پاسخ : انجمن برترین رتبه های کنکور 90
سلام به همه
بولد ها رو باهاشون موافقم و قرمز ها رو نه .
واسه دینی لازمه که آیه ها رو حفظ کرد؟ کتاب خوبواسه آیات و روایات هستش
همه ی آیات رو باید حفظ کرد چه اونایی که توی کتاب هستن چه اونایی که نیستن
من برای دینی کتاب الگو رو خوندم که تکلیفش معلومه!!!
برای آیات هم گاج رو خوندم و بد نبود
اما به نظرم برای دینی مهم نیست خیلی چه کتابی رو میخونیم فقط باید کتاب درسی رو درست بخونیم (این حتما نظر همه س!)
سوال پرسیدین که همه ی آیه ها رو باید حفظ کرد یا نه و بچه ها هم متفق القول گفتن که آره باید حفظ کرد .
من مخالفم . چرا ؟ چون اگه بخواین کل آیه های کتاب رو حفظ کنین ( اون جوری که حمد وتوحید رو حفظین ) جونتون در میاد . می تونین این وقتی رو که می ذارین آیه حفظ کنید ، خیلی کارای مهم تر کنید.
من تا وقتی که بچه ها جواب بدن که آیه ها رو حفظ کنید ، اصلا نمی دونستم که کسی هم هست که این طوری آیه حفظ کنه . وقتی هم که در طول سال معلممون می گفت که آیه ها رو حفظ نکنید ، خیلی تعجب می کردم ، چون اصلا نمی تونستم تصور کنم که کسی آیه حفظ کنه و به نظرم گفتن این که آیه حفظ نکنید هم غیر ضروری بود . حالا که همه گفتن حفظ کنین ولی من کار شما رو راحت کردم و گفتم نکنین ، می گم چی کار کنین ؟
ببینید ، شما ، با زیاد خوندن هر آیه ، اون آیه می ره تو ذهنتون ، و همین کافیه ، حالا بعضیا چون خیلی خرخونن ، ( مثلا مختار نامه نمی بینن و درس می خونن ! ) انقدر آیات رو می خونن که زیادی می ره تو ذهنشون ، چه بهتر ، ولی اصلا نیازی نیست که کلمه به کلمه حفظ بشید . این کار رو که بکنین ، حول و حوش هر آیه می ره تو ذهنتون ، به طوری که می دونید اگه نصف آیه رو بدن ، بقیه ش چیه ، بدون این که آیه رو حفظ کنید .
این که گفتم آیه رو بار های مختلف بخونین ، اگه فاصله ی زمانی داشته باشه بهتره . مثلا اگه در طول سال 2 هفته یه بار آزمون جامع دارین ، 2 بار در اون 2 هفته ، دی ماه ، عید ، اردیبهشت و خرداد . تابستون دینی خوندن فقط به درد آزمون جامع تابستون می خوره ، هدف شما کنکوره ، نه آزمون جامع تابستون !
من تو شهریور یه آزمون جامع دینی زدم 40 درصد . ولی الان ، هیچ احساس کمبودی نمی کنم .
لطفا اگه نتونستم در مورد روش آیه خوندن خوب توضیح ندادم ، بگید توضیح بدم ، این که من وقت بذارم و توضیح بدم ، بهتر از اینه که شما ها وقتتون رو با آیه حفظ کردن تلف کنید .
بهترین روش برا جواب دادن به سوالای آیات اینه که دقیقا بدونی که فلان آیه تو کدومدرس و کجای درس اومده...یعنی باید دقبقا بدونی که قبل و بعد آیه چه خبره...چون بعضیوقتا ممکنه یه آیه با متنی که تو گزینه درست اومده هیچ ربطی نداشته باشه ولی صرفاواسه اینکه اون آیه در کنار اون متنه پس جواب درست همونه!!!!!!
یه چیز دیگه امکه مهمه اینه که متن آیه رو دقیق حفظ باشی..مثلا اینایی که میگه: آیات لقوم یعقلونیا یعلمون و...یا اینکه انهم فی ضلال بعید یا فی ضلال مبین!!!
کتاب خوب هم واسهآیات و روایات گاجه...ولی من همگامان رو ترجیح میدم!(البته فقط مفهومآیاتش!)
این دو کتاب همه آیاتی رو که تو اندیشه و تحقیق هاس آوردن به جز :
واسه عفاف حضرت یوسف و مریم
..یکیم واسه قوم حضرت هود
البته یادمنیس دقیق که کدوم درسا بودن..
dvd های گزینه ی 2 کهبرای چندتا امتحان آخر استفاده کردم واقعا مفید بود
2.به هیچ وجه به سوالایامتحان قلمچی بسنده نکنید,به نظر من خیلی از کنکور دور بود.ولی بعضا سوالای خوب همداشت.
3.دینی رو در طول سال بخونین,هر هفته براش زمان مشخصی رو در نظربگیرید.کاری که من نکردم ولی اگه الان بر گردم حتما دینی رو بیشتر تحویل میگیرم!
