پاسخ : چه رشته ای و چه دانشگاهی ؟
خب بگذاريد بهتان بگويم.
مهندس مكانيك ، برق و صنايع و غيره تا دلتان بخواهد مؤسس كارخانه هستند ميلياردي فقط درامد دارند.
ارشيتكت، معماري، عمران تا دلتان بخواهد پول توش هست.
در هر كاري پول هست اگر فرد بخواهد و همت كند.
حالا به كنار إز همه ي اين حرف ها.
مي شود بگوييد "اين را من بهتر إز شما مي دانم" و "تجربه ام تو اين موارد بيشتر است" را برايم بشكافيد ؟
مگر شما چند سالتان هست و چه كاره هستيد ؟
البته این رو هم اشاره کنم که صحبتهای جناب swing با کمال تاسف واقعیاتی تلخ هستند و نسبت حقوق بگیر به کارآفرین در ایران 100 به یکه.
دلیلش هم واضحه.مدرک گرایی و این فکر در ذهن همه که برای موفقیت و کسب درآمد حتما باید دانشگاه رفت.
خب وقتی یه نفر 4 سال از عمرش رو عملا تلف میکنه و فقط می ایسته تا امتحانای ترم دانشگاه بشه و یه نمره ای واسه پاس شدن بگیره بدیهیه که علاقه ای به خلاقیت نشون دادن در رشته خودش نداره و مجبوره با یه حقوق کم به استخدام قانع بشه.
ولی پیشونی نوشت آینده دست ما جوونای 18 ساله امروزه.اصلا هم شوخی نمیکنم و توهم نیست.
باید یه تغییراتی ایجاد کنیم و مسیر رو برای بقیه باز کنیم تا ترس بقیه بریزه.
از ریسک کردن، از دادن سرمایه به دانشمندا و ...
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
من خیلی فرقی بین نسل های مختلف نمی بینم. به همه هم توصیه می کنم اگر به دنبال پول هستند برن سوپر مارکت بزنن. هم شغل مفیدیه، هم در آمدش از مهندسی بیشتره.
------
من به این نخبه اعتقادی ندارم. شاید بشه به این دسته افراد استعداد برتر گفت. (البته در زمینه های تئوری. اونجوری که من دارم میبینم، بین خروجی های علم و صنعت و آزاد واحد آمل خیلی فرقی نیست.)
------
توهمه دیگه. یه لحظه به این که فقط شما نخبه(!) نبودی و به این موضوع کار آفرینی بقیه هم فکر کردن. حالا ایشالا میاین تو صنعت می فهمین چه خبره.
به این فکر کن چند نفر خواستن کارآفرینی! انجام بدن و نتونستن. امسال عید به اراک سر بزنید نمونه های متعددی از سوله های ناموفق رو مشاهده کنید.
-------
فقط به خلاقیت بستگی نداره. کسی که ریاضیش خوبه نباید مهندس بشه. باید بره کار علمی انجام بده. خیلی هم خوبه.
مسیر سخته، خیلی سخت.هیچ کسی منکرش نیست.من یا این که هنوز این زخم ها رو نخوردم ولی کم با افراد زخم خورده نشست و برخاست نداشتم.
میدونم چی میگید.
ما نیاز به یه سری افراد شاخص داریم تا ترس بقیه بریزه.مثالش توی دانشگاه شریف دکتر مشایخی و دکتر نایبیه.افراد زیادی هستند ولی شاخص ترین ترین افراد این دو عزیز هستند به نظر من.
این افراد شاخصی که باید در نسل آینده ظهور پیدا کنند 100 درصد طبق گفته شما لزوما نخبه های حل معادلات ریاضی نیستند باید مسیر رو باز کنند و کار بینهایت سختیه ولی باید انجام بشه.
اگه حتی از گفتن کلمه سدشکنی هم بترسیم پس چه کسی باید پا پیش بذاره؟
من نگفتم که کارآفرینی یعنی اینکه بعله آقا.20 میلیون سرمایه اولیه جور میکنیم با وام و اینا.بعدش 10 نفر دور هم جمع میشن و این گروه ماهی 40 میلیون در آمد خواهند داشت.خیلی این طرز تفکر خنده داره و من اصلا به همچین چیزی اشاره نکردم.
واسه سدشکنی یه صبر عظیم لازمه.خیلی عظیم.