mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
سلام بچه ها!!!
قراره تو این تاپیک همه کمک کنید تا سوالا یه شیمی آلی دوره رو بذاریم! من شروعش می کنم،شما هم کمک کنید تا ادامش بدیم خواهشا...
سوال اول:
این ماده اسمش ambrein هستش!!! پیکربندی تمام مراکز فضایی رو بگید!!!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
بچه ها جواب!!!؟؟؟

می دونم سواله راحتیه،ولی واسه اولین سوال تو این تاپیک بدک نیست خوب!!!
هست؟؟؟

لایک ها
521
[center:960d5b8fac]
[/center:960d5b8fac]
به نظرم اینطوری باشه!​
.................................................................................................​
[center:960d5b8fac]
[/center:960d5b8fac]
سوال دوم:
یکی از مشکلات اساسی کلریناسیون متان کنترل گزینشی محصول است. یعنی واکنش در مرحله تشکیل CH3Cl متوقف نمیشود و گاهی اوقات محصولاتی مثل CH2Cl2 و CHCl3 و CCl4 را مشاهده میکینم.
الف) چه راه حلی برای واکنش گزینشی و تولید فقط CH3Cl پیشنهاد میکنید؟
ب) اگر مخلوط 50% - 50% از CH4 و CH3Cl داشته باشیم. کدام یک از ترکیبات برای واکنش با کلر رادیکالی سریعتر عمل میکند؟​
Cl2----->2Cl​
CH4+Cl----->CH3 +HCl​
یا​
CH3Cl + Cl ---->CH2Cl+HCl​

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
بله درسته... فقط من فک کنم، یه کربن رو باید روش تجدید نظر کنید! کربن بالایی ای که می گید s هستش توی حلقه ی دوتایی سمته چپ! شما نظرتون چیه؟؟؟

برای سواله قشنگی هم که گذاشتید فک کنم بهتر باشه که من جواب ندم تا بقیه بچه هام بیان تو کار!!!
این جوری که این تاپیک انقد سوت و کور باشه که نمی شه!!!
نا سلامتی ماراتونه ها!! بچه ها بدوییییییییییییییییییییییییید!!!

لایک ها
521
mehrafshan گفت
بله درسته... فقط من فک کنم، یه کربن رو باید روش تجدید نظر کنید! کربن بالایی ای که می گید s هستش توی حلقه ی دوتایی سمته چپ! شما نظرتون چیه؟؟؟
اگر منظورت کربن بالایی و سمت چپیه (توی شکل با دایره مشخص شده!) به نظرم درسته... تقدم آخر برای CH3 هستش... تقدم سوم هم برای CH2 ی حلقه... حالا باید بین مسیر 1 و 2 تقدم اول رو مشخص کنیم و بعدش یه دور بچرخیم ببینیم کدوم وری میشه!
[center:4b82871f73]
[/center:4b82871f73]
اتمهای متصل به کربن شماره 1: C/C/H و اتمهای متصل به کربن شماره 2: C/C/H پس تا اینجا هیچ تقدمی بر هم ندارن... ولی توی مرحله ی بعدی از مسیر 1 میرسیم به یک اتم O که دیگه کار رو تموم میکنه و تقدم رو نصیب 1 میکنه... حالا یه دور میزنیم (با خط قرمز مشخص شده!) و میشه R حالا چون گروه متیل جلوی ما بوده (و دور از ما نبوده) برعکسش میکنیم میشه S!​

mehrafshan گفت
برای سواله قشنگی هم که گذاشتید فک کنم بهتر باشه که من جواب ندم تا بقیه بچه هام بیان تو کار!!!
این جوری که این تاپیک انقد سوت و کور باشه که نمی شه!!!
نا سلامتی ماراتونه ها!! بچه ها بدوییییییییییییییییییییییییید!!!
توی حل سوال منتظر دیگران نباید بود!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
بله، شما درست می گید! من یادم رفت که چون گروه متیل جلوی ما بوده (و دور از ما نبوده) برعکسش میکنیم میشه S!

