پاسخ : چه رشته ای و چه دانشگاهی ؟
سلام.
به نظرم باید شما اول برای خودتون یه تعریف از موفقیت داشته باشید. تعریف موفقیت براای افراد مختلف متفاوته.
ممکنه یکی با پول زیاد راضی بشه. خب این یه جور هدفه.
یکی دلش میخواد در آینده اسمی در کنه و به شهرت (و مقبولیت) برسه. خب اینم هدف خوبیه.
یکی دنبال چیز های جدیده. اختراع جدید، کشف مسائل علمی و ... خب این هم یه هدفه.
اما این تعریف موفقیت نیست.مثلا میگید من دوست دارم علم رو پیش ببرم و چیزای جدید کشف کنم. اما باید بدونید ممکنه تا آخر عمر پول یا شهرت زیادی گیرتون نیاد. اونوقت اگه شما پول هم یکی از اولویت های زندگیتون باشه، مشکل جدی براتون پیش میاد. چرا؟ چون همه چیزو در نظر نگرفتید.شاید با خودتون بگید خب این همه چیزِ جدید کشف کردم. اینا به درد مردم عادی که نمی خوره. پولی هم که دست و بالمو نگرفت. همش باید هشتم گرو نهم باشه.
دوست داشتن پول رو نمی شه انکار کرد. اونو حتما حتما باید جزو ملاک های انتخاب هدف (و رشته) قرار بدید. اما من میگم اولویت اول نباشه.
حالا حرف تان را قبول دارم. بله . دقيقا.
بله درست است اهداف كسب علم و عمل به ان خيلي متعالي مي تواند باشد . (بهتر شناختن خدا، توجيه اين همه نظم و رسيدن به او) ولي
در كنار تمام اين مسائل ها و شهرت و غيره ما سعي مي كنيم علم مان را درخدمت زندگي و جامعه قرار دهيم. تا راحت تر زندگي كنيم.
كه متاسفانه يا خوشبختانه اين راحتي زندگي به گونه اي وابسته به تكه كاغذي به نام پول و اسكناس هست.
حتي براي كارافريني و أوجام پروژه هم نياز به يك مقدار اوليه پول هست و هم چنين سرمايه گذاري بر روي ان به ميزان درامد حاصله و سود ان وابسته هست.
ولي خب من با اين موضوع كه براي بدست اوردن پول هر كاري كنيم شديد مخالفم به خصوص وقتي
نقاب علم به خود مي گيرند !!!!
مثل بسياري إز اين موسسات كنكوري و غيره كه نه تنها خدمت نمي كنند بلكه برعكس ذهن دانش اموزان را بيشتر بسته نگه مي دارند و قدرت تفكر را ازشون مي گيرند.