SHAKHMARD

New Member
لایک ها
405
پاسخ : سوال از شیمی دوم

سلام،بله پشت کتاب هست،Gd تنها هم نیست چندتا دیگه هم هست که تو آرایش های مختلف،آفبا را نقض میکنند که به گفته ی afbaghlani@ عزیز ، اینها استثنا های آفباند.
استثنایی وجود نداره!! قانون های ما استثنا دارن!!
یه نمودار داره تو کتاب های شیمی معدنی ک سطح انرژی اربیتال هارو بر حسب تعداد الکترون بررسی میکنه. تو اون جدول سطح انرژی ها با هم متقاطعن. ینی تو یه بازه انرژی یکی کمتره و تو بازه ی دیگه انرژی دیگری!! مثه 3d و 4s
اون نمودار تو بازه ی تناوب های بالای جدول ب اصل افبا شبیه هس و هر چی تعداد الکترون بیشتر میشه این منحنی های سطح انرژی بیشتر میرن تو هم!! ینی همین چیزی ک شما ازش ب عنوان استثنا یاد میکنید!! هی سطح انرژی ها جابجا میشه و نتیجه اینه ک تو تناوب های پایین از هر عنصر ب عنصر بعدی سطح انرژی تغییر میکنه و یه زیر لایه پایدار تر میشه !!
در نهایت هر عنصر ساز خودشو میزنه!!

آخرین ویرایش توسط مدیر

Niloofar

New Member
لایک ها
68

استثنایی وجود نداره!! قانون های ما استثنا دارن!!
یه نمودار داره تو کتاب های شیمی معدنی ک سطح انرژی اربیتال هارو بر حسب تعداد الکترون بررسی میکنه. تو اون جدول سطح انرژی ها با هم متقاطعن. ینی تو یه بازه انرژی یکی کمتره و تو بازه ی دیگه انرژی دیگری!! مثه 3d و 4s
اون نمودار تو بازه ی تناوب های بالای جدول ب اصل افبا شبیه هس و هر چی تعداد الکترون بیشتر میشه این منحنی های سطح انرژی بیشتر میرن تو هم!! ینی همین چیزی ک شما ازش ب عنوان استثنا یاد میکنید!! هی سطح انرژی ها جابجا میشه و نتیجه اینه ک تو تناوب های پایین از هر عنصر ب عنصر بعدی سطح انرژی تغییر میکنه و یه زیر لایه پایدار تر میشه !!
در نهایت هر عنصر ساز خودشو میزنه!!
ممنون :8:
منظور من از استثنا همون قانون هاست،از چیزهایی که ما انتظار داریم با توجه به قانون هایی مثل آفبا رعایت بشه اما نمیشه.از اینکه علت اینکه چرا این تفاوت ها به وجود میاد را گفتید،ممنونم.

m_chemist

New Member
لایک ها
27

از این به بعد هر سوالی از شیمی دو داشتم اینجا میپرسم تا از زدن تاپیک های زیاد جلوگیری بشه
:115:

اولیش :
سلام،میشه به سوال خیلی ساده وابتدایی من کسی پاسخ بده،فقط آقا قول بدید که نخندیدها:68::70:

سوال: ا amu یعنی چندتا اتم کربن؟؟؟ 12 تا؟؟؟یکی؟؟؟:217:[HR][/HR]

سلام
تاجایی که من میدونم1amuجرم یک اتک کربن-12 !!!:3:

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

از این به بعد هر سوالی از شیمی دو داشتم اینجا میپرسم تا از زدن تاپیک های زیاد جلوگیری بشه
:115:

اولیش :
سلام،میشه به سوال خیلی ساده وابتدایی من کسی پاسخ بده،فقط آقا قول بدید که نخندیدها:68::70:

سوال: ا amu یعنی چندتا اتم کربن؟؟؟ 12 تا؟؟؟یکی؟؟؟:217:[HR][/HR]

سلام
تاجایی که من میدونم1amuجرم یک اتک کربن-12 !!!:3:

سلام به همه (حتی شما دوست عزیز!)

