goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120
پاسخ : ماراتن المپیاد ریاضی- کاری از دوره طلا

ناامیدم کردین که!!!! هیچکسی حلش نکرد؟ (اصلا کسی روش فکر کرد؟:4:)

راهنمایی: از یه ضلع شروع به حرکت کنین و به تغییر رنگ ها توجه کنین......

لایک ها
378

ناامیدم کردین که!!!! هیچکسی حلش نکرد؟ (اصلا کسی روش فکر کرد؟:4:)

راهنمایی: از یه ضلع شروع به حرکت کنین و به تغییر رنگ ها توجه کنین......
ببخشید.توی اون لینک که جوابو نوشته :4: ما دیگه باید چیو اینجا بنویسیم ؟:4:

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

منم میدونم جوابو نوشته, ولی میخوایم بنویسین که هم نوشتنتون خوب بشه هم اینکه اگه اشکالی تو راه حلتون هست اشکالش برطرف بشه. تازه ممکنه شما با ایده ای بتونین حل کنین که اونجا نباشه :3:

لایک ها math
لایک ها
378

اضلاع یک
ضلعی طوری رنگ شدند که اگر از یه ضلع شروع کنیم و متوالیا پیش بریم رنگ های قرمز, آبی, قرمز, آبی,...,قرمز, آبی, زرد رو میبینیم. در هر مرحله رنگ یکی از اضلاع رو با یکی از سه رنگی که در اختیار داریم (قرمز, آبی و زرد) عوض می کنیم طوری که در وضعیت جدید هم هیچ دو ضلع مجاوری هم رنگ نباشن. آیا ممکنه که بعد از متناهی بار انجام دادن این اعمال, به وضعی برسیم که اگه از یه ضلع شروع کنیم و متوالیا پیش بریم رنگ های قرمز, آبی, قرمز, آبی, قرمز, آبی,....,قرمز, زرد, آبی رو ببینیم؟ (آمریکا 1994)
راه حل:
{یه جوری دارم مینویسم که کسایی که زیاد ناوردایی حل نکردن هم بتونن راحت متوجه بشن :3:}
قبل از تغییر رنگ دادن دو حالت داریم:
1)دو ضلع مجاور ضلعی که میخواهیم رنگش را عوض کنیم،هر دو همرنگ باشند.در این صورت یک انتخاب برای تغییر رنگ داریم.
2)دو ضلع مجاور همرنگ نباشند! در این صورت تغییر رنگ امکان پذیر نیست! :4:

پس تنها حالتی رو باید بررسی کنیم که دو ضلع مجاور ضلعی که میخوایم رنگشو عوض کنیم همرنگ باشن! حالا باید یه چیز ناوردا پیدا کنیم! میایم به هر رنگ یه عدد نسبت میدیم (این ایده خوبیه واسه وقتی که چند تا رنگ داریم و میخوایم ناوردایی بزنیم!).فرض کنید هر ضلعی که رنگش قرمز بود رو بهش عدد 0 نسبت بدیم،هر ضلعی که آبی بود رو بهش عدد ۱ نسبت بدیم و هر ضلعی که زرد بود رو عدد 2 نسبت بدیم(الان واضحه که چون سه تا عدد کوچیکتر از ۳ داریم باید از همنهشتی به پیمانه ۳ استفاده کنیم!)
میایم میبینیم بعد از تغییر رنگ چیشون نسبت به پیمانه ۳ ناورداست!فرض کنید موقع تغییر رنگ،رنگ ضلع انتخابیمون آبیه(۱) و میخوایم زردش(۲) کنیم!(رنگ دو ضلع مجاور قرمز(۰) هست!چیزی که اینجا ناورداست،ضرب تفریق ضلع i ام از ضلع i-1 ام هست!یعنی :
پس ایده ای که به ذهن آدم میرسه اینه که این مقدار به پیمانه ۳ همواره ثابته:

(
عدد متناظر با راس i ام هست) میبینیم حالت اول این مقدار چیه:

فرض خلف کنیم که خواسته مساله غلطه!یعنی میشه اونکارو کرد.در این صورت مقدار A برابر میشه با:

که تناقضه. پس این کار امکان پذیر نیست!

Aref

New Member
لایک ها
1,008

به نظر من ناوردایی راجع بهش بحث نشه بهتره. من سوالایی که با ناوردایی حل کردم از سوالایی که همینجوری حل شدن خیلی ساده ترن. تعداد ناوردایی خور ها هم خیلی کمه.

ali math

New Member
لایک ها
19

آخه گودرز خان ما دم مرحله 2 دست و دلمون پی لاتکس کردنم نمیره از بس کار عقب مونده داریم وگرنه سواله رو منم حل کردمd که هیچی ترکیب بلد نیستم

bgo

New Member
لایک ها
397

به نظر من ناوردایی راجع بهش بحث نشه بهتره. من سوالایی که با ناوردایی حل کردم از سوالایی که همینجوری حل شدن خیلی ساده ترن. تعداد ناوردایی خور ها هم خیلی کمه.
یعنی میگی ناوردا ساده ست و کاربردی نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من تو این مورد یه خورده مخالفم چون میشه یه سوالایی از ناوردا گذاشت که واقعن خیلی خیلی سخت باشه (که البته قطعن اینجا نمیذاریم چون دم مرحله دو زیاد خوب نیست.........:4:) بعدشم ناوردا واقعن خییییییلییییییی مهمه یعنی تو مرحله دو فک کنم بعد از استقرا تعداد سوالای ناوردایی که اومده از بقیه بیشتر باشه...............

