پاسخ : مشاوره کنکور 95 ... ستاره قرشی رتبه 10 منطقه 2
سلام
ببخشید می خواستم خواهش کنم که لطفا کمی از تجربه هاتون که در این مدت یکسال کنکور بدست آوردید و کسب کردید برای ما داوطلبان کنکور 95 صحبت بفرمائید....
**بیشتر منظورم چیزهایی است که ممکنه خیلی مهم و تاثیرگذار باشه در روند مسیر و راه کنکور ولی بنده و امثال بنده که اول راه هستیم ممکنه از اون غافل باشیم و ندونیم .....و حتی به ذهنمون هم نرسیده باشه که توی این مدت مطرح کنیم و بپرسیم.!....
**ولی شما با این تجربه یکساله کنکور که الان در اختیار دارید احساس میکنید که اگر داوطلبا بدونن قطعا بهشون کمک خواهد کرد و نتیجه بهتری را بدست خواهند آورد.با توجه به تجربه ای که الان دارید شما.....ولی یک داوطلب در ابتدای راه ممکنه این تجربه را در اختیار نداشته باشه؟!....
** فرمایشات شما تجربه ایست با ارزش که شما در اختیار دارید و یک داوطلب کنکور از شما خواهش داره که آن ها را بیان بفرمائید؟...تا راه و مسیر کنکور را درست بریم....
اگر مقداری سوالم کلی بود ببخشید....چون معتقدم وقتی یک نفر همچون شما مسیری را با موفقیت طی میکنه چیزهایی ممکنه بدونه و به عنوان تجربه بدست آورده باشه ....که حتی بعضی از این مثلا مشاورها هم نمیدونند ...چون نه اون مسیر را با موفقیت طی کردند و نه رشتشون و نه دانشگاهشون و نه رتبه کنکورشون چنگی به دل نمیزنه....
خیلی ممنونم و تشکر میکنم.
سلام ... وقت بخیر...
در مورد سوالتون فکر میکنم بیشتر نکات درسی در پاسخ به سوال ها گفتم مثلا یادداشت برداری , خلاصه نویسی , مرور و...
در مورد مسایل دیگه هم مثل ازمون دادن و انگیزه و ... تا حدودی صحبت شده... فقط چند نکته ی کوتاه رو فکر میکنم شاید نگفته باشم.
اول اینکه از همین الان هدف خودتون رو تعیین کنید و بدونید که برای به دست اوردن چه هدفی تلاش میکنید . این باعث میشه انگیزه ی کافی داشته باشید.
دوم این که سعی کنید در طول این سال تحت تاثیر حرف های افراد مختلف قرار نگیرید و روش خودتون رو تعیین کنید و طبق همان پیش برید . گاهی مشاور های مختلف یا بچه ها کار های مختلفی رو پیشنهاد میکنن (حتی مثل خود من) شما نباید با هر حرفی که میشنوید روشتون رو تغییر بدین چون هر روشی ممکنه برای همه مناسب نباشه بنابراین علاوه بر این که با دیگران مشورت میکنید اول دقت کنید که توصیه ها منطقی هستن یا نه . دوم اینکه مطابق با روش درس خوندن شما و توانایی هاتون هستن یا نه. مثلا من همیشه از مشاور ها میشنیدم که صبح بهتره ساعت 5 و 6 درس خوندن رو شروع کنیم اما خب واقعا نمیتونستم زود تر از 8 درس رو شروع کنم و اصلا زود تر از اون بازدهی نداشت درس خوندنم . بنابراین مطابق روش خودم عمل کردم. شما هم با شناختی که از خودتون دارید یه سری روش های خاص رو برای خودتون تعیین کنید و مطابق همان پیش برید .
سوم اینکه کلا سعی کنید با افرادی که تفکر مثبتی دارن و زمانی که خسته و ناامید میشوید کمکتون میکنن در ارتباط باشید و از افرادی که بیشتر باعث استرس و نگرانی میشن دور باشید .
چهارم اینکه در طول سال کنکور به بهانه ی بیشتر درس خوندن ساعت خواب و استراحتتون رو خیلی کم نکنید . من خودم یه بار چند شب کمی بیشتر بیدار ماندم و درس خوندم . این موضوع علاوه براین که بازدهی درس خواندنم رو کم کرد , خستگی ناشی از درس و کم خوابی باعث شد کلا یک روز نتونم درس بخونم ... بنابراین حتما استراحت کافی داشته باشید و همچنین تغذیه ی خوب...
