--->حل و بررسی کتاب های شیمی آلی مورسیون و بوید-سولومنز-کری-مک موری و ...<---

manehsan

New Member
لایک ها
701
پاسخ : --->حل و بررسی کتاب های شیمی آلی مورسیون و بوید-سولومنز-کری-مک موری و ...<---

خب درسته روی برمید میده ولی خیلی چیزای دیگه هم این خاصیت رو دارن. میخواستم بدونم فقط همین مورد باعثه یا خاصیت دیگه هم داره روی؟
اگه فقط همین مورده پس میشه از چیزای دیگم استفاده کرد دیگه!!
مثلا مس هم همینطوره!

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152
پاسخ : --->حل و بررسی کتاب های شیمی آلی مورسیون و بوید-سولومنز-کری-مک موری و ...<---

خب بخش چالش برانگیز سوالات!
1.حاصل واکنش پارا برومو فلوئورو بنزن با Mg برای گرینیارد چیست؟
2.آیا برم با بنزن در حضور AlBr3 نیز واکنش می دهد؟(چون کاتالیزور عادی آن FeBr3 است)
3.توجیه کنید.(بخش سختیه و مطمئنا نمی تونید به همه اش جواب بدید!)
الف-چرا دمای ذوب و جوش آنتراسن از فنانترن بیشتر است؟
ب-چرا دمای جوش بی فنیل از بنزن بیشتر است؟
ج-چرا دمای ذوب آلفا نفتالن از بتا نفتالن کمتر است؟
4.(مربوط به سوال 3 نیست!)چرا پایداری رادیکال بنزیل از رادیکالی که از متان تشکیل شده و دارای 3 R باشد ,پایدار تر است؟(اینم سخته!)
با تشکر
سوال 3. قسمت الف:
اگه دقت کنید ساختار انتراسن نسبت به فنانترن دارای ازدحام کمتری هست و به خاطر شکل متقارن ترش بهتر توی بلور قرار میگیره پس باعث میشه نقطه ذوبش بیشتر باشه. اما در کل اینها تجربی هستند...

mahan askary

New Member
لایک ها
481

هر چی تعداد شاخه های فرعی یک ایزومر بیشتر شه نقطه جوشش هم کمتر میشه مثلاً ایزومری از پنتان که دارای 4 شاخه ی فرعیه نقطه جوشش کمتر از ایزومری از پنتانه که دارای 1 شاخه فرعیه.
تو نقطه ی ذوب هم همینطوره فقط اگه یه ترکیب متقارن باشه از بقیه ی ایزومر ها بیشتره!

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

خب بخش چالش برانگیز سوالات!
1.حاصل واکنش پارا برومو فلوئورو بنزن با Mg برای گرینیارد چیست؟
2.آیا برم با بنزن در حضور AlBr3 نیز واکنش می دهد؟(چون کاتالیزور عادی آن FeBr3 است)
3.توجیه کنید.(بخش سختیه و مطمئنا نمی تونید به همه اش جواب بدید!)
الف-چرا دمای ذوب و جوش آنتراسن از فنانترن بیشتر است؟
ب-چرا دمای جوش بی فنیل از بنزن بیشتر است؟
ج-چرا دمای ذوب آلفا نفتالن از بتا نفتالن کمتر است؟
4.(مربوط به سوال 3 نیست!)چرا پایداری رادیکال بنزیل از رادیکالی که از متان تشکیل شده و دارای 3 R باشد ,پایدار تر است؟(اینم سخته!)
با تشکر
شما خودتون در مورد سوال 1 و 4 نظری ندارید؟

manehsan

New Member
لایک ها
701

شما خودتون در مورد سوال 1 و 4 نظری ندارید؟
در مورد 4 که نه!
در مورد 1 هم نظر ی داشتم ولی غلط بود!برای همین پرسیدم!

