Atp انتخاب تصادفی یا تکاملی !!!

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428
در بین نوکلئوتیدها بیش ترین نقش را در عملکرد سلول منحصر به atp و به میزان کم تر gtp است . حالا ایا این مورد فایده تکاملی مطرح بوده ؟؟ در کتاب لنینجر صراحتا بیان شده که این یک انتخاب تصدافی بوده و دلیل خاصی مطرح نشده ..... حال ایا می توان یک دلیل تکاملی برای این موضوع پیدا کرد؟؟

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760
پاسخ : Atp انتخاب تصادفی یا تکاملی !!!

صرفا جهت ایده ! به نحوه سنتز یا فراوانیش مربوط نیست ؟
چون از همون باکتری ها تا به امروز atp با اقتدار کامل اوله پس ریشه های این ام باید در اون زمان باشه
شاید فراوانیش بیشتر بوده ؟

m.biology

New Member
لایک ها
319

آقاي م.ر.ب (طلا)گفت يه دليلش اينه كه سلول ميخواد يه سري كارهاي مهم را جدا از بقيه امور عادي انجام بده برا همين دو تا مسير atp و gtp انتخاب كرده تا امور مهم را بده به gtp بعد يه فايده ديگش اينه كه چون كمتره ايجاد تغيير در غلظت اون نياز به تغيير مقدار كمي دارد نسبت به atp .
گرفتي ؟
چند تا چيز ديگه هم گفت كه فكر ميكنم بت ميگم.

لایک ها
84

دلیل تکاملی ای که بگه این بهتر بوده برای موجوداتی که از این ماکول استفاده میکردن فکنمیکنم باشه....اگرم باشه باید ببینیم از لحاظ شیمیایی چه برتری ای داشته........اما شاید بشه درمورد اینکه باز آلی آدنین برای موجودات ساختنش از مسیری که اونو بوجود میاورده راحت تر بوده ویااین که پیش ساز های آدنین در دسترس سلول ها در مکانی که در ابتدا بوجود اومدن بیشتر بوده ......... این دلایل فرضیه ای هستن............
البته یه سری چیزای بدیهی هم بعضی ها براش میگن..

آخرین ویرایش توسط مدیر

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

آقاي م.ر.ب (طلا)گفت يه دليلش اينه كه سلول ميخواد يه سري كارهاي مهم را جدا از بقيه امور عادي انجام بده برا همين دو تا مسير atp و gtp انتخاب كرده تا امور مهم را بده به gtp بعد يه فايده ديگش اينه كه چون كمتره ايجاد تغيير در غلظت اون نياز به تغيير مقدار كمي دارد نسبت به atp .
گرفتي ؟
نه بحث اینه که چرا atp ؟ چرا ttp یا ctp یا gtp یا utp نه ؟ البته ctp مشکل دآمیناسیون داره من به جای سلول بودم انتخاب نمی کردم !! utp هم به همون دلیل نمی تونسته باشه !! ttp هم که اصلا بعدا بوجود اومده جایگزین کردنش به صرفه نیست هزینه تکاملی زیاد داره
پس میمونه 2 گزینه : atp , gtp حالا چرا به atp عملکرد بیشتر از gtp داده ؟
شایدم مال پایداری atp نسبت به بقیه هست .

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

مشکل اینه که آدنین و گوانین هردو پورین هستن !! از این نظر متمایز نیستن
ولی این که چرا این دو باز بیشتر از همه انتخاب شدن مشخصه

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

صرفا جهت ایده ! به نحوه سنتز یا فراوانیش مربوط نیست ؟
چون از همون باکتری ها تا به امروز atp با اقتدار کامل اوله پس ریشه های این ام باید در اون زمان باشه
شاید فراوانیش بیشتر بوده ؟
این که دلیل لنینجره و همون معنی انتخاب تصادفی را می ده تقریبا !!!
گرفتي ؟
ramaz جواب شما را داد !!
دلیل تکاملی ای که بگه این بهتر بوده برای موجوداتی که از این ماکول استفاده میکردن فکنمیکنم باشه....اگرم باشه باید ببینیم از لحاظ شیمیایی چه برتری ای داشته........اما شاید بشه درمورد اینکه باز آلی آدنین برای موجودات ساختنش از مسیری که اونو بوجود میاورده راحت تر بوده ویااین که پیش ساز های آدنین در دسترس سلول ها در مکانی که در ابتدا بوجود اومدن بیشتر بوده ......... این دلایل فرضیه ای هستن............
البته یه سری چیزای بدیهی هم بعضی ها براش میگن..
جواب شما مجموعه ی این حرف های من است !
نه بحث اینه که چرا atp ؟ چرا ttp یا ctp یا gtp یا utp نه ؟ البته ctp مشکل دآمیناسیون داره من به جای سلول بودم انتخاب نمی کردم !! utp هم به همون دلیل نمی تونسته باشه !! ttp هم که اصلا بعدا بوجود اومده جایگزین کردنش به صرفه نیست هزینه تکاملی زیاد داره
پس میمونه 2 گزینه : atp , gtp حالا چرا به atp عملکرد بیشتر از gtp داده ؟
شایدم مال پایداری atp نسبت به بقیه هست .
حرفت در مورد ttp را قبول دارم . در مورد ctp هم نفهمیدم (اگر منظورت دامیناسیون و ایجاد جهش است بدون که اشتباه فکر کردی!!)
منظورت از پایداری را هم نفهمیدم !! اخه پایداری خاصی من براش نمی شناسم !