1 amu برابراست با یک دوازدهم جرم اتم کربن-12

یعنی کربن-12 خودش میشه 12 amu !

penta

New Member
لایک ها
476

سلام
یه سوالی بدجوری ذهنمو مشغول کرده.
اینکه مثلا وقتی میگن که آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت اتمی به صورت 4s^2 .
و بعدش میگن شماره ی گروه را تعیین کنید.
ج تو همه جا گروه دوئه.
ولی سوال من اینه که همه ی عناصر دسته یdتو تناوب 4 هم آرایش لایه ی ظرفیتشون اون طوریه البته به چز دو مورد مس و کروم
پس چرا اون گروه ها رو نمیگیم واسه ج؟

afbaghlani

New Member
لایک ها
343

سلام
یه سوالی بدجوری ذهنمو مشغول کرده.
اینکه مثلا وقتی میگن که آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت اتمی به صورت 4s^2 .
و بعدش میگن شماره ی گروه را تعیین کنید.
ج تو همه جا گروه دوئه.
ولی سوال من اینه که همه ی عناصر دسته یdتو تناوب 4 هم آرایش لایه ی ظرفیتشون اون طوریه البته به چز دو مورد مس و کروم
پس چرا اون گروه ها رو نمیگیم واسه ج؟
سلام بر شما:89:
توجه کنین که لایه ظرفیت در
بلوک s : الکترون های اوربیتال s بیرونی ترین لایه
بلوک p : " " " های s و p بیرونی ترین لایه
بلوک d : " " " اس خارجی ترین لایه + الکترون های اوربیتال d لایه یکی مانده به آخری.
یعنی در فلزات دوره 4 (مثلا در اینجا Mn)لایه ظرفیت برابر با 4s[SUP]2[/SUP] نیست بلکه برابر با 4s[SUP]2[/SUP]3d[SUP]5[/SUP] است. یعنی این اتم 7 الکترون ظرفیت دارد که دوتاش در زیرلایه 4s و 5 تاش هم در زیرلایه 3d هستند.:D
پی نوشت: راستی برای گذاشتن یک عدد به صورت توانی یا اندیسی لازم نیست از ^ استفاده کنید. بلکه میتونید از دکمه های X[SUP]2[/SUP]و X[SUB]2 [/SUB]که در ویرایشگر هستند استفاده کنید.
والسلام علی من اتبع الهدی...

einhesari

New Member
لایک ها
1

دوستان سلام
ی سوال داشتم گرچه ابتدایی هسش و مسخره ولی رو مخمه!
فرق جامد کووالانسی و ترکیب کووالانسی چیه؟

sina16

New Member
لایک ها
313

دوستان سلام
ی سوال داشتم گرچه ابتدایی هسش و مسخره ولی رو مخمه!
فرق جامد کووالانسی و ترکیب کووالانسی چیه؟
در جامد کووالانسی تمام انم ها با پیوند کووالانسی به هم وصل و به صورت یه مولکول غول آسا در اومدن ...مثل الماس!
.
.
.
اما در ترکیب کووالانسی پیوندهای کووالانسی فقط در داخل مولکول های کوچیک!وجود داره و مولکول ها با نیروی بین مولکولی به هم وصل میشن که خیلی ضعیف تر از پیوند کووالانسی هستن.

einhesari

New Member
لایک ها
1

در جامد کووالانسی تمام انم ها با پیوند کووالانسی به هم وصل و به صورت یه مولکول غول آسا در اومدن ...مثل الماس!
.
.
.
اما در ترکیب کووالانسی پیوندهای کووالانسی فقط در داخل مولکول های کوچیک!وجود داره و مولکول ها با نیروی بین مولکولی به هم وصل میشن که خیلی ضعیف تر از پیوند کووالانسی هستن.
خیلی ممنون از کمکتون ولی حالا مشکل شد دوتا!
پس جامد مولکولی چیه؟

sina16

New Member
لایک ها
313

خیلی ممنون از کمکتون ولی حالا مشکل شد دوتا!
پس جامد مولکولی چیه؟
نمیدونم والا!....تا حالا اسمش به گوشم نخورده!

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

نمیدونم والا!....تا حالا اسمش به گوشم نخورده!
خب جامد مولکولی مثله یخ که واحد های سازندش با نیرو های ضعیف واندروالسی کنار هم جمع شدن(ضعیف بودن این نیرو نسبیه ها مواظب باشید!)

einhesari

New Member
لایک ها
1

خب جامد مولکولی مثله یخ که واحد های سازندش با نیرو های ضعیف واندروالسی کنار هم جمع شدن(ضعیف بودن این نیرو نسبیه ها مواظب باشید!)
مگه پیوند بین مولکول های یخ هیدروژنی نیست؟(مثل آب)
ضمنا بین اتم h و اتمo هم پیوند کووالانسی برقراره پس فرق یخ یا آب با ید( ک ترکیب کووالانسی هستش) چیه؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

