی میره بالا!!!
باور کنین یه صبح تا عصر فقططططط داشتم همین آزمایششو میخوندم حالا باز تامسون بماند....واقا راه حلشو نگرفتم ینی خود شیوه ای که بکار برده....نمیتونمم همینجوری از کنارش رد شم عذاب وجدان میگیرم آخه!!!ولی مبتکران خیلی هم ساده توضیح نداده....

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

باور کنین یه صبح تا عصر فقططططط داشتم همین آزمایششو میخوندم حالا باز تامسون بماند....واقا راه حلشو نگرفتم ینی خود شیوه ای که بکار برده....نمیتونمم همینجوری از کنارش رد شم عذاب وجدان میگیرم آخه!!!ولی مبتکران خیلی هم ساده توضیح نداده....
ببینید شما که اینقدر پیگیر قضیه هستید و به قولی المپیادی این جوری نخونید

اینو یکی از بچه های قدیمی المپیادی بهم گفته

به جای اینکه از اول بشینی در سطح کتاب درسی بخونی بشین تا تهشو بخون مثلا همین مباحث رو از کتاب های موضوعی فاطمی بخون که نه سخت باشه نه راحت
اگر هم می تونی بشین از مورتیمر یا شیمی عمومیه دیگری بخون !

arasbaran

New Member
لایک ها
1

ممنون:53:
بچه ها میخوام یه سوال شاید خنده دار بپرسم:17:(من هیچوقت درست و حسابی شیمی نخوندم،چون به رشته مورد علاقم ربطی نداشته)لطفا نخندید.:204:

سوال:خب اینکه الکترون الان اگه بخواد دور هسته بچرخه سقوط میکنه رو متوجه شدم اما حالا یه سوال ،پس تو مدل اوربیتالی الکترون ها چرا سقوط نمیکنند روی هسته؟؟؟:106:
نیروی گریز از مرکز مثل منظومه شمسی
:220:

x-star

New Member
لایک ها
243

فشار گاز داخل لامپ کاتدی باولتاژ اعمال شده رابطه....دارد.وشدت نور لامپ بافشارگاز داخل لامپ رابطه... دارد.
1.مستقیم.مستقیم. 2.مستقیم.عکس. 3.عکس.عکس. 4عکس.مستقیم.

sina16

New Member
لایک ها
313

فشار گاز داخل لامپ کاتدی باولتاژ اعمال شده رابطه....دارد.وشدت نور لامپ بافشارگاز داخل لامپ رابطه... دارد.
من گزینه 3 رو انتخاب میکنم...

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

جای خالی اول به نظر من نادرسته.

اصلا فشار هوای داخل لوله چه ربطی به ولتاژ داره؟ ما هوای داخل لوله رو به کمک پمپ خلا خالی می کنیم (در حدی که فشار 10 به توان منفی 3 بشه) .بعد از این تازه میاییم و ولتاژ رو وصل می کنیم.می بینید که مستقل از هم هستند.

حالا شاید استدلال کنید هرچی فشار هوای لوله بیشتر باشه مجبوریم ولتاژ بیشتری اعمال کنیم.(به این دلیل که تعداد مولکول های هوا زیاد میشه و زور بیشتری برای انتقال الکترون ها لازمه)ولی نه.درست نیست.چون اگه فشار هوای لوله از حدی بیشتر باشه پدیده پرتوی کاتدی رخ نمیده و گاز درون لوله ملتهب میشه و کل لوله مثلا صورتی میشه.در صورتی که توی پدیده کاتدی ما نیاز داریم یه نوار مستقیم و روشن رو ببینیم.

جای خالی دوم هم اگه مشکلی نداشته باشه عکس میشه

amir 3263

New Member
لایک ها
24

اگه شیمی 2 بهمن بازرگان ( مبتکران) رو بخری همه ی اینا توش هست

x-star

New Member
لایک ها
243

من گزینه 3 رو انتخاب میکنم...
جوابه منم گزینه3بود...
امااستادمون(بهترین معلم شیمی شهر)میگه گزینه 1ه......!!:192:
توضیح داد.اونجاخودمو یه جورقانع کردم.اماخونه اومدم بازم دیدم نفهمیدم منظورشو.:178:

GHOOCHANI

New Member
لایک ها
18

همون طور كه mehran88 گفت جاي خالي اولي ميشه رابطه مستقيم.

