سينتيك شيميايي

parmice

New Member
لایک ها
2
با سلام
آيا واكنش هايي وجود دارند كه با افزايش دما سرعتشان كم شود؟

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام...خير واكنشي نيست كه با افزايش دما سرعتش كم شه با توجه به فرمولي كه دارد نيز همچين چيزي غير ممكنه...يادش بخيررررر سينتيك :)

baran

New Member
لایک ها
40
در واكنش هاي كاتاليز شده و برخي از واكنشها آنزيمي سرعت واكنش تا دماي معيني افزايش پيدا كرده و سپس كاهش مي يابد به دليل اينكه در آن دماي به بعد كاتاليزگر و آنزيم كارايي خود را از دست مي دهند و مسموم مي شوند.

parmice

New Member
لایک ها
2
بازم سلام. من با باران موافقم ولي فكر كنم دليل ديگه اي هم بايد داشته باشه
milad_hn می گوید:
خير واكنشي نيست كه با افزايش دما سرعتش كم شه با توجه به فرمولي كه دارد نيز همچين چيزي غير ممكنه
پس چرا توی کتاب پیش دانشگاهی ص10 نوشته معمولا افزایش دما سرعت واکنش های شیمیایی را افزایش می دهد؟

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام خوبين؟اون كتابي كه شما ميگين اشتباه زياد داره...عزيز خوب وقتي ما ميتونيم اين حرفو بزنيم كه عوامل ديگه اي دخيل نباشن...خوب وقتي كاتاليزگر هست معلومه كه سرعت واكنش افزايش داره ديگه...وقتي كه يك عامل خاص رو بررسي ميكنن متغيير فقط يه چيزه :wink: ...وقتي شد 2تا عامل مثلا اون چيزي كه شما گفتين خوب معلومه كه زوره كاتاليزور ميچربه...بعضي واكنش ها هستن خود كاتاليزوري هستن...حالا اگه استاد خلينا پاسخ كاملي دارن ممنون ميشم بگن :?:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
خوب عزيزان سلام اگر شما مقدار زيادي گاز رو در سطح كاتاليزور جامد تجزيه كنين چون سرعت فقط به سطح جامد بستگي داره حالا هي دماي گازو ببر بالا خوب تا حدي هم سرعت زياد ميشه اما وقتي سطح كاتاليزور تا ماكزيمم جنبش گاز اشباع شد ديگه دما فكر نكنم كاري بتونه انجام بده و نميده

نظر حقير رو هم دوستان بررسي كنن

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام بجه ها به خدا بايد يك مورد رو بررسي كنين دوست عزيز هم فكر كنم با بنده هم عقيده بودن اگه اشتباه نكنم كه اين استدلال رو كردن وقتي كاتاليزور هست خوب تاثير دما زياد مشخص نيست مگر تغييرات دما در دماهاي بالا و واكنش هايي كه انررژي فعالسازي خيلي بالايي دارند...ولي در همين مورديم كه دوستمون گفتن دما تاثير داره...البته بگم چون كاتاليزور انرژي فعالسازي رو كم ميكنه ناخود آگاه تاثير دما روي واكنش رو هم كمتر ميكنه :wink:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
دقيقا آفرين

خوب تاثير دما به علت ضييف شدن نيروهاي بين ذره اي مواد ميشه و باعث طي كردن آسانتر مسير ميشه البته در بسياري مثالها تاثير دما به حداقل ميرسه

baran

New Member
لایک ها
40
كلا دما به دليل تاثيري كه در افزايش انرژي جنبشي دارد باعث افزايش سرعت واكنش مي شود
اما در برخي واكنش ها كه فقط در حضور كاتاليز گر انجام مي شوند بايد به كارايي كاتاليز گر هم توجه شود. مثل هيدروژن دار كردن آلكن ها و غيره
مي تونين به كتاب شيمي فيزيك جلد دوم تاليف دكتر آقايي انتشارات پيام نور مراجعه كنيد.
موفق باشيد.

septal_2006

New Member
لایک ها
17
دقيقا همون حرف منه ديگه البته به قول دوستمون بايد بگيم به حداقل ميرسه نه به صفر .راستي اين شيمي فيزيك آقايي هيچ جا ژيدا نميشه مثل اينكه در دوره از لوين هم واجبتره ها؟

parmice

New Member
لایک ها
2
خيلي ممنون! قانع شدم! :D
وليييي بازم شك دارم.البته فقط روي تاثير دما! بدون در نظر گرفتن كاتاليزور و سطح و . . .

