farhad2009

New Member
لایک ها
125
سلام
هرکی میتونه این سوالات رو حل کنه::

1. مخلوطی از As2S3 و CuS به جرم 8 گرم را تشویه میکنند تا بطور کامل به SO2,As2O3,CuO اکسید شود گاز SO2 به سولفات اکسید میشود که پس از ان به طور کامل به صورت BaSO4 رسوب میکند. 21.5گرم BaSO4 تشکیل میشود. جرم Cuواکنش دهنده را در مخلوط حساب کنید؟؟

2 : 50گرم جیوه و 50گرم ید را بایکدیگر حرارت میدهیم . انها به طور کامل به مخلوطی از HgI2 وHg2I2 تبدیل میشوند. چند گرم Hg2I2 در مخلوط وجود دارد.

راستش هرچی فکر کردم نتوستم اینا رو حل کنم یه راهنمایی کنید

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام به شما

سوال1---> تمام S موجود در As2S3 و CuS به صورت سولفات در باریم سولفات در اومده. مشخصه که از هر مول S یک مول BasO4 تولید میشه که 233.3 گرم وزن داره. اگر جرم CuS را X و جرم As2S3 را 8 منهای X در نظر بگیری داریم:

که شما زحمت می کشید و جرم CuS و درنتیجه جرم Cu را حساب می کنید.​
[hr:654e62093e]​

سوال 2...> 2 واکنش داریم. ابتدا مول Hg و I2 حساب کن که میشن 0.248 و 0.197
حالا فرض کن در واکنش اول X مول Hg با X مول I2 ترکیب بشه و در واکنش دوم هم فرض کن y مول I2 با 2Y مول Hg ترکیب میشه. وقتی X و y پیدا شد جواب هم پیدا شده. چون می دونیم چقدر Hg در هر واکنش شرکت کرده.
Hg+I[SUB]2[/SUB]→HgI[SUB]2[/SUB]
2Hg+I[SUB]2[/SUB]→Hg[SUB]2[/SUB]I[SUB]2[/SUB]
for Hg:X+2y=0.248
for I2:X+y=0.197

لایک ها
521
کلا واسه این جور سوالای قشنگ استوکیومتری محدودیتی نداریم ، میشه از تعداد مول S شروع کرد و X و Y رو بر حسب تعداد مول S نوشت و مساوی با تعداد مول S توی 21,5 گرم BaSO[SUB]4[/SUB] قرار داد... جواب آخر با دقت یک رقم اعشار(2 رقم با معنی): 3,2 گرم CuS و در نتیجه 2,1 گرم Cu اولیه.
*هرکس راه حل دیگری داره، لطف کنه بگه...
..........................................................................................................................................................................
توی سوال 2 هم میشه x و y رو جرم Hg[SUB]2[/SUB]I[SUB]2[/SUB] و HgI[SUB]2[/SUB] تولید شده تعریف کرد و بعد جرم جیوه و ید رو بر حسب x به دست آورد و مجموع جرم هرکدوم رو مساوی 50 قرار داد...
جواب آخر با دقت یک رقم بعد از اعشار(2رقم با معنی): 34,3 گرم Hg[SUB]2[/SUB]I[SUB]2[/SUB]...
* محمد یه اشتباه تایپی توی پستت وجود داره... 0,187---> 0,197
*هرکس راه حل دیگری داره، لطف کنه بگه...
..........................................................................................................................................................................
آقا فرهاد بهت پیشنهاد میکنم مسئله های استوکیومتری کتاب "چگونه مسائل شیمی را حل کنیم" رو n بار حل کنی و هرکدوم رو با چند تا راه حل... خیلی میتونه کمکت کنه و واسه خودت غولی میشی!!! (در ضمن صندوقت رو هم چک بنما!)

لایک ها
521
اینا رو قبلا توی سری سوالات هم نوشتم، سوالای مشابه خوبی هستن...
...............................................................................................................
سوال 1 - استوکیومتری) فرض کنید x گرم چیوه و y گرم گوگرد را با یکدیگر حرارات می دهیم. آنها به طور کامل یا به طور ناقص به مخلوطی از HgS و Hg2S تبدیل میشوند.
الف) اگر x=y باشد و کل x+y گرم ماده اولیه به محصولات تبدیل شود مقدار Hg2S و HgS را محاسبه کنید.
ب) اگر x=y باشد و بدانیم که در محصولات نسبت Hg2S تشکیل شده به HgS تشکیل شده 10 به 1 است و در ضمن یکی از واکنش گرها در حین واکنش تمام شود: I) واکنشگر اضافی کدام است؟ II) میزان Hg2S و HgS تولید شده در این فرآیند را محاسبه کنید.
ج) اگر y>3x باشد آیا حالتی ممکن است که نسبت جرم Hg2S تولید شده به HgS تولید شده 5 به 1 باشد؟ در این حالت واکنشگر اضافی کدام است؟
...............................................................................................................
سوال 11 - استوکیومتری) اگر مخلوطی از x گرم آهن و y گرم گوگرد را گرم کنیم ، چند گرم آهن (II) سولفید تشکیل می شود، اگر:
الف) 2y>x>y​
ب) x>2y​
ج) x=y​
د) y>2x​
هـ) اگر x=y و x+y=1​
اگر قرار بود آهن (III) سولفید تشکیل شود چطور؟​

