اینم ببینید بد نیست!
اثر دما بر سرعت واکنش
افزایش دمای یک واکنش، انرژی جنبشی ذرات شرکت کننده در واکنش را زیاد می کند در نتیجه احتمال برخورد موثر بین ذرات بیشتر شده سرعت واکنش افزایش می یابد.
می توان گفت با افزایش دما تعداد مولکول هایی که در واحد زمان به پیچیده فعال وسپس فراورده تبدیل می شوند، افزایش می یابد و در نتیجه سرعت واکنش افزایش می یابد. افزایش دما سرعت هر دو نوع از واکنش گرماده و گرما گیر را افزایش می دهد. هر چه انرژی فعالسازی واکنشی بیشتر باشد اثر دما نیز بیشتر خواهد بود.
در حقیقت افزایش دمامنجربه افزایش تعداد کل برخوردها و در نتیجه افزایش تعداد برخوردهای موثر می شود در دمای معین انرژی جنبشی متوسط ذرات مقدار معینی دارد( دما معیاری از انرژی متوسط ذرات است) اما همه ذرات انرژی یکسان و برابری ندارند. در واقع منحنی توزیع انرژی وجود دارد که این منحنی تعداد ذرات برحسب انرژی مشخص می کند. بیشتر ذرات سرعت متوسط تعداد کمی سرعت زیاد و تعداد کمی نیز کند هستند.
در دمای بالاتر (T2) ، منحنی بیش تر به سمت راست می رود یعنی تعداد ذراتی که حداقل انرژی لازم برای تبدیل شدن به پیچیده فعال را دارند، افزایش خواهد یافت. با توجه به این که سطح زیر نمودار بعد از Ea(انرژی فعال سازی ) در (T2) بیشتر است می توان گفت تعداد مولکول هایی که انرژی بیشتری از انرژی فعالسازی دارند در (T2) بیشتر است در نتیجه در (T2) سرعت واکنش بیشتر است.