parmice

New Member
لایک ها
2
ببینيد به احتمال زياد من گيج شدم خب البته حق بدين! سال اوله كه دارم سينتيك ميخونم! :?
توي واكنش هاي گرمازا و گرماگير فرقي نمي كنه؟ خب حالا ما اومديم و انرژي فعال سازي رو تامين كرديم بعدش چي؟
:oops: البته ببخشيد من تازه ديپلم گرفتم ولي زيادي زير ديپلم نوشتم! شرمنده :">

septal_2006

New Member
لایک ها
17
هم سرعت واكنش گرماگير و هم سرعت واكنش گرماده زياد ميشه حتي در واكنشهاي تعادلي هم همينطوره و سرعت تعادل در هردو جهت زياد ميشه اما سرعت يك جهت بيش از سرعت جهت ديگر افزايش پيدا ميكنه و با افزايش دما واكنش در جهت رفع عامل مزاحم و كم كردن دما براي جابجايي تعادل پيش ميره و اين همون اصل لوشاتليه در مورد دماست

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام به پارميس ببين سرعت واكنش هاي شيميايي با افزايش دما افزايش پيدا ميكنه جه گرما گير چه گرما ده هيچ فرقي نداره...مثلا در انحلال درسته كه تاثير دما بر انحلال پتاسيم كلريد كمه و تقريبا هيچه ولي با افزايش دما سرعت انحلال افزايش پيدا ميكنه...چرا يخچال رو درست كردن چون از سرعت فاسد شدن جلوگيري كنن نه از فاسد شدن...يه نكته اصلا حرفت رو قبول ندارم آدما بوجود اومدن واسه يادگيري...از قديم گفتن پرسيدن عيب نيست ندونستن عيبه بيخيال اين حرفا شيم بهتره...ببخشيد.. :wink:

parmice

New Member
لایک ها
2
سلام به همگي
از همه دوستان ممنونم. يكي از نقطه هاي كور ذهنم روشن شد! هميشه با اين موضوع درگير بودم! ولي الان حل شد.البته بيشترش تقصير كتاب درسي بود كه اين شك رو در من به وجود آورد.
پس بايد بگيم اين جمله كتاب درسي نياز به ويرايش داره تا خواننده هايي مثل من به غلط نيفتند:
« هميشه با افزايش دما سرعت واكنش زياد مي شه البته بدون در نظر گرفتن تاثيري كه عواملي ديگر مثل كاتاليزور بر سرعت پیشرفت واكنش مي گذارند که در این صورت باید به تاثیر عاملی که زورش می چربه(!!!!) توجه وِیژه ای مبذول داریم!» :)

baran

New Member
لایک ها
40
اینم ببینید بد نیست!
اثر دما بر سرعت واکنش

افزایش دمای یک واکنش، انرژی جنبشی ذرات شرکت کننده در واکنش را زیاد می کند در نتیجه احتمال برخورد موثر بین ذرات بیشتر شده سرعت واکنش افزایش می یابد.
می توان گفت با افزایش دما تعداد مولکول هایی که در واحد زمان به پیچیده فعال وسپس فراورده تبدیل می شوند، افزایش می یابد و در نتیجه سرعت واکنش افزایش می یابد. افزایش دما سرعت هر دو نوع از واکنش گرماده و گرما گیر را افزایش می دهد. هر چه انرژی فعالسازی واکنشی بیشتر باشد اثر دما نیز بیشتر خواهد بود.
در حقیقت افزایش دمامنجربه افزایش تعداد کل برخوردها و در نتیجه افزایش تعداد برخوردهای موثر می شود در دمای معین انرژی جنبشی متوسط ذرات مقدار معینی دارد( دما معیاری از انرژی متوسط ذرات است) اما همه ذرات انرژی یکسان و برابری ندارند. در واقع منحنی توزیع انرژی وجود دارد که این منحنی تعداد ذرات برحسب انرژی مشخص می کند. بیشتر ذرات سرعت متوسط تعداد کمی سرعت زیاد و تعداد کمی نیز کند هستند.
در دمای بالاتر (T2) ، منحنی بیش تر به سمت راست می رود یعنی تعداد ذراتی که حداقل انرژی لازم برای تبدیل شدن به پیچیده فعال را دارند، افزایش خواهد یافت. با توجه به این که سطح زیر نمودار بعد از Ea(انرژی فعال سازی ) در (T2) بیشتر است می توان گفت تعداد مولکول هایی که انرژی بیشتری از انرژی فعالسازی دارند در (T2) بیشتر است در نتیجه در (T2) سرعت واکنش بیشتر است.

بالا