102 سکه!

rezashiri

Well-Known Member
لایک ها
325
102 سکه داریم که 2 تای آن ها تقلبی است. می دانیم وزن سکه های تقلبی با هم و وزن سکه های اصلی نیز باهم برابر است . حداقل با چند بار استفاده از ترازوی دو کفه ای (بدون وزنه) می توان فهمید وزن سکه های تقلبی از سکه اصلی سبکتر است یا سنگین تر؟

rezashiri

Well-Known Member
لایک ها
325
پاسخ : 102 سکه!

به نظر من سوال جالبی بود!

کسی نظری نداره؟!

hoco.hc

New Member
لایک ها
267

جواب می شه 3 بار وزن کردن.
اثبات الزام 3 تا بودنش ( این که با دو تا نمی شه ) نسبتا راحته ( خیلی هم راحت نیستا ) اگه خواستی بگو تا بگم.
اما طریقه ی موازنه :198::
اوّل به سه دسته 34 تایی تقسیم می کنیم. با دو بار وزن کردن می شه وزن نسبیشون رو فهمید. و مطمئنا دو تاشون هستند که با هم ، هم وزن باشند ( فکر نکنم دیگه اینا رو باید اثبات کنم؟!!!!:39: ) یکی از اون هم وزنا رو انتخاب می کنیم و به دو دسته 17 تایی تقسیمش می کنیم . حد اکثر توی این 34 تایی که انتخاب کردیم یه دونه سکه تقلبی هست. پس اگه این دو دسته 17 تایی هم وزن بودند، کل این دسته سکه های اصلیه و با مقایسه های قبلی می شه فهمید. اگه هم که وزن هاشون متفاوت بود که دقیقا یه سکه تقلبی توش هست. که باز هم با مقایسه های قبلی می شه فهمید که سکه تقلبی وزنش کمتره یا بیشتره. ( با منطق )

اگه ابهامی بود، بگو ایشالله بر طرف کنم.

:227:

rezashiri

Well-Known Member
لایک ها
325

جواب می شه 3 بار وزن کردن.
اثبات الزام 3 تا بودنش ( این که با دو تا نمی شه ) نسبتا راحته ( خیلی هم راحت نیستا ) اگه خواستی بگو تا بگم.
اما طریقه ی موازنه :198::
اوّل به سه دسته 34 تایی تقسیم می کنیم. با دو بار وزن کردن می شه وزن نسبیشون رو فهمید. و مطمئنا دو تاشون هستند که با هم ، هم وزن باشند ( فکر نکنم دیگه اینا رو باید اثبات کنم؟!!!!:39: ) یکی از اون هم وزنا رو انتخاب می کنیم و به دو دسته 17 تایی تقسیمش می کنیم . حد اکثر توی این 34 تایی که انتخاب کردیم یه دونه سکه تقلبی هست. پس اگه این دو دسته 17 تایی هم وزن بودند، کل این دسته سکه های اصلیه و با مقایسه های قبلی می شه فهمید. اگه هم که وزن هاشون متفاوت بود که دقیقا یه سکه تقلبی توش هست. که باز هم با مقایسه های قبلی می شه فهمید که سکه تقلبی وزنش کمتره یا بیشتره. ( با منطق )

اگه ابهامی بود، بگو ایشالله بر طرف کنم.

:227:
اینو خودم حل کرده بودم!

ولی سوالی که من دیده بودم خودش گفته بود برای 3 تا اثبات کنید که می شه!

اگه می شه اثبات این که 2 تا نمی شه رو بگید !

مرسی!

hoco.hc

New Member
لایک ها
267

الان با موبایل اومدم. نمی دونم چرا سایت تو کامپیوترم بالا نمیاد. با موبایل هم خیلی سخته تایپ کردن زیاد. ولی چشم. ایشالله اثباتش رو می نویسم

hoco.hc

New Member
لایک ها
267

در حقیقت جواب اینطوریه:
اول یه لم هست که اگه n تا سنگریزه رو به k دسته تقسیم کنیم، حد اقل k-1 مقایسه لازمه ( گرافشو رسم کن => همبند باید باشه )
حالا تو مرحله اوّل طبق لمی که گفتم و یه سری چیز دیگه که هر کسی می فهمه، باید حداکثر به دو دسته تقسیم بشه ( اگه به سه دسته تقسیم بشه : باید دو تا مقایسه انجام بدیم، بعدش هم با چند تا حالت بندی می شه فهمید که به جواب نمی رسیم )
بعد اثبات می کنیم که هر طور که به دو دسته تقسیم کردیم ( که دو دسته لزوما اجتماعشان برابر مجموعه اوّلی نیست ) امکان دارد که یک دسته از دسته دیگر سنگین تر باشد.
حالا هم با چند تا حالت بندی می تونی بفهمی که با یه مقایسه نمی شه فهمید کدوم سنگین تره.

بالا