شرمنده من چند روز سرم شلوغ بود، به تاپیکا سر نزده بودم!!! حرفه شما صحیحه! کلا نباید منتظره جواب بمونیم! ولی چرا هیچ کی نمی آد این جا؟؟؟
اصلا بچه ها استقبال نکردن...

الف: یه راه کنترل غلظتیه! یعنی کاری کنیم که همیشه غلظت متان زیاد باشه و کلرا هی برن سراغه متان!
یه راهم اینه که با بالا بردن دما یا پایین آوردنه فشار، کاری کنیم که مایع شن! و چون اول کلرید متان مایع می شه، جداش کنیم!!!
شما راهه دیگه ای هم سراغ دارید؟؟

ب: واکنش دوم سریع تره!
آخه تو واکنش دوم CH2Cl رادیکالی تشکیل می شه که پایدار تر از رادیکاله CH3 هستش!!! آخه یه اوربیتال Cl با اوربیتاله کربن که تک الکترون توشه بر هم کنش می ده و اون تک الکترون فقط رویه کربن نیست و روی کلر هم هست! کلا هالوژنا هم می تونن الکترون دهنده باشن و هم الکترون کشنده!!! نگاه می کنن ببینن چی به صلاحه!!!

خوب چون CH2Cl رادیکاله پایدار تریه، پس گپ انرژی تو واکنش دوم کم تره و این واکنش سریع تره!!!

[center:e91ed4c300]

سواله سوم: ساختمان و نام محصولاته آلی اصلی قابل انتظار از واکنش ترکیباته زیر با n-بوتیل برمید (در صورته انجام شدن) بنویسید:
الف: (NaOH (aq
ب: Br2 /CCl4
ج: +Zn,H
د: NH3​
[/center:e91ed4c300]

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
کسی نمی خواد جواب بده؟؟؟
بابا حداقل جوابه سوال قبلی درست بود یا نه؟؟؟
چرا این جا مثه شهره ارواحه؟؟؟

لایک ها
6
من دوست داشتم نظر بدم اما...اینجا کسی جرئت نداره..هرکی نظر بده رو بقیه خوردش میکنن

لایک ها
521
به نظرم این روحیه ی مناسبی نیست! شما آزادید که نظراتتون رو بگید... هرچند که من چند وقتیه همچین موردی رو ندیدم(حداقل توی تاپیکای شیمی!) و فضا، فضای علمی خوبیه! در ضمن شما از با تجربه ها هستید و نظراتتون میتونه واسه دوستای کوچیکترتون سازنده باشه!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
من هم با آقای امیر توکلی به شدت موافقم!!! می خوایم در مورده جوابا بحث کنیم نه اینکه هم دیگه رو زیره سوال ببریم!!! من الآن از همتون بی تجربه و بی سواد ترم!!!

لایک ها
521
mehrafshan گفت
[center:9c6353d00d]

سواله سوم: ساختمان و نام محصولاته آلی اصلی قابل انتظار از واکنش ترکیباته زیر با n-بوتیل برمید (در صورته انجام شدن) بنویسید:
الف: (NaOH (aq
ب: Br2 /CCl4
ج: +Zn,H
د: NH3​
[/center:9c6353d00d]
به نظرم اینطوری باشه:
الف) n-بوتیل الکل
ب) no reaction
ج) n-بوتان
د) no reaction
....................................................................................
اما یه سوال برای شیمی آلی بازا!
[center:9c6353d00d]
[/center:9c6353d00d]

سوال چهارم:
کلریناسیون S ــ 2ــ برمو بوتان در C[SUB]3[/SUB] در نتیجه کایرال بودن C[SUB]2[/SUB] دو دیاستریمر به مقادیر نامساوی (75% و 25%) به دست میدهد. مشخص کنید هر کدام از درصدها برای کدام دیاستریومر است و این تفاوت از کجا ناشی میشود.

