سوال ترکیبیات کتاب ریاضی 2

Mostafa_

New Member
لایک ها
445
سلام دوستان یه دونه سوال ترکیبیات توی کتاب ریاضی 2 هست که به شرح زیره:

از هر یک از شهر های بیرجند، بوشهر، سنندج، زاهدان و یزد 20 دانش آموز به اردوگاه دانش آموزی میرزا کوچک خان دعوت شده اند. به چند طریق می توان 3 دانش آموزی که دو به دو غیر همشهری هستند، انتخاب کرد؟

خوب معلموان برای این سوال یه راه حل گفت که به شرح زیره:

یعنی اول میام از اون پنج شهر 3 تا رو انتخاب می کنیم و بعد از هر شهر یه دانش آموزی از بین 20 تاش انتخاب می کنم...... ولی من یه راه حل دیگه به ذهنم رسید و به معلمم هم گفتم ... گفت غلطه اما نتونست منو قانع کنه ..... این راه حل منه

به این شکل که دانش آموز اول می تونه هر کدوم از اون 100 دانش آموز باشه (یعنی 20 دانش آموز از هر 5 شهر که یعنی کلا دانش آموزا و میشه 100 تا)

دانش آموزی دوم نباید اون دانش قبلی و 19 تا دیگه از همشهری هاش باشه ( یعنی 80 = ( 19 + 1 ) - 100 که میشه 80 تا )

به همین ترتیب دانش آموز سوم هم می تونه یکی از اون 60 نفر باشه....

حالا جواب من درسته یا جواب معلممون .... اگه میشه دلیل غلط بودن جواب غیر قابل قبول رو بگید؟

اگه میشه تا فردا شب بگید چون 4 شنبه آخرین جلسه ریاضی مونه

sina1376

New Member
لایک ها
508
پاسخ : سوال ترکیبیات کتاب ریاضی 2

به نظرم تو راه حل شما حالت تکراری اتفاق میوفته!

و بای بر 3!تقسیم کنید که انگار همون جواب اول میشه!

و به این دلیل باید بر 3!تقسیم کنید که چون سه شهره!

mohy1376

Well-Known Member
لایک ها
311

سلام دوستان یه دونه سوال ترکیبیات توی کتاب ریاضی 2 هست که به شرح زیره:

از هر یک از شهر های بیرجند، بوشهر، سنندج، زاهدان و یزد 20 دانش آموز به اردوگاه دانش آموزی میرزا کوچک خان دعوت شده اند. به چند طریق می توان 3 دانش آموزی که دو به دو غیر همشهری هستند، انتخاب کرد؟

خوب معلموان برای این سوال یه راه حل گفت که به شرح زیره:

یعنی اول میام از اون پنج شهر 3 تا رو انتخاب می کنیم و بعد از هر شهر یه دانش آموزی از بین 20 تاش انتخاب می کنم...... ولی من یه راه حل دیگه به ذهنم رسید و به معلمم هم گفتم ... گفت غلطه اما نتونست منو قانع کنه ..... این راه حل منه

به این شکل که دانش آموز اول می تونه هر کدوم از اون 100 دانش آموز باشه (یعنی 20 دانش آموز از هر 5 شهر که یعنی کلا دانش آموزا و میشه 100 تا)

دانش آموزی دوم نباید اون دانش قبلی و 19 تا دیگه از همشهری هاش باشه ( یعنی 80 = ( 19 + 1 ) - 100 که میشه 80 تا )

به همین ترتیب دانش آموز سوم هم می تونه یکی از اون 60 نفر باشه....

حالا جواب من درسته یا جواب معلممون .... اگه میشه دلیل غلط بودن جواب غیر قابل قبول رو بگید؟

اگه میشه تا فردا شب بگید چون 4 شنبه آخرین جلسه ریاضی مونه
چقدر جالب منم همین الان داشتم اینو به عنوان تکلیف مینوشتم .
دقیقا من هم مثل معلم شما حل کردم .:196:

S_KHOROOTI

New Member
لایک ها
2

به نظر من هم شما تو راه حلت به تکرار توجه نکردی و ترتیب انتخاب رو رعایت نکردی و برای اینکه تکرار نداشته باشی باید جوابت رو به سه فاکتوریل تقسیم کنی تا تکرار رعایت بشه که با این کار به جواب معلمت میرسی این روش تو همچین مسئله هایی همیشه کاربرد داره

بالا