]چگالی...

mozhgan

New Member
لایک ها
127
سلام..
وقتی که نمودار چگالی عناصر گروه 1 و 2 رو می کشیم میبینیم که مال گروه 1 تقریبا شبیه N و مال گزوه 2 شبیه V است یعنی گروه 1 اول زیاد شده و گروه 2 کم شده!چرا؟؟
من خودم با توجه به رابطه قطری بین منیزیم و لیتیم توجیه کردم !
نظر شما چیه؟؟؟؟؟/

mohammad2009

New Member
لایک ها
1
جالب بود تا الان بهش دقت نکرده بودم ،جوابشم نمیدونم ،مشتاقم بدونم
ولی فکر نکنم واسه مرحله 1و2 المپیاد به این تبیین نیاز داشته باشیم

mohammad2009

New Member
لایک ها
1
تو شیمی توصیفی دکتر عابدینی هم چیزی نوشته نیست

mozhgan

New Member
لایک ها
127
لطفا اگه کسی بلده
جواب بده

najafi-2020 اگه میدونی جواب بده

najafi2020

New Member
لایک ها
195
ببخشید که دیر نظرمو گفتم راستش فرصت نشد تا فکر کنم.

1_ساختار بلور همه ی فلزهای قلیایی مکعبی مرکز پراست.

من توضیح خودمو در یک مورد می نویسم و بقیه را به دوستان می سپارم تا ببینند حرف من حساب است یا نه!

اگه یه جسمی به شما بدن که یه شکل فضایی آن جوری باشه که بشه حجمش را حساب کرد و از شما بخوان که چگالیش را حساب کنید چی می کنید؟

خوب معلومه اول حجمشو حساب می کنید و بعد جرمشو به حجمش تقسیم می کنید.

خوب حالا اگه نوع ساختار شبکه ی بلور یه فلز و طول هر یال بلور را دادن و چگالی را خواستن چه کار کنیم؟

اگر چگالی را بر حسب گرم بر سی سی خواستن باید ببینیم در هر سانتی متر مکعب چند گرم از فلز وجود داره. مثلا گفتیم که فلزهای قلیایی به شکل مکعبی مرکز پر متبلور می شن و اینو می دونیم که در هر سلول واحد از این نوع 2 اتم فلزی وجود داره.

اول به کمک حجم هر سلول واحد و به کار گیری یک ضریب تبدیل مناسب می بینیم که در هر سانتی متر مکعب چند اتم وجود داره که بعد به کمک اون جرمشو حساب می کنیم.........> رسیدیم به جای حساس

من فکر می کنم که هرچی شعاع اتم فلزی بزرگتر باشه طول هر یال بیشتر و در نتیجه حجم هر سلول واحد بیشتر و چگالی کمتر میشه.

حالا شما می خوای بدونی که چرا از لیتیم به سدیم چگالی زیاد میشه اما از برلیم به منیزیم چگالی کم میشه.

تفاوت جم اتمی Na و Li شانزده(16) amu است و تفاوت شعاع اتمی آن ها 34/0 آنگستروم است.
تفاوت جرم اتمی Be و Mg پانزده و نیم ( 5/15) amu و تفاوت حدود 5/0 آنگستروم است.

خوب معلومه که اینجا 2 عامل افزایش شعاع اتمی و افزایش جرم اتمی جدالی بر سر چگالی دارند.

به نظر من اعداد ذکر شده می تونه دلیل این باشه چرا چگالی از Li به Na افزایش اما از Be به Mg کاهش پیدا می کنه.

از دوستان می خوام ببینن حرفم منطقی است یا خیر

mozhgan

New Member
لایک ها
127
یعنی شما میگید که با افزایش شعاع اتم تو گروه 2 درصد انباشتگی به حدی کم میشه که اختلاف ناشی از زیاد شدن جرمو جبران میکنه؟؟

najafi2020

New Member
لایک ها
195
نگاه کنید، با این حال که جرم اتمی زیاد شده چگالی کم میشه پس تنها دلیل موجود که میتونه این افزایش جرم را پوشش بده و باعث کاهش چگالی بشه افزایش حجم است. اگر این نیست پس به نظر شما دلیل چیه؟!

شاید عجیب به نظر بیاد اما گفته ی من در حد یه فرضیه ی کوچک بود تا بشه دلیل را پیدا کرد.

اگر شما فرمایش دیگری دارید به ما نیز بگویید

mozhgan

New Member
لایک ها
127
1.اگه میدونستم که این تاپیک رو باز نمی کردم!!!!!
2.به نظره من با توجه به رابطه قطری بین منیزیم و لیتیم میتونیم بگیم که چگالیشون با هم برابره(Mg وLi)..
و میدونم که چگالی برلیم از لیتیم بیشتره..پس با این وجود چگالی منیزیم از برلیم کمتر میشه..

najafi2020

New Member
لایک ها
195
mozhgan گفت
1.
2.به نظره من با توجه به رابطه قطری بین منیزیم و لیتیم میتونیم بگیم که چگالیشون با هم برابره(Mg وLi)..
و میدونم که چگالی برلیم از لیتیم بیشتره..پس با این وجود چگالی منیزیم از برلیم کمتر میشه..
چگالی Li با Mg برابر است!!!
...................................................................................

چگالی Li و Mg بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب 53/0 و 73/1 است!!!!!!!!!

تازه اگر هم اینجور بود حرف شما دلیل نمی شد بلکه تنها یه مقایسه ساده می شد.

شما پرسیدید چرا ما گاهی کاهش چگالی و گاهی افزایش چگالی داریم.

لطفا بیشتر توضیح بدید

najafi2020

New Member
لایک ها
195
mozhgan گفت
اینیم که گفتید هیچ جاش عجیب نیست
خودم می دونم.ولی در حال حاضر دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه. الان دیگه جای آقای Septal_2006 خیلی خالیه.

قدیما یه کمکی به ما می کردند!

mozhgan

New Member
لایک ها
127
ببخشید حالا فهمیدم!!

برای چند لحظه ( و یا چند ساعت!!) چگالی سطحی رو با چگالی اشتباه کردم!!
چه اشتباه عظیمی

معذرت میخام

najafi2020

New Member
لایک ها
195
mozhgan گفت
ببخشید حالا فهمیدم!!

برای چند لحظه ( و یا چند ساعت!!) چگالی سطحی رو با چگالی اشتباه کردم!!
چه اشتباه عظیمی

معذرت میخام
بخشش،لازم نیست اعدامش کنید. اشکالی نداره برای همه پیش میاد.

خوب با این وجود نظرتون چیه؟

mozhgan

New Member
لایک ها
127
دیگه مغزم قفل کرد!!
به هیچ جا نمیرسه....
ظاهرا توجیه شما تنها توجیه موجوده

mohammad2009

New Member
لایک ها
1
یه سوال
اگه از گروه 1 به گروه 2 افزایش حجم...
نه نه نه هیچی
توجیهت منطقی بود
دمت گرم
ولی واسه از li به na زیاد میشه ولی از be به mg کم میشه دلیلت منطقی نبود

shalale

New Member
لایک ها
17
اره منم با najafi-2020 موافقم به نظرم اگه دقیقا هم اینطوری نباشه 100 در100 یه ربطی به همین داره(واقعا چقدر زحمت میکشم ؟
)
البته در این مورد هم واقعا موافقم که جای قدیمیا تو سایت خالیه!!!چرا به اشکال های بچه ها توجهی نمیکنن؟!!!

septal_2006

New Member
لایک ها
17
سلام
خوب رابطه ي قطري هميشه جواب نميده و لازم نيست كه مشابهت رو مربوط به اين بحث بگيريم
رابطه ي قطري اغلب مربوط به چگالي بار و شعاع و در نتيجه ي اون كورديناسيون دماي تجزيه و انحلال پذيري ميشه
در اين مورد خيلي ساده ميتوني چگالي هر يك از فلزات رو از طريق محاسبه ي حجم سلول و سهم هر سلول و جرم اونا محاسبه كنين
اينجوري علميتره و توجيهي نيست براي محاسبه ميتونين به مورتيمر يا شيمي كورديناسيون كتابايي مثل هيويي مراجعه كنين

بالا