رابطه ی ژرگون

rezoos

New Member
لایک ها
17
رابطه ی ژرگون را اثبات کنید.

C

counterexample

Guest
پاسخ : رابطه ی ژرگون

از مساحت اثبات میشه!
مجموع نسبت حاصلضرب فاصله نفطه دلخواه تا هر ضلع در همون ضلع به حاصلضرب اون ضلع در ارتفاع متناظرش!

لایک ها
83

حالا اگه یکی ندونه رابطه ی ژرگون چیه چی؟؟؟
کسی نمی خواد بگه!!!:4:

combinatorics

New Member
لایک ها
268

حالا اگه یکی ندونه رابطه ی ژرگون چیه چی؟؟؟
کسی نمی خواد بگه!!!:4:
رابطه ی ژرگون می گوید:
اگر p نقطه ای دلخواه در مثلث ABC باشد و APوBPوCP اضلاع مثلث را به ترتیب در RوSوT قطع کنند، آن گاه:
1 = PT/CT + PS/BS + PR/AP

لایک ها
83

رابطه ی ژرگون می گوید:
اگر p نقطه ای دلخواه در مثلث abc باشد و apوbpوcp اضلاع مثلث را به ترتیب در rوsوt قطع کنند، آن گاه:
1 = pt/ct + ps/bs + pr/ap
این اخرشو اشتباه نگفتین؟؟؟

darrande

Well-Known Member
لایک ها
811

بحث همرسی شده گفتم یه جزوه ای رو نسبتا خوب که قبلا دیدم رو بذارم اینجا
تو این جزوه مثال های خوبی هست که گفتم استفاده کنید یکی از قضایای این جزوه van aubel's theorem هست که فکر کنم با اینم بشه ژرگون رو اثبات کرد(بگیرید رو اینم فکر کنید)
وگرنه راه معمول اثبات ژرگون اینه که مثلا از راس Aو محل همرسی خطوط (T)دو تا عمود به ضلع CBرسم کنید. این دو تا ارتفاع دو تا مثلث ABC و TBCهستند. خب از این استفاده کنید.

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

کافیه یه نقطه تو مثلث انتخاب کنید و از هر راس بهش وصل کنید و امتداد بدید تا ضلع مقابلش رو قطع کنه.
حالا 6 تا مثلث تو مثلث اصلیه داریم. برای هر خطی که رسم کردید ، سه تا مثلث سمت راست اون خط و سه تا سمت چپش وجود داره.
حالا رابطه ی ژرگون رو بنویسید. سه تا جمله دارید. هر نسبت رو به صورت مساحت بنویسید. یعنی یک مثلث از سه مثلث سمت راست به کل سه مثلث سمت راست و همین اتفاق برای سمت چپ میوفته. حالا طبق قانون
lمیتونید هرکدوم از اون جمله هارو تبدیل کنید به نسبت مساحت یک مثلث از شش مثلث سمت راست و یک مثلث از شش مثلث سمت چپ به مساحت کل مثلث ها
حالا اگر برای هر سه جمله همین کارو بکنید و جمع بزنید ، بدست میاد مساحت کل مثلث تقسیم بر مساحت کل مثلث که به قول آقای صفا ، به وضوح برابر یکه :)
شرمنده که شکل نکشیدم آخه بلد نیستم شکل بکشم
:185:

n_maths

New Member
لایک ها
275

کافیه یه نقطه تو مثلث انتخاب کنید و از هر راس بهش وصل کنید و امتداد بدید تا ضلع مقابلش رو قطع کنه.
حالا 6 تا مثلث تو مثلث اصلیه داریم. برای هر خطی که رسم کردید ، سه تا مثلث سمت راست اون خط و سه تا سمت چپش وجود داره.
حالا رابطه ی ژرگون رو بنویسید. سه تا جمله دارید. هر نسبت رو به صورت مساحت بنویسید. یعنی یک مثلث از سه مثلث سمت راست به کل سه مثلث سمت راست و همین اتفاق برای سمت چپ میوفته. حالا طبق قانون
lمیتونید هرکدوم از اون جمله هارو تبدیل کنید به نسبت مساحت یک مثلث از شش مثلث سمت راست و یک مثلث از شش مثلث سمت چپ به مساحت کل مثلث ها
حالا اگر برای هر سه جمله همین کارو بکنید و جمع بزنید ، بدست میاد مساحت کل مثلث تقسیم بر مساحت کل مثلث که به قول آقای صفا ، به وضوح برابر یکه :)
شرمنده که شکل نکشیدم آخه بلد نیستم شکل بکشم
:185:
ببخشید،یکم قویتر توضیح میدیدن؟:217:

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

من هرچی نسبت مثلث مینویسم،به جایی نمیرسم..:22:

Bbbbb

New Member
لایک ها
43

من از نقطه‌ی.o موازی ab,ac,bc رسم کردم. از این طریق روابطی بدست اومد که به وسیله‌ی اونا سوال حال میشه.البته راه حالم همون تالس فقط خواستم توضیح بیشتری بدم:1:​

بالا