سلام خدمت همه ی دوستان
فرض کنید مختصات تحلیلی یک مثلث مفروض و مختصات تحلیلی یک نقطه رو داریم.
می خواهیم ببینیم این نقطه درون دایره ی محیطی مثلث قرار داره یا خیر
یه راه مشخصش اینه:
قسمت اول:
شیب یکی از ضلع های مثلث رو پیدا کنیم و با توجه به مختصات نقطه ی وسط همون ضلع و شیب خط عمود، معادله ی عمود منصف ضلع رو به دست بیاریم.
کار بالا رو برای یه ضلع دیگه هم انجام بدیم
این دو تا خط رو با هم تلاقی بدیم تا مرکز دایره ی محیطی به دست بیاد
قسمت دوم:
فاصله ی مرکز دایره ی محیطی رو تا یکی از راس ها پیدا کنیم که میشه شعاع دایره ی محیطی
قسمت سوم:
فاصله ی مرکز دایره ی محیطی رو تا نقطه ی مفروض پیدا کنیم و با شعاع دایره ی محیطی مقایسه کنیم. اگه کمتر بود یعنی اون نقطه توی دایره ی محیطی مثلث قرار داره
کسی می تونه این راه رو کوتاه تر کنه؟ مثلاً برای قسمت دوم یه راه دیگش اینه که شعاع دایره ی محیطی رو مستقیماً با فرمولش پیدا کنیم. ولی برای قسمت اول من نتونستم راه ساده تری پیدا کنم. کسی می تونه؟
فرض کنید مختصات تحلیلی یک مثلث مفروض و مختصات تحلیلی یک نقطه رو داریم.
می خواهیم ببینیم این نقطه درون دایره ی محیطی مثلث قرار داره یا خیر
یه راه مشخصش اینه:
قسمت اول:
شیب یکی از ضلع های مثلث رو پیدا کنیم و با توجه به مختصات نقطه ی وسط همون ضلع و شیب خط عمود، معادله ی عمود منصف ضلع رو به دست بیاریم.
کار بالا رو برای یه ضلع دیگه هم انجام بدیم
این دو تا خط رو با هم تلاقی بدیم تا مرکز دایره ی محیطی به دست بیاد
قسمت دوم:
فاصله ی مرکز دایره ی محیطی رو تا یکی از راس ها پیدا کنیم که میشه شعاع دایره ی محیطی
قسمت سوم:
فاصله ی مرکز دایره ی محیطی رو تا نقطه ی مفروض پیدا کنیم و با شعاع دایره ی محیطی مقایسه کنیم. اگه کمتر بود یعنی اون نقطه توی دایره ی محیطی مثلث قرار داره
کسی می تونه این راه رو کوتاه تر کنه؟ مثلاً برای قسمت دوم یه راه دیگش اینه که شعاع دایره ی محیطی رو مستقیماً با فرمولش پیدا کنیم. ولی برای قسمت اول من نتونستم راه ساده تری پیدا کنم. کسی می تونه؟
آخرین ویرایش توسط مدیر