پاسخ : بررسی المپیاد آزمایشی شیمی 29 اردیبهشت 1390
خب من اومدم!!
11- S2F2 تو حالتی کاملاً پوشیده میتونه مسطح باشه!
من نگفتم BH3CO مسطحه... شما همچین چیزی میبینید؟!
Al2CL6 به حالت دیمر، به هیچ وجه مسطح نیست!! شکلش عینه B2H6 هست... اینو مطمئن باشین!:87:
و اشتباه من!!! طبق گفته صحیح مهرافشان، شکل وسط ردیف بالا، مسطح نیست! منِ .... هیدروژنارو در نظر نگرفته بودم! ببخشید!
پس، میشه "ب"
12-کاملاً بازم گفته مهرافشان صحیحه!! من حالت اینکه یه اتیل رو کربن وسطی باشه رو نگفتم...!!!
پس، میشه "الف"
13- بازم حق با شماست... من همه نکاتی که شما گفتید رو در نظر گرفته بودم، حواسم بود... ولی بار M رو 1+ در نظر گرفته بودم!! اگه معادله رو با 2+ حل کنیم، میشه گزینه "الف"
14- اینو مطمئنم!! مولکولایی مثل ALCl3 و HF در فازهای گازی بصورت دیمر (و حتی پلیمر!) در میآن!!
پس میشه "د"
15- سئوال 15 منظور واقعاً مجموع پیوندهای C---O هست؟؟ من که نمی دونم واقعاً... ولی اگه اینجوری باشه، میشه "الف"... اگر هم منظور یکی از اونا هست، میشه "ب"... حالا دیگه خیلی رو این گیر ندین!! مهم اینه که نکته سئوال رو گرفتیم!
16- من که نمی فهمم شما چی نوشتین!! عکساتون لود نمی شه!! ولی بهرحال، من هنوزم میگم میشه "ج"!
17- گزینه صحیح: "الف"!!! طبق معمول، به پست مهرافشان مراجعه کنید!!! :97:
18- این که هیچی...
19- من واقعاً نمیدونم چرا نوشتم "ب:23:"... خودمم زدم "ج"!! :205: مسلمه که هگزانول، بیشتر میچسبه تا اون الکل شاخه داره!!!
20- اینم که پخ...!:193:
21-
سواله 21 رو من زدم الف!!! سرعته میعان تو یه ظرفه در بسته همیشه ثابته و سرعته تبخیر هم در جهته رسیدن به تعادل ( همگام با سپری شدنه زمان) می ره که با سرعته میعان یکی شه!!! با افزایشه دما هم طبقه سینتیک و اینا، سرعته همه ی واکنش ها افزایش پیدا می کنه!!!
اگه اینی که تو میگی درست باشه، با این حساب، اگه تو یه ظرف دربسته آب بریزیم و صبر کنیم، مقدار آب باید زیادتر بشه تو ظرف!! چون اولش سرعت میعان که ثابته، بیشتره از سرعته تبخیر!!! بعدشم نهایتاً با هم مساوی میشن و به تعادل میرسن!! نمی دونم... شایدم من دارم اشتب می کنم!!
سوال 21 به نظر من باید "د" بشه
فرض کنید توی دمای ثابت در یک ظرف در بسته آب میریزید.خوب در لحظه اول سرعت میعان چقدره؟
خوب معلومه دیگه صفره چون اصلا چیزی تو فاز بخار وجود نداره که بخواد میعان بشه:106:
پس رفته رفته همین طور که مایع داره تبخیر میشه سرعت میعان هم بیشتر میشه تا جایی که سرعت هر دو
طرف یکسان بشه و در اینجا یه تعادل داریم
در ضمن سرعت تبخیر با دما رابطه مستقیم داره پس گزینه "د" میشه
با تیکه اول حرفت موافقم!! رو تیکه دومشم حرفی ندارم... ولی دقت کن... اون نموداره داره به سمت یه مقدار ثابت میل میکنه... این یکم به نظر من غیر عادیه... مثل این میمونه که شما یه ظرف بسیار بسیار بزرگو که درش بستس، شروع کنیم به حرارت دادن... خب اولش همینجوری تبخیر میشه... میشه... میشه... فشار روشم همینجوری داره زیاد میشه... پس به جوش نمی آد... ولی این که نمودار میرسه به یه نقطه ثابت، اینو میرسونه که از یه دمایی بالاتر، هرچی آبو گرمتر کنیم، بازم تو تعادل بمونه... (چون سرعت میعان با تبخیر برابر میشه...)
ولی ظاهراً بر اساس گفته های مستر توکلی، باید همون "د" بشه دیگه!!! ولی ممن قانع نشدم... :33: دلیلشم همین بالا گفتم!! حالا یکی بیاد مارو قانه کنه!!! :160: