abdi

New Member
ارسال ها
346
لایک ها
171
امتیاز
0
7 تا هم غلطه. به نظرم اين قدر سريع جواب بذارم بي‌مزه مي‌شه. يه خورده بيشتر تلاش كنيد.
 

meriom

New Member
ارسال ها
103
لایک ها
23
امتیاز
0
6میشه؟
(داخل براکت که میشه 2تا سینوس(ایکس +پی چهارم)...بعد نمودارشو کشیدم 7تا ناپیوستگی داشت که یکیش ریشه پشت براکت بود که صفرش میکرد=> شد 6تا نقطه!)​
 

mozhgan

New Member
ارسال ها
235
لایک ها
127
امتیاز
0
به نظر من 6 میشه!!
sin(x+p/4=
1/2+-
x+p/4= p/6 5p/6 11p/6 13p/6

که سه تای آخری تو بازه مورد نظرن..
و نیز :
sin(x+p/4)=0
x+p/4=0 p 2p
که به ازای 0 x تو بازه نیست و به ازای x=3p/4 پشت جز صحیح صفر میشه و تابع پیوسته!

وsin
(X+P/4)=+-1

X+P/4=P/2 3P/2

یعنی میشه 6 تا!

پس کلا تو 6 نقطه پیوسته نیست!
فک کنم دیگه چیزی نمونده!!

درسته؟
 

abdi

New Member
ارسال ها
346
لایک ها
171
امتیاز
0
بله، 6 تا درسته. تست آزاد 88 بود.
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
سلام.همش چند ساعت نیومدم سایت هم سوال گذاشتین هم جواب دادین.خیلی فعالید.خوب میزاشتید 24 ساعت بگذره همه سوال رو میدیدن بعد جواب میدادین.


______________________________________________________________________________________________________________________


امیدوارم فرو افتادن هر برگ پاییزی آمینی باشد برای آرزوهایتان ( آرزوهایمان ) ، یلدا مبارک .
 

Ali1993

Well-Known Member
ارسال ها
375
لایک ها
369
امتیاز
63
طبق رابطه ی زیر کدام گزینه حتما درست است ؟
به ازای هر اپسیلون مثبت وجود دارد M عضو N
n > M
n عضو N
قدر مطلق ( f(1-1/n منهای( f(1 کوچک تر از اپسیلون
1- f در یک پیوسته است .
2- f در 1 از راست پیوسته است .
3- f در یک از چپ پیوسته است .
4- f در 1 می تواند نه از راست و نه ازچپ پیوسته باشد .
 

meriom

New Member
ارسال ها
103
لایک ها
23
امتیاز
0
من حلش که کردم گزینه 1 شد ولی احساس میکنم غلطه آخه اگه 1درست باشه 2و3 هم درستن!
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
به نظر من بهتره گزینه های 2 و 3 اینطور مطرح میشدن :


2- f در یک فقط از راست پیوسته است. ( f در یک پیوستگی راست دارد )

3- f در یک فقط از چپ پیوسته است. ( f در یک پیوستگی چپ دارد )
 

Ali1993

Well-Known Member
ارسال ها
375
لایک ها
369
امتیاز
63
maral-riazi گفت
به نظر من بهتره گزینه های 2 و 3 اینطور مطرح میشدن :


2- f در یک فقط از راست پیوسته است. ( f در یک پیوستگی راست دارد )

3- f در یک فقط از چپ پیوسته است. ( f در یک پیوستگی چپ دارد )
بله . منظور همینه که شما نوشتید .
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
جواب میشه گزینه ی 1 ؟
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
بچه ها نمیدونم این پرسش و پاسخ ها رو دیده باشین یا نه . من چند ماه پیش خوندم خوب بود. وقتی اقای سجاد فولادی قلعه رتبه ی 1 کنکور ریاضی 87 وبلاگ داشتن یه سری

از کنکوری های و . . . ازشون پرسیدن که ایشونم جواب دادن و بعد اینا گرد اوری شده . گفتم بزارم اینجا شما هم استفاده کنید.

ابعاد کنکور از دید نفر اول سال 87 (سجاد فولادی قلعه)


نقل قول:تمام مطالبی که در ادامه می‌آید تنها تجربیات شخصی خودم، یا مطالبی است که از دیگران
مانند مشاور و دوستان دریافت کرده‌ام و به نظر من برای کنکور مفید هستند. قطعاً همه‌ی انسانها
متفاوتند و نمی‌توان برای همه یک نسخه پیچید! این در نهایت خود شما هستید که باید از میان راه‌های
مختلف موجود بهترین راه که با روحیات شما سازگاری بیشتری دارد را برگزینید. این نوشته‌ها هم تنها
یکی از چندین راه موجود را در موضوعات مختلف نشان می‌دهد. قطعاً این روش‌ها بهترین نیستند. من در
قبال این نوشته‌ها هیچ مسئولیتی را بر عهده نمی‌گیرم!