DanCooper

New Member
لایک ها
126

درسته که بگیم سمت راستیه پایدار تره؟! چون ازدحام فضاییش کمتره؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

اگه منم بودم سمت راستی رو انتخاب میکردم. ولی خیلی هم مطمئن نیستم.

manehsan

New Member
لایک ها
701

شکل راستی آنتی و چپی کج پس راستی پایدارتر

DanCooper

New Member
لایک ها
126

نامگذاری های آنتی و گوچ برای گونه هایی که بیش از یک متیل (روی هر کربنی که پیوندش رو در نظر می گیریم) دارن چی جوری مشخص میشه؟ مثلا" در بوتان نرمال صورتبندی که زاویه دووجهی بین دو متیل 180 درجه هست آنتیه ، ولی اینجا در ایزوپنتان 3 تا متیل روی دو کربنی که پیوندشون رو مشخص کردیم قرار گرفته!!! بر چه اساس میگین سمت راستیه آنتی و چپیه گوچ هست؟

manehsan

New Member
لایک ها
701

اولا فارسی سازی کنید!گوچ نه کج!
دوما کافی یه متیل را ثابت بگیرید و براساس دو متیل دیگه بگید.
ما کلا 3 حالت داریم:آنتی-کج-متقابل
متقابل که هیچ!
می مونه آنتی و کج که توضیح دادم.امیدوارم در ست باشه.

DanCooper

New Member
لایک ها
126

اولا فارسی سازی کنید!گوچ نه کج!
ما کلا 3 حالت داریم:آنتی-کج-متقابل
بهتر نیست حالت نامتقابل رو هم اضافه کنیم؟ مثلا" برای اتان یا تترا متیل بوتان...

ضمنا" اگر قرار باشه فارسی کنیم پس آنتی رو هم باید بگیم مخالف یا ضد...نه ؟؟؟؟!

manehsan

New Member
لایک ها
701

بهتر نیست حالت نامتقابل رو هم اضافه کنیم؟ مثلا" برای اتان یا تترا متیل بوتان...

ضمنا" اگر قرار باشه فارسی کنیم پس آنتی رو هم باید بگیم مخالف یا ضد...نه ؟؟؟؟!
خب آخه فارسی آنتی رواج نداره ولی کج رواج داره!
تازه!
من تا حالا اسم نامتقابل ندیدم!وجود داره؟

DanCooper

New Member
لایک ها
126

اگه وجود نداره پس صورتبندی های اتان رو چیجوری مشخص می کنید؟ میگیم دو صورتبندی متقابل و نامتقابل داریم... فکر نمی کنم صورتبندی نامتقابل رو دیگه بشه به صورت آنتی و گوچ (یا همون کج) گفت.!

manehsan

New Member
لایک ها
701

من این 3 تا را برای اتان دیدم:متقابل-کج-آنتی

DanCooper

New Member
لایک ها
126

اتان فقط دو تا صورت بندی متمایز داره (یعنی دو تا حالت متقابلش با هم ، یکی هستن) برای حالت نامتقابلش شما چه طور گوچ و آنتی در نظر می گیرین؟؟؟! ( چون فقط 6 تا هیدروژن داریم!!!! دیگه گروه دیگری نیست!!!)

manehsan

New Member
لایک ها
701

بله اشتباه شد.منظور بوتان بود.

آخرین ویرایش توسط مدیر

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

جواب سوال 1: گرینیارد...
با فلوئور که واکنش نمیده اما با برم ترکیب الی فلزی میده ph-Mg Br

آخرین ویرایش توسط مدیر

manehsan

New Member
لایک ها
701

جواب سوال 1: گرینیارد...
با فلوئور که واکنش نمیده اما با برم ترکیب الی فلزی میده ph-Mg Br
چرا با فلوئور واکنش نمیده؟!

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

چرا با فلوئور واکنش نمیده؟!
حقیقتش من اینو از یکی از دوستام که فوق لیسانس شیمی تجزیس پرسیدم. گفت زیاد شیمی الی و قوانینش یادش نیس ولی میدونه تو این واکنش ها فلوئور واکنش نمیده. منم ازش پرسیدم چرا ؟ گفت زیاد یادش نمیاد... من امیدوار بودم شما بدونید!!! ظاهرا باید از اقای معدلی بپرسیم...

manehsan

New Member
لایک ها
701

حقیقتش من اینو از یکی از دوستام که فوق لیسانس شیمی تجزیس پرسیدم. گفت زیاد شیمی الی و قوانینش یادش نیس ولی میدونه تو این واکنش ها فلوئور واکنش نمیده. منم ازش پرسیدم چرا ؟ گفت زیاد یادش نمیاد... من امیدوار بودم شما بدونید!!! ظاهرا باید از اقای معدلی بپرسیم...
خب آخه جوابتون درسته ولی دلیل...
سوال من اینه که مگه فلوئور واکنش پذیر تر از برم نیست؟پس منیزیم باید با آن واکنش مستقیم بدهد.اینطور نیست؟

بالا