پاسخ : دو سوال از ترکیبیات(لطفا جواب بدید)
و اما جواب سوال 2 :
ببینید با توجه به گفته شما و یه ذره درک خودم فکر کنم فهمیده باشم منظور شما چیست...!!!
جواب سوال این طوری می شود که ما ابتدا 6 جایگشت را می نویسیم و بعدش ما برای دو رقم اول و آخر اعدادی که می توانیم بنویسیم رو می نویسیم
به این چهار نکته حتما توجه کنید... :
1- اولا شما ذکر نکردید که ارقام تکراری نباشد بنابر این بنده با اعداد تکراری حساب کردم...!!!
2- ثانیا شما نگفتید که مثلارقم صدهزارگان یا همان عدد اول از سمت چپ باید مثلا از رقم یکان یا همان عدد اول از سمت راست بزرگتر باشد مثلا دو عدد مثل 9 و 6 هر کدام هم می توانند در صدهزارگان قرار گیرند هم در یکان...
3- شرط دیگری برای این سوال نگذاشته اید مثلا اینکه نباید رقم وسط با رقم های اول و انتها برابر باشد و فقط دو شرط بالا عمل کردم
4- منظور از عدد اول از سمت راست و چپ عدد ابتدا از سمت راست و چپ است
امیدوارم که منظورم رو از چهار نکته بالا متوجه شده باشید...
و اما راه حل سوال تا جواب...
اول باید محاسبه شود که ما چند عدد می توانیم برای دو عدد اول و انتها انتخاب کنیم که به شرح زیر می باشد
اعداد به صورت زیر است :
3,0/4,1/5,2/6,3/7,4/8,5/9,6
که در هر بخشی مثلا 4 و 1 با یکدیگر سه واحد فاصله دارد یعنی مثلا اختلاف 1 و 4 سه واحد هست (توجه شود اختلاف ها چون در صورت مسائله نیست در درون قدر مطلق حساب شده اند)
در ضمن تمامی این اعداد مقلوب یا بر عکسشان نیز پذیرفته است یعنی در رقم صد هزارگان هم می توان مثلا 6 را استفاده کرد و هم 9 را...
توجه شود که مقلوب مجموعه 3 و 0 امکان پذیر نیست و فقط رقم 3 می تواند در صد هزارگان قرار گیرد چون اگر 0 در جایگاه رقم صدهزارگان قرار گیرد عدد به یک عدد پنج رقمی تبدیل می شود
خب حالا تعداد ارقامی که می توانیم در جایگاه وسط انتخاب کنیم برابر است با :
اعداد به شرح زیر است :
9,7/8,6/7,5/6,4/5,3/4,2/3,1/2,0
این اعداد هم مثل اعداد بالا قابل توضیخ هست و تنها مورد این است که اینجا می توانیم از 0 نیز انتخاب کنیم
دو رقم باقی مانده هم برای آن 10 حالت مختلف داریم مثلا 1 و 1 / 2و2 و... توجه شود اینجا نیز 0 پذیرفته است یعنی 0 و 0 نیز پذیرفته است که تعداد اعدادی که می توانیم حساب کنیم همان 10 حالت هست
حال برای محاسبه به اصل ضرب می پردازیم...
ما اول دو رقم اول و انتها را انتخاب می کنیم مثلا 9 و 7 بعد می آییم تعداد حالت ها را حساب می کنیم د صورتی که 9 عدد اول از سمت چپ و 7 عدد اول از سمت راست باشد ما 160 جایگشت داریم چون... :
8 حالت برای ارقام وسط داریم + 8 حالت برای مقلوب ارقام وسط داریم = 16 و برای ارقام باقی مانده نیز 10 حالت داریم که در آن ضرب می شود و می شود 160 عدد
برای مقلوب دو عدد اول از سمت چپ و راست یعنی مثلا عدد اول از سمت چپ 7 و عدد اول از سمت راست 9 باشد 160 حالت دیگر داریم که می شود 320 حالت
این 320 حالت برای هر کدام از 7 مجموعه برای ارقام ابتدا و انتها امکان پذیر است به غیر از مجموعه 3 و 0 که می شود 6 مجموعه پس داریم
320 * 6 = 1920 حالت مختلف
ولی برای 0 و 3 یک حالت داریم چون حتما 3 باید رقم اول از سمت چپ و 0 باید رقم اول از سمت راست باشد که برای آن می شود 320 حالت تقسیم بر 2 یا همان 160 حالت که تعداد تمامی حالت می شود : 1920 + 160 = 2080
پس جواب مسئله ی 2 نیز برابر است با 2080
یه کم وقت گذاشتم برای جواب و برای شما توضیحش رو نوشتم که متوجه بشوید که مسئله چجوری حل می شود...!!!
امیدوارم که با زبان ساده ای که مطرح کردم متوجه شده باشید...!!!
هرگونه مشکل یا ایرادی بود می توانید به من نامه بدهید...
اگر مشکلی هم در نوع حل کردن بود حتما منتظر نامه های شما هستم
امیدوارم که خیلی راحت متوجه شده باشید
باتشکر و سپاس
علی رمضانی
خدانگهدار...