سوال ۱) روزی چند ساعت درس بخوانیم؟
این بدترین سؤالی است که یک دانش‌آموز میتونه بپرسه. ببینید، اصلاً و ابداً به ساعت نیست. خیلی کسایی بودن که با روزی ۳ تا ۴ ساعت رتبه‌های خفن آوردن و خیلی‌ها با ۱۳ تا ۱۴ ساعت رتبه‌ی قابل قبولی کسب نکردن. ولی نکته‌ی مهم اینه که ما خودمون ببینیم وضعمون چه‌جوریه و باید چه کارهایی بکنیم و حالا که این دوتا معلوم شد، می‌تونیم بگیم ما چقدر باید درس بخونیم. حواستون باشه؛ هیچوقت دنبال این نباشید که ببینید فلانی چقدر درس می‌خونه؛ توی ساعت مطالعه با خودتون رقابت کنید. همیشه بدانید: ساعت مطالعه یک امر شخصی است و برای هر فرد متفاوت است.
سوال ۲) اگه به ساعت نیست، پس به چیست؟
این شد یک سؤال آدم‌وار! ببینید؛ مهم‌تر از ساعت مطالعه، کیفیت مطالعه است. خیلی وقت‌ها ما زیاد درس‌ می‌خونیم ولی چون توی مسیر درست نیستیم مثل یک سمند LX می‌مونیم که داره با سرعت زیاد طرفه دره می‌ره. البته همینجا بگم نه کیفیت را فدای کمیت کنید و نه کمیت را فدای کیفیت. هم کمیت و هم کیفیت هر دو باید با هم در حد قابل قبولی باشند. اما ما همیشه کیفیت یادمون میره و فقط ساعت رو بالا می‌بریم.
حالا پس چندتا چیز خیلی مهم میشن. اولا به نظر من باید ما خوب نقاط ضعف خودمون رو دقیق در بیاریم. مثلاً خودم رو مثال می‌زنم. توی تابستون من فهمیدم که توی هندسه، مثلثات و آنالیز ترکیبی از بقیه مطالب ریاضی ضعیف‌ترم؛ پس تصمیم گرفتم که حتماً بتونم این ضعف رو برطرف کنم، خیلی هم کار کردم و با زحمتی که سر اینا کشیدم دقیقاً همین سه مبحث نقاط قوت من توی کنکور شدن. پس نقاط ضعف خودمون رو پیدا کنیم و سعی کنیم با برنامه‌ریزی درست اون‌ها رو رفع کنیم.
یه عادت بدی که تقریباً توی بچه‌های همه‌جا دیده میشه اینه که همه وقتی نمی‌تونن تستی رو حل کنن، به سرعت میرن سراغ جوابش (حداکثر بعد از ۳ تا ۵ دقیقه تأمل). ولی بچه‌ها؛ همه درس می‌خونن ولی اون کسی موفق‌تره که ذهن قوی‌تره داشته باشه. خیلی وقت‌ها اتفاق میفتاد که ۱ ساعت می‌گذشت و من فقط ۱ تست حل می‌کردم! یعنی تا تست حل نمی‌شد، ولش نمی‌کردم! این‌طوری باعث می‌شد که ایده‌های زیادی بیاد توی ذهنم و ذهن آدم خوب ورزیده بشه. البته نتیجه‌ی این کاری که من طی سال انجام دادم رو توی خرداد دیدم؛ پس انتظار نداشته باشید خیلی زود نتیجه بگیرید. نکته‌ی دیگم اینه که افراط در اینکار زیاد خوب نیست، در هر صورت شما باید روی سرعت عمل خودتون هم کار کنید ولی خیلی خوبه که همچین تست‌های سختی رو جدا کنید و بشینید خیلی خیلی خوب و با تمرکز چندین دقیقه روشون فکر کنین. پس اگه سوالی حل نشد، لازم نیست بریم سراغ پاسخنامه، آنقدر روش فکر می‌کنیم تا حل بشه.
سوال ۳) همه‌چیز رو بخونیم؟
به‌جز چیزهایی که سازمان سنجش از کنکور سراسری حذف کرده، همه‌چیز از تیتر بحث تا مطالب زیر شکل و خود شکل‌ها و نمودارها و پاورقی‌ها و . . . خوب مطالعه کنید. هیچ‌چیزی نیست که بتوان گفت در کنکور نمی‌آید. اتفاقاً طراحان به مطالبی که حدس می‌زنند توسط دانش‌آموزان به آنها اهمیت داده‌ نمی‌شود، توجه و عنایت زیادی دارند!
سوال ۴) عمومی یا اختصاصی، پیش یا پایه؟
پیش و پایه نداره! همه‌چیز مهمه. عمومی و اختصاصی هم هر دو در نتیجه‌ی شما فوق‌العاده تأثیرگذارند. فقط چون دروس اختصاصی ماهیتی متفاوت دارند، نیاز به زمان بیشتری نسبت به دروس عمومی دارند. هرگز دروس عمومی را به بعد از عید انتقال ندهید. این مرز بندی پیش و پایه رو هم که حداقل من یکی نداشتم.
سوال ۵) ببخشید، گاج به شما زنگ نزد؟
نه!
سوال ۶) شما عضو کانون بوده‌اید؟ اگر بوده‌اید چرا گفته‌اند شما در هیچ آموزشگاهی نبوده‌اید؟
من عضو کانون نبودم و از کلاس‌ها و پشتیبان‌های کانون هم استفاده نکردم؛ فقط در ۱۱ آزمون قلم‌چی شرکت کرده‌ام، همین. من توی هیچ آموزشگاهی هم نبودم و فقط مدرسه می‌رفتم و از اساتید خوبم توی مدرسه بهره می‌بردم؛‌ حداقل توی تهران خیلی از مدارس برای کار کنکور کافی هستند.
سوال ۷) نظر شما راجع به برنامه‌ی کانون چیست؟ آیا شما با برنامه‌ی کانون درس می‌خواندید؟ همیشه به برنامه‌ی همه‌ی آزمون‌ها می‌رسیدید؟
من هیچ‌وقت به برنامه‌ی هیچ آزمونی جز کنکور نرسیدم! با برنامه‌ی کانون هم درس نمی‌خواندم. در مورد برنامه‌ی کانون هم، به نظر من زیاد خود برنامه مهم نیست، مهم‌تر اجرای اونه. این یک جمله رو همیشه به یاد داشته باشین: یک برنامه‌ی متوسط که به طور کامل اجرا شود، بهتر از صدها برنامه‌ی قوی است که درست اجرا نشود. برنامه‌ریزی کاره خوبیه ولی عمل به‌اون خیلی مهمه. بچه‌ها فکر می‌کنن الآن اگه یه برنامه‌ی خیلی خفن بهشون بدن کار تمومه! نه پسر! اجراش خیلی خیلی مهمتره که ما توی همین جاشم هست که ضعف داریم.
سوال ۸) چه کتابهایی را توصیه می‌کنید؟
اون زیاد مهم نیست، مهم اینه که هر کتابی رو که می‌خونید، کامل تا تهش بخونید. وقتی می‌گم کامل یعنی کتاب رو فوت آب باشید. این خیلی بهتر از اینه که ما چندین کتاب توی یه درس داشته باشیم که از هرکدوم یه چندتایی تست زدیم. اگر دنبال کتابهای خوب هستید، با یک پرس‌وجوی ساده می‌تونید اونا رو پیدا کنید.
به دلیل اصرار دوستان، من کتاب‌هایی که فکر می‌کنم مفید هستند رو اینجا معرفی می‌کنم تا همه بهره ببرن. البته اینها فقط کتابهایی هست که من دیدم و گرنه قطعاً کتب بهتری هم هستن که من ندیدم.
توجه! این کتاب‌ها نه همگی بهترین هستند و نه تنها شرط قبولی در کنکور. قطعاً کتاب‌های بهتری هستند که من بی اطلاع از آنها هستم. لطفاً هر کتابی که دارید تا انتها بخوانید و تحت تاثیر این لیست قرار نگیرید چون من همه‌ی کتاب‌ها را ندیده‌ام و کتابهایی را که دیده‌ام و خوانده‌ام گفته‌ام. لطفاً انتشارات‌های محترم هم سوءاستفاده نکنند.
ادبیات: ادبیات فارسی پیش دانشگاهی (۱)‌ مبتکران، دکتر کورش بقایی. این کتاب یک کتاب عالی برای درک مطلب و آرایه‌هاست. برای ادبیات ـ به نظر من ـ این کتاب و تست‌های کنکور از ۸۰ به بعد کافیست + خواندن خفن کتاب‌های درسی.
عربی: گاج سفید
معارف: نظری ندارم! بیشتر سعی کنید بخوانید.
زبان: اندیشه‌سازان (مبتکران) دکتر شهاب اناری
دیفرانسیل: بانک تست حساب دیفرانسیل و انتگرال انتشارات رمزینه، مهندس مهربان + دیفرانسیل خوشخوان برای تسلط بیشتر
تحلیلی: گاج سفید
گسسته: خیلی زیادن!
هندسه: اندیشه‌سازان (مبتکران)، مهندس فرهاد ابوالقاسمی
فیزیک: گاج سفید + اندیشه‌سازان + کتاب عالی اتاق فیزیک برای پیش (۱) انتشارات فار
شیمی: مبتکران مهندس بهمن بازرگانی
سوال ۹) سرعت عملم کم است، چه کنم؟
اولین کاری که می‌کنید ماشین حساب را از طبقه‌ی سوم با سرعت اولیه V = 25m/s به پایین پرتاب کنید. ماشین حساب در سال پیش‌دانشگاهی دشمن شماست.
اما بعد؛ خوب سرعت عمل یهویی بدست نمی‌آید. قرص و شربت و کپسول هم نداره. ولی به نظر من تسلط خودش سرعت عمل میاره. واقعاً من تجربش رو ندارم زیاد ولی به نظرم اگه تست‌های آسون رو سعی کنیم توی زمانی کمتر از زمان استاندارد بزنیم و با خودمون یه همچین رقابتی راه بندازیم و کلاً زیاد تمرین کنیم، سرعت عمل خود به خود بدست می‌آد. یه بحثی هم سره تست آسون هست، که تست آسون درسته آسونه ولی به ما کمک می‌کنه تا روابط و معادلات معمول رو خیلی عالی به خاطر بسپاریم و سرعت انتقال ما سر جلسه افزایش پیدا می‌کنه.
یه نکته‌ای که هست، بحث محاسبه است، این خیلی مهمه. تست‌ها الآن وقت‌گیر و محاسباتی شدند. پس عادت کنید به ضرب ۶ رقم در ۶ رقم با اعشار اضافه! کسانی که صبورتر و با حوصله‌ترند، خیلی خیلی بهتر نتیجه می‌گیرند. همیشه سعی کنید بدون ماشین‌حساب کار خود را انجام دهید. [یک دانش‌آموز: آقا ما که همون بالاتر ماشین حسابمون رو پرت کردیم پایین!]
راستی یه نکته‌ی فوق‌العاده مهم برای سر جلسه: وقتی دیدید که یک سوال رو نمی‌تونید حل کنید، به محض مشاهده دوره شمارش خط بکشید و سوال رو رها کنید و گیر الکی به سوال ندید. وقتی که همه‌ی درسها رو تموم کردید با خیال راحت می‌تونید برگردید و تست رو سر فرصت جواب بدید. در این صورت الکی ذهنتون درگیر نشده و انرژی الکی صرف نکردید. اینکار تست شده و فوق‌العاده مؤثره. من خودم وقتی ریاضی تموم شد حدود ۱۰ تا سوال رو نزده بودم و سریع رهاشون کرد‌ه‌بودم ولی برگشتم و تونستم جوابشون بدم.
سوال ۱۰) معدل چند خوب است؟
به نظرم الان به معدل فکر کردن زیاد درست نیست. چه معدلتون خیلی خوب باشه و چه بد دیگه کاریش نمی‌شه کرد، به نظرم شما باید تمام تمرکزتون روی او ۸۵ درصد باقی‌مانده باشه و ذره‌ای درباره‌ی تاثیر معدل و . . . فکر نکنید؛ چون نمی‌تونید دیگه عوضش کنید. تازه توی ۱۰ نفر اول هم معدل ۲۰ داشتیم، هم ۱۹/۶۱ (خودم) هم ۱۷ و خورده‌ای، پس کنکور خیلی مهمتر از معدله. [جوجه سومی‌ها به این بهانه یه وقت معدلتون رو خراب نکنین!]
سوال ۱۱) چه درصدهایی خوب است؟ درصدهای خودتون رو می‌تونید بگید؟
اصلاً و ابداً نمی‌شه گفت؛ فقط سعی کنید حداکثر تلاشتون رو بکار بگیرید و هرچی سوال می‌تونید رو سر جلسه حل کنید. ممکنه یه سال درصد ۸۹ زبان عالی باشه، توی یک سال افتضاح. اگه درصدهای منم می‌خواید: ادبیات ۸۴، عربی ۱۰۰، دینی و زبان ۸۹ / ریاضی ۱۰۰، فیزیک ۹۴ و شیمی ۹۶ با معدل کتبی ۱۹/۶۱ .
سوال ۱۲) المپیادی بودید؟ در مدارس تیزهوشان درس می‌خواندید؟
نه، المپیادی نبودم و نمی‌توانستم باشم! در مدارس تیزهوشان هم نبودم، چون تیزهوش نیستم؛ در مدرسه غیرانتفاعی سروش بودم.
سوال ۱۳) به نظر شما ۱۳ نحس است؟
هرگز.
سوال ۱۴) برای غلبه بر استرس چه‌کار کنیم؟
راستش من نمی‌تونم پاسخ خیلی قطعی به این سوال بدم، چون تجربه‌ی کافی ندارم. ولی می‌دونم اگه به طور واقعی به خدا توکل کنیم،‌ یعنی کارمون رو کامل و بدور از تنبلی انجام بدیم و نتیجه رو کامل به خدا واگذار کنیم، خود به خود این استرس از بین می‌ره. سر جلسه من یهو سر شیمی استرس گرفتم، ولی یه لحظه به خودم گفتم: «بابا! دست خداست، هر چی اون بخواد همونه، تو هم زحمتت رو کشیدی، دیگه بقیش دست تو نیست!» و واقعاً آروم شدم.
[جدید!] یه نکته خیلی مهمه. به نتیجه فکر نکنید. فکر به نتیجه خودش استرس‌زاست. ببینید، فرض کنید ۱ سال درس خوندین و روز کنکور حالتون بد میشه و همه‌چیز خراب. می‌خواید چی‌کار کنید؟ تا حالا فکر کرده‌بودید؟ من کلاً این ریلکسیشن و اینا رو زیاد قبول ندارم. ریشه‌ی آرامش در این کارها نیست. آرامش باید واقعی باشه نه مقطعی و الکی. همیشه امیدوار و رو به جلو حرکت کنید و به نتیجه فکر نکنید. یعنی تلاش کنید که هرچی میشه کمتر بهش فکر کنید، مطمئنم موفق میشید. برای خودتون حد رتبه نذارید؛ خودتون رو با بقیه مقایسه نکنید؛ از محیط‌های تنش‌زا دور کنید خودتون رو و فقط و فقط تلاش کنید.
سوال ۱۵) غیر حضوری، آری یا نه؟
نظری ندارم. بهتر است با افراد آگاه‌تر از من مشورت کنید.
سوال ۱۶) اصلاً فکر می‌کردید این‌طوری شوید؟
قبل از کنکور چرا، ولی بعدش نه! می‌خوام بگم که چیزی که مهمه اون باور ماست که باید با تلاش و توکل همراه بشه. کسی که فکر کنه: من که بابا از بچگی خنگ بودم الان هم قارقوزستان قبول می‌شم همین میشه و کسی که باور داشته باشه می‌تونه یه کاریه رو انجام بده؛ اگه به اندازه‌ی هدفش تلاش و توکل داشته باشه، حتماً به هدفش می‌رسه. ببنید من تلاش و توکل رو دارم با هم می‌گم، هیچکدوم بدون اون‌یکی کامل نیست.
سوال ۱۷) چرا مهندسی کامپیوتر ـ سخت‌افزار؟
سوال شما از دو جنبه قابل بررسی است: ۱) چرا برق نه؟ چون علاقه‌ نداشتم. ۲) چرا مهندسی کامپیوتر ـ سخت‌افزار؟ چون علاقه داشتم! شمام حواستون باشه، رشته فقط برق شریف نیست. ببینید به چی علاقه دارید.
سوال ۱۸) تاثیر با خدا بودن؟
حواستون باشه؛ شما بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارید و «الا بذکر الله تطمئن القلوب»، حواستون به اوس‌کریم باشه، نه بخاطر کنکور، نه بخاطر چیز دیگه، فقط بخاطر خودش تا اونم دستتون رو بگیره.
سوال ۱۹) هر تست را چند بار بزنیم؟
آنقدر بزنید تا مطمئن شوید مسلط شده‌اید. اگر در بحثی ایراد دارید، چند بار زدن تست‌های آن با فاصله‌ی زمانی منطقی کار خوب و نتیجه‌ بخشی است.
سوال ۲۰ [توسط m.k]) آیا خواندن چند باره دروس مفید است؟
قطعاً. یکی از نکات مهم تسلط روی مطالب است. کسی که کتاب شیمی را مثل اسمش حفظ باشد، خیلی راحت‌تر به سوالات پاسخ می‌دهد. برای اینکه بتوانیم مطالب، خصوصاً مطالب حفظی را به خاطر بسپاریم، چند باره خواندن بسیار کمک می‌کند. به شرط آنکه اینکار با فاصله‌های زمانی مناسب انجام شود. ضمناً استفاده از شیوه‌ی لایتنر (خواندن ۱ روز، ۴ روز، ۸ روز، ۱۶ روز و ۳۲ روز بعد از اولین مطالعه ـ‌ یا چیزی شبیه این) در به‌خاطر سپاری مطالب بسیار مؤثر است. مثلاً‌ من کتاب یکی از کتاب‌های ادبیات را نزدیک به ۶ یا ۷ بار مطالعه کردم. فقط مواظب باشید، فواصل زمانی مناسب را در میان تکرارها رعایت کنید و حتماً در این زمینه با فردی آگاه مشورت کنید.
سؤال ۲۱ [توسط مهرداد]) از چه زمانی مطالعه برای کنکور باید آغاز گردد؟ اگر من تابستان را از دست داده باشم، آیا می‌توانم رتبه‌ی مورد نظر خود را بیاورم؟
اینکه مطالعه برای کنکور رو از کی باید آغاز کرد، سوال آسونی نیست. مثلاً من خودم مطالعه‌ی جدی خودم رو از همون تابستون پیش شروع کردم ولی ممکنه کسه دیگه‌ای زودتر و یا دیرتر شروع کنه و موفق بشه. به نظر من هرچه زودتر بهتر، ولی اگه کسی مثلاً تابستونو از دست داد نباید حسرت بخوره. چون اعتقاد دارم هر وقت که انسان اراده کنه، می‌تونه به هدفش برسه؛ البته نه خیلی دیر! تابستون به نظر من وقتیه که هنوز مسابقه شروع نشده ولی یه عده شروع کردن به دویدن؛ خوب اینا یکم شرایطشون بهتره، ولی ایرادی نداره، با شروع مسابقه همگی با هم می‌دوییم و با یکم زور بیشتر به بقیه می‌رسیم!
سوال ۲۲ [توسط سهیل]) درسها رو چگونه مرور کنم؟ مثلاً دیفرانسیل رو هفته اول عالی میخونم اواخر هفته دوم که میام دوره کنم خیلی از مطالب یادم نیست.
اولاً که مقدار زیادی از این خیلی طبیعیه و برای همه‌ی ما هست. ولی نکته‌ای که هست به مرور خوندن خیلی تاثیر بیشتری از یهویی خوندن داره. مثلاً به جای اینکه ۲۰۰ تا تست دنباله رو توی یک روز بزنم، میام این ۲۰۰ تا رو توی ۵ روز تقسیم می‌کنم؛ هم انرژی کمتری می‌بره و هم به جای ۱ روز، ذهن من ۵ روز با مطلب درگیر میشه. بعدشم باید دقت کرد که مرورهای منظم و با برنامه خیلی می‌تونه کمک کنه. در هر صورت وسواس رو کنار بگذارید تا بتونین درست درس بخونین. برای مرور کردن هم زدن تست‌هایی که اشکال داشتید و علامت گذاری کردید و همچنین زدن تست‌های جدید (در صورت تسلط کامل روی تست‌های قبلی) و در مورد دروس عمومی مطالعه چندین باره بهتون کمک می‌کنه.
سوال ۲۳ [توسط سهیل]) شما تفریح هم می‌کردید؟
تفریحات جز لاینفک کار من توی سال پیش بود. هر چی فوتبال درست درمون بود رو دیدم، برای اولین بار توی عمرم تیاتر رفت، تو مدرسه می‌موندیم فوتبال بازی می‌کردیم، ولی روی برنامه‌! توجه کنید که اگه کارمون برنامه‌ریزی داشته باشه به هر کاری می‌رسیم ولی اگر همش بخوایم تفریح کنیم که نمی‌شه! اگه کسی کاراش درست برنامه‌ریزی بشه، دیگه می‌تونه به هرکاری برسه. فقط توجه کنید که باید تفریحاتتون رو کم کنید، نه اینکه اونها رو حذف کنید. تفریح هرچه کمتر بهتر، ولی نه خیلی کم!
(رفیقم این بغل نشسته، میگه دروغ نگو خرخون!)
سوال ۲۴ [توسط m.k]) شما چه زمانی کتاب‌ها رو تموم کردین؟
من ادبیات ۳ خودمو توی اردیبهشت و خرداد خوندم! ولی حجم زیادی از درس‌ها رو قبل عید تموم کردم. به‌نظر من تموم کردن درسها قبل از عید خیلی می‌تونه مفید باشه، چون بعد عید باید بیشتر به آزمون زدن، مرور کردن و جمع بندی پرداخت و این جز با تموم کردن حجم عمده درس‌ها قبل از عید میسر نیست. ولی اگه یکی دوتا درس هم بعد عید افتاد زیاد مشکلی نیست، فقط برنامه‌ریزی یادتون نره!
سوال ۲۵ [توسط مهرداد]) تراز و رتبه‌های شما توی آزمون‌های کانون چقدر بود؟
یه نکته‌ی جالبی که در مورد من وجود داشت این بود که من هیچکدوم از آزمونای ضمن سال رو ۱ نشدم! حتی دوتا قلم‌چی جامع آخر رو ۲۵ و ۳۱ شدم! پس اصلاً تراز و رتبه‌ی آزمون‌ها ربط زیادی به رتبه و تراز آزمون‌های ضمن سال نداره ولی آدم باید توی همون شرایط هم سعی کنه که بهترین پیشرفت رو داشته باشه. مهم نیست چه ترازی میارید، مهم اینه که آزمون به آزمون بهتر از قبل شوید!
