math-sina

New Member
لایک ها
52
پاسخ : ماراتن المپیاد ریاضی- کاری از دوره طلا

پس استاد ماهان اگه میشه منبع هم برای هندسه مختلط معرفی کنید که بخونیم ! چون ما تا حالا کار نکردیم !
چیز خوبی باید باشه ! شنیدم آقای افتخاری سوال 6 جهانی پارسالو با مختلط حل کردن که راه حل شون 6 صفحه (شایدم 8 صفحه !) شده بود !

لایک ها
151

من خودم از آقای احمدپور پرسیدم بهترین منبع هندسه مختلط روComplex numbers from A to Z دونستن و همچنین استاد شکریان اینو تایید کردن ببخشید که من دخالت کردم دی

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
378

شنیدم آقای افتخاری سوال 6 جهانی پارسالو با مختلط حل کردن که راه حل شون 6 صفحه (شایدم 8 صفحه !) شده بود !
نمیدونم ولی من شنیدم که خود خانم مینا دلیر روی فرد سوال 6 جهانی رو با هندسه اعداد مختلط ثابت کردن(http://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=20908).اینم لینک جواب ایشونه فک کنم:

آخرین ویرایش توسط مدیر

Aref

New Member
لایک ها
1,008

@mathsina: راه حلشون دکتر افتخاری دو صفحه بود!
@threehandsnal: این دست خط دکتر افتخاری هستش.

لایک ها
378

@mathsina: راه حلشون دکتر افتخاری دو صفحه بود!
@threehandsnal: این دست خط دکتر افتخاری هستش.
من نمیدونستم دست خط ایشونه. شایدم اون کسی که به من گفت که خانم دلیر روی فرد اون سوالو با مختلط حل کردن اشتباه گفتن :78:​

آخرین ویرایش توسط مدیر

mahanmath

New Member
لایک ها
701

عدد مختلط - ویکی‌پدیا

Complex number - Wikipedia, the free encyclopedia

این ۲ تا لینک رو یه نگاهی‌ بندازید تا با خود عدد مختلط آشنا بشید ، ضرب و جمع شون جدید نیست ولی‌ مفهوم ضرب تو اعداد مختلط خیلی‌ قابل لمس تره چون نتیجه‌اش یه تجانس مارپیچ خواهد بود .
فقط در حد تعریف هم بلد باشید کافیه . تا ظهر چند تا مساله ساده از مختلط میذارم بعد سوالش رو سخت تر می‌کنیم !

math-sina

New Member
لایک ها
52

@ Aref : انگار دو صفحه راه حل بود، چند صفحه دیگه هم مقدمات داشت. اون طور که من شنیدم قبلش H , O , .. و یه سری نقاط که نیاز بود رو محاسبه کرده بودن و به دست اورده بودن!

goldeneagle

New Member
لایک ها
173

به سینا: مگه شوکی(shoiki) هستند ایشون که 6 صفحه راه حل بنویسیند؟ :4:

به threehandsnal : نخیر راه حل ایشون به هندسه مختلط هیچ ربطی نداشت....:3: نکته بامزه و نامفهوم برای من اینجاست که این خبرها چه جوری تولید می شوند ؟! (بیخیال ..جمع کنیم این بحثها رو)

به ماهان : تو ساعت 4:11 PM پست دادی ...چه جوری تا ظهر چند تا سوال می ذاری؟ نکنه منظورت فرداس؟!! :4: یا من اشتباه استدلال می کنم؟ :39:

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
378

به threehandsnal : نخیر راه حل ایشون به هندسه مختلط هیچ ربطی نداشت....:3: نکته بامزه و نامفهوم برای من اینجاست که این خبرها چه جوری تولید می شوند ؟! (بیخیال ..جمع کنیم این بحثها رو)
من خودم داشتم وب گردی میکردم که یهو دیدم نوشته جواب سوال 6 جهانی با اعداد مختلط.زیرشم نوشته بود خانم دلیر روی فرد هم مثل این راه رو حل کردن.آدرس سایته یادم نیست.ولی احتمالا یذره سایت خسته ای بود که از این خبرا داد :d

mahanmath

New Member
لایک ها
701

۱. ABCDEیک پنج ضلعی محدب است . F,g,h,i,j به ترتیب وسط های cd,de,ea,ab,bc هستند .اگر af ، bg ، ch ، di همرس باشند ثابت کنید ej نیز از این نقطه همرسی می‌گذرد .

ash1374

New Member
لایک ها
422

محل طلاقی اون چهار خط رو مبدا صفحه ی مختلط می گیریم. عدد متناظر با رئوس رو هم با حروف کوچک نمایش می دهیم. نقاط وسط اضلاع هم میانگین دو سر اون ضلع هستند. داریم از اونجایی که مثلا وسط ab با d و مبدا همخط اند پس حاصل تقسیم a+b/2 بر d عددی حقیقی است. یعنی حاصل جمعa/d و b/d عددی حقیقی است که یعنی Im(a/d)=-Im(b/d و روابط مشابهی داریم برای سایر اضلاع و از طرفی برای هر دو عدد مختلط a,b داریم Im(a/b)=(-|a|[SUP]2[/SUP]/|b|[SUP]2[/SUP])Im(b/a از روی این دو لم نتیجه می شود
Im(e/c)=-Im(a/c) =(|a|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(c/a)=(-|a|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(d/a)=(|d|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(a/d)=(-|d|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(b/d)=(|b|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(d/b)=(-|b|[SUP]2[/SUP]/|c|[SUP]2[/SUP])Im(e/b

اگر در تساوی بالا به اولین و آخرین عبارت نگاه کنید می بینید که نتیجه می ده Im(b/e)=-Im(c/e که نتیجه می ده حاصل تقسیم b+c بر e حقیقی است که حکم را نتیجه می دهد.
معذرت می خوام یکم بد نوشتم. امیدوارم محاسباتم درست باشه.