4.خوندن دینی رو به چند ماه آخر موکول نکنید(اینکه همون 3 بود!میدونمخ ولیمهمه)
5.می تونید از اینروشی که میگم هم استفاده کنید.مثلا((ن<ک>ته مهم در دوره ی تمدن اسلامی عدمتف<ک>ی<ک> بین هنر و صنعت است)) (ک) رو غلیظ تلفظ کنید.اینطوری بهتر بهیادتون میمونه.
6.هر قسمتی,چه اول درس،چه آخر درس,چه زیر آیه و... قابلیت طرحتست داره(درست ترش اینه که بگم طراح قابلیت طرحشو داره)
7.یه کاری هم کهبرای پیدا کردن مفهوم آیات می تونید بکنید اینه که گزینه های درست تستای کنکورسالای قبل رو بررسی کنید
lمن خودم از همگامان استفاده کردم,به نظرم تقسیمبندی درس,تستها و مفاهیم آیاتش خیلی خوبه.
فعلاهمین.شاید چیزه دیگه ای هم بهذهنم برسه
شماره ی 7 حرف مهمیه ، برای این قرمزش کردم که بگم با وجود این که این کار در دوران جمع بندی بسیار مفید و مهمه ، ولی باید توجه داشته باشید که مهمه یه گزینه ی درست در کنکور های سالای قبل ، در یه سوال دیگه ( که ممکنه در کنکور شما باشه ) گزینه ی غلط باشه .
اونایی که در طول سال قلم چی می دن :
حتما حتما حتما ، سوالای گزینه 2 رو ، در طول سال ( و نه در دوران جمع بندی ) بگیرید و بزنید .
تنها درسی هم که می گم این کار رو براش بکنید همین دینیه ، چون سوالای دینی قلم چی واقعا پرته ، و سوالای گزینه 2 عالی .
برای این می گم در طول سال و نه در جمع بندی که در طول سال که دینی می خونید ، جوری بخونید که بتونید به سوالای گزینه 2 جواب بدید ،
یهو خرداد نشه و ببینید که سطح سوالای کنکور چقدر از قلم چی بالاتره . .
اما نظر من در مورد دینی:
خب همون طور که همه میدونن باید همه ی آیات چه اوناییکه تو درس اومدن و چه اونایی که شمارشون اومده رو حفظ کرد. اما چیزی که خیلی اهمیتداره اینه که بدونین هرکدوم آیات در کدوم قسمت درس و در رابطه با کدوم موضوع مطرحشده و اینکه در حفظ کردن آیات به حروف توجه کنین مثلا إلی ، علی و ..........
خبهمون طور که دوستان گفتن کتاب آیات و نکات گاج کتاب خوبیه که در اون هم آیات و هماحادیث رو اوورده و پیامهاش رو گفته ..
من کتاب خیلی سبز رو هم داشتم که تستهای خوبی داشت ، طرز نوشتاری این کتاب این بود که در ابتدا یه چکیده ای از دروس رومی گفت و بعد تست های خط به خط رو بر اساس محتوای کتاب مطرح می کرد و بعد از اونتست های مفهومی
به نظرم این کتاب تست های مفهومی بسیار خوبی داشت. اما ازاونجایی که این کتاب همه ی متن درس رو نمیاره و برای پاسخ گفتن به تست ها باید همهی متن رو بلد بود اول باید کتاب رو بخونین و بعد چکیده نکات رو از روی اینکتاب.
یکی از دوستان به من پیشنهاد داد پارسال که جزوه ها گزینه دو دینیش روبخونم که خوب بود به نظرم و نکات رو خوب در قالب تست مطرح کرده بود که منم پیشنهادمی کنم شما اگر به این جزوه ها دسترسی دارین ازشون استفاده کنین حتما
گاجهم یه کتاب جامع دین و زندگی چاپ کرده که من خودم شخصا نداشتم اما دوستان داشتن وبه نظر کتاب خوبی میومد اما چندتا از دوستام که کتاب سبز رو دیدن گفتن تستای کتابسبز بهتره
یه سری نکات دیگه هم هست که میگم ، حالا این ابتداش بود ، این نظرمن بود و قطعا ناقصه ، امیدوارم بقیه دوستان هم نظراتشون رو بگن... به نظر من برای دین و زندگی لازم نیست تست بزنید و همین تستایی که توی آزمونایآزمایشی باهاش مواجه میشید کفایت میکنه.
من برای مفهوم آیات همگامان داشتم. البته دبیرمون گفته بود الگو بخرید که اصلا کتاب خوبی نبود... تنها فایده ش این بودکه دو تا از اندیشه و تحقیقا رو که همگامان آیاتشو نداشت از روش خوندم ( امیدوارمدرست یادم مونده باشه : برخورد دختران شعیب با حضرت موسی و مظهر عفاف بودن حضرتیوسف و حضرت مریم)
dvd مرور دینی 2 و 3 گزینه 2 رو که توی طرح گام اولش میدهخوبه.
