سری هفتم سوالات آمادگی برای المپیاد شیمی

amin0202

New Member
لایک ها
1
سلام بچه ها
با اجازه از آقای توکلی و نجفی چند تا سوال گذاشتم امیدوارم آسون بودنشون رو ببخشید ...
سعی کردم در حد مرحله دو باشه
1- اولئوم مخلوطی است شامل SO3 در H2SO4 . در یک اولئوم که 109٪ سولفوریک اسید دارد درصد SO3 آزاد چقدر است؟

توجه داشته باشید هنگامی که همه ی SO3 آزاد با آب واکنش میدهد H2SO4 تشکیل میشود . جرم H2SO4 خالصی که بعد از رقیق کردن 100g اولئوم حاصل میشود 109g است.
الف)90
ب)40
ج)20
د)88

2-قبل از سال 1961 اکسیژن به عنوان استانداردی برای جرم اتمی به کار میرفت. اما پس از آن کربن 12 برای استانداردئ جرم اتمی پذیرفته شد. هرگاه جرم اکسیژن و ید در مقیاس امروزی به ترتیب 15.99 و 126.904 باشد آن گاه جرم انمی ید در مقیاس قدیم کدام است؟
الف)95.23
ب)126.825
ج)126.983
د)169.1

3-اگر جسمی تنها بر خی طول موج های نور مرئی را جذب کند رنگی به نظر میرسد. جذب نور باعث برانگیخته شدن الکترون ها به تراز بالاتر می شود. چرا بسیاری از نمکهای فلزات واسطه رنگی و تقریبا تمامی ترکیبات عناصر اصلی بی رنگ هستند؟

4-انرژی دومین یونش 8 عنصر از جدول تناوبی که متعلق به دوره 2 هستند در زیر داده شده است:
A:7.1 B:3.9 C:3.2 D:2.68 E:2.89 F3.35 G2.43 H1.7

الف) هرکدام به کدام یک از گروه های جدول تعلق دارند؟
ب)مشخصات کوانتومی آخرین الکترون در لایه ظرفیت Cچیست؟

5-هیدرو کربن A در مجاورت کاتالیزگر یک مول هیدروژن جذب میکند و به آلکان B تبدیل میشود نسبت وزنی کربن دی اکسید تشکیل شده به اکسیژن لازم برای سوختن کامل آلکان B برابر 0.87 است. چند ایزومر ساختاری با ویژگی هیدروکربن A وجود دارد؟
الف)7
ب)13
ج)8
د)10

najafi2020

New Member
لایک ها
195
فکر می کنم این سبک سوالات بیشتر در مرحله ی دوم بیاد تا سوالات سخت که همیشه یک نکته ی جدید داره.(البته برای کسانی که همه سبک سوال حل می کنن نکته ی جدید کمتر وجود(نگفتم وجود نداره!))
[hr:d7af76cf81][HIGHLIGHT=#00b050]......................................................................................................................................................................
[/HIGHLIGHT]سوال1...> گزینه ب یعنی 40 درصد به دست اومد. جرم SO3 موجود در 100 گرم اولئوم را X می گیریم. و از هر 80 گرم So3 98 گرم H2SO4 بدست میاد که معادله تشکیل میدیم و X بدست میاد.

سوال 2-->فکر کنم بهتر بود گفته میشد که هر اتم O در مقیاس قدیم چند واحد جرم داشت.ما به ناچار می گیریم که 16 واحد جرم داشت و با توجه به نسب جرم I به O جواب میاد 983/126یعنی گزینه ج

سوال3---> وقتی جسمی به یک رنگ دیده میشه یعنی اون جسم تمام طول موج ها به غیر از اون طول موج را جذب کرده و رنگی دیده میشه که جذب نکرده(یا مخلوطی از رنگ ها که یک نتیجه داره)

در فلز های واسطه اختلاف سطوح انرژی تراز ها به هم نزدیک است و در دما و شرایط عادی و محیطی الکترون ها می توانند برانگیخته شوند اما این امکان برای بقیه عناصر در شرایط عادی وجود و شرایط سخت تری نیاز داره.

سوال4--> خوب تو این سوالات بهتره به هر یون یک عنصر خنثی نسبت بدیم و به موارد استثنا هم توجه کنیم.

A>B>F>C>E>D>G>H​
Li>Ne>O>F>N>B>C>Be​
که گروه ها مشخص میشه!​
قسمت دوم هم که ساده است.​
سوال5-->راستش من که حساب کردم تعداد کربن عدد صحیح به دست نیومد! شاید من یک جا اشتباه کردم. اما راه حلم را نوشتم.​

nmol CO2--->44n g CO2 (3n+1)/2 mol O2---->48n+16gO2 44n/48n+16=0/87 ---n=6/2​

amin0202

New Member
لایک ها
1
جوابتون کاملا درسته
قبول دارم یه خورده سوال آخری مشکل داشت یعنی میخواست تقریبا برابر 6 قرار بدی

mozhgan

New Member
لایک ها
127
چی شده همه(اکثر) سوالا اصول مبانی ای شدن؟!

