manehsan

New Member
لایک ها
701
پاسخ : ماراتن حرکت شناسی

at^2
میشه مکان نهایی بدون سرعت اولیه . چون مکان اولیه 0 است پس میانگین میشه یعنی ضربدر 0.5
بعد عامل سرعت اولیه و مکان اولیه را لحاظ می کنیم.درسته؟
یک راه دیگه هم اینه که سرعت نهایی=سرعت اولیه+شتاب * زمان
اگر توان 2 سرعت نهایی را از توان 2 سرعت اولیه کم کنیم میشه=2ad
بعد که d را بدست آوردیم عامل مکان اولیه را لحاظ می کنیم.

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

at^2
میشه مکان نهایی بدون سرعت اولیه . چون مکان اولیه 0 است پس میانگین میشه یعنی ضربدر 0.5
بعد عامل سرعت اولیه و مکان اولیه را لحاظ می کنیم.درسته؟
یک راه دیگه هم اینه که سرعت نهایی=سرعت اولیه+شتاب * زمان
اگر توان 2 سرعت نهایی را از توان 2 سرعت اولیه کم کنیم میشه=2ad
بعد که d را بدست آوردیم عامل مکان اولیه را لحاظ می کنیم.
نه....یه جورایی اشتباه میگید(این سوالای زیر رو اگه از خودتون بپرسید متوجه اشتباه میشید)
نا از کجا باید مطمئن باشیم میانگین گیری درست و کافیه؟؟؟
از کجا باید بدونیم سرعت اولیه رو که لحاظ میکنیم به قول شما ضرب در زمان به توان 1 بشه؟؟؟توان زمان نمیشه 3 یا 4 یا هر حالت دیگه ای باشه؟؟؟
خود فرمولv^2-v0^2=2ad از فرمول مکان-زمان و سرعت-زمان حرکت شتاب ثابت به دست میاد پس آیا استفاده ازش برای به دست آورن معادله مکان-زمان استفاده کرد(به عبارت دیگه میشه مثلا از a عبارتb نتیجه میشه از b ما a رو نتیجه بگیریم؟؟)؟؟؟

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

جناب پلیس باید قید کنید که شتاب ثابته وگرنه مکان-زمان هر شکلی میتونه بشه.....این شکلی سوالتون غلطه
با فرض ثابت بودن شتاب باید از معادله شتاب انتگرال گیری کرد تا سرعت به دست بیاد و از سرعت انتگرال بگیریم تا مکان به دست بیاد(باید شرایط اولیه رو هم اعمال کنیم)

لایک ها
3,082

بله شتاب ثابته ( ممنون یادم نبود ) در ضمن لطفا به صورت دوم دبیرستانی اونم از نوع بسیار ساده اش ( فقط فصل 1 و 2 ) استفاده کنید.....

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

آخه به جز این نمیشه اثبات علمی کرد(به نظر من)خودتون هیچ ایده ای دارید براش؟

Achilles

New Member
لایک ها
208

Moonlight

New Member
لایک ها
533

تا جایی که من میدونم این رابطه معادله ی اصلی حرکته و با کمک اون سایر روابط (مستقل از زمان مستقل از مکان مستقل از شتاب مستقل از سرعت اولیه ) بدست میاد پس نمیشه با استفاده از اونا اثباتش کرد.فکر کنم این رابطه از منحنی نمودار مکان-زمان بدست اومده ..مثلن اگه به ما بگن چراv=at+v0 در جواب میگیم این رابطه رو از مشتق گرفتن از معادله حرکت بدست اوردیم . یعنی از معادله حرکت میتونیم در اثبات بقیه روابط استفاده کنیم ولی نمیشه با استفاده از اونا معادله حرکتو اثبات کرد.

Moonlight

New Member
لایک ها
533

جناب پلیس باید قید کنید که شتاب ثابته وگرنه مکان-زمان هر شکلی میتونه بشه.....این شکلی سوالتون غلطهبا فرض ثابت بودن شتاب باید از معادله شتاب انتگرال گیری کرد تا سرعت به دست بیاد و از سرعت انتگرال بگیریم تا مکان به دست بیاد(باید شرایط اولیه رو هم اعمال کنیم)
ببینید معادله ی سرعت و شتاب روابط فرعی هستن (تو فیزیک مدرسه که این طوریه)منظورم اینه که ما میگیم معادله سرعت از مشتق گیری از معادله حرکت بدست میاد و خوب اگه ازش انتگرال بگیریم دوباره معادله حرکت میشه ولی نمیشه گفت معادله حرکت از اونجا اومده.مثله روابطی که در ترمودینامیک داریم که روابط فرعی از اصلی بدست میان

