عوامل اول کوچکتر از رادیکال n

Aref

New Member
لایک ها
1,008
این سوال یه خورده سخت هست:
ثابت کنید بینهایت عدد طبیعی
وجود دارد که
عامل اولی بزرگتر از
نداشته باشد.

Aref

New Member
لایک ها
1,008
جالبی این سوال اینه که حکمش یه جورایی برعکس سوال معروف المپیاد جهانی یا سوال سنت پترزبورگ هستش.

M_Sharifi

راهبر ریاضی
لایک ها
801
Aref گفت
وجود دارد که
عامل اولی بزرگتر از
نداشته باشد.
کاملا مخالفم.سوال سختی نیست.

mahsaabr

New Member
لایک ها
0
جواب

به نظرم اگر از 2 شروع کنیم :
اگه متغیر رو 2 فرض کنیم جوا معادله میشه 7 و رادیکال 2 جذرش 4/1 حدودی میشه که ما 1 فرض میکنیم که غلت میشه چون 1 اول نیست متغیر هامون 2 و 3 هم نمیشن.
اما از 4 به بعد می تو نیم انتخاب کنیم اگر هر عددی از بازه بسته 4 تا 8 رو انتخاب کنیم جواب معادل ه یک عدد اول یا مرکب میشه که جذر هر کدوم از متغیر ها هم بین 2 تا 3 میشه که کمتر ااز متغیر انتخابی هست .
از طرفی به شکل دیگه اثبات بشه کرد اگر ما متغیر رو مثلا 19 بذاریم توی معادله میشه 362 که جذرش .../19 میشه که ما اگر اعداد اول کوچکتر از 19 رو در نظر کنیم می تونیم 2 رو در نظر بگیریم که یک عدد اول کوچکتر از 19 هست .
خوب شماها چه اثباتی کردین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

M_Sharifi

راهبر ریاضی
لایک ها
801
Re: جواب

mahsaabr گفت
به نظرم اگر از 2 شروع کنیم :
اگه متغیر رو 2 فرض کنیم جوا معادله میشه 7 و رادیکال 2 جذرش 4/1 حدودی میشه که ما 1 فرض میکنیم که غلت میشه چون 1 اول نیست متغیر هامون 2 و 3 هم نمیشن.
اما از 4 به بعد می تو نیم انتخاب کنیم اگر هر عددی از بازه بسته 4 تا 8 رو انتخاب کنیم جواب معادل ه یک عدد اول یا مرکب میشه که جذر هر کدوم از متغیر ها هم بین 2 تا 3 میشه که کمتر ااز متغیر انتخابی هست .
از طرفی به شکل دیگه اثبات بشه کرد اگر ما متغیر رو مثلا 19 بذاریم توی معادله میشه 362 که جذرش .../19 میشه که ما اگر اعداد اول کوچکتر از 19 رو در نظر کنیم می تونیم 2 رو در نظر بگیریم که یک عدد اول کوچکتر از 19 هست .
قراره که همه ی عوامل اولش کوچک تر از جذر n باشند، نه فقط یه عامل خاص.

mosaieb

New Member
لایک ها
0
فرض میکنیم حکم مسئله درست نباشد و بزرگترین nای که در آن عوامل اول n[SUP]2[/SUP]+n+1 از رادیکال n بزرگتر نیستند را m میگیریم
عوامل اول m[SUP]2[/SUP]+m+1 را P[SUB]i[/SUB] در نظر میگیریم:
m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است پس توان دو آن نیز بر P[SUB]i[/SUB] بخشپذیر است یعنی:
(m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1+2m(m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است از طرفی میدانیم m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است پس m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1 نیز بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است همچنین میدانیم عوامل اول m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1 و m[SUP]2[/SUP]+m+1 مشترکند پس داریم m > P[SUB]i[/SUB]
پس m[SUP]2[/SUP] هم شرط مسئله را دارد و این با فرض این که بزرگترین عددی است که شرط مسئله را دارا میباشد در تناقض است پس حکم مسئله درست است

Aref

New Member
لایک ها
1,008
M_Sharifi گفت
Aref گفت
وجود دارد که
عامل اولی بزرگتر از
نداشته باشد.
کاملا مخالفم.سوال سختی نیست.
یه نفر از سوما از شما نقل کرد که این سوال خیلی سخته و در نتیجه من هم سر امتحان روی این سوال فکر نکردم.

Aref

New Member
لایک ها
1,008
mosaieb گفت
فرض میکنیم حکم مسئله درست نباشد و بزرگترین nای که در آن عوامل اول n[SUP]2[/SUP]+n+1 از رادیکال n بزرگتر نیستند را m میگیریم
عوامل اول m[SUP]2[/SUP]+m+1 را P[SUB]i[/SUB] در نظر میگیریم:
m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است پس توان دو آن نیز بر P[SUB]i[/SUB] بخشپذیر است یعنی:
(m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1+2m(m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است از طرفی میدانیم m[SUP]2[/SUP]+m+1 بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است پس m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1 نیز بر P[SUB]i[/SUB] بخش پذیر است همچنین میدانیم عوامل اول m[SUP]4[/SUP]+m[SUP]2[/SUP]+1 و m[SUP]2[/SUP]+m+1 مشترکند پس داریم m > P[SUB]i[/SUB]
پس m[SUP]2[/SUP] هم شرط مسئله را دارد و این با فرض این که بزرگترین عددی است که شرط مسئله را دارا میباشد در تناقض است پس حکم مسئله درست است
از کجا میدونیم؟
عوامل اول یکی توی اون یکی هم هست ولی نتیجه نمیشه اون یکی هم توی این یکی باشه!

mahsaabr

New Member
لایک ها
0
خوب هست.فقط هم یک عامل خاص نیست بستگی داره جایی اصلا عامل به جز 1 نداره یک جا عامل داره

Aref

New Member
لایک ها
1,008

این اتحاد فقط ثابت میکنه عوامل اول
توی
هست. ضمن این که عکسش هم نادرسته، چون:

mohammad2004

New Member
لایک ها
3
همین اتحاد بالایی مسئله رو حل میکنه. کافیه پرانتز اول به 3 بخش پذیر باشه.

saeed_math

New Member
لایک ها
0
mohammad2004 گفت
احتمالا شما این سوالو با یه سوال دیگه اشتباه گرفتید .من یه راه با سایکلوتونیک برای سوال دارم توی سه خطه اما راه آسون هم داره اونم توه سه خطه.

mahanmath

New Member
لایک ها
701
saeed_math گفت
mohammad2004 گفت
احتمالا شما این سوالو با یه سوال دیگه اشتباه گرفتید .من یه راه با سایکلوتونیک برای سوال دارم توی سه خطه اما راه آسون هم داره اونم توه سه خطه.
سایکلوتومیک .

fereidoon

Active Member
لایک ها
132
سوال

سایکلوتومیک چیه؟؟!

fereidoon

Active Member
لایک ها
132
اگه به مختلط ربط داره بنویسین!plz

fereidoon

Active Member
لایک ها
132
wow!
دسته درد نکنه حسابی خوف کردم!!!!
(واقعا با حال بود)

Aref

New Member
لایک ها
1,008
saeed_math گفت
mohammad2004 گفت
اگه ممکنه اون راه حلتون که از سایکلوتومیک استفاده نمیکنه رو بنویسید

بالا