farhad2009

New Member
لایک ها
125
سلام
از دو دوست عزیز خیلی ممنون.
در جواب امیر جان که گفته بود :
مسئله های استوکیومتری کتاب "چگونه مسائل شیمی را حل کنیم" رو n بار حل کنی و هرکدوم رو با چند تا راه حل...
والا این سوالا از همون کتابه و من دور دوم حل تمرینات این کتابو شروع کردم
یه سوال دیروز وقتی داشتم برای حل کردن سوال اول سعی میکردم هیچ جور نتونستم راه حلو بفهمم تا اینکه جواب اخر یعنی 2گرمCu رو جای گذاری کردم ویه عدد بدست اومد لطفا یه نفر توضیح بده این عدد چگونه بدست میاد قابل ذکره من این عدد رو بار ها بدست اورده بودم ولی حالا هر چی فکر میکنم یادم نمیاد چطوری اوردمش بریم سر حل من::
خوب من جرم CuS == X
جرم As2S3====Y

X+Y=8
(X/96)+(Y/246)==0.052

X==3
Y==5
Cu==2
لطفا توضیح بدین باتوجه به داده ها ایا همچین(0.052)عددی اصلا بدست میاد یانه؟؟
و اگر میاد از چه رابطه ای چون اگه جای گذاری کنیم جواب دقیقا میاد 2
سوالاتی که شما گذاشتی رو امروز سعی میکنم حل کنم. ببخشید امیر جان سوالاتی که سما میذارین از منبع خاصی یا خودتون طرح میکنید؟

راستی یه سوال به من امیدی هست ؟؟

لایک ها
521
به نظرم یه مقدار داری الکی میپیچونیش! این معادله رو از کجا آوردی؟ X/96)+(Y/246)=0.052)
اول اینکه جرم مولیها رو خیلی گرد کردی بهتره اعداد رو تا چند رقم اعشار با خودمون بیاریم جلو و آخرش که خواستیم جوب نهایی رو اعلام کنیم با توجه به یه سری اصولی عدد رو گرد کنیم... دوم اینکه ما فقط میتونیم از داده هایی استفاده کنیم که مسئله به ما داده... ما نمیتونیم با داده های مسئله پی به مجموع تعداد مول CuS و As2S3 ببریم و نمیتونیم معادله ی دوم رو اونطوری تشکیل بدیم...

Ali007

New Member
لایک ها
70
با اجازه منم سواال دارم:
گرماي مولي سوختن الكل معموليC2H5OH در شرايط آزمايشگاه برابر با 1235- كيلوژول بر مول است،براي گرم كردن 500 گرم آب با دماي 20c به 70c بايستي چند گرم از اين الكل سوخته شود در صورتي كه فقط 85% از گرماي سوختن الكل صرف گرم كردن آب شود و مابقي تلف گردد؟
گرماي ويژه آب=4.18
c=12
o=16
H=1

با تشكر
ميم مثه محسن

لایک ها
521
خوب اول گرمای لازم رو از روی فرمول Q=m*c*dt حساب میکنیم... بازده رو هم در نظر میگیریم... بعدش با توجه به گرمای سوختن مولی الکل جرم الکل رو محاسبه میکنیم...
Q=m*c*dt = 500*50*4,18 = 104,500Kj​
randeman=85% => Qtotal=100/85*104,500=122,941Kj​
g C2H5Oh =122,941Kj*(1mol/1235Kj)(46g/1mol)=4,58gC2H5OH​
سوال سوم این صفحه هم سوال خوبیه: ftopict-2018.html

لایک ها
521
---> یک سوال بسیار زیبا:
.................................................................................
دو آلکان به فرمولهای A=C[SUB]x[/SUB]H[SUB]y[/SUB] و B=C[SUB]z[/SUB]H[SUB]t[/SUB] را در نظر بگیرید. یک نمونه ی 10 گرمی از این مخلوط هیدروکربن دارای 60% جرمی A و 40% جرمی B می باشد را می سوزانیم. جرم CO[SUB]2[/SUB] و H[SUB]2[/SUB]O تولید شده به ترتیب 30,68 و 14,68 گرم می باشد.

