arash_b گفت
سلام
واسه مرحله 1 چی بخونم من واقعا گیج شدم ولی فیزیک هالیدی جلد1 رو تموم کردم لطفا منو راهنمایی کنید
واسه مرحله 1 چی بخونم من واقعا گیج شدم ولی فیزیک هالیدی جلد1 رو تموم کردم لطفا منو راهنمایی کنید
سلام به شما دوست عزیز . خوبه که هالیدی 1 رو تموم کردید . تمریناش رو هم کامل حل کنید (البته اکثرش راحته ولی حتما سوالای مهمش باید حل بشه) . بهتره شروع به خوندن هالیدی 3 بکنید و هفته ای یه فصلشو بخونید و همزمان با اون ایرودوف مکانیک رو حل کنید (بیشتر وقتتون رو بذارید روی ایرودوف) . کمی اذیت میکنه ولی باور کنید خیلی موثره . هرجا هم مشکل ریاضی داشتید ، میتونید به کتاب های ریاضی مراجعه کنید (من این کار رو نکردم ، تجربی یاد گرفتم) . هالیدی 3 رو تا آخر جریان متناوب بخونید کافیه . بعد از ایرودوف 1 و حل سوالات هالیدی ، نوبت ایرودوف 2 هستش (این یکی ریاضیش عالیه)
حالا باید برید سراغ ترمو و اپتیک و فیزیک پیش . جمعا حدود دو هفته طول میکشه تا بهشون کاملا مسلط بشید . اول ترمو چون مهمتره . "کتاب الفبای گرما و سیالات" انتشارات دانش پژوهان عالیه . تمرینای آخر فصلاشم برای مرحله 1 مهم نیست . یه تعداد کمی هم به درد مرحله 2 میخوره . بعد از ترمو ، "الفبای نور هندسی" دانش پژوهان . این یکی رو من نظیرشو ندیدم از لحاظ جامعیت و خوبی به خصوص برای المپیاد . خیلی با دقت بخونید این کتاب رو . نکته ها ریزی رو تو حل تمریناش به کار برده که مهمن .
بعد از خوندن کتاب پیش و حل تمریناش(تمریناشو حل کنیدا ! وگرنه زحمتتون به هدر میره) . اگه وقت اضافه داشتید میتونید تمرینای کتاب "مسایل دوره درسی فیزیک" رو تفریحی حل کنید (بعد از حل ایرودوف ، دیگه اکثر سوالای این کتاب راحته) .
میرسیم یه ماه آخر مونده به مرحله 1 . حل نمونه سوال که در واقع مهمترین قسمته . کتابش دو جلده . وقت بگیرید و توی شرایط امتحان ، سوالا رو حل کنید (تقلب نکنیدا !) فکر کنم هفته ای دو آزمون کافی باشه . همزمان با اون دوره میکنید چیزایی رو که خوندید و نکات مهم رو .
انشاا... مرحله 1 رو که دادید ، شروع میکنید به خوندن اپتیتود . به قول آقای رضایی "اینم که حل کنی دیگه استاد میشی" و واقعا هم همینطوره . سعی کنید خودتون حل کنید و براش وقت بذارید ( من عاشق بخش سیالات و الکتروشم
میرسیم به اسفتدماه . از اوایل اسفند وقت حل کردن نمونه سوالات مرحله 2 هستش . کتابای قدیمیش رو اگه بگردید پیدا میکنید . در غیر این صورت اگه مدرستون استاد المپیاد نداره ، مجبورید از بچه ها ی مدارس المپیاد خیز نمونه سوالا و حلاشو بگیرید و یا از استادای المپیادی کمک بگیرید . با دقت سوالارو تو وقت حل کنید .
این قسمت از همه بهتره
این دو تا رو هم دوباره اگه خیلی خوب بودید بخونید : گریفیث و تقریب و اختلال (تقریب و اختلال هم بی نظیره!)
همین الان یه کتاب دیگه یادم اومد : "مکانیک" نشر الگو ، آقای فنونی . اینم اگه وضعتون خوب بود ، برای مکانیک دوره تابستون بخونید . من اونقدر عاشقش شدم که دلم نمیومد بذارمش کنار و تا آخرش که نوسان بود و نیازی بهش نبود ، خوندمش . حتی بعد از المپیاد هم که شده بخونیدش وگرنه نصف عمرتون به فناست .
یه توضیح هم بدم که این کتاب فقط مثاله و با استفاده از حل مثال آموزش داده و غلط هم زیاد داره .
توی عید هم دوره ی مطالب و نکات مهم و حل المپیاد ها . من توی عید روزی 9 ساعت درس میخوندم (البته من خیلی دیرتر از شما شروع کرده بودم ، ولی فکر کنم حتی شما هم باید توی عید همین مقدار یا بیشتر بخونید) پس عید رو جدی بگیرید . حدودا تا یه هفته قبل از مرحله 2 باید طول بکشه حل نمونه سوالات مرحله2 .
شب قبل از آزمون یه ورق سریع بزنید سوالای مرحله 2 رو و ببینید اشتباهاتتون توی چه چیزهایی بوده .
بعدش هم آزمون و بعد هم انشاا... دوره و بعد هم طلا و ...
یه چیزی : المپیاد چهار چیزه : دقت ، دقت ، دقت و دقت . یادتون نره . انیشتین هم که باشید ، بی دقتی کل زحمتاتون رو به هدر میده .
سرتون رو درد آوردم ، ببخشید . این برنامه ای بود که من خودم کمابیش با اون پیش رفتم . البته به دلیل کمبود وقتم ، بعضی جاهاشو جابه جا کردم .
موفق باشید