BOYKA

New Member
لایک ها
0
فکرکنم گزینه 2 باشه

من اینجوری میگم که اگر بخاد یکی از این واکنشها انجام بشه باید واکنش گرماده باشه

که چون انرژی یونش بور کمتر از برلیم است این واکنش گرماده است

لایک ها
521
بله... فقط من استدلال رو کامل میکنم: چون توی همه گزینه ها با گونه های گازی سر و کار داریم و تعداد مولهای واکنش دهنده ها با فرآورده ها هم یکسانه پس آنتروپی نقش تعیین کننده ای توی انجام واکنش نداره و باید به تغییر آنتالپی توجه کرد... ادامشم که شما گفتید...

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
[center:64313ff266]

سواله ششم:
گزینه های زیر شامل انرژی الکترون خواهی چهار عنصر نافلزی از گروه های VI و VII است. کدام یک مربوط به کلر است؟
الف) 349-
ب) 200-
ج) 328-
د) 141-
بچه ها گزینه ها بر حسبه کیلوژول بر موله.​
[/center:64313ff266]

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
د ديگه.چون بيشترين الكترونخواهي رو در جدول كلر داره!
اگه ميشه يكي سوال 5 رو توضيح بده!خواهش ميكنم!
ممنون

لایک ها
521
mersadchem گفت
خوب د نمیشه که برادر! درسته که کلر بیشترین الکترون خواهی رو داره ولی منظور این نیست که از نظر عددی مثبت تره... الکترون خواهی منفی انرژی این واکنشه: [SUP]-[/SUP]X+e---->X ! یعنی واکنش [SUP]-[/SUP]X+e---->X یه واکنش گرماده هستش برای عناصر نافلزی مذکور و طی این واکنش کلر بیشترین انرژی رو آزاد میکنه و گرماده تره... به خاطر همین منفی ترین مقدار از نظر انرژی و بیشترین مقدار از نظر الکترون خواهی رو داره!

mersadchem گفت
اگه ميشه يكي سوال 5 رو توضيح بده!خواهش ميكنم!
سوال 5 هم توضیح داده شد اما دوباره تکرار میکنم...
برای پیش بینی خود بخودی یا غیر خدبخودی بودن یه واکنش به تغییر انرژی آزاد گیبس توجه میکنیم... طبق توضیحی که دادم تغییر آنتروپی برای ما اهمیتی نداره و تغییر آنتالپی مهمه... توی گزینه های مطرح شده تنها گزینه ی 2 گرمادهه... چون از گروههای 2 به 3 و 5 به 6 جدول استثناء داریم و انرژی اولین یونش به جای افزایش کاهش پیدا میکنه...
در واقع باید سطح انرژی [SUP]+[/SUP]B + Be رو با B[SUP]+[/SUP] + Be مقایسه کنیم... هر کدوم از عنصرها که IE1 بیشتری میخاد یعنی ناپایدارتر میشه... چون انرژی اولین یونش Be بیشتره پس بین [SUP]+[/SUP]Be و [SUP]+[/SUP]B این [SUP]+[/SUP]Be هستش که بیشتر دوست داره به حالت قبلیش برگرده... پس اون واکنش گرماده خواهد بود...

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
amir-tavakoli گفت
mersadchem گفت
خوب د نمیشه که برادر! درسته که کلر بیشترین الکترون خواهی رو داره ولی منظور این نیست که از نظر عددی مثبت تره... الکترون خواهی منفی انرژی این واکنشه: [SUP]-[/SUP]X+e---->X ! یعنی واکنش [SUP]-[/SUP]X+e---->X یه واکنش گرماده هستش برای عناصر نافلزی مذکور و طی این واکنش کلر بیشترین انرژی رو آزاد میکنه و گرماده تره... به خاطر همین منفی ترین مقدار از نظر انرژی و بیشترین مقدار از نظر الکترون خواهی رو داره!
برادر توكلي(!!!!!!!!!!!!!!!)دقت رو داري؟
با اين دقت ميخوام طلا شم؟
جدا اين بزرگترين مشكلي هست كه من دارم!
چيكاركنم؟
از جوابتون هم ممنونم.گرفتم!