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

ببینید معادله ی سرعت و شتاب روابط فرعی هستن (تو فیزیک مدرسه که این طوریه)منظورم اینه که ما میگیم معادله سرعت از مشتق گیری از معادله حرکت بدست میاد و خوب اگه ازش انتگرال بگیریم دوباره معادله حرکت میشه ولی نمیشه گفت معادله حرکت از اونجا اومده.مثله روابطی که در ترمودینامیک داریم که روابط فرعی از اصلی بدست میان
چرا نشه moonlight‏ عزیز؟میشه یه دلیل بیاری؟(که باز هم غیر قابل قبوله)چون اگه بخواد حرف شما درست باشه این همه کتاب و مقاله سینماتیکی و....به هم میریزه(رجوع به کتابای فیزیکی مثل هالیدی حرفم رو در مورد روش رسیدن بهش تایید میکنه)در ضمن فرض کن یه تابع داریمf که میدونیم مشتق یه چیز دیگست‎)g ‎مثلا) و تابع اولیه رو میخوایم چون اف مشتق جی بوده نمیشه بگیم جی پاد مشتقشه؟یه کم تامل کنید متوجه منظورم میشید

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

پس از سال ها دارم یه پست می زنم!!!
امیدوارم به دردتون بخوره:(همیشه سعی کنید در اثبات فرمول ها از پایه ای ترین فرمول ها شروع کنید!)

ب

بصیری

Guest

سلام . شتاب یعنی تغییرات سرعت بر واحد زمان . سرعت یعنی تغییرات مکان بر واحد زمان . یعنی d((dy/dt))/dt مساوی شتابه که ثابته . انتگرال می گیریم و حله . حالا مگه مشکلش چیه ؟
تازه این ها روابط فرعی نیستند . تعریفند . و نه یک تعریف فیزیکی . یک تعریف ریاضیست . ( روی کاغذ )
اثبات دیگر هم اینه که زمان از 0 تا t رو به nقسمت تقسیم میکنیم و دلتا ایکس های کوچک را با هم جمع می کنیم ( سیکککما می گیریم ) در پایان به یک حد بدیهی برای دلتاایکس می رسیم که آن را می گیریم .

Moonlight

New Member
لایک ها
533

چرا نشه moonlight‏ عزیز؟میشه یه دلیل بیاری؟(که باز هم غیر قابل قبوله)چون اگه بخواد حرف شما درست باشه این همه کتاب و مقاله سینماتیکی و....به هم میریزه(رجوع به کتابای فیزیکی مثل هالیدی حرفم رو در مورد روش رسیدن بهش تایید میکنه)در ضمن فرض کن یه تابع داریمf که میدونیم مشتق یه چیز دیگست‎)g ‎مثلا) و تابع اولیه رو میخوایم چون اف مشتق جی بوده نمیشه بگیم جی پاد مشتقشه؟یه کم تامل کنید متوجه منظورم میشید
میشه تناقض حرف منو با کتابها بگید؟؟ببینید من نمیگم اگه از معادله سرعت انتگرال بگیریم معادله ی حرکت بدست نمیاد .حرفم اینه که برای اثبات معادله ی حرکت نمیتونیم از این استفاده کنیم . به این دلیل که رابطه و معادله ی اصلی ما معادله ی حرکته و معادله ی سرعت از اون بدست میاد . البته من اینو با اطلاعاتی که از فیزیک دوم دبیرستان و پیش دارم اینو میگم (با توجه به اینکه این سوال هم در بخش دوم دبیرستانه )البته همونطور که گفتید میشه دوبار انتگرال گرفت و به جواب رسید و اثباتش کرد ولی به نظرم کلن سوالش یکم یه جوریه!

Dr.ge

New Member
لایک ها
46

سلام..
لطفا این سوال رو توضیح بدید.ممنون

متحرکیd دوم مسیری را با سرعت 20 و بقیه ی مسیر را در دو بازه ی زمانی یکسان با سرعت های 5 و 10 طی می کند.سرعت متوسط در کل مسیر چه قدر است؟

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

سلام..
لطفا این سوال رو توضیح بدید.ممنون

متحرکیd دوم مسیری را با سرعت 20 و بقیه ی مسیر را در دو بازه ی زمانی یکسان با سرعت های 5 و 10 طی می کند.سرعت متوسط در کل مسیر چه قدر است؟
سرعت متوسط میشه مسافت پیموده شده تقسیم بر زمان دیگه؟؟پس این شکلی میشه:

به جای دلتا ایکس ها میگداریم vt و مجموع رو حساب میکنیم(که یه سری هندسی میشه)

Dr.ge

New Member
لایک ها
46

میشه جواب آخرش رو هم بذارید...!!!!!!!می خوام مطمئن شم..استاد ما گفتن این نکته ی خاصی داره!!!

matin.m

New Member
لایک ها
120

اگه مدت زمانی که با سرعت 20 میره رو t درنظر بگیریم و مدت زمانی که با سرعت 5 یا 10 میره رو 't ، داریم :

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

ببخشید من اشتباه مرگباری کردم:181::207:
فکر کردم هی سرعتش نصف میشه....خیلی اشتباه بدی کردم
عذر میخوام....جناب matin.m درست حساب کردن

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

دیدن تاپیک داره خاک میخوره گفتم یه گردگیری بکنم:71:
سوال 2:جسمی را از سطح زمین به بالا پرتاب میکنیم.این جسم از نقطه ای به ارتفاعh در دو زمان t1 و t2 میگذرد.رابطه ای برای h بر حسب t1 و t2 بیابید

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

بالا