سوال ۲۶ [توسط pp8khat]) هندسه‌ رو چه‌جوری توی تابستون تموم کردین؟ چطوری هندسه رو خوندین؟
من کی گفتم توی تابستون هندسه رو تموم کردم؟ من توی تابستون ضعف خودم رو شناسایی کردم؛ بعد چون هندسه باید فوق العاده به مرور یاد گرفته بشه، من هر شب تصمیم گرفتم ۵ تا ۱۰ تست هندسه بزنم و روشون حسابی فکر کنم (این ۱۰ تا شاید ۱ ساعت طول می‌کشید) و این برنامه با اینکه هر شب دقیقاً اجرا نشد ولی من هندسه‌ رو کامل و به مرور و در ضمن سال یاد گرفتم. کلاً هندسه چون خیلی ابتکاریه باید به مرور روش کار کرد و کم کم قوی شد. فکر کردن خفن یادتون نره! اصلاً مهم نیست در حال حاضر که هندسه رو توی زمان بزنید، فعلاً ذهن خودتونو هندسی کنید!
سوال ۲۷ [توسط مسی + رضوی]) شما در کدام آزمون‌ها شرکت می‌کردید؟ + نظر من در مورد آزمون‌های موجود (بر اساس سال ۸۶-۸۷)!
من خودم ۱۱ تا آزمون قلم‌چی و ۳ تا آزمون جامع سنجش رو دادم. در مورد آزمون‌ها باید بگم از نظر کیفیت سوال توی دروس عمومی، آزمون‌های قلم‌چی و گزینه‌ی دو ضعیف‌ترین‌ها هستند. (با اینکه ادبیات‌های قلم‌چی عموماً سختند!) اما گاما و سنجش سوالات عمومی خوبی دارند. مخصوصاً گاما در دروس عربی و ادبیات سوالات واقعاً خوبی دارد. اما در مورد دروس اختصاصی وضع کمی متفاوت است. قلم‌چی هر ساله سعی کرده آزمون‌های خود را به کنکور نزدیک‌تر کند؛ سوالات اختصاصی آن عموماً کیفیت مطلوبی دارند. آزمون‌های گاما هم به همین شکل، اما سوالات شیمی گاما با سوالات شیمی قلم‌چی (البته سال گذشته که ما کنکور دادیم) غیر قابل مقایسه‌اند. سوالات شیمی گاما واقعاً عالی و حساب شده طرح شده‌ اند و هم‌سطح سوالات کنکور هستند. گزینه‌ی دو، به نظر من، یکی از آزمون‌های خیلی خوب در دروس اختصاصی است. من از سوالات اختصاصی آزمون‌های گزینه‌ی دو که اتفاقا در سایت www.gozineye2.com هم موجود است برای دوران جمع‌بندی در اردی‌بهشت استفاده کردم، به این صورت که هر یکی دو روز یک آزمون گزینه‌ی دو را از خودم امتحان می‌گرفتم. سوالات گزینه‌ی دو سوالات غالباً سختی هستند (مخصوصاً ریاضی) که مغز را واقعاً به چالش می‌کشند و برای همه‌ سطحی مناسب نیستند. با احتیاط سراغ آن بروید! و اما سنجش، دارای سوالات اختصاصی قوی نیست، البته دادن آزمون‌های جامع بعد از عید آن یک ضرورت است! جامعه‌ی آماری هم به ترتیب سنجش، قلم‌چی، گاما و گزینه‌ی ۲/ اکنون خودتان انتخاب کنید.
سوال ۲۸ [توسط رضوی]) واقعا دارم تلاش می کنم ولی وقت کم میارم. احساس می کنم نمی رسم.
توجه کنید، اگر دید بلندمدت داشته باشید، یعنی بدانید که در چه موقعیتی از سال باید به کجا رسیده باشید، به موفقیتی بزرگ رسیده‌اید. مثلاً بدانید باید تا پایان آبان شیمی ۲ و سه فصل از فیزیک ۳ را تمام کنید. این‌گونه می‌‌توانید احساس آرامش کنید و با برنامه‌ریزی جزئی و زمان‌بندی مناسب نسبت به حجم کار به همه‌ی کارهای خود برسید. مشکل زمان برای همه هست، ولی هرگز برنامه‌ریزی را فراموش نکنید؛ چون شما می‌توانید به همه‌ی کارهایتان برسید، اگر برنامه‌‌ای هرچند ساده داشته‌باشید!
سوال ۲۹ [توسط شایسته]) یه مشکل بزرگی که دارم ریاضیه! مشکل من توی فهمیدن ریاضیه. مشکل من دقیقا اینه: وقتی ریاضی رو میخونم و سراغ حل تمرین میرم خوب حل میکنم ولی شاید یک هفته بعد بخوام تمرین حل کنم دچار مشکل میشم و بیشتر مطالبی رو که خوندم فراموش کردم.
چیزی که به ذهن خودم می‌رسه اینه که اولاً ریاضی با دین و زندگی فرق می‌کنه، اگه شما یک مطلب رو شیرفهم بشید، خیلی سخت از یادتون می‌ره. به نظر من شما باید دید خودتون نسبت به ریاضی رو اصلاح کنید و مطالب رو واقعاً یاد بگیرید. روی مطالب استدلال کنید و تا نتوانستید چیزی را برای خودتون توجیه کنید و شهوداً بپذیرید ازش عبور نکنید، در غیر این صورت ممکنه خیال کنید که یاد گرفتید، در حالی که اصلاً یاد نگرفته‌اید.
بعد، تمرین انسان را استاد می‌کند؛ تا جایی که می‌تونید توی ریاضی تمرین حل کنید. اگه امروز حد رو خوندین با یه وقت گذاشتن بیشتر حسابی و به مرور زمان ازش تمرین حل کنید. مثلاً اگه می‌خواید ۱۰۰ تا تست بزنید، همه رو توی یه روز نزنید و اون رو پخش کنید توی چند روز تا چند باره مرور بشه براتون. با مطلب اگه مدت زیادی درگیر باشید، بهتر یاد می‌گیرید. البته توی این زمینه با یه آدم کار بلد تر هم صحبت کنید.
سوال ۳۰ [توسط محسن]) میخواستم ببینم شما شیوه‌ی خوندن و تست زدنتون چه جوری بود؟
این سوال رو تقریباً بالا توضیح دادم. اول ما باید روی مطالب درس مسلط باشیم. تست جایی برای یادگیری نیست. پس سعی نکنید که بخواهید با تست یاد بگیرید. اول درس را از روی یک منبع خوب (کتاب درسی فراموش نشود) بخوانید. سعی کنید سوالات ممکن را پیش‌بینی کنید، نکته در بیاورید، خوب شیر فهم شوید و مثالها را خودتان حل کنید و به جواب برسانید. الان شما آماده‌ی تست زدن‌ هستید؛ پس بروید سوال ۲ را بار دیگر کامل بخوانید.
سوال ۳۱ [توسط شایسته]) جوابتون کاملا منطقیه ولی مشکل من دقیقا همینه که چطوری ریاضی رو شهودی توی زندگی پیدا کنم؟! برای مثال وقتی میخوام انتگرال بخونم چطوری برای خودم اثباتش کنم؟
والا جواب به این سوال برای من خیلی سخته. ولی می‌دونم که ریاضی رو باید اول درس رو فهمید. اینم کار عجیبی نیست. مفهوم انتگرال، سطح زیر نموداره، مشتق شیب مماسه و … . بعدشم باید مطالب رو یاد گرفت، مثلاً اینطوری انتگرال میگیرن و … . قدم آخر، تمرینه. تمرین زیاد، متناسب با سطح فعلی. مثلاً اگه ضعف دارید لازم نیست برید سراغ کتاب‌های راهنمایی، از تمرین‌های ساده شروع کنید. تمرین کنید؛ تمرین آدم رو استاد می‌کند!
سوال ۳۲ [توسط شایسته]) به نظر شما کسی با وضعیت من بهترین کتاب کنکور چیه؟ چیزی که مفهومی خوندن ریاضی رو بهم یاد بده و کمک کنه که مفهومی خوندن ریاضی رو یاد بگیرم.
توی این مسیر کتاب‌های خوب خیلی کمک میکنن. ولی متاسفانه از این کتاب‌های خوب زیاد نداریم. ولی یه کتابی هست به نام «کتاب‌کلاس دیفرانسیل محمد مهربان» که واقعاً عالیه. ماهیگری که سهله، ماهی‌سازی رو بهتون یاد میده. واقعاً توی مفهومی یاد گرفتن کتاب خیلی خوبیه.
سوال ۳۳ [توسط سهیل]) اگه میشه روش خوندن عریبتونو بگین؟ چه جوری بخونم تا بتونم درصد بالایی بیارم؟
من توی مدرسه یه معلم عربی داشتم ـ همین‌جا هم دستشون رو می‌بوسم ـ که در درجه‌ی اول منو به عربی علاقه‌مند کردن. توی عربی باید اول خودتونو علاقه‌مند کنید، این علاقه‌مندی هم با فهمیدن عربی بدست می‌یاد. دنبال حفظ کردن قواعد نباشید، سعی کنید بفهمید این قواعد از کجا اومدن. عربی مثل ریاضیه. باید استدلال کنید، رد گزینه کنید، به جواب برسید. اصلاً بذارید یه مثال زنده اجرا کنم:
[سراسری ــ ریاضی ــ ۸۷] عین ما لیس فیه تأکید للفعل:
۱) تلاء القاری القرآن تلاوة حسنة.
۲) تدور عقرب الدقائق دورة دائماً.
۳) تحسنت حال امی صباح الیوم تحسناً.
۴) ابتعد عن المعاصی ابتعاداً خائفاً من العقاب.
حالا ببینید من گام به گام این تست رو چه جوری حل می‌کنم:خوب اول یکی از روش‌های تاکید روی فعل مفعول مطلق تاکیدی بود. با نگاهی به گزینه‌های می‌فهمیم که باید جواب همین تیپی باشه. یعنی مربوط به مفعول مطلق تاکیدی؛ بعد می‌گیم که مفعول مطلق تاکیدی مضاف‌الیه یا صفت نداشت. گزینه‌ی اول رو می‌بینیم؛ خوب تلاوة مصدر تلا است و مفعول مطلق است، بعدش برایش صفت اومده، چون از لحاظ جنس و عدد تطابق داره؛ پس تاکیدی نیست. گزینه‌ی ۲ دورة مصدر تدور هست و بعدش دائماً اومده. ولی دائماً از لحاظ جنس مطابقت نداره و تازه مجرور هم نیست که بتونه مضاف‌الیه باشه، پس مفعول مطلق ما تاکیدیه. گزینه‌ی ۳؛ تحسناً هم مصدر تحسنت هست و مفعول مطلق تاکیدیه. گزینه‌ی چهارم، ابتعاداً مصدر ابتعد هست، خائفاً هم بعدش اومده، مثل اینکه خائفاً صفتشه. پس مثل اینکه تاکیدی نیست. پس دوتا گزینه درست شد! اما با نگاهی تیز تر می‌فهمم که خائفاً حاله نه صفت. پس اینم شد مفعول مطلق تاکیدی و گزینه‌ی (۱)‌ جواب این تسته.
