Nima138

Well-Known Member
ارسال ها
584
لایک ها
527
امتیاز
93
#61
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

با اجازه از جناب فرشباف عزیز که جواب سوال را پیداکردند و همایون که سوال زیبایی مطرح فرمودند بنده جواب می دهم :
انتروپی زمانی که پیوند بین مولکول های اب می شکند افزایش می یابد و هنگام تشکیل پیوند مجدد انتروپی کاهش می یابد و برای تمام مواد هم همین گونه است (ابتدا افزایش و سپس کاهش)..... هر چه قدر تعداد پیوند بیش تری بین سدیم و اب تشکیل شود قبلا پیوند های بیش تری بین مولکول های اب شکسته شده است ..... البته این چیزی بود که به ذهن دانش پژوهان جوان رسیده بود و هنوز سوال بنده حقیر جواب داده نشده است .......
درست.اما سدیم چقدر می تونه پیوند هیدروژنی بین مولکول های آب رو بشکونه؟سدیم دیگه مثل پروتین ها و گلیکوژن بزرگ نیست.سدیم کوچیکه.برای این پدیده چه توجیحی داریم؟
بین دو ظرف یکی با یه مول سدیم و اون یکی با یه مول گلوکز اسمز انجام نمیشه.همون طور که نوشتم سدیم کوچیکه.پیوند زیادی رو مثل گلیکوژن از بین نمی بره اما جاذبه ی الکتریکی بسیار قوی ایجاد میکنه.و آنتروپی رو به شدت کاهش میده.عاملی که حالا میاد آنتروپی از یه طرف افزایش میده این جا نمی تونه از بین بردن پیوند هیدروژنی آب باشه چون سدیم کوچیکه

منظورم اینه که الان چرا کولیگایتو هست جواب داده شده اما گلیکوژن و گلوکز توجیه شده.سدیم و گلوکز توجیه نشده که چرا برابرن
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

Homayoon

New Member
ارسال ها
330
لایک ها
192
امتیاز
0
#62
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

درست.اما سدیم چقدر می تونه پیوند هیدروژنی بین مولکول های آب رو بشکونه؟سدیم دیگه مثل پروتین ها و گلیکوژن بزرگ نیست.سدیم کوچیکه.برای این پدیده چه توجیحی داریم؟
بین دو ظرف یکی با یه مول سدیم و اون یکی با یه مول گلوکز اسمز انجام نمیشه.همون طور که نوشتم سدیم کوچیکه.پیوند زیادی رو مثل گلیکوژن از بین نمی بره اما جاذبه ی الکتریکی بسیار قوی ایجاد میکنه.و آنتروپی رو به شدت کاهش میده.عاملی که حالا میاد آنتروپی از یه طرف افزایش میده این جا نمی تونه از بین بردن پیوند هیدروژنی آب باشه چون سدیم کوچیکه

منظورم اینه که الان چرا کولیگایتو هست جواب داده شده اما گلیکوژن و گلوکز توجیه شده.سدیم و گلوکز توجیه نشده که چرا برابرن
خب اون جاذبه الکتریکی باعث میشه جهت گیری مولکول های اب تغییر کنه و همین تغییر موقعیت باعث از بین رفتن پیوند بین مولکول های آب میشه
 

najafi2020

New Member
ارسال ها
685
لایک ها
195
امتیاز
0
#63
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

یه حالت ایده آل داریم برای فشار اسمزی که هر ماده ای محلولش یه انحراف جزیی داره اما این انحراف برای همه مواد یکسان نیست.اما انقدر تفاوت انحراف ها از حالت ایده آل جزیی میشه که میگن فشار اسمزیشون یکیه.سوالتون به نظرم خیلی هم خوب بود.
 

khash

New Member
ارسال ها
92
لایک ها
323
امتیاز
0
#64
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

[MENTION=8744]Homayoon[/MENTION]
خواستین توضیح بدم:

خوب تو ترمودینامیک یه اصلی داربم که تو تعادل گرادین پتانسیل شیمیایی صفر میشه (پتانسیل شیمیایی در واقع انرژی گیبس مولی ماده تو محیط خودشه)
وقتی که یه نا خالصی به حلالی اضافه میشه پتانسیل شمیمایی حلال تعییر میکنه (معمولا کم میشه چون هر جا انحلال معوملا dG منفی داره)
طبیعت هم در جهت G کمتر که همه جای سیستم یک سان باشد حرکت می کند پس آب میره به سمت که G کمتر داره تا G آب کم بشه...
اثبات فرمول ها اینجا هست ولی کمی زمینه شمییایی-فیزیکی می خواد
https://en.wikipedia.org/wiki/Osmotic_pressure

btw
بحث ترمودینامیک سیستم های زنده چون از نوع بازند بسیار پیچیده است ارجاع می دم به اخر فصل 3 شیمی فیزیک لوبن که توضیح مختصری داده و اونجا یک سری مقالات دیگر هم معرفی کرده
 

Ardavan

Well-Known Member
ارسال ها
914
لایک ها
428
امتیاز
63
#65
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

@Homayoon
خواستین توضیح بدم:

خوب تو ترمودینامیک یه اصلی داربم که تو تعادل گرادین پتانسیل شیمیایی صفر میشه (پتانسیل شیمیایی در واقع انرژی گیبس مولی ماده تو محیط خودشه)
وقتی که یه نا خالصی به حلالی اضافه میشه پتانسیل شمیمایی حلال تعییر میکنه (معمولا کم میشه چون هر جا انحلال معوملا dG منفی داره)
طبیعت هم در جهت G کمتر که همه جای سیستم یک سان باشد حرکت می کند پس آب میره به سمت که G کمتر داره تا G آب کم بشه...
اثبات فرمول ها اینجا هست ولی کمی زمینه شمییایی-فیزیکی می خواد
https://en.wikipedia.org/wiki/Osmotic_pressure

btw
بحث ترمودینامیک سیستم های زنده چون از نوع بازند بسیار پیچیده است ارجاع می دم به اخر فصل 3 شیمی فیزیک لوبن که توضیح مختصری داده و اونجا یک سری مقالات دیگر هم معرفی کرده
دوست عزیز ! این سوال را المپیادی های زیست طرح کرده اند و ما حالا با جنبه شییایی اش مشکل پیدا کردیم ! اگه بخواهیم بریم کتاب شیمی فیزیک بخونیم که چیزی سر در نمی یاریم .....
ما همین جملات شما راه مچیزی نفهمیدیم ! اگر امکانش وجود دارد کمی روان تر بنویسید و بگویید الان دارید کدام سوال این تاپیک را جواب می دهید چون این تاپیک غیر از سوال اصلی سوال های فرعی زیاد دیگری در خلال ان مطرح شده است !!
 

Homayoon

New Member
ارسال ها
330
لایک ها
192
امتیاز
0
#66
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

@Homayoon
خواستین توضیح بدم:

خوب تو ترمودینامیک یه اصلی داربم که تو تعادل گرادین پتانسیل شیمیایی صفر میشه (پتانسیل شیمیایی در واقع انرژی گیبس مولی ماده تو محیط خودشه)
وقتی که یه نا خالصی به حلالی اضافه میشه پتانسیل شمیمایی حلال تعییر میکنه (معمولا کم میشه چون هر جا انحلال معوملا dG منفی داره)
طبیعت هم در جهت G کمتر که همه جای سیستم یک سان باشد حرکت می کند پس آب میره به سمت که G کمتر داره تا G آب کم بشه...
اثبات فرمول ها اینجا هست ولی کمی زمینه شمییایی-فیزیکی می خواد
https://en.wikipedia.org/wiki/Osmotic_pressure

btw
بحث ترمودینامیک سیستم های زنده چون از نوع بازند بسیار پیچیده است ارجاع می دم به اخر فصل 3 شیمی فیزیک لوبن که توضیح مختصری داده و اونجا یک سری مقالات دیگر هم معرفی کرده