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

احساس میکنم پراکنده حرف زدم یه کم منظم تر میگم :
1 . ctp نمیتونه باشه چون چون به utp تبدیل میشه و اولین فرصتی که شرایط سختی پیش بیاد از نظر تکاملی حذفه خصوصا اگر بحث سیگنالینگ باشه مسیر های سیگنالینگ به فنا میرن ( چون ctp میشه utp )
2 . ttp نمیشه چون کلا بعدا بوجود اومده
3 . utp نمیشه چون ممکنه بر اثر دآمیناسیون ctp ممکنه بوجود بیاد و کار به هم بریزه ( به همون دلیل 1 )
4 . در واقع ctp و utp در اولین شرایط جهش زا از بین میرن چون کنترل غلظتشون از دست سلول خارجه در اون شرایط . پس سلولای استفاده کننده از این 3 تا حذف میشن ( جمع بندی 1 و 3 )
5 . میمونه gtp , atp که من دلیل برتری atp رو نمیدونم شاید واقعا تصادفی بوده بهر حال نقش این دوتا کاملا متفاوته ولی تداخل دارن در نقش های هم که میتونه تاییدی برا تصادفی بودن انتخاب وظایف اولیه این دوتا باشه

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

احساس میکنم پراکنده حرف زدم یه کم منظم تر میگم :
1 . ctp نمیتونه باشه چون چون به utp تبدیل میشه و اولین فرصتی که شرایط سختی پیش بیاد از نظر تکاملی حذفه خصوصا اگر بحث سیگنالینگ باشه مسیر های سیگنالینگ به فنا میرن ( چون ctp میشه utp )
2 . ttp نمیشه چون کلا بعدا بوجود اومده
3 . utp نمیشه چون ممکنه بر اثر دآمیناسیون ctp ممکنه بوجود بیاد و کار به هم بریزه ( به همون دلیل 1 )
4 . در واقع ctp و utp در اولین شرایط جهش زا از بین میرن چون کنترل غلظتشون از دست سلول خارجه در اون شرایط . پس سلولای استفاده کننده از این 3 تا حذف میشن ( جمع بندی 1 و 3 )
5 . میمونه gtp , atp که من دلیل برتری atp رو نمیدونم شاید واقعا تصادفی بوده بهر حال نقش این دوتا کاملا متفاوته ولی تداخل دارن در نقش های هم که میتونه تاییدی برا تصادفی بودن انتخاب وظایف اولیه این دوتا باشه
الان من فقط حرفت در مورد ttp را قبول دارم .بازهای الی گوانین سیتوزین و ادنین می توانند هر 3 دامینه شوند و از هر کدام یک مولکول جدید به وجود اید !! اصلا بحث دامینه شدن نیست مگر ان که ثابت کنی سرعت دامینه شدن این ها با هم فرق داره !!!

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

الان من فقط حرفت در مورد ttp را قبول دارم .بازهای الی گوانین سیتوزین و ادنین می توانند هر 3 دامینه شوند و از هر کدام یک مولکول جدید به وجود اید !! اصلا بحث دامینه شدن نیست مگر ان که ثابت کنی سرعت دامینه شدن این ها با هم فرق داره !!!
الان من :|
تنها ایده ای که به ذهنم میرسید همین بود
امروز خیلی خستم فک نکنم بیشتر به ذهنم برسه !!
خوبه حداقل از 5 تا نوکلئوتید رسیدیم 4 تا
بهر حال من هنوززم فکر میکنم یه ربطی به جریان دامینه شدن داره چون کاربرد اون 3 تا خیلی کمتره و هرسه یه ربطی به اون جریان دارن
دیگه همین
من :|
:4: :4: :4:

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

الان من :|
تنها ایده ای که به ذهنم میرسید همین بود
امروز خیلی خستم فک نکنم بیشتر به ذهنم برسه !!
خوبه حداقل از 5 تا نوکلئوتید رسیدیم 4 تا
بهر حال من هنوززم فکر میکنم یه ربطی به جریان دامینه شدن داره چون کاربرد اون 3 تا خیلی کمتره و هرسه یه ربطی به اون جریان دارن
دیگه همین
من :|
:4: :4: :4:
الان رسیدیم به 3 تا !! گوانین - ادنین - سیتوزین !!!! نه چهار تا
کاربرد اینا کم تره منظورت چیه؟؟؟ تازه اینا کاربردشون بیش تره !!