لایک ها
521
جواب سوال 1 رو ساده تر هم میشد حساب کرد: اختلاف جرم H2SO4 تولید شده و اولئوم اولیه 9 گرمه. میدونیم که اختلاف جرم طی واکنش H2SO4 به اندازه جرم آبه یعنی به اندازه ی هر 18 گرم اختلاف جرم معلومه که 80 گرم SO3 تبدیل به H2SO4 شده.پس: 40=80*(18/9)
...................................................................................................
راجع به سوا 2 میشه یه توضیح مفید هم داد: چون در مقیاس امروزی جرم اکسیژن 15.99 amu هستش پس معلومه یک واحد کربنی امروزی ای که با توجه به جرم اکسیژن امروزی محاسبه میشه، جرمی برابر 0.999375=16/15.99 داره. میدونیم که قدیما جرم واحد کربنی ای که براساس جرم اکسیژن تعیین میشده 1amu جرم داشته پس با یه تناسب ساده نتیجه ج میشه: 126.983=126.904*(0.999375/1)
...................................................................................................
راجع به سوال 4 هم میشه یه توضیح مفید دیگه داد: چون انرژی دومین یونشه پس بیشترین مقدار متعلق به لیتیمه، چون لیتیم با از دست دادن یک الکترون آرایش گاز نجیب قبل از خودشو پیدا میکنه. به همین ترتیب میایم جلو و به استثناهای 2به3 و 5به 6 IE1 که حالا شدن 3به4 و 6به7 IE2 توجه میکنیم.
..................................................................................................

لایک ها
521
mozhgan گفت
چه اشکالی داره که سوالات از کتاب های مختلف باشن! مخصوصا کتابی مثل اصول و مبانی و کاربردها که جوابی هم آخرش نذاشتن که لااقل بفهمی درست حساب کردی یا نه! البته باید توجه کنیم سوالایی بذاریم که میدونیم نکته دارن و سوتی خورشون ملسه یا اگه بیشتر روشون بحث بشه میتونه مفید باشه و درکل به درد بخور باشن! همین رویه رو محکم پیش بریم که ایشاالله ثمراتش رو خواهیم دید به لطف خدا!

amin0202

New Member
لایک ها
1
mozhgan گفت
به هر حال من که نمیتونم از خودم سوال در بیارم
2تاش از کتاب اصول مبانی بوده 3تاش هم از کتاب المپیاد شیمی انرژی اتمی

amin0202

New Member
لایک ها
1
یه سوال برام مونده بود کتاب اصول مبانی گفته بود ml آخرین الکترون F یعنی O چیست؟(سوال4)

mozhgan

New Member
لایک ها
127
سوال مشکلی نداره!!
منظور از F , عنصریه که با نماد F نشون داده شده نه فلوئور!!!

mozhgan

New Member
لایک ها
127
خود سوال:
در عنصر F چند الکترون با ml صفر وجود دارد؟

amin0202

New Member
لایک ها
1
mozhgan گفت
خود سوال:
ببخشید اشتباه کردم منظورم عنصر Cیعنی فلوئوره؟ آخرین الکترون چی میشه؟

najafi2020

New Member
لایک ها
195
amin0202 گفت
mozhgan گفت
خود سوال:
n=2 , l=1 که معلومه. ترتیب ml اینجا مهم نیست چون چه از مثبت به منفی فرض کنی و چه از منفی به مثبت فرض کنیم ml=0 میشه. البته اینایی که میگم بر اساس قرار داد تست ها هستش که معمولا از منفی به مثبت میگیرن مثل المپیاد مبتکران.

اگه اولین اسپین را هم 2/1+ فرض کنیم( که بازم فرض میکنن) آخری 2/1 - میشه دیگه !

برا اساس این چیزا 6 تا الکترون با ml=0 خواهیم داشت !

amin0202

New Member
لایک ها
1
najafi2020 گفت
amin0202 گفت
mozhgan گفت
خود سوال:
n=2 , l=1 که معلومه. ترتیب ml اینجا مهم نیست چون چه از مثبت به منفی فرض کنی و چه از منفی به مثبت فرض کنیم ml=0 میشه. البته اینایی که میگم بر اساس قرار داد تست ها هستش که معمولا از منفی به مثبت میگیرن مثل المپیاد مبتکران.

اگه اولین اسپین را هم 2/1+ فرض کنیم( که بازم فرض میکنن) آخری 2/1 - میشه دیگه !

برا اساس این چیزا 6 تا الکترون با ml=0 خواهیم داشت !
تا وقتی که تعداد الکترونهای اوربیتالهای یک زیرلایه برابر باشد جز در جهت در بقیه خصوصیات برابرند... خب حالا مثلا چرا از ml=0 شروع نیکنند؟

لایک ها
521
amin0202 گفت
mozhgan گفت
به هر حال من که نمیتونم از خودم سوال در بیارم
2تاش از کتاب اصول مبانی بوده 3تاش هم از کتاب المپیاد شیمی انرژی اتمی
چرا نتونی خودت سوال طرح کنی؟ مگه سوال طرح کردن هنر خاصی میخاد که نداری! یه خودکار و یه برگ کاغذ و یه مغز فعال! تازه خیلی هم حال میده! مخصوصا اگه سوال قوی از آب دربیاد! منظور از قوی نه اینکه رفته باشی نمیدونم از فلان کتاب دانشگاهی یه نکته دربیاریا! نه! در سطح مرحله 2 سوال باحال و قشنگی که واقعا حل کردنش لذتبخش باشه!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام amin0202 توجه کنید که منم گفتم این روش بچه بازیه اما تو تست ها دیدم بر این اساس گزینه میدن که اگه رعایت نکنیم جواب غلط میشه! اجازه بدید ببینم می تونم یک نمونه پیدا کنم یا نه !

بالا