آخرین ویرایش توسط مدیر

mahanmath

New Member
لایک ها
701

مرسی‌ ، راه حلتون درسته . اینجا هم میتونید سوال و راه حلی که گذاشتم رو ببینید . چند تا کار که تو این مساله انجام دادیم و مهم هستند :
۱-منتقل کردن شکل به یه جایی که مبدا مختصات بیاد رو نقطه‌ای که راه حل رو ساده تر کنه . مثلا اینجا بدیهی‌ بود که نقطه تلاقی‌ باید نقطه ویژه‌ای باشه .

۲-مفهوم هم خط بودن با مرکز مختصات تو اعداد مختلط

۳- فرض کنید ۲ تا نقطه a,b روی دایره واحد باشند در این صورت :

وسط وتر ab می‌شه میانگین حسابی‌ a,b

وسط کمان ab می‌شه میانگین هندسی a,b

قطب ab می‌شه میانگین توافقی a,b

(منظور از قطب ،محل تلاقی مماس‌های بر دایره در نقاط a,b است)

مساله اولی‌ که گذاشتم از یه جهت خاص بود ، مرکز مختصات توش مهم بود ولی‌ خود دایره واحد توش موثر نبود . در صورتی‌ که در بیشتر مسائل شما باید یه دایره (که معمولاً یکتا تعیین می‌شه!) رو انتخاب کنید و روی اون کار کنید . تو مساله بعدی شما با یه دایره هم سر و کار دارید .

سوال بعد :

مرکز چهار ضلعی محیطی‌
است . این دایره محاطی در
بر
مماس است .
محل طلاقی
. عمود بر
در
را در
قطع می‌کند . عمود بر
در
را در
قطع می‌کند . ثابت کنید

آخرین ویرایش توسط مدیر

mahanmath

New Member
لایک ها
701

با شرمندگی فراوان باید بگم که حکم این مساله آخر رو جا به جا نوشته بودم (به جای c ،d گذاشته بودم) . واقعاً معذرت میخوام .
(مرسی‌ hadikh)

math-sina

New Member
لایک ها
52

اگه راهنمایی کنین ممنون میشم

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

اگه راهنمایی کنین ممنون میشم
به نیابت از ماهان: فرض کنید
نقاط تماس اضلاع
با دایره واحد باشن. داریم:
. حالا سعی کنید
رو حساب کنید....

ash1374

New Member
لایک ها
422

اول تشکر می کنم بابت زحماتتون و مخصوصا بابت این سوال جالب.:3:
سعی می کنیم b0 رو حساب کنیم. دو تا خط داریم که می دونیم b0 روی اونهاست. اولا می دونیم b0 با مرکز مختصات و Bهمخطه پس

حالا از اونجایی که RPبرRB[SUB]0[/SUB] عموده داریم

حالا از اینجا b[SUB]0[/SUB] بدست می آد.

به طور مشابه c[SUB]0[/SUB] حساب میشه.

حالا مقدار نرم c[SUB]0[/SUB]b[SUB]0[/SUB] حساب می کنیم.

با توجه به اینکه عبارت بالا نسبت به aوc و همچنین نسبت به b وd متقارنه بنابراین مقدار نرم a[SUB]0[/SUB]d[SUB]0[/SUB] هم همین میشه که حکم رو نتیجه می ده. امیدوارم محاسباتم درست باشه.
به علاوه من یه سوال از اساتید طلایی دارم. خوب مثلا وقتی ما این سوالو ببینیم چطور بفهمیم با مختلط خوب حل میشه.:39: اگه مقدار b0 پیچیده میشد طبیعتا خیلی کار سخت و حتی غیر ممکن میشد . اینجا شانس اوردیم که b0 خوب محاسبه شد. یعنی تو یک کلام خواستم بپرسم چه سوالایی مختلط خورشون ملسه. با تشکر از زحماتتون

math-sina

New Member
لایک ها
52

دیگه سوال نمیزارین اساتید ؟

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

بخش اعظم (یا بهتر بگم همه!) کار بخش هندسه مختلط با ماهانه, و اونم این روزا یکم سرش شلوغه :3:

mahanmath

New Member
لایک ها
701

اولا یه معذرت خواهی‌ باید بکنم به خاطر این همه تاخیر ، همونطور که گودرز گفت این روزا یه خورده اوضاعم به هم ریختست .ولی‌ سعی‌ می‌کنم هر شب سر بزنم :

"شبا که تو میخوابی آقا ماهان بیداره --- تو خوابه خوش میبینی‌ ، ماهان سوال میذاره !"

اینم لینک مساله قبلی‌

راه حل "Louis" برای من یکی‌ راه حل سر راستی‌ نبود . در صورتی‌ که حل مختلطش کمتر از ۵ دقیقه وقت گرفت . نظر شما چیه ؟

سوال بعدی :

در مثلث حاده الزاویه
داریم
. دوایر محیطی‌
اضلاع
رو به ترتیب برای بار دوم در
قطع میکنند . ثابت کنید مرکز دایره محیطی‌
روی خط اویلر
قرار دارد .
(
مرکز ارتفاعی)

آخرین ویرایش توسط مدیر

mahanmath

New Member
لایک ها
701

راهنمایی کنم ؟
خوب اولش که دایره محیطی‌ مثلث رو دایره واحد میگیریم .
تنها چیزی که نیاز دارید ، و خیلی‌ هم مهمه اینه که قبل از شروع به خر کاری (!!) یه مقدار هندسی به مساله فکر کنید تا لازم نباشه برای بدست اوردن همه نقاط بخواین محاسبات انجام بدین .

بالا