در مورد دومي هم هر چي تعداد مولكول هاي سر راه پرتوي كاتدي بيشتر باشه(فشار گاز) مولكول هاي بيشتري ملتهب ميشن و نور بيشتري آزاد ميشه.
:192:

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

در مورد دومي هم هر چي تعداد مولكول هاي سر راه پرتوي كاتدي بيشتر باشه(فشار گاز) مولكول هاي بيشتري ملتهب ميشن و نور بيشتري آزاد ميشه.

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

من کی گفتم جای خالی اول میشه مستقیم؟؟ با استدلال خودم گفتم که اصلا جواب نداره.

راجع به جای خالی دوم هم بهتره بگم نظری ندارم.با قاطعیت نمی تونم بگم

Niloofar

New Member
لایک ها
68

سلام چندتایی سوال دارم،میشه لطفا کمکم کنید؟؟:115:

1-آیا سطح انرژی زیرلایه با سطح انرژی نسبی اوربتال ها فرقی میکنه یا دوتاش یه چیزه؟؟؟!!!

2-یه سوالی که در مورد پر شدن زیرلایه ها برام پیش اومده اینه که آیا مثل زیرلایه d که اگه 4 یا 9 بشه یکی از s برمیداریم و آیا واسه f هم همینطوره؟؟؟

و دیگه اینکه چرا بعضی عنصرها از آفبا پیروی نمیکنند مثلا Gd و آرایشش میشه
و اگه آفبا را رعایت میکنه پس چرا این شکلیه؟؟؟

ببخشید اگه سوالام زیاد شد.
:115:

naeema

New Member
لایک ها
56

سلام به همه ی خوانندگان این سوال!
صفحه 44کتاب درسی شکل 7.یکی میشه بگه چرا اندازه گالیم از المینیوم کوچیکتره؟مطمئنم که میدونین برای چی باید بزرگتر باشه!:39:
با تشکر از پاسخ شما...

pegahmm

New Member
لایک ها
375

1-آیا سطح انرژی زیرلایه با سطح انرژی نسبی اوربتال ها فرقی میکنه یا دوتاش یه چیزه؟؟؟!!!

2-یه سوالی که در مورد پر شدن زیرلایه ها برام پیش اومده اینه که آیا مثل زیرلایه d که اگه 4 یا 9 بشه یکی از s برمیداریم و آیا واسه f هم همینطوره؟؟؟

ميگم ببخشيد شما مطمئنيييييييييين كه آرايش Gd اينجوريه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

afbaghlani

New Member
لایک ها
343

سلام به همه ی خوانندگان این سوال!
صفحه 44کتاب درسی شکل 7.یکی میشه بگه چرا اندازه گالیم از المینیوم کوچیکتره؟مطمئنم که میدونین برای چی باید بزرگتر باشه!:39:
با تشکر از پاسخ شما...
اووووووف! چه دقتی!
خب ساده بگم: اثر پوششی اوربیتال d به خاطر شکلش از اوربیتال های s,p کم تره. یعنی به قول خودمون کمی بی عرضه است! خب گالیم هم که ماشاءالله کلی از این اوربیتال های بی عرضه داره!! در نتیجه به دلیل بی عرضه بودن تعداد زیادی الکترون در گالیم، بار موثر هسته گالیم روی الکترون های موجود در اوربیتال های 4s و 4p بیشتر میشه و اونها (که بیرونی ترین الکترون هاش هستن)رو محکم می کشه سمت خودش. به همین دلیله که ریزه میزه است!!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

