لایک ها
82
یه ذوذنقه ی قاثم الزاویه داریم به اسم abcd که cd بر دو قاعده عمود است یک دایره به قطر ab رسم میکنیم که ad را در p قطع میکند سپس از p مماسی رسم میکنیم که cd یا امتداد ان را در m قطع کند سپس از m مماسی بر دایره در q میزنیم ثابت کنید qb ضلع cd را نصف میکند

zz_torna2

New Member
لایک ها
254
پاسخ : هندسه پیشرفته

این سوال در تمرینات حل نشده احمدپور اوده:

فرض کنید bq خط cd را در e قطع کند.فرض کنید عمود وارد از e بر bp و عمود وارد بر qm در q همدیگر رو در k قطع کنند.پس چهارضلعی emkq محاطیه پس زوایای qnk=qmk پس k همون o هستش و eo عمود منصف bp و cd هستش.پس e همان n هست
:3:

chaos90_91

New Member
لایک ها
0

من هم یه مسأله دارم که فکر کنم با همین ادبیات ولی با برهان خلف حل می شه :

مثلث غیر متساوی الساقین abc داده شده است.سه پاره خط را در نظر بگیرید که از سه رأس متفاوت این مثلث بگذرند و محیط مثلث را نصف کنند . ثابت کنید اندازه ی این سه پاره خط به هیچ وجه برابر نیست.

فقط هر کی حلش کرد بدونه . . .
هر وقت حل کردید ادامه اش رو براتون می گم

zz_torna2

New Member
لایک ها
254

Iرو مرکز دایره محاطی داخلی مبگیریم و محل تماسش رو با اضلاع AB,AC,BC به ترتیب P,K,H میگیریم و وسط اضلاع AB,BC رو M,N میگیریم ومحل تماس دایره محاطی خارجی با اضلاع ab,ac,bc را به ترتیب e,f,d میگیریم.واضح هستش که خطوط ad,bf,ce محیط رو نصف میکنند پس این پاره خط ها همون پاره خط های مذکور هستند.فرض میکنیم AD=CE.طبق قضیه معروفی IM,IN به ترتیب نصف CE,AD هستند پس IM=IN حالا به راحتی داریم دو مثلث IMP,IHN‌ همنهشت ند پس MP=NH پس AB=BC که تناقض!

آخرین ویرایش توسط مدیر

chaos90_91

New Member
لایک ها
0

این سؤال یکی از سؤال های المپیاد شاریگین بود . اگه واست آسون بود داداش بزرگشو می دم

• :87:

zz_torna2

New Member
لایک ها
254

{پاسخ ویرایش شد}

chaos90_91

New Member
لایک ها
0

سوال :
مثلث ABC داده شده است،نقاط mوn تصاویر نقاط BوC روی نیمساز های خودشان هستند.ثابت کنید خط MN اضلاع ACوBC رادر نقطه ی برخوردشان با دایره ی محاطی داخلی قطع می کند .

بالا