dinodanesh

New Member
لایک ها
42
بین CHCl3 و CCl4 نقطه جوش کدامشان بیشتر است ؟ چرا؟
------------------
من خودم فکر کنم چون CCl4 مولکول غیر قطبی است و CHCl3 با داشتن 3 اتم کلر قطبیت زیادی دارد پس نقطه جوش CHCl3 بیشتر است

ولی نمیدونم حرف من درسته یا نه؟

sajad-a

New Member
لایک ها
2
ولی به جرم مولی بر میگرده که هرچی بیشتر باشه نقطه جوش بیشتر میشه

nima94

New Member
لایک ها
296
به نظر من هم به خاطر سه تا کلر کربن احساس کمبود الکترون زیادی می کنه و بنا براین هیدرژن خیلی مثبت میشه وپیوند بین مولکولی قوی تری ایجاد مبکنه

sady

New Member
لایک ها
20
ببینید !

جواب دادن به چنین سوال هایی که در آنها دو عامل تاثیر عکس هم دارند، از روی تئوری کار بسیار مشکلی است !
بهتر است که ابتدا مشاهدات تجربی را ببینیم و سپس این نتایج را با استفاده از تئوری توجیه کنیم .

در این سوال دو عامل وجود دارد : 1- قطبیت و 2- جرم مولکولی .

در CHCl3 قطبیت بیشتر ولی در CCl4 جرم مولکولی بزرگتر است.

پس ابتدا به داده های تجربی مراجعه می کنیم ؛
نقطه جوش CHCl3 برابر 61.2 درجه سانتیگراد
نقطه جوش CCl4 برابر 76.7 درجه سانتیگراد

مشاهده می شود که اختلاف دمای جوش این دو گونه بسیار کوچک است و توقع پیش بینی آن از روی تئوری توقع نابه جایی است ... !

حالا که دیده ایم دمای جوش کربن تتراکلرید بزرگتر است، می توان این طور توجیه کرد که چون قطبیت کلروفرم چندان بزرگ نیست ولی اختلاف جرم مولکول گونه ها بزرگ است، پس تاثیر جرم مولکولی در اینجا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و باعث می شود دمای جوش CCl4 از CHCl3 بزرگتر شود ...

sajad-a

New Member
لایک ها
2
منم منظورم همین بود

haniye

New Member
لایک ها
234
sady گفت
ببینید !

جواب دادن به چنین سوال هایی که در آنها دو عامل تاثیر عکس هم دارند، از روی تئوری کار بسیار مشکلی است !
بهتر است که ابتدا مشاهدات تجربی را ببینیم و سپس این نتایج را با استفاده از تئوری توجیه کنیم .

در این سوال دو عامل وجود دارد : 1- قطبیت و 2- جرم مولکولی .

در CHCl3 قطبیت بیشتر ولی در CCl4 جرم مولکولی بزرگتر است.

پس ابتدا به داده های تجربی مراجعه می کنیم ؛
نقطه جوش CHCl3 برابر 61.2 درجه سانتیگراد
نقطه جوش CCl4 برابر 76.7 درجه سانتیگراد

مشاهده می شود که اختلاف دمای جوش این دو گونه بسیار کوچک است و توقع پیش بینی آن از روی تئوری توقع نابه جایی است ... !

حالا که دیده ایم دمای جوش کربن تتراکلرید بزرگتر است، می توان این طور توجیه کرد که چون قطبیت کلروفرم چندان بزرگ نیست ولی اختلاف جرم مولکول گونه ها بزرگ است، پس تاثیر جرم مولکولی در اینجا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و باعث می شود دمای جوش CCl4 از CHCl3 بزرگتر شود ...
سلام خسته نباشید
میشه در مورد این توضیح بدید که اگر داده های تجربی را نداشته باشیم چطور باید تشخیص بدیم؟
در این سوال می توان تشخیص داد که قطبی بودنCHCl3 زیاد نیست و باید از جرم مولی استفاده کرد
اما در سوال های دیگر که قطبی بودن ملموس تر است چطور؟باید از قطبیت رفت؟یا جرم مولی؟
من فکر می کنم باید از قطبیت رفت اما نمی دونم درست هست یا نه
اگر امکانش هست راهنمایی کنید
ممنون