ممنون که جواب دادید ولی سوال من این بود که چرا این فشار برای گلیکوژن با گلوکز برابره
درباره این چیزی به ذهنتون می رسه؟
 

khash

New Member
ارسال ها
92
لایک ها
323
امتیاز
0
#67
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

ممنون که جواب دادید ولی سوال من این بود که چرا این فشار برای گلیکوژن با گلوکز برابره
درباره این چیزی به ذهنتون می رسه؟
در دما و فشار عادی همانطور که pv=nrt بره همه گازها تقریبا صدق میکنه و نیروی بین گاز aوb با نیروی بین aوa و bوb برابر فرض میشه (شیمی 1) تو محلول ایده آل هم چنین فرضی شبیه این میشه که نوع حل شونده مهم نباشه در غلظت های کم چنین معادله ای تقریبا صدق می کنه (یعنی اختلاف داره گلوگز و گلیکوژن ولی خیلیرجزیی و قابل صرف نظر) و چون صدق می کنه ما از این تقریب استفاده میکنیم (کارمکنو راحت تر میکنه نپرسین چرا!!) بخوایم دقیق تر بریم اینا اختلاف دارن و تو معادله های دیگه (رج به بیشتر بدانید شیمی فیزیک آتکینز فصل محلول ایده آل بخش خواص محلول) اینها لحاظ شده در واقع در تغییر غلظت های کم آب (زیر 10%) معادله ایده ال صدق مینه
در قلظت کم بستگی G به غلظت آب ثابت است( G تابع دما فشار و مقدار ماده است) و با کاهش غلظت G اون طرف کم میشه و برای آب مطلوب تر میشه در واقع عوامل دیگر G یعنی فشار و دما در دو طرف همیشه ثابتند.... و فقط بستگی ب غلظت آب باقی میمونه که به نوع حل شونده بستگی نداره
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

Masoud-s

New Member
ارسال ها
876
لایک ها
1,171
امتیاز
0
#68
پاسخ : مقایسه فشار اسموتیک گلوکز با گلیکوژن

جناب خاوران بسي ممنون كه به ما زيستي هاتوضيح ميدين ولي ممكنه كمي زير ديپلم بگي؟؟!!!در محدوده بيوشيمي
 

Ardavan

Well-Known Member
ارسال ها
914
لایک ها
428
امتیاز
63
#69
این بحث خیلی وقته خاک خورده ولب جا داره بعد هست سال بگم خواص کولیگاتیو فقط در محلول های ایده آل به نوع ماهیت شیمیایی بستگی ندارند، چون در این محلول های ایده آل برهمکنشی بین ذرات در نظر گرفته نمیشه (این محلول ها خیلی رقیق هستن و متشکل از مولکول های ساده و با وزن اتمی پایین)؛ در نتیجه قطع یقین فشار اسمزی یک مول گلوکز و گلیکوژن (به شرطی حل بشه که نمیشه :)) ) متفاوت خواهد بود. از طرفی این فرض هم که چون هیدروکسیل بیشتر داره انتروپی رو بیشتر کم میکنه شاید واقع بینانه نباشه خصوصا این که گلیکوژن ساختار لیپوفیلش غالبه به هر حال و با این که آب جذب میکنه دلیل بر این نیست هر هیدروکسیلی اب جذب کنه، ماهیت هیدروفوب شاخه های کربنی گلیکوژن خودشون پیوند هیدروکسیل با اب رو ناپایدار میکنن.

موفق بودیم، هستیم، خواهیم بود :)
 
ارسال ها
15
لایک ها
0
امتیاز
1
#70
بچه ها مطالب آموزشی این سایت تو حوزه شیمی و زیست خیلی چیزهای خوبی بهم یاد داد و اطلاعاتمو زیاد کرد گفتم برای شما هم بفرستم شما برید بخونید
 
ارسال ها
15
لایک ها
0
امتیاز
1
#71
بچه ها مطالب آموزشی این سایت تو حوزه شیمی و زیست خیلی چیزهای خوبی بهم یاد داد و اطلاعاتمو زیاد کرد گفتم برای شما هم بفرستم شما برید بخونید
 
بالا