البته شاید مثالی که زدم خیلی خوب نتونست شیوه‌ی استدلال رو نشون بده، ولی می‌خوام بگم عربی رو همین‌جوری استدلال کنید. یعنی چیزی رو حفظ نکنید، قواعد رو مفهومی کار کنید. عین ریاضی! برای ترجمه‌ـ‌تعریب و درک مطلب هم مثل چی تست ریخته. فقط دقت کنید ترجمه رو حتماً با رد گزینه برید که اون هم روش‌هایی داره که اگه بخواین می‌گم. پس پیش به سوی عربی ۱۰۰%!
سوال ۳۴ [توسط الهام]) شما برای تست هایی که بلد نبودین از حل المسائل استفاده میکردین یا نه؟ اگه نه پس چه جوری به جواب مسئله ای که اصلا نمیتونستین حل کنید پیدا میکردین؟
خوب، قبل از اینکه این سوال رو بخونین حتماً جواب سوال ۲ رو یه‌بار دیگه بخونید که بفهمید این سوال از کجا اومده. من همه‌ی سعیم رو می‌کردم و روشون فکر می‌کردم، یه عالمه ایده می‌زدم، در نهایت خوب آدم میره سراغ جواب. البته لازم نیست مثلاً ۵ ساعت متوالی روی یه سوال فکر کنید، میتونید سوال رو نگه دارید یه وقت دیگه فکر کنید روشون.
سوال ۳۵ [توسط الهام]) شما ورزش می کردین؟ چه ساعتی می خوابیدین؟ چه ساعتی بیدار میشدین؟ در زمان کنکور شما شب ها تا نزدیکی صبح برای درس خوندن بیدار میموندین یا نه؟
دو هفته مونده به کنکور توی فوتبال با دست راست محکم خوردم زمین! خدا رو شکر چیزیم نشد! (پس معلومه ورزش هم می‌کردم!)
خیلی حواستون به خواب کافی باشه! شب‌های زود بخوابید و صبح‌ها خیلی زود شروع کنید.
من هرگز و هرگز و هرگز برای درس‌خواندن شب‌بیداری نکشیدم.
سوال ۳۶ [توسط الهام]) شما تقریبا از چه ماه‌ی برای کانون ثبت نام کردین؟ چه جوری میشه آزمون های قلم چی رو شرکت کرد و با برنامه خودمون جلو بریم؟ شما با طبقه بندی دروس قلم چی جلو رفتین یا خیر؟
من مدرسمون توی کانون ثبت‌نام کرده بود و من ۱۱ تا آزمون کانون رو دادم و تقریباً یکی درمیون شرکت می‌کردیم. من راستش آزمون‌های کانون رو شرکت می‌کردم ولی با برنامه‌ی کانون نبودم. یادم نمیاد هیچ آزمونی مطابق با برنامه‌ی من بوده‌ باشه. ولی برای محک زدن بد نبود. بیشتر سعی می‌کردم یکی دو روز مونده به قلم‌چی مطالب مونده رو بخونم که کاری اشتباه بود!
سوال ۳۷ [توسط الهام]) در زمان کنکور تقریبا شما چقدر از اینترنت استفاده می کردین؟
من جزء معتادان به اینترنت هستم. ولی زمان کنکور خیلی کمش کردم و روزهای زیادی می‌شد که حتی ایمیلم رو هم چک نمی‌کردم. ولی قطعش نکردم. اینترنت اگه علافتون نمی‌کنه چیز خوبیه ولی اگه وقتتون رو زیاد می‌گیره خیلی خیلی بده. سعی کنید کار با اینترنت و خصوصاً چت رو کم کنید.
سوال ۳۸ [توسط الهام]) شما چه جوری خلاصه برداری میکردین؟
چجوریش که مثل همه! نکات رو روی کاغذ با حذف حواشی بی‌فایده و رسم نمودار و . . . می‌نوشتم. ولی من یه عیبی داشتم و اینکه از خلاصه خوشم نمی‌اومد! به همین دلیل ولش کردم و از روی همون کتاب می‌خوندم. اگه خلاصه‌نویسی رو دوست دارین و با خلاصه‌هاتون حال می‌کنین حتماً انجام بدین که خیلی من ضرر کردم روی این. همچنین دقت کنید خلاصه‌نویسی برای بعضیا خیلی وقت‌گیره چون وسواس دارن، مواظب باشید خلاصه‌هاتون کپی کتاب نشه که شدیداً وقت می‌گیره، وسواس خفن هم به خرج ندین (وسواس داشته باشید ولی نه زیاد)
سوال ۳۹ [توسط الهام]) شما دروس عمومی تون رو کی خوندین؟ قبل عید یا بعد عید؟ چه دروس عمومی و اختصاصی‌تون برای بعد از عید مونده بود؟
دروس عمومی همزمان با دروس اختصاصی در طی سال. قبل و بعد عید! ادبیات ۳، آمار و مدلسازی و بعضی چیزا که یادم نیست برای بعد عید مونده بود. ولی نباید بذارید زیاد بشن.
سوال ۴۰ [توسط امین]) میشه بگین شما ریاضی پایه رو چه طور می خوندین؟
حقیقت اینه که چون من تقریباً توی مباحث ریاضی پایه مشکلی نداشتیم بیشتر وقتم به تست زدن می‌گذشت. اما برای یادگیری خوب این مباحث در درجه‌ی اول کتاب درسی رو خوب توی هر مبحث مطالعه کنید و تمرین‌هاشو حل کنید بعد هم تست بزنید. راستش کتاب خوبی فعلاً برای این مباحث سراغ ندارم ولی اینقدرها هم مباحث سنگینی نیستند. مثلاً همون خلاصه درسهایی که کتاب آبی قلم‌چی داره چیز مناسبیه.
سوال ۴۱ [توسط امیر]) لطفا در مورد دوران جمع بندی مفصل توضیح بدین و بگید چقدر زمان برای این دوران مناسبه؟
دوران جمع‌بندی شدیداً مهمه و برای اینکه هیجان مطلب(!)‌ حفظ بشه میخوام سر موقع کامل در مورد روش خودم که فکر کنم روش خیلی خوبی بود و بدرد خیلی‌ها می‌خوره توضیح بدم. فقط این‌ نکته رو فعلاً داشته باشید که خوبه بعد از عید (اواسط فروردین) به بعد به کار جمع‌بندی برسید. چون واقعاً جمع‌بندی خوب خیلی نتایج رو عوض می‌کنه. منتظر باشید، انشاءالله اگه زنده‌ بودم توی بهمن ماه یک پست کامل در مورد جمع‌بندی می‌نویسم. (البته آقا امیر شما هم اینقدر عجله نکن! به موقع!)
سوال ۴۲ [توسط سهیل]) مثل اینکه دیگه میلی به جواب دادن سوال های ما نداری؟
نه آقا سهیل. واقعاً درسها سنگینه و وقت کم! بیشتر سعی می‌کنم سوالها جمع بشه و بعد همه رو با هم جواب بدم.
سوال ۴۳ [توسط سهیل]) شما چه قدر به کتاب درسی اهمیت می‌دادی؟ چه جوری کتاب می‌خوندی؟ مخصوصا اختصاصی رو؟
کتاب درسی خیلی مهمه. توی دروس عمومی که کتاب رو تا ته باید خوند و جز موارد حذفی از طرف سازمان سنجش آموزش کشور باید همه چیز رو مو به مو مطالعه کرد و مفاهیمش رو بیرون کشید. روش خوندن هم خوب برای هر کسی فرق می‌کنه ولی من همین طوری دیمی می‌خوندم دیگه! ولی در مورد دروس اختصاصی متاسفانه توجه به کتاب خیلی کمتره. توی شیمی خوب به هر حال باید کتاب شیمی رو مثل دینی بخونید! کتاب فیزیک و ریاضیاتتون رو هم سعی کنید یکی دوبار بخونید مخصوصاً فیزیک که هر سال یکی دوتا سوال حفظی از فیزیک توی کنکور هست. کتاب درسی شدیداً مهمه. مطالبی که توش هست و بچه‌ها بهش توجه نمی‌کنن تقریباً همیشه سوال هستند. تمرین‌ها و مثالهای کتاب درسی رو جدی بگیرید و همه رو حل کنید. اگه توی مبحثی مشکل دارید، از کتاب درسی شروع کنید.
سوال ۴۴ [توسط الهام]) میخواستم بدونم چی کار کنم تا سرعت تست زدنم در فیزیک زیاد بشه؟
این سوال رو توی سوال شماره‌ی نه جواب دادم. حتماً اون رو بخونید. کلاً برای سرعت عمل باید صبور بود و تست‌ زیاد حل کرد. سعی کنید هنگامی که توی زمان تست می‌زنید زمان رو کمتر از حد معمولی در نظر بگیرید، مثلاً ۱ دقیقه برای هر تست ریاضی و ۴۵ ثانیه برای هر تست فیزیک. با اینکه احتمالاً در این حالت وقت کم میارید ولی این رقابت با خود، رقابت خیلی خوبیه و باعث میشه سریع بشید.
سوال ۴۵ [توسط میثم]) اگه ممکنه کتابی برای گسسته که آن را مطالعه کردید و مناسب بود رو نام ببرید.
من گسسته‌ی مهر و ماه رو قبل از عید و گسسته‌ی خوشخوان رو توی عید کار کردم. کتاب گاج گسسته هم کتاب خوبیه، باقی کتاب‌ها رو ندیدم.
سوال ۴۵ [توسط مهرداد]) میگم شما وقتی میخواستین یک کتاب رو دوباره کامل دوره کنین چی کار میکردین؟ ۳-۴ هزار تست دوباره میزدین ؟
مثلاً برای مرور شیمی‌ پیش‌دانشگاهی (۱) یه بار این‌کار رو کردم و شب قبل امتحان ترم شیمی کلش رو دوباره زدم. ولی در اصل تئوریم این بود که اگه توی مبحثی مشکل داشتم، کل تست‌هاش رو دوباره می‌زدم ولی برای قسمت‌های دیگه به همون تست‌های علامت‌دار خودم اکتفا می‌کردم.
سوال ۴۶ [توسط پارمیس]) من همیشه آخر آزمون وقت کم میارم همیشه ام به همین خاطر درصدای شیمی و گاهی فیزیکم بد میشه، توی عمومیام سر زبان وقت کم میارم. وقتیم وقت می‌گیرم گاهی اونقدر تو سوال غرق میشم که کلاً یادم میره سر آزمونم، اگه میشه کمکم کنین.
جواب سوال ۹ و ۴۴ رو بخون. سرعت عملت رو باید با صبر و حوصله و به مرور زیاد کنی و نباید در اینکار عجله کنی، ممکنه حتی تا اواخر سال این فرآیند طول بکشه. توی آزمون‌ها همیشه سعی کنید سریع تست‌های دشواری که حدس می‌زنید وقت گیر هستند رو رد کنید. این جمله‌ی آخری کلید تنظیم وقت توی کنکوره.
سوال ۴۷) راستش من توی ارتباط معنایی ادبیّات فارسی شدیداً مشکل دارم. یعنی شک می کنم که مثلاً مقصود از یه بیتی چیه یا با کدوم بیت تناسب داره. به نظر شما بهترین راه حل چیه؟