mahanmath

New Member
لایک ها
701

جايگشتي دوري از اعداد
تا
داده شده است. هر بار مي توانيم جاي دو عدد مجاور را عوض كنيم به شرط ان كه تفاضل ان دو به پيمانه
با
همنهشت نباشد.دو جايگشت دوري را هم ارز مي ناميم هرگاه از يكي با انجام چند تا از اعمال فوق بتوانيم به ديگري برسيم.حداكثر تعداد هاي جايگشت هاي دوري دو به دو غير هم ارز را براي هر
به دست اوريد.

goldeneagle

New Member
لایک ها
173

من الان یک سوال برام پیش اومده...الان شما این سوال رو نتونستید حل کنید یا این که حل کردید و چون دم مرحله 2 هست و وقت کمه و این حرفا وقت ندارید تایپ کنید.... این خیلی مهمه ها...حتما جواب بدید به این سوالم ....چون اگه مورد اول باشه که باید راهنمایی کنیم و اگر مورد دوم باشه باید یه فکری بکنیم به حال این وضع.....
منتظر جوابتون هستم...فقط اگر موافق حرفهای یک نفر بودید (مثلا گفت من نتونستم حل کنم و شما هم نظرتان همین بود ) از کلید تشکر استفاده کنید و پست جدید نگذارید تا تعداد پستهای غیر علمی ماراتن خیلی زیاد نشه :3:
ما جواب شما را هم در این حالت مد نظر میگیریم....

hh1546

New Member
لایک ها
65

من الان یک سوال برام پیش اومده...الان شما این سوال رو نتونستید حل کنید یا این که حل کردید و چون دم مرحله 2 هست و وقت کمه و این حرفا وقت ندارید تایپ کنید.... این خیلی مهمه ها...حتما جواب بدید به این سوالم ....چون اگه مورد اول باشه که باید راهنمایی کنیم و اگر مورد دوم باشه باید یه فکری بکنیم به حال این وضع.....
منتظر جوابتون هستم...فقط اگر موافق حرفهای یک نفر بودید (مثلا گفت من نتونستم حل کنم و شما هم نظرتان همین بود ) از کلید تشکر استفاده کنید و پست جدید نگذارید تا تعداد پستهای غیر علمی ماراتن خیلی زیاد نشه :3:
ما جواب شما را هم در این حالت مد نظر میگیریم....
چون دم مرحله 2 هست و وقت کمه!

alich100

New Member
لایک ها
90

یه راهنمایی می کنین!!!!؟
هر چقدر گشتم ناوردا پیدا نکردم!

goldeneagle

New Member
لایک ها
173

با توجه به این که کسی حل رو نمی ذاره من لینک حل رو میذارم: این سوال از تورنمنت شهرها 2010 است و فوقالعاده سوال زیبایی است...من یکی بهش ارادت زیادی دارم....
http://www.math.toronto.edu/oz/turgor/archives/TT2010F_JAsolutions.pdf (سوال 7)

اما من یک ذره ناراحت شدم که چرا خیلی از کسانی که توی ماراتن بودن حتی توی این نظرپرسی (!!!) ما شرکت نکردند.....اما خوب اگر واقعا این قدر وقت کمه من همین جا اعلام می کنم که این ماراتن فعلا متوقف میشه تا بعد....
موفق باشید....

AlimA

New Member
لایک ها
178

سلام به دوستان طلایی
اگه بشه این جا رو ادامه بدید خیلی خوب میشه

Helya

New Member
لایک ها
16

واسه منم این تاپیک خیلی مفید بود. خیلی خوب میشه اگه ادامه بدید. با تشکر فراوان

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

ما که دیگه بازنشسته شدیم. یکم صبر کنید تا طلایی های جدید مشخص بشن.... :3:

Aref

New Member
لایک ها
1,008

مثل این که حرف من یه طوری بود که ازش برداشت اشتباه شد. من منظورم این نبود که حتما طلا میشم....!

آخرین ویرایش توسط مدیر

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120
آخرین ویرایش توسط مدیر

Yousefi

Well-Known Member
لایک ها
602

سلام، خیلی ممنون از تمامی طلا داران برای زدن این تاپیک.
فعلا که این چیزا به سن ما نمیخوره ولی فکر کنم اگه استقبال به همین شکل پیش بره، دیگه بجای اینکه لینک از AoPS بگذارید. توی AoPS همش میشه لینک از Irysc !

کنجکاو

New Member
لایک ها
0

به نظرتون تو المپیاد بیشتر وسعت اطلاعات کمک میکنه یا توانایی تفکر روی مساله؟

بالا