همچنین کنکور به معنی این نیست که همه ی زندگی خودتون رو تعطیل کنید و فقط درس بخونید چون به هر حال شما قرار هست یک سال تعدادی درس خاص رو بخونید و اگر در کنارش استراحت و تفریح نداشته باشید حتما خسته خواهید شد و این خیلی بد هست چون ماه های بعد از عید خیلی مهم هستن و اگر ساعت مطالعه ی شما کم بشه ممکنه تمام تلاشتون در طول سال بی نتیجه بمونه...
در طول ازمون حتما زمان بندی ها رو رعایت کنید ( من یک بار به این دلیل که فکر میکردم سرعتم به اندازه ی کافی بالا هست بدون توجه به ساعت ازمون دادم ونتیجه اش کمبود وقت بود که رتبه ام به 120 رسید ...)
مرور زیاد واقعا لازمه ... حتما برای مرور برنامه ریزی داشته باشید و همچنین حتما سوال ها ونکات مهم رو یادداشت کنید و مرور کنید( من این کار رو تا عید انجام نمی دادم ونتیجه اش این بود که در طول عید که مرور درس های نیمسال اول بود من خیلی از تست هایی رو که قبلا اشکال داشتم دوباره در عید هم اشتباه جواب میدادم چون فراموششون کرده بودم اما اگر اونها رو یادداشت و مرور میکردم چنین مشکلی نداشتم)... بعضی از بچه ها به درس های عمومی اهمیت نمیدن و وقت کافی نمیذارن در حالی که با کمی مطالعه ی بیشتر به راحتی میشه درصد خوبی در درس های عمومی داشته باشید و تاثیر نسبتا خوبی هم داره...
به نظرم خوبه که هر زمان که ازمون دارید چنین تصوری داشته باشید که قراره کنکور بدید و تلاش کنید کاملا مباحث رو بخونید و با امادگی کامل در ازمون شرکت کنید . کلا این کار باعث میشه هدفتون جزیی تر بشه و شما هر دو هفته باید هدفتون این باشه که ازمون بعد رو خوب بدید چون اگر فقط به کنکور فکر کنید شاید به این بهانه که هنوز فرصت زیادی باقی مانده انگیزه تون کمتر بشه... در ضمن می تونید از این ازمونها مطالب زیادی یاد بگیرید مثلا این که به چه ترتیبی به سوال ها پاسخ بدید و ... همه ی روش های مختلف رو میتونید در ازمون های ازمایشی تمرین کنید و بهترین روش رو برای کنکور پیدا کنید...
یه مطلب دیگه هم هست که نمی دونم کار درستیه یا نه اما من خودم اینطور بودم و به نظرم خوب بود . من معمولا ساعت های مطالعه ای که در دفتر برنامه ریزی ام یادداشت میکردم به بالا رند میشد وهمیشه کمی بیشتر از میزانی بود که واقعا مطالعه کرده بودم(البته تفاوتش نهایتا در حد 1 ساعت بود) . این باعث میشد اعتماد به نفس بیشتری داشته باشم و با دیدن ساعت مطالعه ام امیدواری بیشتری نسبت به نتیجه داشته باشم...( در این باره اصلا مطمئن نیستم که کارم درست بوده یا نه ! )
* اگر نکته ی دیگه ای به ذهنم رسید اضافه میکنم...
** فقط طبق توضیحی که دادم این مطالب صرفا پیشنهاد و تجربه های من هستن و ممکنه برای همه مفید نباشن . بنابراین لطفا دقت کنید که فقط به توصیه هایی که می تونه برای شما مفید باشه توجه کنید تا مشکلی براتون پیش نیاد و من هم مدیون شما بشم و به جای کمک به موفقیتتون باعث شکست بشم... ممنون
موفق باشید...
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
سلام خدمت شما مشاور و نخبه بزرگوار عزیز...
واقعیتش من هم تقریبا شبیه شما به کدت طولانی کلاس زبان رفتم و از نظر لغت دایره لغات خیلی خوبی دارم و معمولا ازمونامو حالا چه قلم چی چه ازمونایی که از سوالات کنکور و تالیفی میگیرن بالای 85 90 میزنم ...
