ببخشید که دیر نظرمو گفتم راستش فرصت نشد تا فکر کنم.
1_ساختار بلور همه ی فلزهای قلیایی مکعبی مرکز پراست.
من توضیح خودمو در یک مورد می نویسم و بقیه را به دوستان می سپارم تا ببینند حرف من حساب است یا نه!
اگه یه جسمی به شما بدن که یه شکل فضایی آن جوری باشه که بشه حجمش را حساب کرد و از شما بخوان که چگالیش را حساب کنید چی می کنید؟
خوب معلومه اول حجمشو حساب می کنید و بعد جرمشو به حجمش تقسیم می کنید.
خوب حالا اگه نوع ساختار شبکه ی بلور یه فلز و طول هر یال بلور را دادن و چگالی را خواستن چه کار کنیم؟
اگر چگالی را بر حسب گرم بر سی سی خواستن باید ببینیم در هر سانتی متر مکعب چند گرم از فلز وجود داره. مثلا گفتیم که فلزهای قلیایی به شکل مکعبی مرکز پر متبلور می شن و اینو می دونیم که در هر سلول واحد از این نوع 2 اتم فلزی وجود داره.
اول به کمک حجم هر سلول واحد و به کار گیری یک ضریب تبدیل مناسب می بینیم که در هر سانتی متر مکعب چند اتم وجود داره که بعد به کمک اون جرمشو حساب می کنیم.........> رسیدیم به جای حساس
من فکر می کنم که هرچی شعاع اتم فلزی بزرگتر باشه طول هر یال بیشتر و در نتیجه حجم هر سلول واحد بیشتر و چگالی کمتر میشه.
حالا شما می خوای بدونی که چرا از لیتیم به سدیم چگالی زیاد میشه اما از برلیم به منیزیم چگالی کم میشه.
تفاوت جم اتمی Na و Li شانزده(16) amu است و تفاوت شعاع اتمی آن ها 34/0 آنگستروم است.
تفاوت جرم اتمی Be و Mg پانزده و نیم ( 5/15) amu و تفاوت حدود 5/0 آنگستروم است.
خوب معلومه که اینجا 2 عامل افزایش شعاع اتمی و افزایش جرم اتمی جدالی بر سر چگالی دارند.
به نظر من اعداد ذکر شده می تونه دلیل این باشه چرا چگالی از Li به Na افزایش اما از Be به Mg کاهش پیدا می کنه.
از دوستان می خوام ببینن حرفم منطقی است یا خیر