---> من توی این سوال به جای لفظ پنتان از این استفاده میکنم: آلکانی با فرمول موکولی C[SUB]5[/SUB]H[SUB]12[/SUB].........................................................................................................................
الف) با توجه به نسبت جرم CO[SUB]2[/SUB] به CO نسبت مولی آنها محاسبه میشود
پس توی معادله سوختن C[SUB]5[/SUB]H[SUB]12[/SUB] این نسبت باید برقرار باشه. معادله سوختن به این شکل میشه:
با فرض x گرم مخلوط x/2 گرم پنتان خواهیم داشت، داریم:
این مقدار CO رو از مقدار کل COی تولید شده کم میکنیم... که میشه 0.5x گرم CO برای آلکن. فرض میکنیم فرمول مولکولی آلکن C[SUB]n[/SUB]H[SUB]2n[/SUB] هستش و جرم مولکولیش هم برابر 14n... از اونجایی که به ازای هر یک مول آلکن 2 مول CO تولید میشه، داریم:
پس آلکن مورد نظر دارای فرمول مولکولی C[SUB]4[/SUB]H[SUB]8[/SUB] میباشه و میتونه سه حالت داشته باشه:
1-بوتن... که با افزایش کلر دو تا محصول انانتیومر بوجود میاد.. (RوS ـ 2،1-دی کلرو بوتان)
2-بوتن... که فقط افزایش کلر به ترانس 2-بوتن یه محصول میده (مزو-3،2-دی کلرو بوتان)...
2-متیل پروپن... که با افزایش کلر یک ترکیب بوجود میاد. (2،1-دی کلرو- 2-متیل-پروپان)
---> حالا من نمیدونم منظور کدوم بوده!
.........................................................................................................................
ب) چون جرم مخلوط مشخص نیست پس با فرض x گرم مخلوط و با در نظر گرفتن معادله های سوختن کامل دو هیدروکربن، داریم:
که اگه اینا رو جمع کنیم میشه تقریبا 0.545x مول هوا.
........................................................................................................................
ج) عدد اکسایش کربن وقتی صفر میشه که تمام اتمهای متصل بهش کربن باشن. تنها ساختار ممکن نئوپنتان با نام آیوپاک 2،2-دی متیل پروپان هستش که کربن شماره 2 یه همچین وضعیتی داره. معمولا به n-پنتان (نرمال پنتان که همون پنتان راست زنجیره) میگن پنتان.