بهترین راه‌حل تمرینه، مثل بقیه چیزها. کتاب ادبیاتی که معرفی کردم (ادبیات فارسی پیش‌دانشگاهی (۱) دکتر کوروش بقایی ـ مبتکران) کتابیه که واقعاً خوب تالیف شده و تست‌های ارتباط معنایی و آرایه‌هاش واقعاً برای کنکور عالین. البته کتابهای دیگه‌ای هم هستن که من ندیدم ولی این کتاب واقعاً اصولی تالیف شده و سلیقه‌ای نیست. به نظرم اگه این کتاب رو خوب و با دقت کار کنی این مشکلت حل می‌شه.
سوال ۴۸) من توی محاسبات مخصوصاً تو فیزیک خیلی مشکل دارم. بار ها شده که توی آزمون های کانون توی تله ی آموزشی افتاده باشم. اون هم همش مثلاً به جای ۳۰۰۰ ،۳۰۰ رو انتخاب می کنم یا یک دوم منهای یک چهارم رو می زنم یک دوم! برای این چی کار کنم؟
اوه! این مشکل ۹۹ درصد بچه‌هاست فقط مقدارش با هم فرق می‌کنه. در درجه‌ی اول پیشنهاد می‌کنم این اشتباهاتت رو مشخص کنی و هر از چند گاهی یه نگاه به اون‌ها بندازی، اینطوری طبق ضرب‌المثل مار گزیده از ریسمان سیاه سفید میترسه، حواست رو بیشتر جمع می‌کنی. روی تمرکزت هم باید کار کنی و بیشتر بتونی متمرکز بشی. ضمناً وقتی تست زیاد بزنی خود به خود این معضل رفع میشه و نباید زیاد نگرانش باشی.
سوال ۴۹ [توسط پریناز]) حرفات تکراریه.
بله‌، هم برای من و هم برای شما. این حرف‌ها رو همیشه می‌شنویم ولی کسایی موفقن که به اون‌ها عمل می‌کنن، نه اینکه به بهانه‌ی تکراری بودن اونها رو رها می‌کنن!
سوال ۵۰ [توسط خواب‌های پریشان]) می خواستم بدونم شما چه طوری وقتی کتاب تستی رو می زدید، تست هارو علامت‌گذاری می کردید؟ فقط کنار غلط زده ها علامت می گذاشتید؟
خوب، سوال خیلی خوبیه که یادم رفته جواب بدم. علامت زدن برای مشخص کردن تست‌های خوب و بدرد بخوره. ممکنه من یک تست رو غلط حل کنم ولی این تست هیچ نکته‌ی خاصی نداشته و من فقط یک اشتباه کوچک محاسباتی کردم. پس این اصلاً نیاز به علامت زدن نداره. ولی ممکنه تستی رو درست زده باشم ولی نکته‌ای داشته که حدس می‌زنم یادم می‌ره پس علامتش می‌زنم. توی این کار نباید افراط و تفریط کرد چون ممکنه تست‌ها اینقدر زیاد بشن که دیگه نشه مرورشون کرد! تست‌های خوب رو جدا کنید که ارزش مرور دارن.
سوال ۵۱ [توسط خواب‌های پریشان]) شما با دفتر برنامه ریزی به روش قلمچی موافقید؟
من با برنامه‌ریزی کلاً موافقم؛ زیاد اینش فرق نداره. مهم وجود برنامست.
سوال ۵۲ [توسط خواب‌های پریشان]) با چند کتاب تست همزمان زدن موافقید؟
من خودم توی بعضی درسا اینطوری بود، البته نه زیاد همزمان مثلاً اول کتاب آسون رو می‌زدم و یکی دو هفته بعد کتاب سخت‌تر. این کار خوبه ولی به شرط اینکه ۱) کتاب دوم واقعاً مطلب جدید داشته باشه؛ ۲) کتاب اول رو برسید تموم کنید، نه اینکه به هر کتاب یه گازی زده باشید!
سوال ۵۳ [توسط یاسمن]) تراز کنکورت چند بود؟
۱۳۶۸۸
سوال ۵۴ [توسط یاسمن]) بیشتر در منزل مطالعه می‌کردی یا کتابخانه‌؟
توی خونه بیشتر و توی مدرسه مدت کمی. نمی‌تونستم توی جایی که بقیه بهم نگا می‌کنن خوب بخونم!
سوال ۵۵ [توسط نیلوفر]) من یک مشکل فوق العاده وحشتناک دارم اینکه نمیتونم سر کتاب بشینم همچین که نیم ساعت درس می‌خونم عین فنر از جام می پرم میرم سراغ کارای الکی مثلا یه لیوان آب می‌خورم بعد همینطوری یه لیوان آب خوردن یه ساعت طول میکشه!من دقیقاً در دانشگاه اینطوری شدم! این مشکل شاید یه بخشش انگیزه‌یی باشه و یه بخشش مربوط به عادت نداشتن به زیاد پشت میز نشستن. راهش به نظر من تمرینه. با خودتون قرار بذارید که ۱/۵ ساعت پشت میز بشینید و به اون عمل کنید و این کار رو تمرین کنید! هر وقت خواستید پاشید، با نفستون مبارزه کنید. سعی کنید کارایی که باعث از بین بردن تمرکز میشن رو هم از خودتون دور کنید. بینید؛ شما هدف بزرگی دارید و باید براش زحمت بکشید.
کار دیگه‌ای هم که میشه کرد اینه که توی جوهای خفن مثل مدرسه و اینا درس بخونید (البته اگه امکانش هست) شاید اینطوری انگیزتون بیشتر بشه.
سوال ۵۶ [توسط سهیل]) میخواستم بگم اگه میشه جمع بندی عیدو یه توضیح مختصر بدین که ببینیم کلا می‌خوایم چی کار کنیم تا توی این فرصت باقی مانده تا عید یه کمی خودمونو برسونیم! جدید!
این که شما می‌خواین چی‌کار کنین دیگه ربطی به من نداره! ولی کاری که من کردم بر مبنای آزمون زدن بود که به موقعش توضیح می‌دم؛ به نظر خودم برای شخص خودم خیلی تاثیر داشت. فقط برای این‌کار باید تا اواسط فروردین حجم اصلی دروس تموم شده باشن.
سوال ۵۷ [توسط مریم]) البته هم مشکل من هست و هم دوستم. اینکه مثل قبل ، حوصله درس خوندن رو ندارم. زیاد بازی گوشی می‌کنم. از صبح که از خواب بیدار می شم تا شب کلی از وقت های مفیدم رواز دست میدم. نه استراحتم استراحته نه درس خوندنم درس خوندنه. به نظر شما باید چی کار کنیم؟ جدید!
خیلی جالبه. این روزها همه این سوال را می‌پرسند(!). مشکل خیلیهاست و از جمله خودم در همین مقطع زمانی. یه جوری زمان عجیبیه این وقت. برای این حالت، چندتا دلیل میتونه وجود داشته باشه، یکی سوال ۵۵ رو ببینید. یکی دیگه خسته‌شدن و اصطلاحاً بریدنه. مخصوصاً وقتی که آدم نتیجه‌ی دلخواهش رو توی آزمون‌ها نمی‌گیره؛ من را‌ه‌حل خاصی به نظرم نمی‌رسه جز اینکه یک روز کامل رو به استراحت و تفریح بدون دغدغه درس اختصاص بدین. با دوستاتون برید برون و از این جور کارها. برای ادامه‌ی کار هم سعی کنید هر شب برای روز بعد یک برنامه‌ی مکتوب بنویسید و دقیقاً مشخص کنید که چه‌کارهایی می‌خواهید بکنید. زمان‌های استراحتتون رو با کارهای موردعلاقه‌ی خودتون پر کنید و به خودتون بگید تنها در صورتی اون‌کار رو می‌کنید که ساعت قبلش رو خوب خونده باشید. البته به نظرم این حالت مقطعیه ولی باید خودتون حلش کنید!
سوال ۵۸ [توسط پیمان]) میشه یه روش برای خوندن عربی بگین؟ جدید!
خوب؛ سوال ۳۳ رو اول بخونید تا بقیش رو بگم.
اول سعی کنید یک مرجع مناسب برای قواعد و دستورزبان پیدا کنید و اون رو مطالعه کنید تا درس رو یاد بگیرید. اما اگه با عربی مشکل داشته باشید شاید بهتون کمک نکنه؛ پس سعی کنید قواعد رو برای خودتون اثبات کنید. مثلاً با خودتون فکر کنید که چرا این قاعده وجود داره و سعی کنید اون رو بفهمید (خیلی از قواعد عربی همچین حالتی دارن که با فکر کردن میشه خوب فهمید). از این مرحله‌ی درک قواعد و فهمشون راحت نگذرید. بعدش می‌تونید به تست زدن برسید؛ فقط قسمت اول رو خوب اجرا کنید. برای تست‌های ترجمه قواعد کارگاه ترجمه‌ها رو دربیارید و یه جا خلاصه کنید. از اون‌ها برای رد گزینه استفاده کنید. مثلاً ترجمه‌ی افعال در عربی یه سری قاعده داره؛ برای رد گزینه‌ هم ابتدا به فعل، بعد به موصوف صفت و مضاف مضاف الیه، ضمایر، جمع مفرد، معرفه نکره و قواعد توجه می‌کنیم (این یه جمله خیلی مهم بود!)
سوال ۵۹ [توسط فرهاد]) شما در درس هندسه پایه چقدر قوی بودین؟ جدید!
سوال ۲ و ۲۶ رو بخون فرهاد خان!
سوال ۶۰ [توسط گل‌پر]) هیچ وقت شده بود که یه آزمون آزمایشی رو خراب بدی و برای مدتی دچار “نهیلیسم” (!) بشی؟ جدید!
راستش من وقتی نتیجم خوب می‌شد اینطوری می‌شدم. ولی وقتی نتیجم بد می‌شد اصلاً ناراحت نمی‌شدم، چون برام مهم نبود! مثلاً یه بار که رتبم ۳۰۰ شده بود، به خودم گفتم : «آخ‌جون، وقتی باهام مصاحبه کردن، میگم من یه بار ۳۰۰ شدم، ۲۹۹ نفر از من بهتر بودن ولی من تونستم ۱ بشم!» جداً آزمون‌ها اصلاً مهم نیستن، هدفتون کنکور باشه، آزمونام برای محک زدن!
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0
سوال ۶۱ [توسط عارف]) تست [عمومی] هم میزدی؟ مثلا تست دینی به چه دردی میخوره؟ هر کی به متون کتاب مسلط باشه میتونه ۱۰۰ بزنه.خلاصه توجیهم کن. جدید!
حرفت تا حدی درسته. مخصوصاً توی دینی، چون سیستم تستها خیلی عوض شده و کتابهایی که جدیداً نوشته شدن ممکنه سلیقه‌ای باشن. جدای از این مطلب توی دینی، تست زدن اهمیت خیلی کمتری داره از خوندن. تست فقط به درد این می‌خوره که احیاناً نکته‌ای رو جا ننداخته باشین. یعنی سعی کنین توی دینی، بیشتر بخونید، نکته دربیارید، آیه‌ها رو بررسی کنین و . . .. برای درسهای دیگه هم من ادبیات همون کتابی رو می‌زدم که بالا گفتم تا ارتباط معنایی و آرایه‌هام قوی بشه. بقیه مطالب هم که باید خونده بشن. در مورد زبان و عربی هم تست خیلی مهمه؛ البته اونجا هم باید درس رو خوب بخونین اول. ضمناً تست‌های کنکورهای گذشته واجبه زدنشون!