ضمنا بین اتم h و اتمo هم پیوند کووالانسی برقراره پس فرق یخ یا آب با ید( ک ترکیب کووالانسی هستش) چیه؟
نهه پیوند بین اتم های یک ملکول یخ کووالانسیه! پیوند بین چند ملکول یخ با هم دیگه هیدروژنیه!
فرقش هم فکر کنم با تعریفی که کردم متوجه شدید! درسته؟

einhesari

New Member
لایک ها
1

داداش منم همینو گفتم!بین مولکول های یخ هیدروژنیه بین o وh در اتم یخ کووالانسیه!ن راستش متوجه فرقشون نشدم!

ali19

New Member
لایک ها
260

دوستان من پیشنهاد می کنم به جای این که بیاین این جا سوالات مختلف و ساده بپرسید لطفا اول برین یه سر کتاب شیمی دو رو دقیق بخونید ( حد الامکان مبتکران رو ) بعد اگه باز هم سوال داشتین بیاین اینجا بپرسین :1:

پیوند هیدروژنی در همه وقت ایجاد نمیشه ( شرطشم اینه که یکی باید یکی از سه اتم : F o n + هیدروژن(از یک ملکول) از اون طرف هم یکی از سه اتم f o n (ملکول دومی) وصل بشن )و پیوند هیدروژنی هم در آب هست هم در یخ ولی تعداد و میزان کشش پیوند هیدروژنی در یخ بسیار بیشتر ( در کل پیوند هیدروژنی قوی ترین پیوند واندروالسی است )

در ضمن اشتباه نگیرید بین اتم از یک ملکول پیوند کوالانسی و یا یونی است و بین چند ملکول از ترکیب پیوند بین ملکولی ( مثل هیدروژنی ) است

بعدان هم پیوند میان اتم های ید از نوع ضعیف دو قطبی القایی - دوقطبی القایی هستش (لوندون ) که بسیار هم ضعیفه .

:1:

peyman shimi

New Member
لایک ها
226

سلام دوستان
من توی هضم این عبارت یکم مشکل دارم اگه میشه یکم برام توضیح بدید
هسته ی پایدار ترین شکل عنصر اورانیوم تا نزدیک به 4/5 میلیارد سال پایدار است. اما عمر هسته بقیه اکتینید ها به جز توریم به اندازه ای کوتاه است که هر مقدار از آن که در زمان پیدایش زمین تشکیل شده است باید تا کنون متلاشی شده باشد

ali19

New Member
لایک ها
260

سلام دوستان
هسته ی پایدار ترین شکل عنصر اورانیوم تا نزدیک به 4/5 میلیارد سال پایدار است. اما عمر هسته بقیه اکتینید ها به جز توریم به اندازه ای کوتاه است که هر مقدار از آن که در زمان پیدایش زمین تشکیل شده است باید تا کنون متلاشی شده باشد
خوب با کجاش مشکل داری؟؟؟

فک کنم این جمله می خواد بگه که در گروه اکتانید ها پایدار ترین اتم مربوط به اتم اورانیوم هستش ( اونم پایدار ترین شکل اورانیوم ) و اتم های دیگه حتی در پایدار ترین حالت نسبت به خودشون به پایداری اورانیوم نمی رسن ( البته در اکتانید ها )

بازم اگه غلطه ممنون میشم به هم تذکر بدید چون من با همچین جمله ای مواجه نشدم + از چه کتابیه دوست عزیز ؟

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

سلام دوستان
[MENTION=13364]ali19[/MENTION]
جمله خود کتاب درسیه علی جان ;)
--------------
برا فهمیدنش باید اول تعریف نیمه عمرو بدونی.
نیمه عمر یه عنصر ، زمانیه که طی اون ، نصف اتم هاش واپاشی بشن و سوت شن برن !
یعنی اگه نیمه عمر عنصری 1 ماه باشه ، اگه الآن 10 گرم ازش داشته باشی ، یه ماه دیگه 5 گرم داری ، دو ماه دیگه 2.5 گرم ، سه ماه دیگه 1.25 گرم و....
حالا منظور اینم همینه. میگه طول عمر این عناصر اینقدر پایینه ، که اگه از اون زمان که بشر آفریده شد :)4:منظور همون ابتدای خلقته) هر چقدر از این عنصرا داشتیم ، تا الآن از بین رفته. یعنی مثلاً طول عمر یکیش 3 ساعت بوده ( مثلاً ) اول هم 1 تن رو زمین بوده. بعد 3 ساعت شده 500 کیلو ، بعد 6 ساعت 250 کیلو ، بعد 9 ساعت 125 کیلو و....
حالا بعد از گذشت میلیون ها سال ( که در مقابل سه ساعت هیولاییه واسه خودش :4: ) اگه همین روندو ادامه بدی ، تقریباً به صفر میرسی ( صفر نیست یه عدد خیلی کوچیکه. بچه های ریاضی بهش میگن صفر حدی )

einhesari

New Member
لایک ها
1

دوستان من پیشنهاد می کنم به جای این که بیاین این جا سوالات مختلف و ساده بپرسید لطفا اول برین یه سر کتاب شیمی دو رو دقیق بخونید ( حد الامکان مبتکران رو ) بعد اگه باز هم سوال داشتین بیاین اینجا بپرسین :1:

