قانون نسبت هاي چندگانه

Enantiomer

New Member
لایک ها
1
به نظر شما در بيان قانون نسبت هاي چندگانه (multiple proportions law ) : وقتي دو عنصر A و B بيش از يک ماده مرکب به وجود مي آورند ، مقاديري از A که با مقدار ثابتي از B ترکيب شده اند با هم نسبتي دارند که عددي صحيح و کوچک است ، از کلمه " کوچک " چرا استفاده شده ؟!

IrNCO

New Member
لایک ها
42
به نظر من چون در مورد نسبته پس باید کوچکترین نسبت درست باشه
(شاید اشتباه تایپیه کتابه)

SorayaS

New Member
لایک ها
0
فکر می کنم این سوال رو از اول فصل 2 مورتیمر می پرسید درسته؟ آ خه این سوال همونجا برای منم پیش اومده بود...!
به نظر من به خاطر اینه که...
هر اتم در بیرونی ترین لایه اش ، البته درست تره بگیم بیرونی ترین زیر لایه اش (چون نقش اساسی تری رو در واکنش پذیری داره) ، یعنی f که البته بازم درست تره بگیم d (چون گروه f همشون رادیو اکتیو ان و نه موقع ارایه ی این قانون وجود داشتن و نه پیوندهای آن چنانی برقرار می کنن - یعنی اصلا برقرار نمی کنن - که این قانون در موردشون در نظر گرفته بشه!! ) و همون طور که می دونیم زیرلایه ی d حداکثر می تونه 10 تا الکترون داشته باشه یعنی 5 تا اوربیتال که اجازه ی برقرار کردن حداکثر 10 تا پیوند رو بهش میده (تازه اگه بخوایم رویایی فکر کنیم) و این به هیچ عنوان در جایی که از عدد آووگادرو و ... صحبت میشه عدد بزرگی به حساب نمی یاد!! وقتی از این اعداد کوچک برای بدست آوردن نسبت ها استفاده میشه تازه کوچکترم میشه!! پس طبیعیه که بگیم این نسبتها کوچک ان...!
به هر حال این نظر منه ... امیدوارم کمکی کرده باشم... :p

afshin

New Member
لایک ها
71
خب اين قانون مال خيلي وقت پيشه!

ضمنا ...
از آنجا كه جهان و مواد آن بر اساس نظم و آرايش خاصي كه اصول تقارني هستند
در نتيجه وجود اعداد اول در تعداد اعداد اتم ها غير منطقي به نظر مي رسد....

البته طبيعي است كه استثنا هم وجود دارد

ضمنا...

من كه چيزي بلد نيستم
شما كه طلا داريد بهتر مي دونيد :p

Enantiomer

New Member
لایک ها
1
از همه افرادي که پاسخ دادن ممنون . ولي مشکل اصلي من اينه :
حتما در مورد آلايش نيمرساناهاي ذاتي که اونا رو به نوع n و p تبديل ميکنه شنيدين . نميدونم ميشه اين نوع مواد رو هم جزو مواد مرکب حساب کرد يا نه ولي اگر بشه ، امکانش هست که اين نسبت ها خيلي بزرگ بشن . مثلا :
نمونه si ي رو فرض کنيد که 10(توان ) 27 تا اتم داره و ما
الف ) 1 اتم از اين نمونه را با 1 اتم B جايگزين مي کنيم .
ب ) 1020 اتم از اين نمونه را با B جايگزين مي کنيم .
در اين حالت اين نسبت 1.0000001*1020 مي شود .
يعني منظورم اينه که کوچک بودن اين نسبت تاثيري در نتيجه گيري ما براي وجود اتم نداره و فقط ثابت بودنش مهمه ! و دالتون اين کوچک بودن رو فقط به عنوان يک واقعيت تجربي که طي آزمايشها و تجربيات« خودش » مشاهده کرده بيان کرده ، فقط همين !
حالا نظر شما چيه ؟ ( اين فقط نظر شخصي منه و اصلا ازش مطمئن نيستم ! )

SorayaS

New Member
لایک ها
0
ُسلام خانم یزدانی،
با اجازه تون من چیز زیادی هنوز از شیمی نمی دونم ... :lol: خصوصا شیمی معدنی رو هنوز شروع نکردم ! ولی چرا یه روز نمی آین مدرسه مثلا از آقای شکفته یا آقای نجات بپرسین؟ ما 2شنبه ها و 4شنبه ها 11-9 با آقای نجات و 3شنبه 12:30 تا 2 با آقای شکفته داریم. اگرم خواستین می تونم ازشون بپرسم خبرشو بهتون بدم :D

sady

New Member
لایک ها
20
من هم با خانم یزدانی موافقم ... جناب آقای دالتون ( دامت آزمایشاته !!! ) در طی آزمایشاتی که داشتن به این نتجه ی تجربی رسیده اند و اون رو بیان کرده اند ... یعنی همون طور که گفتن لزومی نداره که نسبت های ما عدد های کوچکی باشند و این که کوچک باشند در اثبات وجود اتم تاثیری نداره و فقط این مهمه که این اعداد همیشه ثابت و اند و تغییری نمی کنند . در ضمن این مطلب از آزمایشات محدود دالتون سر چشمه می گیره و امروزه ما می دونیم که در بعضی از مواد این نسبت ها ممکن است بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشد . حتی در بعضی موارد این اعداد صحیح نیستند ... مثلا در مورد برتولید ها ... یه نمونه اش که توی مورتیمر هم به اون اشاره شده به ازای هر هزار اتم کادمیم نهصد و نود و پنج اتم اکسیژن داره ... که میشه 0.995

amir.mi

New Member
لایک ها
13
پاسخ : قانون نسبت هاي چندگانه

من هم با خانم یزدانی موافقم ... جناب آقای دالتون ( دامت آزمایشاته !!! ) در طی آزمایشاتی که داشتن به این نتجه ی تجربی رسیده اند و اون رو بیان کرده اند ... یعنی همون طور که گفتن لزومی نداره که نسبت های ما عدد های کوچکی باشند و این که کوچک باشند در اثبات وجود اتم تاثیری نداره و فقط این مهمه که این اعداد همیشه ثابت و اند و تغییری نمی کنند . در ضمن این مطلب از آزمایشات محدود دالتون سر چشمه می گیره و امروزه ما می دونیم که در بعضی از مواد این نسبت ها ممکن است بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشد . حتی در بعضی موارد این اعداد صحیح نیستند ... مثلا در مورد برتولید ها ... یه نمونه اش که توی مورتیمر هم به اون اشاره شده به ازای هر هزار اتم کادمیم نهصد و نود و پنج اتم اکسیژن داره ... که میشه 0.995
شما به قانون نسبت های معین اشاره می کنید یا نسبت های چند گانه؟
آیا so2 و so3 از نسبت های چند گانه پیروی می کنند؟

بالا