الف) فرمول مولکولی A و B را به دست بیاورید.
ب) در صورت جایگزین کردن یک اتم هیدروژن B با اتم کلر فقط یک ایزومر و در A چهار ایزومر به دست می آید. نام آیوپاک A و B چیست؟
ج) ساختار مولکولهای A و B را رسم کنید.
د) کلیه ی ایزومرهای A را رسم کرده و نام آیوپاک آنها را بنویسید.
هـ) تعداد مول های اکسیژن مصرفی به ازای سوختن یک مول مخلوط A و B چقدر است؟

Ali007

New Member
لایک ها
70
ممنونم اميرجون
ايشاالله قبوليتو ببينم.

اندكي صبر سحر نزديك است

farhad2009

New Member
لایک ها
125
خوب من از اقا امیر یه سوال دارم : تو سوال شیمی الی که داده بودی A= C5H10 و...B=CH4 هست؟؟

راستی از راهنماییت ممنون:
وجواب سوال های استوکیمتری که داده بودی من سوال 1 رو متوجه نشدم میشه یه کم بیشتر توضیح بدین ایا با فرض کردن جرم برای Hg وS باید به جواب رسید واونوقت طبق راه حل محمد حل کرد. یا نه و سوال بعدیش رو :

الف:2.75
ب:2.75
ج:1.57
د:1.57
ه:0.78
اگر Fe2S3 تشکیل بشه :
الف :2.166
ب:2.166
ج:1.85
د:1.85
ه:.0.9285
البته به نظر خودم جوابایی که من اوردم همشون غلطه

sanag

New Member
لایک ها
21
منم یه سوال دارم.........
توی سوختن هیدروکربن ها مگه بخار آب تولید نمیسه؟
پس دمای شعله ی پارافین با 16 کربن که 700 درجه است رو چه جوری تو جیه میکنیم؟؟(طبق فرمول....دمای شعله=گرمای سوختن/تعداد مول گازی تولید شده)

لایک ها
521
farhad2009 گفت
خوب من از اقا امیر یه سوال دارم : تو سوال شیمی الی که داده بودی A= C5H10 و...B=CH4 هست؟؟

راستی از راهنماییت ممنون:
وجواب سوال های استوکیمتری که داده بودی من سوال 1 رو متوجه نشدم میشه یه کم بیشتر توضیح بدین ایا با فرض کردن جرم برای Hg وS باید به جواب رسید واونوقت طبق راه حل محمد حل کرد. یا نه و سوال بعدیش رو :

الف:2.75
ب:2.75
ج:1.57
د:1.57
ه:0.78
اگر Fe2S3 تشکیل بشه :
الف :2.166
ب:2.166
ج:1.85
د:1.85
ه:.0.9285
البته به نظر خودم جوابایی که من اوردم همشون غلطه
توی صورت سوال گفته شده دو آلکان... اونوقت C5H10؟؟؟ اگرم منظورت C5H12 باشه، میتونی با یه محاسبه ی ساده متوجه بشی جوابت درسته یا نه... هر چند که توی این سوال راه حل از همه چی مهمتره...
.............................................................................................................................
راجع به سوال 1 و 11 استوکیومتری هم باید بگم که جوابا واسه هر قسمت باید بر حسب X و Y باشه... ما هیچ چیز معلومی نداریم!!! (فقط توی قسمت هـ سوال 11 به عدد میرسیم!)

لایک ها
521
sanag گفت
منم یه سوال دارم.........
توی سوختن هیدروکربن ها مگه بخار آب تولید نمیسه؟
پس دمای شعله ی پارافین با 16 کربن که 700 درجه است رو چه جوری تو جیه میکنیم؟؟(طبق فرمول....دمای شعله=گرمای سوختن/تعداد مول گازی تولید شده)
اونطوری که من میدونم توی سوختن هیدروکربن ها آب و کربن دی اکسید تولید میشه که آب با گرفتن بخشی از گرمای سوختن هیدروکربن بخار میشه... درسته که مثلا توی چراغ بونزن از همون اول که بیرون میاد بخاره و آبی در کار نیست ولی به هر حال تو شرایط آزمایشگاه آب مایع هستش و برای بخار شدن مقدار قابل توجهی از گرمای سوختن رو دریافت میکنه.... کلا اگر نسبت مولی بخار آب به کربن دی اکسید کمتر باشه دمای شعله بیشتر میشه...مثلا توی آلکانها هر چی نسبت n/n+1 بزرگتر باشه تعداد مول آب به کربن دی اکسید کمتره و دمای شعله بیشتر... با افزایش n نسبت n/n+1 افزایش پیدا میکنه و از 2/1 شروع میشه تا در بینهایت=n به 1 میرسه... این رو نتایج تجربی هم نشون میده، چراکه با افزایش n توی آلکانها دمای شعله افزایش پیدا میکنه...
.............................................................................................................
راستی پارافین که 16 کربنه نیست... "شمع مخلوطی از آلکانهای جامد بلند زنجیری است که بیش از 30 اتم کربن دارند" این عین متن کتاب درسی شیمی یکه... جای دیگه هم دیدم که بین 30 تا 40 اتم کربن...
.............................................................................................................
علاوه بر این چیزا دمای شعله به ظرفیت گرمایی گازهای دیگه(به غیر از CO2 و (H2O(g ) هم بستگی داره... مثلا اگه توی جو هوا باشه برای محاسبه ی گرمای شعله باید ظرفیت گرمایی N2 و O2 رو هم در نظر بگیریم چون این گازها هم بخشی از گرمای سوختن رو به خودشون اختصاص میدن... اون فرمولی هم که شما نوشتی به نظرم در حد اینه که مسئله ها رو باهاش حل کنیم!!!

