Goharshady

New Member
لایک ها
166
2n+2 نقطه در صفحه مفروض هستند که هیچ 3 تایی بر یک استقامت نیستند. ثابت کنید دو تای آنها خطی را مشخص می کنند که n نقطه را از n تای دیگر جدا میکند.

منبع:
رقابت های المپیاد ریاضی - تیتو آندرسکو ، رازون جلکا - مترجم : دکتر عراقی - انتشارات مدرسه

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
این قدر سخت نیست که تو مسایل ممتاز مطرح شده.

یک نقطه را انتخاب میکنیم و به یک نقطه ی دلخواه وصل میکنیم. این خط 2n نقطه ی دیگر را به دو دسته تقسیم میکند. اگر در دو طرف این

خط تعداد برابری نقطه باشد که مساله حل است. و اگر نبود این خط را حول نقطه ی اولیه دوران میدهیم به سمتی که تعداد بیشتری نقطه

دارد دارد تا اینکه به اولین نقطه برسیم. با این کار کار تفاضل تعداد نقاط در دو طرف خط 2 واحد کم میشود. و با تکرار این کار بالاخره به جایی

میرسیم که اختلاف دو طرف خط برابر 0 است.(با توجه به اینکه اختلاف دو طرف خط همواره زوج است)

Goharshady

New Member
لایک ها
166
اثبات بسیار زیبایی بود.
ضمن اینکه اشتباها اونجا مطرح شده و ممنون می شم اگه آقای خلینا به ترکیبیات مقدماتی انتقالش بدن.
می توانید با فرین حل کنید؟
چون این سوال را به عنوان نمونه ی استفاده از فرین گذاشتم. (ماراتن ترکیبیات را ببینید.)

TG-100

New Member
لایک ها
0
لطفا تعداد بیشتری سوال هندسه ترکیبیاتی بذارین آخه خیلی بحث خوشگلییه!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
من سوالات زیادی در این مورد ندارم
ولی سعی خودمو می کنم
حالا شما اینو با فرین(اکسترمال) حل کنید!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
بابت انتقال به ترکیبیات مقدماتی ممنونم!

TG-100

New Member
لایک ها
0
1
از راه اکسترمال:می توان نقاط صفحه را در یک محور مختصات در نظر گرفت.حال نقطه ای را که قدر مطلق xآن از همه بیشتر است را انتخاب و از آن خطی را رسم می کنیم که از مرکز مختصات بگذرد و آن را دوران می دهیم و به نقطه ای خواهیم رسید که شرط مساله آن را می .

rezoos

New Member
لایک ها
17
بله. راه حل TG-100 همون راه حل منه.

Goharshady

New Member
لایک ها
166
آفرین بر شما!
می توانیم آن نقطه را به عنوان مبدا مختصات در نظر بگیریم و بقیه نقاط را به ترتیب درجه ای که با آن می سازند شماره گذاری کنیم. حال کافی است به نقطه ی وسطی وصلش کنیم!
این هم یک بیان دیگه برای همون بود
باز هم آفرین بر شما!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
TG-100 گفت
1
از راه اکسترمال:می توان نقاط صفحه را در یک محور مختصات در نظر گرفت.حال نقطه ای را که قدر مطلق xآن از همه بیشتر است را انتخاب و از آن خطی را رسم می کنیم که از مرکز مختصات بگذرد و آن را دوران می دهیم و به نقطه ای خواهیم رسید که شرط مساله آن را می .
اینجا که ماراتن ترکیبیات نیست!!
چرا شماره می زنید؟

rezoos

New Member
لایک ها
17
11 نفر دور یک میز دایره ای به شکل منظم نشسته اند و 11 کارت با شماره های 1 تا 11 بین آن ها پخش شده است.ممکن است برخی کارتی نداشته باشند و برخی بیش از یک کارت داشته باشند. در هر مرحله یک نفر می تواند یکی از کارت های خود را به فرد مجاورش بدهد در صورتی که اگر شماره ی آن کارت i باشد, قبل و بعد از این عمل, مکان سه کارت i-1 , i , i+1 تشکیل یک مثلث حاده الزاویه ندهند.(منظور از کارت شماره ی 0 کارت شماره ی 11 و منظور از کارت شماره ی 12 کارت شماره ی 1 است!)
فرض کنید در ابتدا کارت های 1 تا 11 به ترتیب در جهت عقربه های ساعت, به افراد داده شده باشد. ثابت کنید هیچ کاه کارت ها در دست یک نفر جمع نخواهد شد.
(مرحله ی دوم المپیاد ریاضی پارسال)

rezoos

New Member
لایک ها
17
کسی جواب این سوالو نمیده؟

Goharshady

New Member
لایک ها
166
راهنمایی : به قطر دایره دقت کنید.
معلومه که باید از ناوردایی استفاده کرد.

rezoos

New Member
لایک ها
17
خیلی ممنون ، اما من پارسال تو ورقه از همین روش رفتم (ناوردایی ، قطر و اینکه 11 عدد فرده) الانم راه حل خودم رو جمع بندی می کنم می ذارم اما ناقصه!

rezoos

New Member
لایک ها
17
فرض کنیم بتوانیم همه ی کارت ها را دست یک نفر جمع کنیم.اگر یک قطر رسم کنیم باید کارت های اون طرف قطر رو هم بیاریم این طرف.اگر 3 کارت i+1 ، i و i-1 در یک طرف یک قطری قرار نداشته باشند و هر دو تای آنها را که در نظر بگیریم یک طرف یک قطر قرار گرفته باشد مثلث حاده الزاویه تشکیل می شود.موقع بردن همه ی کارت ها از این ور قطر به اون ور قطر نمی توانیم از ایجاد این حالت جلوگیری کنیم.(البته نتونستم اینو اثبات کنم.خودمم نفهمیدم چی نوشتم!)

rezoos

New Member
لایک ها
17
لطفا یه نقر جواب این سوال رو بذاره. به یه معضل تبدیل شده.

TG-100

New Member
لایک ها
0
rezoos گفت
آخه چرا اینقدر به این سوال گیر دادی؟
به نظر من از بچه های 26 بپرس,حتما جوابتو می دن

Goharshady

New Member
لایک ها
166
rezoos گفت
قول می دهم امروز جوابشو بذارم!

rezoos

New Member
لایک ها
17
TG-100 گفت
rezoos گفت
آخه چرا اینقدر به این سوال گیر دادی؟

به نظر من از بچه های 26 بپرس,حتما جوابتو می دن
ازشون پرسیدم.عین سه نقطه تو صورتم نگاه کردن!!!

بالا