سوال ۶۲ [توسط فرهاد]) شما برنامه ریزیتون هر هفته میریختی یا هر یک ماه یک بار؟ برنامه ربزی خوب چه برنامه ایست؟ و سوال بعدی اینه که شما برنامه فوتبال،فیلم تماشا میکردی؟ جدید!
من برنامه‌ی کلی ماهم و هفته‌ام (چیارو باید بخونم) مشخص بود. بعدش هر شب که می‌خواستم بخوابم، بر اساس کارهایی که باید توی هفته انجام می‌دادم، برای فردام برنامه دقیق ساعتی می‌چیندم و طبق اون روز بعد رو درس می‌خوندم.
برنامه‌ی خوب برنامه‌ای که اولاً متناسب با وضعیت خودمون باشه، ثانیاً بهش عمل بشه!
بله، ولی از روی برنامه! (سوال ۲۳ رو ببین)
سوال ۶۳ [توسط فرشاد]) آیا بدون کلاس کنکور هم میشه رتبه زیر ۱۰۰۰ یا ۵۰۰ آورد؟ جدید!
با ارده، پشتکار و توکل هر کاری میشه کرد؛ مگه چندتا از رتبه‌های یک رقمی کلاس کنکور می‌رفتن؟ من که نرفتم! این چیزها همه کمک کننده هستن ولی تعیین کننده خودتونید.
سوال ۶۴ [توسط mjbbaha]) سلام من زبان فارسی رو چی بخونم؟ جدید!
من از کتاب قلم‌چی‌ـ‌همگامان استفاده می‌کردم؛ کتاب خوبی بود، تست و درسنامه داره، فکر کنم خوب باشه. حداقل منبع بهتری نمی‌شناسم. البته انگار زبان فارسی گاج هم کتاب خوبیه. بپرسید از دوستاتون. البته من تستهای کنکور سالهای قبل رو هم کار کردم که خیلی تستهای خوبی برای تمرین زبان‌فارسی هستن.
سوال ۶۵ [توسط مهرداد]) اون مطلب جمع بندی رو نمی نویسین؟ بهمن شد! جدید!
یه جوری میگی بهمن شد انگاری شد خرداد! چه‌قدر عجله دارین!
سوال۶۶ [توسط میلانی]) شما تست های تالیفی هم می‌زدید؟ تست های سال های گذشته کنکور کافی نیست؟ مثلا خود شما برای فیزیک چند کتاب تست داشتید و چندتاش تست تالیفی داشت؟
این‌که کافی هست یا نه بستگی به خود آدم داره. اگه می‌بینید به تست‌های کنکورها کاملاً مسلطید، خوب بهتره تست تالیفی هم بزنید تا قوی تر بشید.
سوال ۶۷ [توسط میلانی]) شما با تست زنی معکوس موافقید؟
والا ما که از کارا نکردیم! بهتره از کسایی که رتبشون بهتر از من شده بپرسید شاید اونا استفاده کردن!
سوال ۶۸ [توسط احمد]) من در زبان انگلیسی از نظر مکالمه هیچ مشکلی ندارم اما در تست زدن و آزمونهای آزمایشی زبان را خب نمی زنم. چه توصیه ای به من دارید؟
خوب هدف کتاب درسی لغت و گرامره و نه مکالمه و همین هم توی کنکور مهمه. پس بهتره لغت و گرامر رو خوب بخونید و برای لغت‌ها تکرار داشته باشید تا خوب مسلط بشید، بعد باید وقت بیشتری روی تست زدن بزارید. زبان یکی از سهل‌الوصول ترین درس‌های کنکوره.
سوال ۶۹ [توسط نیلوفز]) یخواستم درباره همایشهایی که بعضی دبیراتو خرداد میذارن سوال کنم.عربی دکتر بوذری رو که سوالاش رو من دیدم (شرکت نکردم البته ولی سوال‌هاش رو زدم) رو تایید می‌کنم که واقعاً خوبه. بقیه درس‌ها رو من خبر ندارم و باید از کسایی که رفتن و تجربه دارن بپرسید.
سوال ۷۰ [توسط میلانی]) یعنی در کل ، نکات لازم را برای تست زدن در کتاب های تست می توان پیدا کرد؟
همه‌ی نکات و مطالب از کتاب‌های درسی و با کمک کتاب‌های کمک آموزشی امکان پذیر است.
سوال ۷۱ [توسط افشین]) سرعت مطالعه ی من مخصوصن زیست وسایر حفظیاتم خیلی کنده. لطفاً راهنمایی کنید.وسواستون رو بذارید کنار؛ در زمان خوندن هم تمرکز داشته باشید و خسته نباشید، دیگه مشکلی نیست و هر سرعتی داشته باشید خوبه.
سوال ۷2 [توسط بوتیمار]) سوالات در سطح تیم ملی ایران بود ولی جوابادر سطح تیم ملی افغانستان!دمت گرم! دو ساعت داشتیم با بچه‌ها می‌خندیدیم!
سوال ۷3 [توسط زهرا]) سلام، می شه لطفا نظرتون و در باره ی سوالات ریاضی ۸۷ بگید؟
یه سری سوال زیاد وقت گیر و محاسباتی و واقعاً از کتاب درسی. خیلی خوب بود؛ گریه من یکی رو در آورد سر جلسه!
 

