پيوند هيدروژني در تركيبات آلي

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
كدام اكسيژن ها در تركيبات اكسيژن دار با همان مولكول توانايي تشكيل پيوند هيدروژني دارد ؟ چرا؟
براي مثال در كربوكسيليك اسيد چرا اكسيژن گروه هيدروكسيل توانايي تشكيل پيوند هيدروژني را ندارد ؟ :!: :?: :!: :?: 8O

septal_2006

New Member
لایک ها
17
والا تا اونجايي كه من ميدونم پيوند هيدروژني فقط زماني تشكيل مي شوذ كه يك اتم هيذروژن بين دو تا از اتمهاي فلور يا اكسيژن يا نيتروژن قرار گيرد اين اتم هيدروژن با اتم كناري خود در مولكول خودش كه يكي از عناصر سه گانه است پيوند كوالانسي دارد و با يكي از اتمهاي سه گانه در مولكول ديگر پيوند هيدروژني برقرار مي كند
دليل تشكيل اين پيوند قوي ايجاد قطبيت زياد در شعاع كم در كل چگالي زياد بار در پيونده

milad_2oo8

New Member
لایک ها
0
سلام.والا من اولين باره ميشنوم كه در كربوكسيليك اسيد ها اكسيژن گروه هيدروكسيل پيوند هيدروژني تشكيل نميده چون تا اونجايي كه من بلدم متوسط تعداد پيوند در كربوكسيليك اسيدها 2تاست و وقتي هم شما به حالت ديمر ميكشيشون 2تا پيوند هيدروژنيي تشكيل ميشه.و يكي از دلايل بيشتر بودن نقطه جوش اسيد ها نسبت به الكلها هم همينه :!:

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
Re: شيمي آلي

spry_sapient گفت
كدام اكسيژن ها در تركيبات اكسيژن دار با همان مولكول توانايي تشكيل پيوند هيدروژني دارد ؟ چرا؟
براي مثال در كربوكسيليك اسيد چرا اكسيژن گروه هيدروكسيل توانايي تشكيل پيوند هيدروژني را ندارد ؟ :!: :?: :!: :?: 8O
با سلام به شما دوست گرامي،
براي تشكيل پيوند هيدروژني بايد اتم هيدروژن به يكي از اتم‌هاي FON متصل باشد تا با قطبيت زياد بتواند يك جاذبه‌ي الكترواستاتيكي با اتم FON از مولكول ديگر برقرار كند.

حالا اين كه شما از كجا خونديد كه در اسيد‌هاي آلي، پيوند هيدروژني وجود ندارد واقعا عجيبه :wink:
فقط براي اينكه خيالتون راحت بشه ميگم كه اگر اين اسيدها پيوند هيدروژني نداشتند، استيك اسيد (سركه خوراكي) بايد مثل اتان به حالت گازي يافت مي‌شد :idea:

mahdiar

New Member
لایک ها
348
البته یه نظر من مقایسه استیک اسید با بوتان بهتر از مقایسه آن با اتان است. (به علت نزدیک بودن جرم آن ها: استیک اسید:60 / بوتان:58 / اتان:30 )

بالا