NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161
پاسخ : پمپ سدیم پتاسیم

تقریبا آره. چون هم معلممون گفت هم تو گایتون نوشته بود.

لایک ها
87

آخه مشکل اینجاست که وقتی می گیم پتانسیل یعنی کلا داریم درمورد موادی که رد می شن صحبت می کنیم مثلا فرض کنید کلا نفوذپذیری و عبور یون ها رو قطع کنیم بازم میشه گفت غشا پتانسیل داره(از نظر الکتریکی)؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

خب اگه نفوذپدیری نسبت به یون رو قطع کنیم و داخل تجمع یون مثبت داشته باشیم، اونوقت نمیگیم داخل نسبت به بیرون مثبته!؟؟!

لایک ها
87

ببنید یه مثال ساده
فرض کنید یه منبع مثبت داریم یه منبع منفی تا زمانی که بین این دو منبع ارتباطی نداشته باشیم بین این دو اختلاف پتانسیل تعریف می کنیم؟ نه
بعد یه چیزی رو هم ظاهرا اشتباه گفته بودم که گفته بودم اون 4- برای یون های دیگه است چون اینجا اصلا ما اثر یون های دیگه رو بررسی نمی کنیم و این یون ها تو پتانسیل عمل نقشی ندارند(پروتئین ها هم همینطور) و به خاطر همون پمپ هست که در نفوذپذیری این دو یون تاثیر می گذارد.
این متن خود گایتونه:
[/IMG]
ویرایش:امیدوارم درست شده باشه اگه نشده بگین

آخرین ویرایش توسط مدیر

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

ببینید دوستان اصولا اساس کار پمپ سدیم پتاسیم همینه! :)
با سوخت هر ATP یعنی ابتدا با خارج کردن هر 3 یون سدیم و ورود 2 یون پتاسیم به منفی تر شدن نسبی (یعنی نسبت به بیرون) کمک می کنه!
ابتدا با ایجاد پتانسیل عمل از 65- میره به 40+ و بعد از انجام عمل و پخش شدن پتانسیل عمل در سراسر آکسون (که دیگه همتون میدونید) با خارج شدن یکباره سدیم به 70- بر میگرده و از حالت ارامش هم منفی تر میشه!!!!!!!!!!!! اینجاست که نفوذ پذیری به سدیم کم میشه (یعنی نه وارد میشه و نه خارج) و در عوض وارد شدن پتاسیم افزایش پیدا میکنه ، در نهایت اختلاف پتانسیل به همون 65- برمیگرده! در نهایت در حالت آرامش دوباره غلظت یون پتاسیم 142 m eq / lit و غلظت یون سدیم در بیرون غشاء به 147 m eq / lit خواهد رسید و نورون به آرامش بر میگرده! (خدارو شکر!!!!!) :77:
m eq / lit = (میلی اکیوالان بر لیتر)

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

به : به شما هیچ ربطی نداره!
عکسی که گذاشتی فقط واسه من باز نمیشه یا بقیه هم نمیبینن؟!؟!؟!
'گایتون من قدیمیه ها. ولی این دقیقا متن کتابه:
نقش سایر یون ها در در پتانسیل عمل:

- یون های منفی غیر قابل نفوذ در آکسون : در داخل آکسون یون های منفی متعددی وجود دارند که نمیتوانند از کانال های غشا عبور کنند. این یونها عبارتند از آنیون های مولکول های پروتئینی ، ترکیبات فسفاتی آلی متعدد، ترکیبات سولفاتی و غیره. چون این یون ها نمیتوانند داخل غشا را ترک کنند لذا هر گونه کمبود یون مثبت در داخل غشا، موجب مازاد یون های منفی غیر قابل نفوذ میشود. لذا این یون های منفی غیر قابل نفوذ، مسئول ایجاد بار منفی در داخل فیبرعصبی در هنگامی هستند که کمبود یون های مثبت پتاسیم و سایر یون های مثبت بوجود می آید.

آخرین ویرایش توسط مدیر

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

ببینید دوستان اصولا اساس کار پمپ سدیم پتاسیم همینه! :)
با سوخت هر ATP یعنی ابتدا با خارج کردن هر 3 یون سدیم و ورود 2 یون پتاسیم به منفی تر شدن نسبی (یعنی نسبت به بیرون) کمک می کنه!
ابتدا با ایجاد پتانسیل عمل از 65- میره به 40+ و بعد از انجام عمل و پخش شدن پتانسیل عمل در سراسر آکسون (که دیگه همتون میدونید) با خارج شدن یکباره سدیم به 70- بر میگرده و از حالت ارامش هم منفی تر میشه!!!!!!!!!!!! اینجاست که نفوذ پذیری به سدیم کم میشه (یعنی نه وارد میشه و نه خارج) و در عوض وارد شدن پتاسیم افزایش پیدا میکنه ، در نهایت اختلاف پتانسیل به همون 65- برمیگرده! در نهایت در حالت آرامش دوباره غلظت یون پتاسیم 142 m eq / lit و غلظت یون سدیم در بیرون غشاء به 147 m eq / lit خواهد رسید و نورون به آرامش بر میگرده! (خدارو شکر!!!!!) :77:
m eq / lit = (میلی اکیوالان بر لیتر)
منظورتون از ورود یکباره ی سدیم، پمپ هست یا باز شدن کانال!؟؟!!؟؟!
وارد کردن پتاسیم چی؟!؟!!!! چوم پتاسیم که از کانال وارد نمیشه!

