من از 11 شروع می کنم، تا هرجا که دیگه حوصلم شد!!
11- بجز Al2Cl6 و BH3CO، بقیه میتونن مسطح باشن... مگه نه؟؟ میشه 5تا
12- چون هردو گروه عاملی انتهایی هستن، پس از فرمولش یه COOH و یه COH کم می کنیم، میمونه C3H6... "چهار تا حالت" بیشتر نداره... یکی اینکه 3 تا متیلن پشت هم باشن... یکی اینکه دوتا پشت هم باشه و یه شاخه متیل طرف اسید باشه... یکی دوتا کربن پشت هم باشه و متیل طرف آلدئید باشه... آخریشم اینه که یه کربن وسط باشه، دوتا متیل بیاد روش...
13- معادله واسه عدد اکسایشاشون میذاری حل میکنی، میشه 1 معادله 2 مجهول... حالا میشه دوکار کرد... نسبت x/y رو از رو گزینه ها انتخاب کنیم، ببینیم حاصل x+y تو کدوم گزینه با نسبت قبلیش میخونه... یا اینکه برعکس، جمعشونو بذاریم معادله دوممون، ببینیم نسبتش با کدوم جمعش میخونه... البته راه اولی آسونتره... خلاصه... من آوردم "ج"!
14-تمامی گزینه ها در نگاه اول درست بودن (نگاه اول خودم!) ولی در نگاه دوم (بازم خودم!!)،:39: دیدم که بار قراردادی کلر تو Al2Cl6 ممکنه عوض شه، ولی عدد اکسایشش ثابته! واسه همین زدم "د"!
15-اینو زدم "ب"
16-این سئوال به نظر من یه مشکل کوشولو :223:داره! اگه یه 4 ضربدر همه 227ها بکنیم، جواب درست میشه "ج"!
17- این میشه "ب" چون به ازای یه مول سدیم اکسید، 4 مول یون تولید میشه و تو محلول 2 مولال (2برابر مولالیته HCl) به حجم نیم لیتر، باید یه مول سدیم هیدروکسید باشه، (2 مول یون، که میشه 4 مولال) پس باید نیم مول Na2O بریزیم... یعنی 31 گرم دیگه...!
18- من که معادله نوشتم برای موازنش...:26: اگه خواستین، معادله هایی که نوشتمو میذارم براتون... ولی الآن جداً حسش نیست! جواب میشه 20... ضرایب به ترتیب میشن: 40و20و3و60و40و10
19- یادمه یکی از رقیبام(!) که همشهریمم هست، بهم گفت که شیشه تو آب حل نمی شه، ولی پیوند هیدروژنی قوی ای باهاش برقرار می کنه! اینجام دقیقاً همینه... هرچی این پیونده قویتر باشه و سهل التشکیلتر(!!!!) باشه،:35: قطره بیشتر می چسبه و آرومتر میاد پایین... پس میشه گزینه "ب"
20- میایم جرم یه واحد تکرارشونده رو حساب می کنیم... یعنی C10H8O4 جرمشم میشه 192... حالا 32 تقسیم بر این عدده، ضربدر عدد آووگادرو! میشه "ج"
21- برای این سئوال، بهتره دست بکار شیم!! :221: یه آینه کوچیک بیارین... بذارین موازی محور سرعت نمودار سمت چپی... حالا کاغذ رو 90 درجه بچرخونید و هرچی تو آینه میبینید، شکلشو رو یه کاغذ دیگه بکشید! البته راه آسونتری هم هست! مثلاً کاغذ رو از پشت به طرف نور بگیرید و بچرخونید...
مسخره بازی بسه دیگه...! نموداری رو که از بالا بدست میاد رو بذارین جلوتون... نمودار A میشه میعان... چون با گذشت زمان سرعتش زیاد میشه...(اولش که هیچی بخار تو ظرف نیست... پس سرعتش از صفر شروع میشه، ولی شیبش زیاده... ولی بعدش شیبش کم میشه... ) آخرشم میرسه به محل طلاقی (یا تلاقی؟؟) نمودار با B که نقطه تعادله و سرعت رفت و برگشت (تبخیر و میعان) برابره! نمودار B هم تبخیره... آخه سرعتش فک نکنم بجز دما به چیز دیگه ای بستگی داشته باشه... :217:اینجام که دما نداریم...! پس اینقدر با سرعت ثابت تبخیر میشه تا به تعادل برسه!
اما نمودار C... به نظرتون چرا C نمیتونه مربوط به تبخیر باشه؟؟ نظر من اینه... اگه یه ظرف در بسته که تقریباً پر از مایع باشه رو همینجور گرم کنیم، هیچوقت میشه که تبخیر سرعتش ثابت بشه؟؟ نه... چرا؟؟ چون هر دمایی یه فشار بخار داره... اول فشار بخار میرسه به فشار در دمای T1، بعدش مایع یکم گرمتر میشه... فشار بخارش تو اون دما از فشار بخار روی سرش بیشتره... پس بازم تبخیر میشه... پس همواره با بالارفتن دما، تبخیر به میعان ارجحیت داره... یعنی هیچوقت به تعادل نمی رسه، مگه اینکه مایع تو ظرف تموم شه! وگرنه همینطور پشت سر هم بخار میشه...
C برای میعان هم که...!
البته همه اینا (مخصوصاً سئوال 21) تخیلات شخصی خودم بود! لطفاً فقط بخونید و لذت ببرید، اصلاً عصبانی:81: نشید! گفتم دور همیم مجلس گرم شه!!!:94:
سواله یک رو من یه مشکلی با توضیحاته شما دارم!!! مگه وقتی می گه الکترون خواهیه کدوم بیشتره، نباید ساختاری رو انتخاب کنید که بیشتر تمایل به گرفتنه الکترون داره؟؟؟؟؟ خوب تو اینا که به نظرم so2 کمتر از ساختارای دیگه خواهانه الکترونه!
سواله 9 به نظرم دلتا n باید بشه منفیه یک نه یک!!! گفته تغییر انرژی به اندازه ی rt از تغییراته آنتالپی بیشتره! پس طبقه
دلتا n باید -1 باشه تا انرژی درونی rt تا بیشتر از آنتالپی مولی باشه!
مهرافشان، سئوال یک، منم زده بودم "الف"، ولی توضیح آقا پوریا رو دیدم و به صورت سئوال بیشتر دقت کردم، کردمش "ب" ولی هنوزم شک دارم... حالا که بیشتر فک می منک، می بینم همون اول درست زده بودم...
«گونه ای الکترونخواهیش بیشتره که بیشتر خواهان الکترون باشه»
ولی یه نکته خوب هم به ذهنم رسید، حیفم اومد نگم! اگه بگن آنتالپی الکترونخواهی کدومش بیشتره چی؟؟! هان؟! اونموقع میشه حرف آقا پوریا!! حواسمون باید به این جور موارد باشه...!
سئوال 9 رو من هم زدم "ج"! فک کنم هم درست باشه دیگه!!