اما خب من یه مشکل دارم نمیدونم شما هم اینو داشتید یا نه... من تستای گرامرو اصلا نمیتونم از اطلاعات گرامریم جواب بدم ! از رو حسم و به اصطلاح اشنایی سمعی که دارم با طرز Speaking میزنم.. و تقربیا 90 درصد اوقات درست درمیاد... اما 90 درصد... من واقعیتش خیلی میخوام رو زبان به خودم مطمئن بشم.. چون اگه بتونم 100 بزنم میشه یه مزیت رقابتی هر چند که شاید 100 زدنش ارزش 100 درسای دیگه رو نداشته باشه!
میشه لطفا راهنماییم کنید که چجوری گرامرو که جز سوالات ساده کنکور به حساب میاد همیشه کامل بزنم و از احساساتم پیروی نکنم؟؟!!
درضمن Vocab هم خوبه ... سوالات کنکور چند سال اخیرو که میزنم تقریبا هیچ مشکل عجیبی ندارم مثلا از هر 50 تا تست تالیفی و کنکور شاید 2 3 تا باشه ک یا سخت واب بدم یا نزنم.
ولی برای اطمینان یه کتاب لغت کامل میخوام که فقط لغات کتاب نباشه اونا رو ک همه بلدن و میخونن!!... چیو پیشنهاد میکنید؟؟
ممنون.
سلام... لطف دارید . من در حدی نیستم که بخوام خودم رو مشاور یا نخبه بدونم. به هر حال ممنون.
بله من هم چنین مشکلی داشتم و بیشتر سعی میکردم کلا زمان تست زدن زبان به مطالبی که از قبل میدونستم توجه نکنم و فقط طبق قوانین و مطالبی که در کتاب درسی هست به سوال ها پاسخ بدم چون کلا تست های زبان خیلی متنوع نیستن و تست های گرامر سبک نسبتا مشخصی دارن...برای لغت هم من خودم چون از نظر لغت مشکلی نداشتم خیلی کتاب خاصی نمی خوندم اما کتاب لغت زبان شبقره یه بخش داره که لغات خارج از کتاب کنکور رو نوشته و من خودم این بخش رو تا حدودی مطالعه کرده بودم ...
البته به هر حال به نظرم همه ی بچه هایی که کلاس رفتن تا حدودی سوال ها رو طبق چیزی که به نظرشون درست هست و اشنا تر هستن جواب میدن و فکر نمیکنم مشکلی ایجاد بشه... اما بهتره که گرامر رو از روی توضیحات کتاب های تست بخونید و طبق روشی که گفته سوال ها رو جواب بدین تا امکان اشتباه کمتر بشه...
موفق باشید ...
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
با سلام
میشه در مورد درس دینی روش مطالعتون رو بگید
نمیدونم چرا هر چقدر هم که دینی میخونم سریع از یادم میره
سلام ... وقت بخیر.
در مورد روش مطالعه ی دینی تا حدودی قبلا توضیح دادم که دوباره میذارم . اگر توضیحی بیشتر لازم هست بگید که توضیح بدم.
اول متن کتاب و پیام ایات رو کامل می خوندم و نکات مهم ایات رو به صورت خلاصه در حاشیه ی کتاب مینوشتم... همچنین نکات مهم متن رو علامت میزدم... بعد از چند روز تست های گاج نقره ای رو میزدم ( کنکور و تالیفی) و بعد از تست زدن نکات مهم تست ها رو هم داخل کتاب یادداشت میکردم یا در خود گاج عبارات مهم تست ها رو علامت میزدم... معمولا زمان های بیکاری کتاب ایات و نکات گاج رو داشتم و مرور میکردم... برای دین و زندگی مرور خیلی لازم و موثره...
به نظر من موثرترین راه فراموش نکردن درسی مثل دین و زندگی مرور زیاده. یعنی این که در هر فرصتی که دارید مطلب رو مرور کنید طوری که دیگه اخرای سال حس کنید متن کتب و صفحات رو حفظ هستید ( البته نیازی به حفظ کردن نیست فقط از جهت مرور زیاد گفتم) . همچنین این که سعی کنید ارتباط بین مطالب و مفاهیم مختلف رو پیدا کنید و اونها رو در کنار هم حفظ کنید تا در ذهنتون بمونه . همچنین برای فراموش نکردن ایات می تونید بعضی کلمات رو به صورت رمز برای خودتون مشخص کنید و با کمک اونها ایه رو تشخیص بدید....
موفق باشید...