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

الان رسیدیم به 3 تا !! گوانین - ادنین - سیتوزین !!!! نه چهار تا
کاربرد اینا کم تره منظورت چیه؟؟؟ تازه اینا کاربردشون بیش تره !!
نه منظورم کاربرد سیتوزین - یوراسیل - تیمین بود که کمه
نسبت به کاربرد گوانین - آدنین اینا جوجه هم حساب نمیشن :4:
دلیل حذف یوراسیل عدم وجودش در یوکاریوت ها نیست بنظر من . علتش رو باید همراه با سیتوزین در پروکاریوت های باستانی جستجو کنیم . چون حتی در پروکاریوت ها هم کاربرد های جانبیش کمه
بنابراین میرسیم به 4 تا :
ctp - utp - gtp - atp که باید ببینیم چرا atp از همه بیشتره و بعد gtp . یا به عبارتی ببینیم چرا طی تکامل ctp - utp کم کاربرد شدن
و من دیگه واقعا :|

آخرین ویرایش توسط مدیر

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

نه منظورم کاربرد سیتوزین - یوراسیل - تیمین بود که کمه
نسبت به کاربرد گوانین - آدنین اینا جوجه هم حساب نمیشن :4:
دلیل حذف یوراسیل عدم وجودش در یوکاریوت ها نیست بنظر من . علتش رو باید همراه با سیتوزین در پروکاریوت های باستانی جستجو کنیم . چون حتی در پروکاریوت ها هم کاربرد های جانبیش کمه
بنابراین میرسیم به 4 تا :
ctp - utp - gtp - atp که باید ببینیم چرا atp از همه بیشتره و بعد gtp . یا به عبارتی ببینیم چرا طی تکامل ctp - utp کم کاربرد شدن
و من دیگه واقعا :|
منظور از حذف یووراسیل در یوکاریوت چی بود ؟ مگه utp در هنگام تبدیل گالاکتوز به گلوکز نقش نداره ؟؟؟!!! یا مثلا در متابولیسم گلیکوژن؟؟!!

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

منظور از حذف یووراسیل در یوکاریوت چی بود ؟ مگه utp در هنگام تبدیل گالاکتوز به گلوکز نقش نداره ؟؟؟!!! یا مثلا در متابولیسم گلیکوژن؟؟!!
منظورم حذف از dna بود و اینکه کاربردش کمه
چقد سخت میگیری ! البته راست میگی :4:
در کل کاربردش بازم نسبت به اون دوتا لامصب چیزی نیست
فقط دیدم گفتی 3 تا مونده که یوراسیل توش نبود گفتم بگم یوراسیل هم هست هنوز دلیلی واسش پیدا نکردیم
کلا سخت نگیر :4: فن بیان من لنگ میزنه یه پاش قطعه :4:

لایک ها
472

مگه انتخاب تصادفی با تکامل منافاتی داره؟

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

مگه انتخاب تصادفی با تکامل منافاتی داره؟
دوست عزیز فکر کنم شما ضرب المثل کم گوی و گزیده گوی را خیلی دوست داری چون تمام جملات شما یک خطی هستند !!
نه خیر منافات نداره ولی بنده برای این که تاپیک جداب تر بشه عنوان ان را این گونه انتخاب کردم !! و تا حدی هم جناب ramaz عزیز ثابت کرد که این گونه نبوده !!

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

در بین نوکلئوتیدها بیش ترین نقش را در عملکرد سلول منحصر به atp و به میزان کم تر gtp است . حالا ایا این مورد فایده تکاملی مطرح بوده ؟؟ در کتاب لنینجر صراحتا بیان شده که این یک انتخاب تصدافی بوده و دلیل خاصی مطرح نشده ..... حال ایا می توان یک دلیل تکاملی برای این موضوع پیدا کرد؟؟
سلام .
جواب سوال تون را در اين تاپيك پست 23 كامل توضيح دادم .:)

http://www.irysc.com/forum/t8967-3/#post180470

ArmyA

New Member
لایک ها
148

حواستون باشه كه
تصادفي انتخاب شدن ش به اين معني نيست كه خيلي خوب نيست....(در اين مورد)

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

حواستون باشه كه
تصادفي انتخاب شدن ش به اين معني نيست كه خيلي خوب نيست....(در اين مورد)
بله . قطعا .
و هرچند اگر تصادفي بوده (كه نبوده . توضيح دادم ر پست قبلم .) چون خوب بوده مونده وگرنه حتما در طول اين همه سال تكامل به بهترين شكل و بهينه ترين حالت درش مي اورد .
ولي اين را هم بگم اين تصادفي بودنه لزوما حتما خوب هم نيست ولي بد هم نيست يعني تفاوت خاصي رو ايجاد نمي كرد مثل قضيه ي l, d امينو اسيد ها .

بالا