سوال دهم) در مثلث متساوی الاضلاع abc از نقطه دلخواه p بر سه ضلع عمود میکنیم..همچنین از سه راس به p وصل میکنیم..مثلث های ایجاد شده را یکی در میان رنگ میکنیم ثابت کنید مجموع مساحت مثلثهای رنگ شده برابر با مجموع مثلثهای بدون رنگ برابر است؟!
اوخ ببخشید. اون قسمتش توی شکل بود ندیدم. pd نیمساز زاویه ی bpc هستش پس امتدادش میره به وسط کمان bcاز دایره ی محیطی pbc و امتداد qm هم میره به همونجا که اسمش رو میذاریم s. حالا واضحه bpq=psq. یعنی کافیه زاویه ی بین qmوpd رو بدست بیاریم که بجاش زاویه ی بین خطوط عمود به اون ها یعنی ef و bc رو بدست میاریم که بدیهیه میشه b-c و اثبات تمامه.
مسئله ی دوازدهم) در مثلث ABC از D پای ارتفاع A دو پاره خط DE و DF را موازی اضلاع رسم میکنیم.. EF دایره ی به قطر ارتفاع AD را در P و Q قطع میکند ثابت کنید PBCQ محاطی است؟!
مسئله ی دوازدهم) در مثلث ABC از D پای ارتفاع A دو پاره خط DE و DF را موازی اضلاع رسم میکنیم.. EF دایره ی به قطر ارتفاع AD را در P و Q قطع میکند ثابت کنید PBCQ محاطی است؟!
کم و پاکیزه! :115:
راه حل دوم) ارتباطی بین این سوال و سوال قبل ( یازدهم) میبینید؟!
مسئله ی دوازده + یک ) در مثلث ABC نقطه A' محل تماس دایره محاطی خارجی راس A با ضلع BC است خط گذرنده از A' و موازی نیمساز A را La مینامیم. Lb و Lc را نیز به طور مشابه تعریف میکنیم.
راه حل مسئله ی سیزدهم) برای هر مثلث دلخواه یک مثلث پادک وجود دارد و برای هر مثلث یک مثلث یکتا وجود دارد که مثلث اصلی حکم مثلث ارتفاعی آن را داشته باشد..برای حل سوال مثلث به راسهای Ia و Ib و Ic را رسم میکنیم..حکم معادل این است که نشان دهیم عمودهای وارده از نقاط آبی رنگ روی مثلث پادک که به اضلاع روبرو وارد میشوند همرسند..
برای اثبات همرسی از قضیه کارنو استفاده میکنیم..قبل از ادامه حل به چند نکته در استفاده از کارنو توجه میکنیم..کارنو رو میتونیم به اتحاد مزدوج تبدیل کرده و بعد از ساده سازی به این صورت بهش نگاه کنیم..
با توجه به نکات بالا و اینکه میدانیم عمودهای وارده از نقاط قرمز در شکل اول همرسند برای اثبات اینکه عمودهای وارده از نقاط آبی همرسند کافیست نشان دهیم اختلاف تصاویر این نقاط بر روی ضلع متناظرشان نیز در قضیه کارنو صدق میکنند..بدون کاسته شدن از کلیت مسئله در این مثال فرض شده است که a>b>c...علامت های منظور شده برای a',b',c' لحاظ شده اند با توجه به این فرض است..
نمیدونم خوانا بود یا نه ولی من دو روز طول کشید تا این سوالو حل کنم امیدوارم مفید باشه!!
مسئله ی چهاردهم) درمثلث ABC دایره w را طوری رسم میکنیم که بر دایره محیطی مثلث در نقطه D و بر وسط ضلع BC در نقطه M مماس باشد از D عمود DE را بر AB رسم میکنیم و از A مماس AF را بر W رسم میکنیم نشان دهید:
که اثباتش هم راحته..مثلا میشه با مفهوم خط سیمسون بیان کرد..باتوجه به لم بالا خواهیم داشت:
راه حل سوم)از این حقیقت استفاده کنید که طول پاره خط AE برابر با میانگین اضلاع B و C است!!!
مسئله ی پانزدهم)
در مثلث ABC نقاط D و E و F محل تماس دایره محاطی مثلث با اضلاع مثلث است.اگر M پای ارتفاع وارد بر EF از D باشد و P وسط DM باشد و H مرکز ارتفاعی مثلث BIC , نشان دهید PH پاره خط EF را نصف میکند؟!!
cl بر ai عمود است.
با این لم مکان h به دست می آید .
درشکل اصلی hn را رسم کنید تا md را قطع کند.
حال یک منلایوس بنویسید
از تالس استفاده کنید.
حال حکم فقط در مثلث hbc میشود.
این حکم را هم با سینوس + شاه کلید اثبات کنید.
اگر توضیح بیش تری خواستید بفرمایید.
یا حق
راه حل دوم مسئله ی پانزدهم)
طول پاره خط HD برابر با Ra شعاع دایره محاطی خارجی راس A است!!! ( چرا؟!) از این مطلب وتشابه دو مثلث DEF و Ia.BC به شکل هوشمندانه ای استفاده کنید!!
مسئله ی شانزدهم)
دو دایره W1 و W2 در دو نقطه ی A و B همدیگر را قطع میکنند.خط d در دو نقطه C و D بر دو دایره مماس است.امتداد DB و BC دایره ها را در E و F قطع میکنند. محل تقاطع پاره خطهای FC و ED را G
مینامیم.اگر دوایر محیطی دو مثلث GCD و GFE برای بار دوم یکدیگر را در T قطع کنند... ثابت کنید TCG = TAB !!!!!
راه حل من برای سوال شانزدهم با تبدیلات هندسیه یه کمم پیچیدست..در صورتی که خیلی دوست داشتم یه راه حل بدون استفاده از تبدیل براش پیدا کنم..اگه کسی راه حلی داره استقبال میکنیم..تو این لینک چند تا راه حل دیگه هم ببینید
راه حل مسئله ی هفدهم ) برای مستطیل دلخواه ABCD و نقطه ی O در صفحه ی مستطیل داریم
برای حل سوال محل برخورد عمودمنصف دو تا از پاره خط را بدست میاوریم ثابت میکنیم این نقطه روی عمود منصف پاره خط سوم قرار دارد.برای اینکار فاصله ی این نقطه تا دو سر پاره خط سوم را با P و Q نشان میدهیم وثابت میکنیم P=Q
مسئله ی هجدهم ) در مثلث ABC نقاط B' و C' قرینه ی نقاط B و C نسبت به اضلاع روبرویشان هستند.محل برخورد B'C و C'B را P مینامیم. نشان دهید پای ارتفاع راس A و پای عمودهای وارد شده از P بر اضلاع AB و AC و BC همگی بر روی یک دایره قرار دارند؟!