1- من که کلا دو مدل سطح انرژی تا حالا شنیدم:
اول: سطح انرژی لایه که با n مشخص میشه(همون لایه خودمون)
دوم: سطح انرژی نسبی زیر لایه و اوربیتال: که مجموع n+L می شود!!!(در واقع اگر سطح انرژی اوربیتال و زیرلایه از یه فرمول حساب میشه نتیجه میگیریم جهت گیری فضایی در سطح انرژی اثر نداره)
2-( فک نکنم به درد کنکور بخوره ها این مطالب) اون قاعده ای که شما فرمودین قاعده ایه که برای یک نوع از استثناء ها تعریف شده. آخه می دونین که آفبا کلی استثناء داره. شاید بشه برای بقیه استثناء ها هم قاعده بسازیم!!
برای دیدن استثناء ها لین رو مطالعه بفرمایین:
آرایش الکترونی - ویکی‌پدیا

3-(این هم مثل بالایی فک نکنم برا کنکور مهم باشه): گادولینیوم هم از همون اسثناء های آفباست

آخرین ویرایش توسط مدیر

Niloofar

New Member
لایک ها
68

سلام،بله پشت کتاب هست،Gd تنها هم نیست چندتا دیگه هم هست که تو آرایش های مختلف،آفبا را نقض میکنند که به گفته ی afbaghlani@ عزیز ، اینها استثنا های آفباند.

آخرین ویرایش توسط مدیر

ali_f

New Member
لایک ها
14

تو یه سری عناصر مث لانتانید ها واکتینید ها به گفته کتاب درسی خواص دیگشون از ساختار الکترونی خیلی مهمتره و به خاطر همین هم زیاد بررسی نمیشه و اساسا میشه گفت که این نحوه ساختاربندی خواست خدا بوده ..... :)

Niloofar

New Member
لایک ها
68

سلام،من در مورد کاشف و طریقه ی کشف عدد اتمی سردرگم شدم میشه کسی کمکم کنه و کل موضوع را واسم روشن کنه که کاشف کیه؟؟؟چطوری کشف شد؟؟؟ممنون:1:

ali_f

New Member
لایک ها
14

در واقع این موزلی بود که تحقیقاتی در زمینه عدد اتمی و پروتون انجام داد و به این پی برد که فرکانس پرتو نشر شده از یک اتم با رادیکال بار مثبت رابطه مستقیم داره ولی از اونجایی که خیلی خجالتی بود این موضوع رو با کسی مطرح نکرد و تا اینکه مرد و رادرفورد رو تحقیقات موزلی تحقیق کرد و عدد اتمی و .... را به طور رسمی کشف کرد .... ولی یه سال تو کتاب میگن موزلی یه سال دیگه میگن رادرفورد ..... ;)

Niloofar

New Member
لایک ها
68

در واقع این موزلی بود که تحقیقاتی در زمینه عدد اتمی و پروتون انجام داد و به این پی برد که فرکانس پرتو نشر شده از یک اتم با رادیکال بار مثبت رابطه مستقیم داره ولی از اونجایی که خیلی خجالتی بود این موضوع رو با کسی مطرح نکرد و تا اینکه مرد و رادرفورد رو تحقیقات موزلی تحقیق کرد و عدد اتمی و .... را به طور رسمی کشف کرد .... ولی یه سال تو کتاب میگن موزلی یه سال دیگه میگن رادرفورد ..... ;)

ممنون:1:

حالا کدوم قبوله؟؟؟

یه سوال دیگه مگه موزلی کشف نکرد که فرکانس تولیدی با جرم اتم فلز رابطه ی مستقیم داره؟؟؟

و رادرفورد (والا نمیدونم بعضی ها هم میگن موزلی!! خدا میدونه) کشف کرد که بار مثبت هسته با فرکانس رابطه ی مستقیم داره؟؟؟

پس نتیجه میگیرم که فرکانس تولیدی ایزوتوپ ها یکی نیست پس چرا از رابطه ی دوم استفاده میکنند و میگند یکسان است؟؟؟

ali_f

New Member
لایک ها
14

منظور من از بار مثبت همون جرمه و دقیقا همین چیزی که گفتی بر قرار و تو ایزوتوپ ها هم نوترون ها به نظر من تو بار مثبت تاثیری ندارن وبه خاطر همین از رابطه دوم استفاده میکنن.

بالا