nima94

New Member
لایک ها
296
سلام دوستان به خاطر جواب اشتباهم معذرت میخوام پیوند هیدرژنی بین کلروفرم و متانول تو ذهنم بود ذهنم منحرف شد ول انصافا بدون دونستن مشاهدات تجربی تشخیص خیلی هم آسون نبود

sady

New Member
لایک ها
20
haniye گفت
سلام خسته نباشید
میشه در مورد این توضیح بدید که اگر داده های تجربی را نداشته باشیم چطور باید تشخیص بدیم؟
در این سوال می توان تشخیص داد که قطبی بودنCHCl3 زیاد نیست و باید از جرم مولی استفاده کرد
اما در سوال های دیگر که قطبی بودن ملموس تر است چطور؟باید از قطبیت رفت؟یا جرم مولی؟
من فکر می کنم باید از قطبیت رفت اما نمی دونم درست هست یا نه
اگر امکانش هست راهنمایی کنید
ممنون

اصلا نمی توان اظهار نظر کرد ! نگران هم نباشید چون چنین سوالی از شما نمی پرسند. بدترینش همین مشتقات کلر دار متان است که درباره اش صحبت کردیم.

ولی سوال این طوری نمی دن ...

mobtaker

New Member
لایک ها
36
قطبیت
و
و نقطه جوش آنها چگونه است؟ البته با توجیه

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
سوال

مولکول های [SUP]+[/SUP]NH4 چگونه می توانند در حالت مایع پیوند هیدروژنی برقرار کنند در حالیکه هر مولکول دارای بار مثبت است و باید یکدیگر را دفع کنند؟

sady

New Member
لایک ها
20
mobtaker گفت
قطبیت
و

در بین این دو مولکول، قطبیت کلرومتان از کلروفرم بیشتر است ( این موضوع در یکی از تاپیک های قبلی با همین عنوان مورد بحث قرار گرفته است. می توانید به آن مراجعه کنید ... )

اما از آنجایی که اختلاف قطبیت این دو مولکول کوچک است، نمی تواند عامل تعیین کننده باشد.

جرم مولکول کلروفرم بسیار بزرگتر از جرم مولکول کلرومتان است پس عامل تعیین کننده می باشد و نقطه جوش کلروفرم بیشتر از کلرومتان است ...

sady

New Member
لایک ها
20
dinodanesh گفت
مولکول های [SUP]+[/SUP]NH4 چگونه می توانند در حالت مایع پیوند هیدروژنی برقرار کنند در حالیکه هر مولکول دارای بار مثبت است و باید یکدیگر را دفع کنند؟

دقت کنید که آمونیوم مولکول نیست و یون است !

در محلول آبی این یون ها باهم پیوند هیدروژنی برقرار نمی کنند !

در واقع اتم هیدروژن این یون با اتم اکسیژن مولکول آب پیوند هیدروژنی نسبتا قوی برقرار می کند و همین عامل باعث می شود که اکثر نمک های آمونیوم انحلال پذیری خوبی در آب دارند ...

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
سوال

چند سوال:

1- دلیل اینکه در دوره های 5 و 6 جدول تناوبی دیگر بین گروه پنجم و ششم استثنای انرژی یونش نداریم چیه؟

2- چرا اولین انرژی یونش جیوه (Hg) از گوگرد (S) بیشتر است؟

3- چرا اولین انرژی یونش سرب (Pb) از بیسموت (Bi) بیشتر است؟

لایک ها
0
سلام به دین و دانش
1.به نظر من دلیل این امر زیاد بودن شعاع اتم ها است. یعنی شعاع اتم ها آنقدر زیاد است که دیگر پایداری اوربیتال ها اهمیت خود را از دست می دهند.می دانیم انرژی یونش به 3عامل بستگی دارد:1.پایداری اوربیتال ها.2.شعاع اتمی .3.بار موثر هسته.
2.در بار موثر هسته و پایداری اوربیتال ها جیوه برنده است اما در شعاع گوگرد برنده است.البته فکر کنم.