sanag

New Member
لایک ها
21
همون ............................ولی من توجیه نشدم
حالا واقعا 700 درجست ؟
اینو از یه المپیادی مثل خودمون شنیدم..............

لایک ها
521
من نمیدونم.... ولی خیلی جالبه شما راجع به سوالتم شک داری!
اگه ممکنه سوالتو واضح بپرس تا بقیه هم بهت کمک کنن... کدوم قسمتش مشکل داره؟

farhad2009

New Member
لایک ها
125
سلام امیر جان منظورم C5H12 وCH4 بود
من از این راه رفتم : وقتی میگه 60% حاوی A و 40% حاوی B
A = CxHy
B=CzHt
جرم A =14x+2
جرم B = 14z+2
A+B=10 ===>14x+2+14z+2=10
جرم co2=30.68

(6/14x+2)*(x+1)*(44)+(4/14z+2)*(z+1)*(44)=30.68

x=0.565
z=0.137
A= C5H12
B=CH4
فقط بگین این درست تا من جواب قسمت های دیگه رو بنیویسم
راستی امیر جان از سوالایی که میذاری خیلی ممنونhttp://www.irysc.com/modules/Forums/images/smiles/6.gif

لایک ها
521
sanag گفت
(طبق فرمول....دمای شعله=گرمای سوختن/تعداد مول گازی تولید شده)
راستی این فرمول شما هم در صورتی درسته و میشه توی مسئله ها ازش استفاده کرد که به جای علامت مساوی علامت متناسب بودن گذاشته بشه... فقط هم میشه برای مقایسه ی دمای شعله توی شرایط یکسان ازش استفاده کرد... اگر بخایم دمای شعله رو حساب کنیم از همین رابطه Q=nCdT استفاده میکنیم...

farhad2009 گفت
سلام امیر جان منظورم C5H12 وCH4 بود
من از این راه رفتم : وقتی میگه 60% حاوی A و 40% حاوی B
A = CxHy
B=CzHt
جرم A =14x+2
جرم B = 14z+2
A+B=10 ===>14x+2+14z+2=10
جرم co2=30.68

(6/14x+2)*(x+1)*(44)+(4/14z+2)*(z+1)*(44)=30.68

x=0.565
z=0.137
A= C5H12
B=CH4
فقط بگین این درست تا من جواب قسمت های دیگه رو بنیویسم
راستی امیر جان از سوالایی که میذاری خیلی ممنونhttp://www.irysc.com/modules/Forums/images/smiles/6.gif
همونطور که گفتم میتونی با یه محاسبه ساده بفهمی جوابت درسته یا نه...
باید یه مقدار بیشتر روی مسئله فکر کنی... به صورت سوال خوب توجه کن... گفته 10 گرم از مخلوط، نگفته مجموع جرم مولی A و B ده گرمه... آخرش رسیدی به x=0.565 و z=0.137 و همین یعنی تناقض... چون مقادیر x و z باید عدد طبیعی باشن...

farhad2009

New Member
لایک ها
125
سلام به همگی اول یه تبریک ویژه امیر توکلی و محمد نجفی میگم .
و بعدش در مورد سوال استوکیومتری
.................................................................................
دو آلکان به فرمولهای A=CxHy و B=CzHt را در نظر بگیرید. یک نمونه ی 10 گرمی از این مخلوط هیدروکربن دارای 60% جرمی A و 40% جرمی B می باشد را می سوزانیم. جرم CO2 و H2O تولید شده به ترتیب 30,68 و 14,68 گرم می باشد.

میشه لطفا یه راهنمایی کوچیک کنی
من بشخصه قفل کردم

لایک ها
521
پیشنهاد میکنم بذار واسه بعد از اینکه کلی سوال حل کردی و دستت راه افتاد... چون سوال قشنگه و حیف میشه! عجله ای نداریم که بذار واسه بعد...

بالا