منظور من چیز دیگه ایه! نمیگم که اینجا رو کتاب کنید! منظورمو توی حل این دو سوال امیدوارم برسونم!
.................................................................................................................
سوال 6:
واکنش زیر قراره رخ بده:
طی این واکنش غلظت یون [SUP]+[/SUP]H3O زیاد و محیط اسیدی میشه... پس PH از 7 پایینتر میاد و تغییر رنگ شناساگر هم به همین دلیله! سرعت واکنشها هم برمیگرده به سرعت افزایش غلظت گونه ی زرد رنگ شناساگر ([SUP]+[/SUP]lnH نسبت یه ln) و در نتیجه افزایش غلظت [SUP]+[/SUP]H3O توی محیط یعنی همون سرعت واکنش...
توی این سوال آب هم یه نوکلئوفیل و باز ضعیفه و هم یه حلال قطبی پروتون دار با ثابت دی الکتریک بالا... از این نظر شرایط خیلی خوبی برای SN1 هالید نوع سوم داره (نوکلئوفیل و باز ضعیف، توانایی برقراری پیوند هیدروژنی، قدرت یونندگی بالا) ... در عوض شرایط نامساعدی برای SN2 هالید نوع 1 داره (نولکلئوفیل ضعیف، پروتوندار بودن)... هالید نوع 2 هم شرایطی بین این دو حالت داره و واکنشش حد واسط SN2 و SN1 هستش که بیشتر شبیه SN1ه... به همین دلیل سرعت بیشتری از SN2 و سرعت کمتری از SN1 خواهد داشت... جالبه که این شباهتو میشه از اختلاف سرعتها هم نتیجه گرفت!
[center:971edbb23e]
(میبینید که به هیچ وجه یه کتاب نشد و مفصل هم نبود!)[/center:971edbb23e]حالا چند تا سوال:
1- واکنش
یه واکنش تعادلیه و برعکسش هم میتونه رخ یده و مزاحم کار ماست!... یعنی واکنش الکل و هالید توی محیط اسیدی! راهکارهایی ارائه بدید که این واکنش مزاحم به حداقل برسه.
2- آلکیل هالیدها به نوشته ی اکثر کتب شیمی آلی در آب تقریبا نامحلولند و بسیار بسیار حلالیت ناچیزی دارند. آیا این مسئله مشکل ساز نیست برای انجام این واکنش؟! اگه هست پس باید چی کار کرد؟!
3- آیا انتظار دارید یکی از انانتیومرهای 2-بوتانول به صورت خالص به دست بیاد؟!
.................................................................................................................
سوال 7:
خوب واکنش اولی که دو مرحله ایه! اول Br2 نزدیک به پیوند دوگانه میشه... پیوند Br---Br قطبی میشه و بعدش +Br به پیوند دوگانه حمله میکنه و یه پل برومونیوم حاصل میشه و بعدش برمید حلقه رو باز میکنه... بعد از بلوری شدن ترکیب خالص به دست میاد... حالا باید دوباره پیوند دوگانه ایجاد بشه... Zn به پیوند C---Br حمله میکنه و ترکیب آلی فلزی تشکیل میشه... C---ZnBr که خصلت یونی قابل توجهی داره... بعدش کربن به صورت یه نوکلئوفیل قوی ظاهر میشه و برم رو از کربن کناری به بیرون پرتاپ میکنه و حذف میده و پیوند دوگانه برمیگرده سر جاش... حمله ی Br2 هم فرقی نمیکنه از کدوم طرف باشه چون آخرش قراره حذف بشه...