MJ73

New Member
لایک ها
29
به نظر منم اینا میتونه تاثیر داشته باشه اما فک کنم چون از تناوب 5و6 به بعد فلز هم وارد گروه میشه بی تاثیر نباشه...
در مورد گوگردو جیوه .اگه به ساختار جیوه توجه کنی میبینی که ساختار پایداری داره
گرفتن الکترون ازش باعث ناپایداریش میشه.اما اگه از گوگرد یک الکترون بگیریم از حالت پایدار به حالت نیمه پایدار تبدیل میشه که بهتره...

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
کسی نیست که به 3 تا سوال من یه جواب قطعی و مطمئن بده؟!!

rami

New Member
لایک ها
4
بچه ها که تقریبآ درست گفتند
1- همان طوری که دوستمون گفتند در تناوب5و6 شعاع خیلی زیاد است وعلاوه برآن این دو عنصر رادیواکتیوند پس استثنا نیستند واز قانون کلی پیروی می کنند.
2- جیوه در حالت پایدار قرار دارد ونمیخواهد پایداری خود را از دست بدهد اما گوگرد با از دست دادن اکلترون به حالت نیمه پایدار که پایدارتر از حالت خودش است میرسد.
3- اینو نمیدونم باتوجه به این که بیسموت حالت نیمه پایدار دارد پس باید انژی یونش آن بیشتر باشد.
اطمینان داری که انژی یونش سرب بیشتر از بیسموته؟

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
جواب

rami گفت
بچه ها که تقریبآ درست گفتند
1- همان طوری که دوستمون گفتند در تناوب5و6 شعاع خیلی زیاد است وعلاوه برآن این دو عنصر رادیواکتیوند پس استثنا نیستند واز قانون کلی پیروی می کنند.
2- جیوه در حالت پایدار قرار دارد ونمیخواهد پایداری خود را از دست بدهد اما گوگرد با از دست دادن اکلترون به حالت نیمه پایدار که پایدارتر از حالت خودش است میرسد.
3- اینو نمیدونم باتوجه به این که بیسموت حالت نیمه پایدار دارد پس باید انژی یونش آن بیشتر باشد.
اطمینان داری که انژی یونش سرب بیشتر از بیسموته؟

1)رادیواکتیویته بودن عناصر چه ارتباطی با این دارد که آیا این عنصر از قانون کلی پیروی می کند یا نه؟
تازه بر فرض اگر هم که بگیم که به خاطر رادیواکتیویته بودن

از قانون کلی پیروی می کنند در مورد دوره پنجم چه توجیهی دارید؟ مگه اختلاف شعاع چقدر زیاد است؟

3)بله در مورد بیشتر بودن انرژی یونش سرب از بیسموت اطمینان دارم

لطفا بقیه هم نظر بدن

rami

New Member
لایک ها
4
عناصر رادیواکتیو در حالت معمولی (آزاد) وجود ندارند یعنی هسته فوق العاده ناپایداری دارند که موجب این میشود اما این

که چرا در تمام تناوب این گونه نیست را نمیدانم سعی میکنم برایتان از کسی بپرسم اگه فهمیدم بهتون میگم.

لایک ها
2
mobtaker گفت
قطبیت
و
سلام

این طور که من داشتم فکر می کردم فقط از راه تجربی میشه به این سوال پاسخ داد چون در حالت کلی برای دمای جوش 3 راه مقایسه داریم اول قطبی بودن یا نبودن که
قطبی هست و بهتره ولی از لحاظ جرمی ccl4 و از لحاظ شکل ساختاری هم هر دو غیر منتظم هستند پس نمی توان بدون اطلاعات تجربی گفت چون درسه
قطبی است (البته ضعیف)ولی ccl4 هم 3*34.5 گرم جرم بیشتر داره پس فقط از نظر تجریب قابل مقایسه هستن و در مورد قطبیت
چون نامتظم است در کل برآیند محور قطبی اش به یک سو کشیده می شودپس قطی است ولی نه چندان قوی

بالا