من توصیه هایی که آقای کریمی (طراح سوال دینی گزینه 2 ) گفته بود برایکسایی که گزینه2 نمیدن می نویسم:
# وقتی یه آیهمنوالذینداره باید بدونید: چه کسانی؟ چه سرانجامی؟
#قالوقالوا : باید بدونید: چه کسی ، چه زمانی ، چه مطلبیو به چه کسی گفته.
# باید بدونیدخدا بعد از اشاره به چه مطلبی به کدومصفتشاشاره داره، مثلا کی میگه قدیر،علیم، عزیز و...
#لام مکسور+فعل: بیانگر فلسفه س (مثلا فلسفه ی قراردادن منازل برای ماه : لتعلموا عدد السنین والحساب )
#فَ: بیانگرنتیجه
#علت و معلولارو بشناسید، مثلا وقتی میگیمغافلبه راحتی تن به گناه میدهد داریم:
غفلت= علت . . . به آسانی تن به گناه دادن = معلول
#خط اول و دوم هر پاراگرافعموما پیام اصلی پاراگرافن پس خیلی مهمن.
#مانند،لازمهوهرقدرکلمات کلیدی هستن.
#تیتر های هر درس رو بخوبی طبقه بندی کنید و بهذهن بسپارید.
# رحمت ، روح( روح دین/ فرهنگ و هنر و ... )، خسران مبین /عظیمرو باید بلد باشید که در مورد چی به کار میره.
#مژده ، رحمت ووعدهی خدا در آیاتو بدونید خطاب به کیه.
# قبل و بعد هر آیه بدونید چیهو به خوبی تحلیلش کنید.
یه نکتهکه من روزای آخر فهمیدم باید بلد باشیم این بود که ممکنه یه حدیث بدن و بگن از کیه( من خودم یکی از جملات ابتدای کتاب رو اشتباه متوجه شده بودم و به همین خاطر فکمیکردم طرح چنین سوالایی تو کنکور محاله )
البته بیشتر وقتا این جور سوالاچندقسمتی هستن و اگه بقیه ی قسمتا رو بلد باشید میتونید بدون دونستن اون شخص بهجواب درست برسید اما یکی از سوالای سراسری سالای قبل بود که دو تا گزینه با این روشحذف میشد و 2 گزینه ی دیگه باقی میموند.
نکاتی که از کریمی نقل قول شده مهمن ، ولی اگه به نظرتون یه کمی ترسناک میاد که مثلا لام مکسور به علاوه ی .... میشه چی ، من بهتون حق میدم !
ولی در طول سال اگه درست کار کنید ، مشکلی نخواهید داشت .
الان فقط مونده معرفی کتابا ، و یه مشکلی که در درس دینی فقط وجود داره . و چند تا ویژگی از درسای مختلف که باید بدونید . و چند تا سوال که باید در موردشون توضیح می دادم ولی یادم رفته سوالا چی بودن !
مشکلی که در دینی هست و در بقیه ی درسا نیست ، اینه که خیلی از آدمای معروفی که اسم در کردن و دارن از دینی نون در میارن ، متاسفانه خیلی بارشون نیست .
این رو کی فهمیدم ؟ وقتی داشتم آزمونای جمع بندی اندیشه فائق رو می زدم . 2 تا مفهوم کاملا متفاوت ، از 2 تا آیه ی کاملا بی ربط به هم ، توی اندیشه و تحقیق یه درس اومدن .
بعد طرف سوال داده ، گفته کدام گزینه هم مفهوم با صورت سواله ، صورت سوال یکی از 2 آیه ای که توضیح دادم بود و گزینه ی درست اون یکی .
اون وقت این آدم ، کتاب هم زده !
این کتاب جمع بندی اندیشه فائق ، کلی غلط داشت که چون چاپ اول بود ، از انتشاراتی به در پیتی اندیشه فائق جز این برنمی اومد . که احتمالا در چاپ های بعدی خیلیاش درست میشه ، اما غلط های چاپی و تایپی ، این غلط مفهومی که دیگه تقصیر تایپیست نیست .! طرز فکر مولف رو نشون میده .
حالا دلشاد هی می گفت که تو دینی همپین آدمایی هم وجود دارنا . ولی همون طور که قبلا گفتم ، ما فکر می کردیم برای این که بگه من چقدر خوبم این حرفا رو می زنه . تا این که در خرداد ماه فهمیدیم که این رو هم راست می گفته .
این رو گفتم که تو دینی تا از یه نفر و کتابش تعریف شنیدید ، جوگیر نشید و کتابش رو بخرید یا cd هاش رو بخونید !
باز می گم که در این زمینه ، دینی بد ترین درسه .
معرفی کتابا :
الگو ، همگامان ، گاج جدید و قدیم و خیلی سبز رو ازشون اطلاعات دارم که می گم .
توی آیات و روایات هم الگو و گاج . اگه کتاب دیگه ای رو ازش تعریف شنیدید بگید تا بپرسم . هر چند بعید می دونم به خوبی کتابایی که خواهم گفت باشند .
نگفتم همه ی اینا خوبنا ، در ویرایشای بعدی می نویسم که یکیشون خوبه یکیشون بده .
ادامه در پست شماره 2726