سوال هندسه المپیاد بین المللی سال ؟؟؟؟؟؟؟

zek

New Member
لایک ها
124
سلام دوستان عزیز
بنا به قولی که داده بودم ، یه سوال هندسه میذارم تا بخش هندسه هم دوبارهفعال شه(الان که تو صفحه اصلی سایت که اصلا از هندسه خبری نیست ا )....( البته هندسه همیشه فعاله اما نه مثل جبر و ترکیبیات )

البته شرمنده اگه سوالش یه کمی آسون باشه ..... سوال سخت تو دست و بالم نبود .

در مثلث ABC و AB=AC . دایره ای واقع در داخل دایره محیطی مثلثABC بر این دایره مماس و نیز بر اضلاع ABو AC به ترتیبدر P وQ مماس است.ثابت کنید وسط پاره خط PQ مرکز دایرهمحاطی داخلی مثلث ABC است !!!

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
این سوال اگر AB و AC برابر هم نباشد درست است.

zek

New Member
لایک ها
124
لطفا اثبات کنین آقای سیفی .

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
فرض کنید این دایره در M بر دایره محیطی ABC مماس باشد. طبق مساله ی 10 صفحه ی 90 کتاب هندسه ی خوشخوان MP و MQ از وسط کمانهای AB و AC میگذرد.

پس طبق قضیه ی پاسکال Q,P,I همخطند و I محل برخورد نیمساز A با PQ میباشد و چون AP=AQ پس I وسط PQ است.

البته اثبات مقدماتی تر برای این که P,Q,I همخطند نیز وجود دارد.(صفحه 120 سوال 6 کتاب هندسه ی خوشخوان که حالت کلی است)

آقای zek باز هم سوال هندسه بگذارید. من که هرچی میگذارم همه فکر میکنند سخته و اصلا فکر نمیکنند حتی اگه در سطح مرحله اول باشه!!

zek

New Member
لایک ها
124
سلام دوستان .اولا باید از آقای سیفی تشکر کنم که یاد دادن چه جوری شکل رو وارد کنم .آقای سیفی ،واقعا ممنون .

و اما ..... سوال جدید

فقط لطف کنین و یه کمی روش فکر کنین .

سوال :
در مثلث ABC فرض کنیم که AE,BD,CF نیمسازهای زوایا باشن . ثابت کنید : DEFزاویه =90

پیوست ها

zek

New Member
لایک ها
124
کم مونده تاپیک بره صفحه بعد. یکی حل کنه دیگه

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
ثابت ميكنيم DE نيمساز زاويه AEC و DF نيمساز زاويه ي AEB است. داريم

و