maral-riazi

New Member
ارسال ها
294
لایک ها
112
امتیاز
0

اینم فهرست حذفیات کنکور امسال:


فهرست حذفيات دروس عمومي

قرآن و تعليمات ديني 2 (دين وزندگي 2)

ا- فعاليتها: شامل نمونه يابي درصفحات 15، 23 و156 - ذکر نمونه‌ها درصفحه 141 - کشف عوامل درصفحة 189

تفکر در صفحات63 و174- خودکاوي درصفحات 97، 100، 130، 131 و 141- مقايسه در صفحه102- تطبيق در صفحات 132، 150، 159، 176 و181-

بررسي در صفحات 140، 148، 172، 185- پيام آيات در صفحه 161

2- پيشنهادها: در صفحات 18، 29 تا 33، 43، 55، 66، 75 تا 77، 85، 92، 118، 133، 167 و 178

3- ترجمه‌هايي که در مقابل آيات در کتاب نوشته شده است.

4- ياد آوري‌ها و متون ادبي و انگيزشي مانند يادآوري در صفحات 9، 109 و 121

5- تركيب‌هاي شيميايي آب و دي اكسيد كربن در صفحات 13 و14

6- متن صفحات 34، 36، 54، 194 و شعر صفحه 65

7- پاورقي‌ها و بخش‌هاي براي مطالعه

قرآن و تعليمات ديني 3 (دين وزندگي 3 )

1- كليه پيشنهادها، يادآوريها، گامها، پاورقي‌ها و بخش‌هاي براي مطالعه

2- فعاليتها: شامل تکميل در صفحه 11- نمونه يابي درصفحات193 و196 - بررسي در صفحات 21، 151،220 و 235- جستجو در صفحه 53 - تطبيق در

صفحات 61 و 175 - خودکاوي در صفحات 140 و 195 - مقايسه در صفحه 148 - برنامه‌ريزي در صفحه 156 - انديشه در صفحه 169 - طبقه‌بندي در

صفحات 215 و219 - راه‌حل در صفحه 223- شناسايي عوامل در صفحه 236 - ذکر نمونه 180

3- اشعار: درصفحات 41 ، 44 و 48

4- ترجمه‌هايي که درمقابل آيات در کتاب نوشته شده است.

معارف اسلامي( دين وزندگي) پيش دانشگاهي

1- يادآوري: در صفحه 3 و متن صفحه 91

2- فعاليتها: استدلال در صفحه 17- حل مسأله در صفحه 18 و138- تفکر در آيات در صفحه 28 - بررسي در صفحات33، 52، 53، 72 و 177- برنامه ريزي

در صفحات 33 و 45 - ذکر نمونه‌ها در صفحات 41 و 66 - خود ارزيابي در صفحات 41 ، 49 و54 - خودکاوي در صفحه 42 - پيشنهاد در صفحه56 - تطبيق

در صفحات 71، 139، 155و 159 - مقايسه در صفحات 37 و 117- نمونه‌يابي در صفحه 175- هم‌انديشي در صفحه 172 و180

3- برداشت: در صفحات 121 تا128، 130 تا 133 و 161 تا 164

4- ترجمه‌هايي که در مقابل آيات در کتاب نوشته شده است.

5 - پاورقي‌ها و بخش‌هاي براي مطالعه

فهرست حذفيات دروس تخصصي گروه علوم رياضي

آمار و مدلسازي سال دوم، فصل هشتم.



[JUSTIFY][font=tahoma,geneva,sans-serif]دروس تخصصي گروه علوم تجربي

آمار و مدلسازي سال سوم، فصل هشتم.[/font]
[/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=tahoma,geneva,sans-serif]دروس تخصصي گروه علوم انساني

- آمار و مدلسازي سال دوم، فصل هشتم

- اقتصاد سال دوم، کليه مطالب با عنوان «مطالعه آزاد» در صفحات 77، 85، 88 و 89، 97 تا 102، 121 تا 123 و 147 تا 151

- عربي (2) (علوم انساني)، دو درس 9 و 18

- جامعه شناسي (2) سال سوم، کليه مطالب با عنوان «براي مطالعه بيشتر» - تصاوير و نمودارها

- علوم اجتماعي پيش دانشگاهي، تصاوير، نمودارها، جداول، نقشه‌ها و مطالب کادرهاي رنگي[/font]


Ali1993 گفت
maral-riazi گفت
جواب میشه گزینه ی 1 ؟
نه !
چرا؟!!!!!!!!! میشه لطف کنید جواب سوال رو با توضیحش بذارید؟ [/JUSTIFY]
 

zek

New Member
ارسال ها
455
لایک ها
124
امتیاز
0
از چند هفته پیش دوستم میخواد اینارو بیاره تا من کپی کنم !!! هنوز نیاورده !!!!!!!!!!!!!!!!
خیلی ممنون

چیز خاصی هم حذف نشده !!!فقط آماره دیگه !! همونم غنیمته !!
 

Ali1993

Well-Known Member
ارسال ها
375
لایک ها
369
امتیاز
63
maral-riazi گفت
[JUSTIFY]
Ali1993 گفت
maral-riazi گفت
جواب میشه گزینه ی 1 ؟
نه !
چرا؟!!!!!!!!! میشه لطف کنید جواب سوال رو با توضیحش بذارید؟ [/JUSTIFY]
چون اف یک منهای یک انم عضو کیوئه . تابعی که 2 ضابطه ای باشه ، یه ضابطه برای کیو و اون یکی ضابطه برای کیو پریم میشه مثال نقض گزینه های 1 و 2 و 3 .
یه سوال عین همین تو آزمون جامعه امروزمون اومد من ... با این که این نکته رو دیده بودم همین اشتباه رو کردم .
 

saeedkh

New Member
ارسال ها
92
لایک ها
3
امتیاز
0
اقا راسته میگن تو ازمون بعدی قلمچی 5 سوال دشوار(به گفته ی بچه ها ) داریم
 

zek

New Member
ارسال ها
455
لایک ها
124
امتیاز
0
بابا این دینی پیش چی بوده و ما خبر نداشتیم.5 درس اول یه طرف ، درس ششم هم یه طرف !!!!!

دبیر ما این درس ششو سه جلسه درس داد که من دو جلسشو غائب بودم ....

آخرشم نفهمیدم چی شد !!!
 

p-ghajari

Well-Known Member
ارسال ها
1,068
لایک ها
311
امتیاز
83
من الان یک نگاه کلی به کتاب دینی کردم...بیخیال شدم..انداختم اونور..

تف به ذات تو حید ذاتی..
 

saeedkh

New Member
ارسال ها
92
لایک ها
3
امتیاز
0
p-ghajari گفت
من الان یک نگاه کلی به کتاب دینی کردم...بیخیال شدم..انداختم اونور..

تف به ذات تو حید ذاتی..
و تف به افعال توحید افعالی
 
بالا