mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
من نمی فهمم چی شده. چیزایی هم که به ذهنم می رسه به نظرم غیره ممکنه!!!

نخندید ولی به فکرم زده بود که شاید ایزومر هایه مونوکلروشون مشترک در می آد و یه چیز می شه!!!
بعد با خودم گفتم که آخه نمی شه متیل رو کربنه 2 باشه تو یکی، تو یکی رو کربنه 3بعد ایزومر مونوکلروشون یکی در بیاد که!!!
و کلی فکره مزخرفه دیگه!!!
من واقعا به جوابی نرسیدم. حالا نمی شه یه راهنمایی بکنید؟ اگه هم راهنمایی نمی شه کرد که،چه می شه کرد، صبر کنید بیشتر فک می کنم شاید به جوابی رسیدم!!! شاید هم بقیه به جوابی رسیدند.
من یکی از همین مدل سوالایه ظرافت دار بینه آلی و استوکیومتری قبلا دیده بودم ولی ظرافت اون فرق داشت با این!

لایک ها
521
عدد 13 کاملا هوشمندانه انتخاب شده...
6+7 و 6+4+3 و 3+3+3+4 و 3+3+7

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
آهان. پس یعنی اون جوابه من درست بود و یه سری جوابه دیگه هم داره! من فک می کردم اون جوابه من اصلا تو جوابا نیست. درست فهمیدم؟

یعنی باید یه مجموعه جواب ارائه بدیم؟ یه جوابه یکتا نداره.

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
شرمنده!
حالا جواب ها دیگه رسما گفته شد!
هر مجموعه ایزومر هایی از C7H16 که جمعه ایزومرایه مونو کلروشون 13 تا باشه یکی از جوابا می شن!

لایک ها
521
این سوال وقتی جوابش کامل میشه که هر کدوم از ایزومرها مشخص بشه و مشتقهای مونوکلروی اونا نمایش داده بشه و بعد با محاسبه ی منطقی تعداد کل حالات گزارش بشه...

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
می میریم که!!!
تایپ و رسمش یه شبانه روز وقت می گیره!!!

نمی شه فقط جواب آخرا رو بگیم؟؟؟
رسم رو بی خیال شیم؟؟؟ اسم ایزومر هایه هپتان و تعداد ایزومر هایه مونوکلرو یه هر کدوم رو بگیم بسه ها؟؟؟!!!
بقیه اش کاره حضرته ماموته!!!
حالا چون شمایید یه تعداد حالتارو هم برسی می کنیم دیگه!!!

لایک ها
521
توی این شکل، هر 9 ایزومر C7H16 رسم شده و مشتقهای مونوکلرو هم با دایره ی قرمز مشخص شده...
[center:6509430857]
[/center:6509430857]
بررسی هر 4 حالت ممکن:​
حالت 7+6: انتخاب یک از یک برای 7 ضربدر انتخاب 1 از 2 برای 6... پس در کل 2 تا حالت داریم.​
حالت 3+3+7: انتخاب 2 از 4 برای 3 ضربدر انتخاب 1 از 1 برای 7 .... در مجموع 6 حالت.​
حالت 4+3+6: انتخاب 1 از 2 برای 4 ضربدر انتخاب 1 از 4 برای 3 ضربدر انتخاب 1 از 2 برای 7... در مجموع 16 حالت.​
حالت 3+3+3+4: انتخاب 3 از 4 برای 3 ضربدر انتخاب 1 از 2 برای 4... درمجموع 8 حالت.​
..........................................................................​
جمع حالات میشه 32 حالت! حالا یه حالت کجا و 32 حالت!​
در ضمن من که چیزیم نشد و 5 الی 6 دقیقه هم بیشتر طول نکشید!​

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
شما چجوری تو 5-6 دقیقه این شکلا رو کشیدید؟؟؟
من شرمندم ولی 32 حالت رو در آورده بودم، ولی کشیدنه ایزومرا تو کامپیوتر واسه من یکی که عذابی است،الیم!!!

اونم با وضعه کنونی کامپیوترم که تازه ویندوز نصب کردم و هیچ برنامه ی رسمی نداره جز paint!!!!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
[center:e9edf16ca9]

سوال یازدهم:
چه تعداد از ایزومر های
بر اثر افزایش
، تنها یک نوع محصول تولید می کنند؟؟؟
می دونم این سوال خیلی ساده است؛من یه جا دیدم و به عدمه تطابق جواب رسیدم!واسه همین این جا مطرح کردم
[/center:e9edf16ca9]

لایک ها
521
در اینجا قاعده ی مارکونیکف رو باید بریزیم دور! آلکنهایی جواب هستن که ساختار متقارنی نسبت به پیوند دوگانه داشته باشن...

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
وای... خوب این جوری که تعدادی که ما در میاریم،با واقعیت فرق داره که! فقط چون سوال واسه مرحله دو هستش... !!!

ممنون... علت عدم تطابق جوابمو معلوم کردید.