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

سدیم زیادی خارج میشه و پتانسیل به منفی هفتاد میرسه که پمپ فعالیتشو زیاد میکنه و با عدم اجازه خروج به سدیم و وارد کردن پتاسیم بیشتر باعث برگشتن به حالت عادی میشه!
دضمن! پتاسیم هم از کانال وارد میشه!
کانال سدیمی و کانال پتاسیمی!

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

سدیم زیادی خارج میشه و پتانسیل به منفی هفتاد میرسه که پمپ فعالیتشو زیاد میکنه و با عدم اجازه خروج به سدیم و وارد کردن پتاسیم بیشتر باعث برگشتن به حالت عادی میشه!
یا من و کتاب اشتباه میکنیم، یا شما!!!! غلظت سدیم بیرون زیاده و غلظت پتاسیم داخل!!!! پس با باز شدن کانال ها ، سدیم میاد تو و پتاسیم میره بیرون! اشتباه میگم!؟!؟!؟!؟

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

قطعا من اشتباه میکنم! :)
اما توجه کنید ، این جابه جایی یون ها که خلاف شیب غلظت صورت نمیگیره که! :) این جا به جایی ها از طریق پروتوئین های کانالی صورت میگیره و درگاه این پروتوئین ها شعور تشخیص یون رو دارن و هر درگاه برای یک یون خاص عمل میکنه ، لذا پتاسیم از کانال پتاسیمی و سدیم از کانال سدیمی رفت و آمد میکنن! این کانال ها یا متصل به هم هستن و یا جدا از هم!
میتونید به بخش اعصاب و ماهیچه گایتون و یا کتاب تکمیلی "کلاس زیست شناسی" از انتشارات مبتکران مراجعه کنید

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

قطعا من اشتباه میکنم! :)
اما توجه کنید ، این جابه جایی یون ها که خلاف شیب غلظت صورت نمیگیره که! :) این جا به جایی ها از طریق پروتوئین های کانالی صورت میگیره و درگاه این پروتوئین ها شعور تشخیص یون رو دارن و هر درگاه برای یک یون خاص عمل میکنه ، لذا پتاسیم از کانال پتاسیمی و سدیم از کانال سدیمی رفت و آمد میکنن! این کانال ها یا متصل به هم هستن و یا جدا از هم!
میتونید به بخش اعصاب و ماهیچه گایتون و یا کتاب تکمیلی "کلاس زیست شناسی" از انتشارات مبتکران مراجعه کنید
بله اینا رو کاملا ملتفتم!!!!! مشکلم چیز دیگه بود که تقریبا حل شد!!
به هر حال ممنون! :)

لایک ها
87

ببنید پروتئین ها و یون های دیگه بار داخل رو منفی می کنن ولی روی پتانسیل عمل و آرامش غشا تاثیری ندارند!(چون این پتانسیل در اصل و اساس به سدیم و پتاسیم مربوط میشه)

لایک ها
87

دوستان الان دارید پتانسیل عمل رو بررسی می کنید یا کلا می گید؟
اگه تو پتانسیل عمل هست که یون پتاسیم از کانال وارد نمی شه!(که اگه بشه تو پتانسیل غشا اختلال ایجاد می شه) (اصلا زمان هایی این کانال ها باز می شن که غلطت یون پتاسیم در داخل بیشتره پس عملا یونی وارد نمیشه)
اگه هم کلا دارید می گید من اطلاعی ندارم

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

دوستان عزیز ، من نمیدونم از چه منبعی میخونید این مبحثو ، اما از هر جا هست لطفا یه سری به این قسمت هاش بزنید، در واقع توصیه میکنم دوباره این قسمت ها رو بخونید (میدونم قبلا خوندید)

مرحله رپلاریزاسیون Repolarization

کانال‌های ولتاژی سدیم و پتاسیم

اگر هم که چنین سرفصلهایی تو منابع نباشه از توی نت با یه سرچ کوچیک پیدا کنید

موفق باشید

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
87

منبع که همون گایتونه
اون قسمتی که مربوط به 4- اضافه میشه رو هم که بالا تر گذاشتم
حالا دلیلی وجود نداره که من اشتباه نکنم ولی برای اثباتش خوب شما یه منبع قابل اعتماد تر بیان کنید که گفته هاتون رو اثبات کنه

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
87

خوب من گایتون رو انتحاب می کنم!
و حرفام بنابر همونه!
حالا اگه مشکلی هست بگید!

m.sevrus.m

Active Member
لایک ها
169

برید مبحث هایی که گفتم رو دوباره مطالعه کنید دوست عزیزم!
بعد اگر خللی در حرفای بنده دیدید اعلام کنید!
دیگه چجوری بگم بابا!

بالا