پیوند هیدروژنی در همه وقت ایجاد نمیشه ( شرطشم اینه که یکی باید یکی از سه اتم : F o n + هیدروژن(از یک ملکول) از اون طرف هم یکی از سه اتم f o n (ملکول دومی) وصل بشن )و پیوند هیدروژنی هم در آب هست هم در یخ ولی تعداد و میزان کشش پیوند هیدروژنی در یخ بسیار بیشتر ( در کل پیوند هیدروژنی قوی ترین پیوند واندروالسی است )

در ضمن اشتباه نگیرید بین اتم از یک ملکول پیوند کوالانسی و یا یونی است و بین چند ملکول از ترکیب پیوند بین ملکولی ( مثل هیدروژنی ) است

بعدان هم پیوند میان اتم های ید از نوع ضعیف دو قطبی القایی - دوقطبی القایی هستش (لوندون ) که بسیار هم ضعیفه .

:1:
داداش من چی می پرسم شما چی جواب میدی؟! من میگم فرق ترکیب کووالانسی و جامد مولکولی چیه شما میای تعریف پیوند هیدروژنی میکنی؟!؟
فرقشون توی اینه که ترکیب کووالانسی بین مولکول هاش پیوند کووالانسیه و توی جامد مولکولی بین مولکول ها پیوند هیدروژنی هستش؟ همین؟
جهت اطلاعتون بگم ک پیوند کووالانسی از هیدروژنی قوی تره

آخرین ویرایش توسط مدیر

ali19

New Member
لایک ها
260

@ali19
جمله خود کتاب درسیه علی جان ;)
--------------
برا فهمیدنش باید اول تعریف نیمه عمرو بدونی.
نیمه عمر یه عنصر ، زمانیه که طی اون ، نصف اتم هاش واپاشی بشن و سوت شن برن !
یعنی اگه نیمه عمر عنصری 1 ماه باشه ، اگه الآن 10 گرم ازش داشته باشی ، یه ماه دیگه 5 گرم داری ، دو ماه دیگه 2.5 گرم ، سه ماه دیگه 1.25 گرم و....
حالا منظور اینم همینه. میگه طول عمر این عناصر اینقدر پایینه ، که اگه از اون زمان که بشر آفریده شد :)4:منظور همون ابتدای خلقته) هر چقدر از این عنصرا داشتیم ، تا الآن از بین رفته. یعنی مثلاً طول عمر یکیش 3 ساعت بوده ( مثلاً ) اول هم 1 تن رو زمین بوده. بعد 3 ساعت شده 500 کیلو ، بعد 6 ساعت 250 کیلو ، بعد 9 ساعت 125 کیلو و....
حالا بعد از گذشت میلیون ها سال ( که در مقابل سه ساعت هیولاییه واسه خودش :4: ) اگه همین روندو ادامه بدی ، تقریباً به صفر میرسی ( صفر نیست یه عدد خیلی کوچیکه. بچه های ریاضی بهش میگن صفر حدی )
آها درسته حق با شماست حاشیه صفحه 38 هستش

داداش من چی می پرسم شما چی جواب میدی؟! من میگم فرق ترکیب کووالانسی و جامد مولکولی چیه شما میای تعریف پیوند هیدروژنی میکنی؟!؟
فرقشون توی اینه که ترکیب کووالانسی بین مولکول هاش پیوند کووالانسیه و توی جامد مولکولی بین مولکول ها پیوند هیدروژنی هستش؟ همین؟
جهت اطلاعتون بگم ک پیوند کووالانسی از هیدروژنی قوی تره
درسته حق باشماست اشتباه از من بوده چون فقط با توجه به همون چندتا تاپیک اخیر نظرمو دادم و من بایستی تاپیک های قبلی رو هم می خوندم ( به هرحال عذر می خوام )
در ضمن من فک کنم که گفته بودم پیوند هیدروژنی در بین پیوند های بین ملکولی قوی ترینه

بالا