چوب روي سطح آب

saeed1905

New Member
لایک ها
6
چوبي(الواري)به طول 10 هزار كيلومتر بر روي سطح اقيانوس آرام مي گذاريم.(فرض كنيد همچي چوبي وجود داره)مي دانيم كه سطح آب اقيانوس به دليل كروي بودن زمين صاف نيست و انحنا دارد.در حالي كه چوب ما طولش در راستاي خط است.
چگالي اين چوب هفت دهم آب است و شعاع زمين 6400 كيلومتر مي باشد.(تا سطح آب در نظر بگيريد)

الف)مركز جرم اين چوب در چه فاصله اي از مركز زمين قرار مي گيرد؟

ب)چه طولي از اين چوب بيرون از آب مي ماند؟

snake

New Member
لایک ها
80

snake

New Member
لایک ها
80
میشه خواهش کنم جوابو خصوصی واسم بفرستی؟

یا اگه میشه بزاری رو سایت؟

آخه نمیشه که

ضخامت چوبو ندادی. نگفتی آب تراکم پذیر هست یا نه. تغییرات g رو چه طوری در نظر بگیریم؟.جرم زمین؟چگالی زمین یکنواخت هست یا نه؟
یه نکته ی دیگه: حد اکثر عمق دریا ها 13 کیلومتره معنیش اینه که طول زیادی از چوب بیرون آبه. چندین کیلومتر. حالا درسته که فشار هوا رو سطحو داریم ولی تغیییرات فشار نسبت به ارتفاع چی؟

saeed1905

New Member
لایک ها
6
snake گفت
میشه خواهش کنم جوابو خصوصی واسم بفرستی؟

یا اگه میشه بزاری رو سایت؟

آخه نمیشه که

ضخامت چوبو ندادی. نگفتی آب تراکم پذیر هست یا نه. تغییرات g رو چه طوری در نظر بگیریم؟.جرم زمین؟چگالی زمین یکنواخت هست یا نه؟
یه نکته ی دیگه: حد اکثر عمق دریا ها 13 کیلومتره معنیش اینه که طول زیادی از چوب بیرون آبه. چندین کیلومتر. حالا درسته که فشار هوا رو سطحو داریم ولی تغیییرات فشار نسبت به ارتفاع چی؟

ضخامت چوب رو نمي خواد.آب تراكم ناپذيره.g تغيير نمي كنه.جرم زمين به چه دردت مي خوره؟چگالي زمين يكنواخت هست.تو برا راحتي كار تغييرات فشار نسبت به ارتفاع رو در نظر نگير.فرض كن عمق دريا اينقدر هست كه اين به كفش نرسه.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216
من یه سری تقریب زدم. مقداری از چون که بیرون میمونه 0.3 طول اونه.

فاصله مرکز جرمش از مرکز زمین هم مساوی مقدار زیر میشه :

[center:e717934c71]

که R شعاع زمین و C طول چوب (10 هزار کیلومتر) است.

البته امکان اشتباه بودن زیاده. به خاطر همون تقریبه میگم.​
[/center:e717934c71]

saeed1905

New Member
لایک ها
6
آفرين.جوابت درسته.

فقط بگو چه چيز هايي رو تقريب گرفتي.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216
saeed1905 گفت
آفرين.جوابت درسته.

فقط بگو چه چيز هايي رو تقريب گرفتي.

با توجه به طول تخته چوب نسبت به قطر زمین گفتم میشه چوب رو طوری فرض کرد که دو سر چوب بر سطح آب عمود باشه. یعنی در دو طرف کره ی زمین تقریبا" مثل اینه که به طور عمودی از آب بیرون زده باشه (این تقریب هرچه چوب طولش کمتر بشه نادقیق تر میشه). با استفاده از قانون ارشمیدس هم به سادگی طول چوبی که در آب هست رو بدست آوردم و اختلافشو با طول چوب بدست آوردم. برای فاصله ی مرکز جرم هم گفتم که چون قطر چوب نسبت به فاصله ی اون نسبت به مرکز زمین واقعا" ناچیزه پس میشه فاصله ی همون چوب رو در نظر گرفت که اون هم از قضیه ی فیثاغورس با توجه به این که شعاع زمین رو داریم بدست میاد.

بالا