پاسخ : فرار مغز ها
با سلام خدمت همه ی دوستان!
از نظر من،حالا،ما ایرانیا همه چیز رو سیاسی میکنیم و علم رو با سیاست مخلوط کردیم!میتونید تو همین بحث بفهمید که علم و اموزش و کار رو به مسایل سیاسی حتی جهانی تبدیل کردند به جای اینکه به مشکلات بپردازند!محیطهای دانشگاهیمون به جای اینکه با علم و پژوهش پر شده باشه با شعار تبلیغ دیگر نامزد های انتخاباتی و ... پر شده!چند تا قضیه رو در مورد محیطهای آموزشی کشور بهتون میگم:
یک-اولین مورد و مهمترین اونها دانشگاه آزاد هست!این دانشگاه تقریبا 30 ساله که تاسیس شده!این دانشگاه همیشه وضعش خراب بوده!(به جز در چند مورد مثل دانشگاه آزاد قزوین در رشته ی رباتیک!)از اون طرف!یه نفر بچش درس نمیخونه و پولداره.میره بچش رو دانشگاه آزاد تو هر رشته ای که دلش میخواد ثبت نام میکنه(گلی به جمالش که بدون کنکور هم میشه رفت) و بالاخره با کلی زور و پارتی(خیلیاشون، نه همشون!) مدرکش رو میگیره و چون پول و پارتی داره یه جا مشغول به کار میشه و ...!اون موقع جا برای یه دانشجو ی باهوشتر و درسخون تر کجاست وقتی سرمایه نداره؟!
2-همین موضوع سمپاد!10سال پیش مثلا داخل کرمان(شهر خودمو میگم که در موردش اطلاع دارم) یک علامه حلی بود.از تمام مناطق استان دانش آموز انتخاب میشد!الان اگه شما بخوای من 10 تا علامه حلی و فرزانگان دیگه برات تو کوره دهاتای کرمان پیدا میکنم(نمیخوام بگم که بچه ی باهوش وجود نداره ولی کیفیت میاد پایین!)!اون موقعها مثلا، یک نفر بود به نام آقای ناصر طالبی زاده که رفت و 3 تا طلای جهانی گرفت(سال اول هم قبول شد!):188:
از اون موقع تا الان ما هیچ طلای ریاضی نداشتیم!از نظر شما بچه هایی به تلاشگری و باهوشی آقای طالبی زاده در کرمان تا الان وجود نداشتند؟!البته که بوده ولی واقعا مشکل از کجا بوده؟باید به چالش هایی که سمپاد در طول این 10 سال داشته نگاه کنیم!خوشبختانه چند تا مرکز سمپاد خوب وجود داره که علامه حلی تهران،شهید اژه ای اصفهان(اگر اسمش رو درست گفته باشم)،مدارسی در تبریز و دو سه تا شهر بزرگ دیگه جزوشونه.
3-قدرت ضعیف مدیریتی در مدیریت دانشگاهها و مدارس.از نظر شما به جز در چند مورد خاص(رویان و انرژی اتمی و نانو و ..) چرا به بقیه ی رشته ها بها و سرمایه برای رشد نمیدن؟!(موارد خیلی زیاده!خودتون میدونین!)در صورتی که آدمای زیادی در یک رشته با طرحهای زیاد وجود دارند که میتونند باعث پیشرفت کشورمون توی اون رشته بشن.
4-و.....
پ.ن:کلمه ی فرار مغزها رو میشه به کاربرد اگه اون کسی که میره اون ور بره و دیگه برنگرده!ولی اگه بره و برگرده با کوله باری از تجربه برمیگرده و میتونه کمک به پیشرفت کشور بکنه!(با این حال در همون موارد،در بعضی جاها موانع وجود داره!)
پ.ن2:یه لینک بهتون میدم بخونید هم خوشحال میشد هم ناراحت!
جانشین انیشتین تبریزی است (یاشاسین) نیما ارکانی حامد
با آرزوی موفقیت همه ی شما!