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
خب واسه واکنش هایه کلر دار کردنه آلکان ها، رادیکاله کلر و آلکانه مورده نظر تولید می شه که کلر واسه زدن به رادیکاله آلکانه مورد نظر هم می تونه از بالا بزنه هم از پایین. ولی اگه از سمته برم بخواد بیاد، چون برم بزرگتر از هیدروژنه پس احتماله تشکیله این ایزومر فضایی کمتره! پس اونی که 25% هستش
و اونی که 75% هستش
هستش!
البته من به جوابم واقعا شک دارم! چون فقط یه بزرگی برم 50% تغییر ایجاد کردن ازش بعیده! درست فک می کنم؟
ولی آخه SN1,2 که نمی تونه مکانیزممون باشه! حذف هم نمی تونه باشه! مگه نه؟؟؟ فقط رادیکالی راهکاره این واکنشه. اشتباه می گم؟

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
[center:4c1c635218]

سوال پنجم:

تو یک ظرف
داریم. تویه ظرف سود غلیظ می ریزیم و پس از واکنش و اسیدی کردن محیط، محصول R-2-hydroxypropanoic acid هستش.
حالا اگه به جای سود غلیظ،
بریزیم، این دفعه محصول S-2-hydroxypropanoic acid می شه! چرا؟؟؟

....................................................................................................................................
جوابه سواله قبلی درسته یا غلط؟؟؟
[/center:4c1c635218]

kquran

New Member
لایک ها
18
پاسخ سوالاتون فكر مي كنم كه درست باشه هرچند بعضي جاهاش گير داره...
در مورد سوالتون راجع به پرسش 4 تغيير 25 % هست نه 50 % !!! بعد فكر نمي كنيد كه جاي اين دو تا رو بر عكس نوشتيد...
آخه من شك دارم كه s,s 75% باشه نه 25 %!!!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
بله!
تغيير 25 % هست. من اشتباه کردم!
نه،فکر کنم کانفورمر قالب 2S,3R
هستش. من اینطوری حل کردم که پایدارترین ساختار نومن گونه واسطه (گونه رادیکالی) رو کشیدم. توی این ساختار رادیکال با زاویه 180 درجه نسبت به برم کربن جلو قرار می گیره! حالا اگه کلر بیاد و بزنه بهش کانفیگوریشن 2S,3R می شه. یه دور ساختار نیومن رسم کنید فک کنم مشکل حل شه. البته شایدم من اشتباه می کنم، هنوز جواب این سوال تایید نشده.

لایک ها
521
S,R بیشتر از S,S خواهد بود... توی واکنش زیر شیمی فضایی بررسی شده...​
[center:d1ec499aaa]
[/center:d1ec499aaa]
دلیل این اختلاف زیاد هم یه جورایی به این واکنش تعادلی ربط پیدا میکنه:​
[center:d1ec499aaa]
[/center:d1ec499aaa]

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
خوب سواله بعدی رو هم یکی جواب بده که روش خاک داره می شینه...

حداقل بحث و بررسی...
انتقاد...
حدس در مورد جواب...
درخواست راهنمایی...

بابا مثلا منتظره جوابیم ها...
می خوام ببینم جوابه خودم درسته یا نه؟

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
بچه ها سواله پنج پوسید!!!

سوال به این قشنگی،حیفه بابا!!!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
راهنمایی می کنم، استدعا می کنم بعدش دیگه حل رو یکی بگه!!! بچه ها سواله قشنگیه، روش فکر کنید... حتی اگه مطمئن نیستید،حدستون رو بگید...

راهنمایی: به حضور مبارک Ag دقت کنید و مبحثه زیبای اثر گروه همسایه!!! یه اکسیژن با جفت الکتروناش هم مثه شیر وایستاده رو کربن بقلیه کربنه برم دار!!!

بهراد

New Member
لایک ها
214
من این مبحثو تازه تموم کردم، پس بهم نخندینا!!
تشکیل کربوکاتیون نمی ده؟؟

راستی، اون Ag2O رو تو محلول باید AgOH در نظر بگیریم؟؟ که مثلاً بگیم از طرف Ag به گروه کربوکسیل هجوم میاره؟؟

بالا