لایک ها
521
البته به نظر من که سوال درسته و جوابشم درسته!
.....................................................................................................................................
در واقع فرض سوال بر اینه که ما قراره به جای یک پیوند دوگانه یک اتم هیدروژن و یک اتم برم قرار بدیم... حالا مثلا توی واکنش HBr با 1ـ اکتن دو تا محصول تولید میشه که یکی محصول عمده هستش و ما اون یکی رو به حساب نمیاریم اینقدر کمه! پس اندازه ی هرچند کم از اون یکی هم تولید میشه! محصول اصلی محصول کنترل ترمودینامیکیه!
این مسئله برای آلکنهای متقارن مطرح نیست...
.....................................................................................................................................
حالا جوابشم بگید دیگه!

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
جواب:3تا
4-اوکتن
2و6-دی متیل-3-هگزن
3و4-دی متیل-3-هگزن

لایک ها
521
[center:b6081790d7]
[/center:b6081790d7]

سوال 12
[center:b6081790d7]کربن نوع n ام کربنی است که n اتم کربن به آن متصل است... که n فقط میتواند 1,2,3 و 4 باشد.[/center:b6081790d7][center:b6081790d7]به همین ترتیب آلکیل هالید نوع n ام آلکیل هالیدی است که اتم هالوژن آن به اتم کربنی متصل است که n اتم کربن به آن متصل است.[/center:b6081790d7].........................................................................
- یک روش سنتز آلکانهای با تعداد کربنهای بیشتر، جفت شدن آلکیل هالیدهای با تعداد کربن کمتر از ناحیه کربن متصل به اتم هالوژن است... مثلا با جفت شدن دو مولکول متیل کلرید، یک مولکول اتان به دست می آید.
الف) مشخص کنید که برای به دست آوردن ترکیبهایی با کربن نوع 1 و 2 و 3 و 4 در محل جفت شدن طبق روش مذکور به ترتیب باید از چه نوع آلکیل هالیدهایی استفاده کنیم؟!

- میخواهیم ترکیبی با فرمول مولکولی C8H18 را سنتز کنیم. میدانیم که در ساختار این مولکول 1 اتم کربن نوع چهارم وجود دارد.
ب) چه تعداد ساختار ایزومری برای آن امکان پذیر است؟!
ج) اگر بدانیم 3 ایزومر مونو کلرو دارد، ساختار آن را بیابید و نام آیوپاک آن را بنویسید.
د) می خواهیم این ترکیب را به روش جفت شدن، سنتز کنیم. برای این منظور از کدام آلکیل کلریدهای نوع دوم باید استفاده کنیم؟!

mobtaker

New Member
لایک ها
36
قسمت الف:
برای ایجاد ترکیبی با کرین نوع 4 : آلکیل هالید نوع 3 با آلکیل هالید نوع 1 یا 2 یا 3
برای ایجاد ترکیبی با نوع 3 : آلکیل هالید نوع 2 با آلکیل هالید نوع1 یا 2
برای ایجاد ترکیبی با نوع 2: آلکیل هالید نوع 1 با آلکیل هالید نوع 1
برای ایجاد ترکیبی با نوع 1: فکر میکنم باید اول با حزف HCl , سپس افزودن H2

قسمت ب:

فکر کنم 2 تا ساختار یزومری داره
قسمت ج:
3و3- دی متیل پنتان
قسمت د:
برای تولید این محصول اگه بخواهیم با این روش آلکیل هالید ها تولید کنیم بنظرم امکان نداره چون اگه از 2- کلرو بوتان و اتیل کرید استفاده کنیم دیگه با این روش نمی شه متیل را بهشون وصل کرد

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
الف) اگر یک آلکیل هالید نوع m را با یک آلکیل هالید دیگر نوع n ترکیب کنیم دو احتمال وجود دارد:

1)m=n : در این صورت دو تا کربن هر دو از نوع n+1 هستند

2)m#n : در این صورت یک کربن از نوع n+1 و یک کربن از نوع m+1 هست

با توجه به توضیحات بالا می فهمیم که اگر می خواهیم یک کربن نوع n باشد حتما باید یکی از از آلکیل هالید ها از نوع n-1 باشد

ب)6 تا

ج)3و3-دی متیل-هگزان

د)با توجه به توضیحات بالا اگر بخواهیم از آلکیل کلرید نوع 2 استفاده کنیم در این صورت n=2 پس نتیجه میگیریم باید کربن نوع n+1=2+1=3 داشته باشیم

که با توجه به ساختار آلکان اصلا کربن نوع سوم ندارد!

mobtaker

New Member
لایک ها
36

کسی نیست تو این انجمن؟

لایک ها
521
مبتکر: یه کربن کم گرفتی
دین و دانش : آیا 3و3-دی متیل هگزان 3 ایزومر مونوکلرو داره؟!

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
میشه 3-اتیل-3-متیل پنتان

جواب د هم فکر کنم همونی که گفتم بشه

بالا