پاسخ : چگونه برنامه ریزی کنیم و منابع را بخوانیم(هفدهمین المپیاد زیست شناسی)
دوستان کی گفته کتاب درسی و عمومی کافیه؟ مگه شما برای قبولی تو م1 یا 2 امتان میدین؟ شما برای سربلندی ایران تو دانمارک امتحان میدین باید سواد داشته باشین نه اینکه فقط مدال بیارین و خیالتونو راحت کنین از کنکورو اینا......قشنگ اول کتاب درسیا رو بخونین بعد کمپبل
فارسی بعد وارد تخصصیا بشین و سعی کنین فیزیو بیوشیمی و سلولی رو هماهنگ جلو ببرین اما اینو بدونین که تو هیییچچچ مقطع از مطالعاتتون فیزیو رو کنار نذارین و مثلا گایتون کتابی نیست که با یکی دو بار حل بشه گرچه دوستان اظهار فضل میکنن راحته اما
روش راحته اگه بخواین عمیق بخونین باید 6 7 بار بخونین تا بار های بعدی به عمقش برسین
امیدوارم موفق باشید:113:
می بخشید مگه مریضیم 6 7 دور گایتون بخوانیم !!!! کلا از نظر من خوندن 3 بار حداکثر یک کتاب کفایت می کنه و البته شرط اینه که سرعتتون توی خوندن بالا نباشه .... رسیدن به عمق در تعدد دفعات خواندن نیست. مثلا اگر یکی کاملا به عمق گایتون دست پیدا کرده بود سوال مبحث زیر را به راحتی می توانست جواب بدهد . این سوال یک نمونه ی کاملا بارز از یک مفهوم در زیست شناسی است.
http://www.irysc.com/forum/t12557/
اگر هم کتابی را حداکثر 3 دور خواندید برید و با اندیشه نویسندگان دیگر و کتاب های تخصصی تر آشنا شوید و هم چنین سعی کنید دلایل و چگونگی انجام فرآیندهای زیست شناسی را مخصوصا ان هایی که یک کتاب (مثلا گایتون) اشاره نکرده را خوب یاد بگیرید .
برای توضیه دیگر این که مثلا وقتی شما کتاب ساسان امینی را می خوانید هیچ جای آن به مکانیسم تشکیل جسم بار و دوران جنینی آن اشاره نمی کند اما شما باید به تفکر خلاق دست یابید و این سوال را از خود مطرح کنید .( هر چند جواب آن به راحتی پیدا نشود)
در مورد این هم که گفتی مباحث را با هم جلو ببری از نظرم درست است اما مشکلش این است که دو مبحث اصلی المپیاد فیزیولوژی و بیوشیمی است که باید این دو را خیلی خوب یاد بگیرید و بعد به سراغ سلولی مولکولی بروید و مباحث فرعی تر (مثلا میکروبیولوژی) رفت.
البته کلا یه چیزی که من اخیرا به آن دست یافته ام این است که در المپیاد های اخیر (دوره 15 و 16 ) و احتمالا المپیادهای بعدی مانور طراح ها بیش تر روی حوزه ی وسعت می چرخد تا عمق و شاید یکی از دلایلی که من امسالم قبول نشوم این است که خیلی روی عمق مانور دادم و از وسعت غافل شدم (البته دلایل دیگری هم دارد) . (منظور من از عمق مفاهیم در زیست شناسی و از وسعت حفظیات و گستره مطالب بیش تری را پوشش دادن است)
مهم ترین چیزی که از نظر من برای قبولی در مرحله دو اهمیت دارد این است که
1-مطالب کلیدی در زیست شناسی را حفظ باشید 2- مسئله به قدر کافی حل کرده باشید و توانایی استدلال را به دست آورده باشید ( برای این کار اگر به سوالاتی که من در سایت طرح کردم نگاهی بیندازید خالی از لطف نیست)
فقط به عنوان آخرین چیز این که شاید کمپل تکست زمان زیاد بگیره اما اگر با دقت و صحیح خوانده شود به نظرم بهتر است از این که کمپل فارسی بخونید و سریع تر سراغ تخصصی ها برین.
موفق و پیروز باشید.