پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن
تو این دو تا پست شما دارید می پرسید چرا کولیگاتیوه و مکانیسمش چیه که خیلی تخصصی نیست.
گلیکوژن نامحلوله و اسمز ایجاد نمی کنه.البته ایجاد می کنه اما خیلی کم چون نامحلوله.پس اگه یک مول گلوکز و یک مول گلیکوژن داشته باشیم در آب برابر و غشای با نفوذپذیری انتخابی ، آب از قسمت گلیکوژن دار به قسمت گلوکز دار میره.درسته اسمز به آنتروپی ربط داره.انتشار به آنتروپی ربط داره مگه نه؟!اما گلیکوژن نامحلوله و کاری به آب نداره
همه میگید کولیگاتیو نیست..اما کولیگاتیوه اسمز به پیوند بین مولکول های آب و ماده حل شده بستگی نداره.اسمز فقط به غلظت آب بستگی داره مثل اکسیژن که بر اساس غلظت منتشر میشه آب هم بر اساس غلظتش منتشر میشه.اگه اسمز بخواد به آنتالپی و پیوند و موارد دیگه شیمی ربط داشته باشه اون وقت فشار اسمزی 1مولار سدیم باید خیلی بیشتر از فشار اسمزی 1 مولار گلوکز باشه و با هر مول از هر چیزی که فشار اسمزی ایجاد می کنن (مثلا)باید فشار متفاوتی ایجاد کنن مثلا بگیم پیوند قوی تری برقرار می کنن و انرژی بیشتری آزاد میشه و ....اما این طوری نیست.
"تو این دو تا پست شما دارید می پرسید چرا کولیگاتیوه و مکانیسمش چیه که خیلی تخصصی نیست." -->اگه دقت کنی تو قسمت دوم گفتم خودم جواب اون سوال رو می دونم و فقط اون سوال رو پرسیدم که دوستم آقای فرشباف رو متوجه منظورم بکنم
شما یه سری حفظیات رو داری در جواب سوال من میگی که من اونا رو قبول ندارم
1. "گلیکوژن نامحلوله و اسمز ایجاد نمی کنه.البته ایجاد می کنه اما خیلی کم چون نامحلوله" --> چرا گلیکوژن که نا محلول هست نباید اسمز ایجاد کنه؟! ( من هم می دونم تو کتابا نوشته که گلیکوژن چون نامحلول هست اسمز ایجاد نمی کنه و اگر هم بکنه خیلی کم ولی من دلیلش رو می خوام که چرا این جوریه و گرنه بیکار بودم که بیام از بقیه سوال کنم؟؟؟ (و
دوسال خودم رو درگیر این مساله بکنم؟؟؟ ) خب می رفتم همون کتابا رو می خوندم و حفظ می کردم! |: )
اگه دقت کنی تا حالا توضیح ندادی که چرا وقتی نامحلول هست اسمز ایجاد می کنه! اگه خودت واقعن دلیلش رو می دونی خب من منتظر توضیح شما هستم!
2. "اگه یک مول گلوکز و یک مول گلیکوژن داشته باشیم در آب برابر و غشای با نفوذپذیری انتخابی ، آب از قسمت گلیکوژن دار به قسمت گلوکز دار میره" --> منبع این حرفت کجاست؟
خیلی جالبه از یه طرف میگی کولیگاتیو هست و از طرف دیگه میگی یه مول گلوکز با یه مول گلیکوژن فشار اسمزی متفاوتی ایجاد می کنن!!!
اگه دقت کنی این دو حرف با هم تناقص کامل دارن!
3."اما گلیکوژن نامحلوله و کاری به آب نداره" --> آخه کی گفته گلیکوژن با آب کاری نداره؟! میشه بگی اون هیدروکسیل های تو گلیکوژن در آب چه عملی انجام میدن؟
این حرفی که زدی شاید بشه گفت برای اسید های چرب درسته و برای گلیکوژن نه! ( البته اگه دقیق بخوایم نگاه کنیم برای اسید های چرب هم این حرف غلطه )
4. تو داری از راه برهان خلف میگی کولیگاتیو هست ولی برهان خلف استدلال قوی ای نیست:
تو داری میگی اگه به انتالپی و انتروپی بستگی داشت پس فرق میکرد ولی حالا که فرق نمیکنه پس به انتالپی و انتروپی ربطی نداره
شما خودش رو اثبات نمی کنید بلکه مخالفش رو رد میکنید! ( که البته این رو هم باتوجه به کتاب هایی میگید که خیلی تخصصی نیستن و جوری نوشته شدن که 99% خوانندگان این کتاب ها به طور کامل اون ها رو بفهمند! هر وقت شما توی ازمایشگاه و با دستگاه های خیلی دقیق آزمایش کردید اگه همین حرف رو میزد من اون رو قبول می کنم ولی الان نه )
به امید روزی که وقتی یه چیزی تو کتابا خوندیم بی چون و چرا اون رو قبول نکنیم ... |:
مخصوصا که درباره زیست شناسی باشه! حالا اگه مثلا فیزیک بود قضیه فرق می کرد اما ...
موفق هستیم!