mobtaker

New Member
لایک ها
36
سلام
جواب سوال 1:
الف) صفر

ب) من ب رو متوجه نمیشم یکی بیشتر توضیح بده

لایک ها
521
در اتم هیدروژن نور مرئی حاصل انتقال الکترون از لایه های بالاتر به لایه ی سوم هستش... حالا ما فوتونهایی میخایم با طول موج بیشتر از نور مرئی! یعنی انرژی ای بیشتر از نور مرئی! پس الکترون باید از لایه های بالاتر به لایه ی بالاتر از لایه دوم برگرده! حالا چون مسئله گفته از 7 پس ما باید تعداد حالتها از 7 به 3 رو حساب کنیم...

mobtaker

New Member
لایک ها
36
جواب سوال 2:
Rn عدد اتمی 86 تو تناوب 6 و از تناوب 6 به 7 باید 32 تا به عدد اتمی اضافه کنیم که میشه 118.
118 P6 است پس 115 با P3 باشد که هم گروه N است.

عدد اتمی 170:
گفتم زیر 86Rn عنصری با عدد اتمی 118 است. چون تو تناوب بعدی 5g هم اضافه میشه که 18 الکترون داره پس گاز نجیب بعدی عدد اتمی 118+18+32 یعنی168 که 8p6 است پس برای رسیدن به عدد اتمی 170 باید به تناوب 9 بریم و 2 الکترونی که داریم تا به 170 برسیم در9S2 قرار می گیرند . پس عنصر 170 هم گروه با Be است یعنی گروه 2a.

mobtaker

New Member
لایک ها
36
مرسی آقای توکلی برای جوابتون

mobtaker

New Member
لایک ها
36
جواب 3:
الف) z'= z-2n
A'=A-4n
فکر میکنم چون ذره بتا خارج نشده و فقط 2تا پروتون و 2 تا نوترون خارج شدن و پرتو گاما هم باری ندارد بار الکتریکی حاصل 2- است
ولی از جواب بار الکتریکی خیلی مطمئن نیستم

ب) چون عدد جرمی 20 تا تغییر کرده پس تعداد ذره آلفا باید 5 تا باشد.
ولی هر ذره بتا یک نوترون کم کرده و یک P و یکe آزاد میکنه. پس عدد جرمی را تغییر نمیده و عدد اتمی را زیاد میکنه. در مرحله اول 17p داشتیم که الان 8 تا به علاوه 5*2 تا که ذره آلفا خارج کرده به علاوه تعدادی که بتا ایجاد کرده. پس این تعداد برابر 1 است
a=5​
B=1​
ولی در مورد گاما نمیدونم​

لایک ها
521
[center:85e68431d0]
[/center:85e68431d0]

سوال هفتم:
برای کدامیک از گونه های زیر، میتوان بیش از یک آرایش الکترونی برای اتم مرکزی در نظر گرفت؟

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
هر چی هست زیره سره اوربیتاله d هستش!!!
امان از دسته این اوربیتالایه d!!!

من یه حدث می زنم ولی فک کنم دارم چرت می گم... جواب:

دلیلم: این اوربیتالا یه d دوتاشون تراز انرژی شون یه نموره بالاتره، پس اگه حالت کم اسپینه این جنابه آهنه 2 مثبت رو در نظر بگیریم، 3تا اوربیتال کم انرژی تر پر می شن و خیلی پایداره ولی حالت عادیشم وجود داره که 6 تا الکترون به صورته کاملا عادی تو اوربیتالا قرار می گیره... ولی تویه بقیه موارد حالته کم اسپین به نیمه پر یا پره پایدار نمی رسه!!!

خودم حدث می زنم که قاطی کردم و دارم چرت می گم...

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
بله! همه چی زیر سر اوربیتال d هستش ولی مسئله از شما نمیخاد سخت فکر کنید! یعنی بیخیال شکافتگی زیرلایه و اینا! (مثل اینکه یادت رفته سوالای ماراتنا مربوط به مباحث مرحله اول و دومه!)

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
آخ! شرمنده!!! من این روزا خیلی قاطی کردم!!! ماله کمبوده خوابه!!!

فک کنم بازم می شه همون جوابم!!! ولی باید بگیم Fe یه دو باره مثبت، تو اوربیتاله s اش هیچ الکترونی نیست و 6 تا الکترون تو یه d داره، ولی از یه طرف هم می شه گفت که یه الکترون تو s بمونه از اون 6 تا الکترونه ظرفیت، که هم s و هم d بشن نیمه پره پایدار!!! حالا بازم با عرضه شرمندگی،یه سوال!!
اگه این فرض رو نداشتیم که فقط مرحله یک و دو مطرحه تویه ماراتونا، اون استدلال من درسته یا نه،هم چنان چرت و پرته؟؟؟ ببخشید انقد قوانین رو می برم زیره سوال، واقعا بد جوری رو مخمه که استدلالم درست بوده یا نه، وگرنه این سوال رو مطرح نمی کردم!!!

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
اصلا بحث سر برانگیختگی و اینا نیست! حالت پایه ی گونه ها رو بررسی کنید... مسئله اینه که ممکنه الکترونا واسشون فرق نداشته باشه تو کدوم اوربیتال d باشن و mlشون فرق کنه... مثلا توی Sc برای اون تک الکترون زیرلایه ی d فرق میکنه توی کدوم اوربیتال باشه؟! آیا میتونه مقادیر ml متفاوتی داشته باشه؟! یعنی میتونیم برای Sc مجموعه اعداد کوانتومی متفاوتی رو در نظر بگیریم(به خاطر تفاوت ml ها) ؟!

misagh2010

New Member
لایک ها
1
برای کدامیک از گونه های زیر، میتوان بیش از یک آرایش الکترونی برای اتم مرکزی در نظر گرفت؟

گزینه چهارم .
آهن میتونه هم آرایش چهاروجهی داشته باشه با هیبرید SP3و پارامغناطیس و هم آرایش مسطح مربعی با هیبرید dsp2

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
باز هم منظور سوال رو متوجه نشدید! من که یه مثال زدم براتون! این سوال اصلا چهار گزینه ای نیست!

مثلا توی Sc برای اون تک الکترون زیرلایه ی d فرق میکنه توی کدوم اوربیتال باشه؟! آیا میتونه مقادیر ml متفاوتی داشته باشه؟! یعنی میتونیم برای Sc مجموعه اعداد کوانتومی متفاوتی رو در نظر بگیریم(به خاطر تفاوت ml ها) ؟! (یعنی آرایش الکترونی متفاوت)

misagh2010

New Member
لایک ها
1
قرار گرفتن الکترون در زیر لایه d در اسکاندیم

بله ، در بین اوربیتال های d در عناصر واسطه ، اوربیتال dz2 از نظر تقارن به اوربیتال s نزدیک تره ، پس الکترون ترجیح میده در این اوربیتال dz2 قرار بگیره ، ولی در نوشتن آرایش الکترونی ، این امر رعایت نمیشه ، آره جانم چه کار میشه کرد ..............

amir-tavakoli

New Member
لایک ها
521
اوربیتالهای زیرلایه ی d هم ترازی پنجگانه دارن مثل سه اوربیتال p یا هفت اوربیتال f... طبق نظریه اختلال انرژی اوربیتالهای هم تراز فقط در حضور میدان مغناطیسی به ml هم وابسته میشه و شکافتگی خطوط طیفی ظاهر میشه... الکترون هم بر اساس سطح انرژی توی اوربیتالها قرار میگیره (نه تقارن) پس در غیاب میدان مغناطیسی هیچ فرق نمیکنه... توی این سوال هم از میدان مغناطیسی حاصل از لیگاندها صرف نظر میکنیم... یعنی فقط فلز واسطه برامون مهمه... اینطوری برای اتم Sc پنج تا مجموعه اعداد کوانتومی متفاوت میشه نوشت (به خاطر تفاوت ml ها) ...

بالا